Google Website Translator Gadget

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Η παρέα μας στα 2 μέτρα, 145,400MHz

Σήμερα σκέφτηκα, πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αναφερθώ στη παρέα που έχουμε στη μπάντα των δυο μέτρων στην οποία εντάχτηκε και η αφεντομουτσουνάρα μου προ διμήνου περίπου!

Μια φορά κι ένα καιρό αγαπητέ μου αναγνώστη, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, γνώρισα QRL-ικά ένα παλικάρι. Βασικά, κατόπιν υπόδειξης ενός φίλου και για την επισκευή μιας συσκευής, βρέθηκα σε κάποιο ημιυπόγειο της οδού Φυλής για να δώσω την επισκευή. Όλα καλά ως εδώ και τίποτα το μεμπτό κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο εν λόγο εργαστήριο, έως ότου τράβηξαν τη προσοχή μου κάποια οικία σε εμένα αντικείμενα όπως ας πούμε ένας πομποδέκτης YAESU. Αμάν, τι έγινε ρε παιδιά μας τη πέσανε; λέω από μέσα μου και γυρνώντας το αχόρταγο βλέμμα μου προς τον «μάστορα» …

- Ε, δε μου λες Γιάννη τι είναι όλα αυτά εμ, ασχολείσαι με ασυρμάτους; Μήπως είσαι ραδιοερασιτέχνης; Ρωτάω κάπως μουδιασμένα και μάλλον κάπως καχύποπτα!

- Ναι, απαντάει ο Γιάννης! Επικρατεί ‘άκρα του τάφου σιωπή’ όπου και παίρνει το πηδάλιο ο Γιάννης και σπάει τον, προς στιγμή εμφανή, πάγο ρωτώντας με …

- Ασχολείσαι κι εσύ;

- Ναι, αποκρίνομαι κάπως μουδιασμένα!

- Α! ποιο είναι το διακριτικό σου; Με ρωτάει!

- SV1CDY, το δικό σου;

- SV1BJY.

Δεν γνωριζόμασταν, σκέφτηκα, αλλά κανένα πρόβλημα! Η γλώσσα και των δυο μας λύθηκε σε χρόνο ανύποπτο και τελικά μου έδωσε τη συχνότητα 145,400MHz για να τα λέμε που και που.

Κάποιες φορές που βγήκα σε αυτή τη συχνότητα άλλοτε έβρισκες κόσμο και άλλοτε τίποτα. Επικρατούσε νεκρική σιγή τις περισσότερες φορές για να είμαι ειλικρινής.

Πριν από περίπου δυο μήνες κάποιο βράδυ Σαββάτου, το χέρι μου οδήγησε τη ρόδα του πομποδέκτη μου σε αυτή τη συχνότητα. Άκουσα μερικούς «συναδέλφους» να «τραγουδάνε» και μπήκα κι εγώ μέσα στο χορό.

Αυτοί ήταν οι:

SV1BJY ΓΙΑΝΝΗΣ, SW1GGW ΔΗΜΗΤΡΗΣ, SW1JGW ΔΗΜΗΤΡΗΣ, S(;)1EMC ΚΩΣΤΑΣ, SV1GAZ ΑΝΤΩΝΗΣ, SV1JGX ΜΑΝΟΣ και ο SV1MNH ΠΑΝΟΣ.

Αρκετά καλό το net, σκέφτηκα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες όμως διαπίστωσα ότι αυτό συμβαίνει μόνο κάθε … Σαββατοκύριακο! Τελεσάντων σιγά, σιγά, μάλλον σποραδικά, γνώριζα όλο και περισσότερους φίλους της συχνότητας. Στην αρχή τα βήματα ήταν αργά αλλά σταθερά! Έπεσαν και οι αργίες των εορτών όπου και εμφανίστηκαν όλοι οι φίλοι του net.

Κάνοντας τώρα πια έναν απολογισμό, πρέπει να πω ότι για να μη χάσει τη μπάλα κάποιος, θα πρέπει να έχει ημερολόγιο σταθμού μπροστά του!

Οι συμμετέχοντες σταθμοί ξεπερνούν σε αριθμό τους είκοσι, αρκετά μεγάλος αριθμός και δεν είναι λίγες οι φορές όπου ο ένας πατάει πάνω στον άλλο και γενικά … πάταμε να σε πατώ ν’ ανεβούμε … πουθενά! (άσχετο). Χωρίς όμως παρεξήγηση και με την ανάλογη χάρη! Σε αυτό το σημείο να πω ότι οι περισσότεροι γνωρίζονται προσωπικά από … παλαιότερες δραστηριότητες (hi, hi)!

Οι σταθμοί που θα ακούσει κάποιος όταν συντονιστεί στους 145,400MHz, είναι οι παρακάτω:

SV1BJY, SW1GGW, SV1FKJ, SW1IYB, SV1AYB, SV1EIJ, SV1HBK, SV1IZR, SV1EGD, SW1JGW, SV1COA, SV1ABA, SV1GAY, SV1GAZ (Σαββατοκύριακα και αργίες), SV1FYR, SV1FJR, SV1HAG και η μουτσούνα μου φυσικά. Κάπως πιο σπάνια ακούγονται οι: SV1JGX, SV1JRX, SV1EML, SV1MNH, S(?)1EMC.

… συνεχίζεται

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟ BLOG.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ PROJECT
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ ... σήμερα το ανακάλυψα το σχολιο! Τα project θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μου! Ανέβασα χτές ενα υπολογιστικό φύλλο για κεραίες και ετοιμάζω ενα καλύτερο βίντεο για την κεραία με τα γραμικά φορτία! Αυτά τα λίγα για την ώρα. 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ.Ο ΑΛΛΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ "AVATAR" ΚΑΙ ΧΕΣΤΙΚΕ ΣΤΟ $$$.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ"
    Ε ΤΙ ΛΕΣ??
    xaxaxax

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook