Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Big brother is watching you.

Το 1949 κυκλοφόρησε το σπουδαίο βιβλίο του George Orwell με τίτλο «1984». Πολλοί μελετητές μέσα σε αυτό το μυθιστόρημα βρήκαν τη … προφητεία του αιώνα! Τι Λιακό μου λες αγαπητέ μου συνάδελφε και πράσινα άλογα. Εδώ το πράγμα βγάζει μάτι!
Ο George Orwell, λοιπόν, μέσα σε αυτό το βιβλίο είχε «προφητεύσει» την έλευση του Μεγάλου Αδελφού (Big brother).
- Εντάξει, θα μου πεις τώρα, ποιος κερατάς είναι πάλι αυτός και τι στην ευχή θέλει από τη ζωή μας; Αν θέλει κι αυτός φόρους να του πεις ότι δώσαμε, δώσαμε!
- Όχι καλέ μου συνάδελφε, αυτός δε θέλει φόρους. Κάτι άλλο θέλει. Αυτός είναι εξ επαγγέλματος … ματάκιας, μπανιστιρτζής ρε παιδάκι μου, το έπιασες τώρα; Αυτό φυσικά προκύπτει με μια γρήγορη και υπεραπλουστευμένη ματιά, γιατί η αλήθεια δυστυχώς είναι πιο πικρή! Ο μεγάλος αδερφός είναι αυτός που βλέπει κάθε σου κίνηση, που μετράει κάθε σου ανάσα, πόσες φορές έκανες το ένα και πόσες το άλλο! Καταγράφει συνήθειες, τάσεις, απόψεις και άλλα πολλά. Όλα αυτά τα καταγράφει και φυσικά τα διοχετεύει εκεί που «πρέπει» (;). Χμ, ναι αγαπητέ μου, εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία!

Αυτό που πρέπει να μας μείνει από τα πιο πάνω είναι πως, ο Μεγάλος Αδελφός αποτελεί έκφραση που υποδηλώνει καθεστώς παρακολούθησης.

Μην αναρωτιέσαι καλέ μου συνάδελφε, για το τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με εμάς! Όπως σου έχω αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, όλα συνδέονται μεταξύ τους, αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο σημείο.
Αλήθεια, μήπως η ύπαρξη του Μεγάλου Αδελφού, αποτελεί το κρυφό πόθο κάποιων … Χμ!

Ας δούμε πρώτα όμως τι ορίζει η υπάρχουσα Υ.Α. έτσι όπως ισχύει μέχρι και αυτή τη στιγμή.
Άρθρο 15
Λειτουργία Ραδιοερασιτεχνικών σταθμών
Παράγραφος 9. Όταν ο ραδιοερασιτέχνης αντιλαμβάνεται την λειτουργία παράνομου σταθμού ή οποιανδήποτε αντικανονική εκπομπή εντός ραδιοερασιτεχνικών συχνοτήτων καλεί τον παράνομο σταθμό να παύσει να εκπέμπει και ενημερώνει σχετικά την αρμόδια Κρατική Αρχή που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο και την επιτήρηση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων.

Το παραπάνω άρθρο ορίζει με σαφήνεια για το ποιος πρέπει να επιβλέπει το φάσμα και που ακριβώς θα πρέπει να απευθυνθεί όταν αντιληφτεί την όποια παραβίασή του.
Ως εκ τούτου αγαπητοί μου συνάδελφοι, η κοινότητά μας δεν έχει την ανάγκη ΚΑΝΕΝΟΣ Μεγάλου Αδελφού! Η κοινότητά μας μπορεί να διαφυλάξει το φάσμα που έχει στη διάθεσή της, χωρίς το Μεγάλο Αδελφό, χωρίς ραδιομπάτσους, χωρίς κουκουλοφόρους, οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας! Καμία θέση ανάμεσά μας μάλιστα, δεν έχουν και όσοι πρεσβεύουν μεθόδους σαν αυτές. Μεθόδους που προάγουν το σκοταδισμό μέσα από τον φόβο. Θα πρέπει μάλιστα μόλις αντιληφθούμε τους πρεσβευτές αυτών των μεθόδων, να απομακρυνθούμε γρήγορα, διότι αυτές οι «ασθένειες» είναι … κολλητικές!

Προς μεγάλη μου θλίψη, διαπίστωσα πως μερικοί επιθυμούν να επαναφέρουν «θεσμούς» που παραπέμπουν σε μαύρες περιόδους και πέτρινα χρόνια, τα αποτελέσματα των οποίων έχει βιώσει στο πετσί του ο Ελληνικός λαός, μέσα σε διάφορα καταγώγια και λοιπά … «εξωτικά νησιά»!

Πολλά 73 και προσοχή στο … Μεγάλο Αδελφό!

14 σχόλια:

  1. Μιά και στην Διαβουλευση αναφέρονται κάμποσοι πιθανοι "μεγάλοι αδελφοί", κάποιους απο τους οποιους τους επικροτεί η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ενώ άλλοι απολαμβάνουν ομοβροντίας φάσκελων, θα ηταν φρόνιμο να εξηγήσεις ποιούς εννοείς.

    γιατι εχει αποδειχθεί οτι μόνοι μας ΔΕΝ μπορουμε να απαλλαγουμε (και δη μεσα απο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτουνται) απο παράνομα λινκ, κυνηγους, ψαράδες, και άφιλτρα 10KWτικά που εκπέμπουν -23db στην 2η αρμονική.. (π.χ. 10ΚW @ 1,76 mhz, 50W @ 3,52ΜΗz...)

    Δεν μπορώ να φανταστώ δηλαδή το οτι υπάρχει ανθρωπος που θα χαρακτηριζε την ΕΕΤΤ "μεγάλο αδερφό" και αυτό γιατί αν εχετε ακουσει μιά φορά τον SΖ1EETT να πατά στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες και ΤΙ λέει,

    και αν όντως συμπεριφέρεται σαν "μεγάλος αδερφός", σαν "κακός μπαμπούλας", ή σαν "ο φόβος φυλά τα ερημα",

    θα αλλάζατε ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΕΙ στάση στο θέμα.

    Ελπίζω στο κείμενό σου, να στοχευεις τον σωστό "μεγάλο αδερφό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε ήταν ένα σκουλήκι που ζούσε κοντά στην ρίζα ενός πανύψηλου δένδρου , που είχε την φώλια του ένας αετός. Το σκουλήκι του άρεσε να ανεβαίνει στην κορυφή του δέντρου και από εκεί ψηλά βλέποντας την θέα νόμιζε ότι θα γίνει και αυτό αετός , αλλά για μην το φάει ο αετός έκανε μια συμφωνία ,ότι θα του λέει που υπάρχουν άλλα από το είδος του και ο αετός δεν θα το πειράξει.
    Αφού λοιπόν υπόδειξε που είναι και ζουν , όσους δεν ήταν φίλοι του , συνέχισε με και του φίλους του, και αφού ο αετός έφαγε και αυτούς το σκουλήκι υπόδειξε τους συγγενείς του .
    Στο τέλος δεν υπήρξε τίποτα από το είδος του στην περιοχή , και φυσικά ο αετός καταβρόχθισε και αυτό που νόμιζε ότι ανεβαίνοντας ψηλά θα γινόταν και αυτός αετός
    και θα σταματούσε να έρπει στη γη .!!!

    SW1GGW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @SV9OFO Γιάννη, προφανώς και δεν εννοώ την ΕΕΤΤ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ούτος ή άλλως δρα κατόπιν καταγγελίας. Μάλιστα θα ήταν ευχής έργο αν λειτουργούσε όπως παλαιότερα με τις ξαφνικές εφόδους!
    Δηλαδή όλους αυτούς που ανάφερες, παράνομα λινκ, κυνηγούς, ψαράδες, και άφιλτρα KW-ικά, θα έπρεπε ήδη να αποτελούν παρελθόν!
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, έγραψα όλη τη παράγραφο 9 του Άρθρου 15 και θεωρώ πως είναι αρκετά σαφής ο νομοθέτης, όταν γράφει πως εμείς πρέπει να διαφυλάσσουμε τις συχνότητες που μας έχουν δοθεί. Ως εκ τούτου το καθεστώς παρακολούθησης που ενδεχομένως έχουν κάποιοι κατά νου, δε μας ταιριάζει Γιάννη και νομίζω ότι θα συμφωνείς κι εσύ με αυτή την άποψη.

    Το κείμενο στοχεύει περισσότερο σε πρακτικές και λιγότερο σε ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δημήτρης, ο GGW, απ’ ότι κατάλαβα, το «έπιασε» το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΑΛΤΕΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΝ "ΡΟΥΦΙΑΝΟ". Ο ΙΟΥΔΑΣ ΠΗΡΕ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΕΓΩ ΔΩΡΕΑΝ!!!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί μου συνάδελφοι, δυστυχώς οι γνωστοί γκαντεμόσαυροι χτύπησαν ξανά! Το αποτέλεσμα ήταν να παραδώσει πνεύμα το ρούτερ στον Η/Υ και δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα να μην έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η ίδια κατάσταση θα ισχύει και για τις επόμενες μέρες, έως ότου παραλάβω το καινούργιο. Βέβαια ενδιάμεσα θα επισκέπτομαι φιλικά PC για … ευνόητους λόγους, όπως σήμερα λχ.

    Όπως θα προσέξατε, πιο πάνω διέγραψα μια ανάρτηση ενός ανώνυμου – επώνυμου (!) με την οποία, αν μη τι άλλο, ο εν λόγω θα με έμπλεκε τεχνηέντως σε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου! Ευτυχώς όμως που το κατάλαβα, έστω και μετά από μερικά λεπτά και έσπευσα να το διαγράψω! Δύο ολόκληρες ημέρες του πήρε του ανώνυμου – επώνυμου για να το μεταφέρει σε άλλο ιστολόγιο, στο οποίο φυσικά δε λησμόνησε να με κατηγορήσει, χωρίς ουσιαστικό λόγο και επιχειρήματα! Απ’ ότι φαίνετε όμως, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έτρεξε να με … λοιδορήσει στο οικείο σε αυτόν ιστοχώρο! Άλλωστε αυτή δεν είναι και η μοναδική σου ασχολία;
    Λυπάμαι όμως που σας χάλασα, για άλλη μια φορά, τα πονηρά σας σχέδια!

    Προς τη «κυρία Δήμαρχο».
    Πάντως δε με παραξένεψε αυτή σου η ενέργεια. Περίμενα ότι κάποια στιγμή θα προσπαθούσες να με πλέξεις σε κάποια περιπέτεια. Φυσικά εσύ «κυρία Δημαρ-χέσα» (χέσε μέσα δηλαδή) έκανες αυτό που ξέρεις και που το κάνεις πάντα. Έβαλες άλλον να μου τη πέσει, γιατί εσύ είσαι μεγάλη κλάνα! Τόσο μεγάλη που, απ’ όπου περνάς, η δυσοσμία που αφήνεις πίσω σου δεν έχει προηγούμενο!
    Όσο για τα παντελόνια που είχες γράψει σε παλαιότερο σχόλιο, τη σήμερον ημέρα παντελόνια φορούν όλα τα φύλα (!) ακόμα κι εσύ, αυτό όμως δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα. Ασπασία, κράτα το … περίσσιο ανδρισμό σου (;) για τα ανώνυμα σχόλια που γράφεις στο ιστολόγιό σου! Θα σου θυμίσω πάντως πως εγώ ήρθα και σου έγραψα επώνυμα χωρίς να κρυφτώ πίσω από ανωνυμίες και φούστες, όπως συνηθίζεις να κάνεις εσύ! Μη κάθεσαι και απορείς για τον τρόπο με τον οποίο έγινες ρόμπα! Δε σ’ έκανα εγώ ρόμπα! Ρόμπα έγινες από μόνο σου! Θέρισες ό,τι έσπειρες, που είναι το παράξενο;
    Άντε γεια σου … Ασπασία.

    ΥΓ. 1. Αντί να κάθεσαι όλη μέρα στα ιστολόγια και να αναλώνεσαι στη δολοπλοκία, που την έχεις αναγάγει σε … επιστήμη, δεν θα ήταν πιο ωραίο να ασχοληθείς και λίγο με το ραδιορεασιτεχνισμό; Να σου επισημάνω πως τις προάλλες έγινες μεγάλη ρόμπα αφού δε μπορούσες να μιλήσεις με το παλικάρι από το νησί, με το οποίο μίλησαν όλοι, εκτός από εσένα! Αυτό, θα έπρεπε να σε προβληματίσει περισσότερο από ότι το ιστολόγιό μου! Αλήθεια, πόσες επαφές γράφεις ετησίως στο ημερολόγιο σου; Περισσότερες από πενήντα; Δε νομίζω!

    ΥΓ. 2. Όσο για τον «έτερο καπαδόκη», ξέρεις ποιόν εννοώ, αυτόν που έστειλες να γράψει το ανώνυμο σχόλιο με σκοπό να με μπλέξει με την άλλη παρέα, με τα μούτρα του θα ασχοληθώ κάποια άλλη στιγμή, που θα έχω περισσότερα κέφια, για να σπάσω και λίγη πλάκα μαζί του!

    Άντε γεια σου … Ασπασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΙΤΟΥΡΑ την ίδια μέρα τα έγραψα …!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πίτουρα; Να προσέχεις με τα πίτουρα που έχεις μπλέξει, γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός:

    «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τι κότες Αλανιάρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα έλεγα να κατεβάσετε τους ρυθμούς λίγο.
    6146

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλληκάρια μου,
    Τα blog ειναι για ενημέρωση ή για διασκέδαση. Δεν ειναι για να ξεκατινιαζόσαστε και μάλιστα με εκφράσεις οι οποίες δεν αρμόζουν στο χώρο μας, αλλά λέγονται στην "ομόνοια" & στα "εξάρχεια". Εάν έχετε προσωπικές διαφορές βρείτε άλλον τρόπο ή τουλάχιστον ποιό κόσμια. Εισαστε μεγάλα παιδιά. Επίσης δεν εισαστε μόνοι σας για να δείχνετε το επιπεδό σας. Λυπάμαι που σας παρατηρώ και τους δύο σας. Αλλοιώς σας ήξερα και αλλοιώς σας βλέπω να ενεργείτε. Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά.
    Γιώργο, εάν σε ενοχλεί το σχολιό μου, μπορείς να το σβύσεις ελευθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ SV1CDY, μπορείς να μας εξηγήσεις πως συνδέεται η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη και η περιφρούρησή της με.. πέτρινα χρόνια και "εξωτικά νησιά";

    Διότι εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη ήταν υπό κατεψυγμένη μορφή. Επίσης όσοι διώχθηκαν, αυτό που "πλήρωσαν" ακριβά, ήταν οι ιδέες τους και τα πολιτικά τους φρονήματα. Τι σχέση έχουν αυτά με τον ραδιοερασιτέχνη του σήμερα;

    Ή μήπως έπρεπε να γράψεις κάτι σώνει και καλά με ύφος και άποψη;

    Επίσης, καλό είναι όταν γράφεις κάτι, να μην οικειοποιείσαι ξένα γραπτά και να τα παρουσιάζεις ως δικά σου.
    "Αυτό που πρέπει να μας μείνει από τα πιο πάνω είναι πως, ο Μεγάλος Αδελφός αποτελεί έκφραση που υποδηλώνει καθεστώς παρακολούθησης."
    Το έβαλα στο google και είδα πως εντελώς τυχαία κι άλλοι έτυχε να χρησιμοποιήσουν την ακριβώς ίδια έκφραση με την δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @6146 2/09/2010 12:41 μμ
    Οι ρυθμοί εξακολουθούν να είναι κάπως έντονοι κυρίως λόγω μουσικής! Βασικά είναι Rock N’ Roll, μουσική για … σκληρά αγόρια!

    ΥΓ. δε βλάπτει και λίγο χιούμορ!

    @Ανώνυμος 2/09/2010 7:02 μμ
    Τα blog σαφώς δημιουργούνται για ενημέρωση, ενίοτε όμως εκφράζουν και τις απόψεις των συντακτών τους, όποιες κι αν είναι αυτές! Θα σου θυμίσω μια από αυτές, στη οποία με φωτογραφίζει, ένας κατά τα’ άλλα εκλεκτός συνάδελφός μας:
    «αυτός έχει καβαλήσει το καλάμι».
    Μα καλά, περίμενε ο καψερός, ότι θα κάτσω, όπως όλοι οι υπόλοιποι, με τα χέρια σταυρωμένα;

    Λυπάμαι που σε στεναχώρησα, αλλά θέλω κι εσύ να καταλάβεις ότι έπρεπε κι εγώ από τη μεριά μου, να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου!

    ΥΓ. Το σχόλιό σου όπως βλέπεις το δημοσίευσα, όπως όλα όσα τηρούν τη στοιχειώδη τουλάχιστον ευπρέπεια.

    @Ανώνυμος 3/09/2010 2:56 μμ
    Λυπάμαι που για μια ακόμη φορά δε μπόρεσες να παρακολουθήσεις το σκεπτικό μου! Η ανάρτηση έχει καθαρά μεταφορική σημασία.

    Παρόλα αυτά όμως και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, έχω ήδη γράψει … Το κείμενο στοχεύει περισσότερο σε πρακτικές και λιγότερο σε ανθρώπους.

    Διάβασε πιο προσεχτικά το κείμενο αλλά και τα σχόλια και τις απαντήσεις και ίσως κάποτε καταλάβεις!

    Όσο για την … άποψη που λες πως ανακάλυψες στο Google, (τύφλα να έχει ο ΘΟΥ-ΒΟΥ) πράγματι έτσι είναι, αφού αποτελεί και την επίσημη άποψη του συγγραφέα! Βλέπεις ότι εγώ ποτέ δεν οικειοποιήθηκα κάτι που δε μου ανήκει ούτε παριστάνω το φωτεινό παντογνώστη, όπως μερικοί – μερικοί, ονόματα μη λέμε πάλι!

    ΥΓ. Σε έφαγε τελικά το Google εσένα! Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα σχόλια άργησαν να δημοσιευτούν διότι απουσίαζα σε επαγγελματικό ταξίδι, για σχεδόν, μια εβδομάδα!

    Πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook