Google Website Translator Gadget

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι επικοινωνίες εκπέμπουν … SOS!

Θα υπάρχει διάδοση τα επόμενα χρόνια;
Οι προβλέψεις της ΝΑΣΑ για το 2013 … Να ανησυχούμε;

Η σημερινή ανάρτηση δε περιλαμβάνει ούτε δραστηριότητες, ούτε τραγούδια, ούτε όπερες, ούτε κατασκευές, ούτε, ούτε …

Πριν από ένα περίπου μήνα μια είδηση έκανε το γύρω σε όλα τα γνωστά και μη εξαιρετέα δημοσιογραφικού περιεχομένου, blog. Το νέο περιφέρθηκε, εκτός από τα προαναφερθέντα blog και σε αρκετά email. Οι παραλήπτες ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που έσπευσαν να μοιραστούν το θλιβερό γεγονός με όλους τους γνωστούς τους. Όσο για το ίδιο το νέο, από τα πιο χειρότερα που έχουμε ακούσει, μετά το φιάσκο του Y2K!
Πω, πω, πω! Θυμάσαι τι πανικός επικρατούσε αφότου το Big Benn είχε δείξει 00’:01’’; Άφθονες τηλεοπτικές συζητήσεις, πριν και μετά την έλευση του νέου τότε έτους 2000. Χιλιάδες τόνοι χαρτιού και μελάνης, με επίκεντρο το … απόλυτο τίποτα! Κανονικότατο Σκοτσέζικο ντους, αγαπητέ συνάδελφε!
Ας επανέλθουμε όμως στο επίμαχο θέμα το οποίο εξακολουθεί να ταλανίζει σύσσωμη τη παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο! Το θέμα φίλοι μου αφορά όλο τον κόσμο, όσους κατοικούν στο πλανήτη και φυσικά τη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, της οποίας το μέλλον φαντάζει λίγο αβέβαιο! Ή μήπως όχι;

Στα blog, roufianos, stakarfia, Άλφα νέα καθώς και σε κάποια site, η είδηση γράφτηκε ως εξής:
Tεράστιες ηλιακές καταιγίδες προβλέπει η NASA για το 2013.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ηλεκτροδότηση, οι τηλεπικοινωνίες, τα αεροπορικά ταξίδια και οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές να διακοπούν ακόμη και για μήνες.
Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τις συνήθεις θεωρίες καταστροφολογίας,... αλλά για στοιχεία της ΝΑSA, τα οποία δημοσιοποίησε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο ο Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας Dr. Liam Fox.

Στο Site της Daily Telegraph, Telegraph.co.uk ο Andrew Hough κάνει αναφορά στο θέμα από τον Ιούνιο του 2010. (http://www.telegraph.co.uk/science/space/7819201/Nasa-warns-solar-flares-from-huge-space-storm-will-cause-devastation.html) Στο blog της Daily Telegraph, Telegraph.co.uk ο Tom Chivers αναδημοσίευσε την είδηση δυο μέρες αργότερα και κάνει μια επίσης καλή παρουσίαση του θέματος. (http://blogs.telegraph.co.uk/culture/tomchivers/100008500/nasas-2013-solar-flare-warning-how-much-do-we-need-to-worry/)
Ο Tom κάνει μια αναδρομή στο 1859 όπου το ίδιο περιστατικό είχε λάβει χώρα εκείνη τη περίοδο και είχε καταστρέψει όλες τις τηλεγραφικές γραμμές σε Ευρώπη και Αμερική. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Dr Stuart Clark με τίτλο, The Sun Kings.

Όπως αντιλαμβάνεστε επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες θα βρείτε κυρίως από ξένα site και blog.
Στο Pakistan.tv λόγου χάρη, έχουν αναρτήσει βίντεο από το ειδησεογραφικό κανάλι CNN με κάπως εκλαϊκευμένη ανάλυση. Στο ίδιο site φιλοξενούνται και βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις επιφανών επιστημόνων, όπως του David Morrison της NASA.



Όπως είναι φυσικό, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το site της NASA. Πιο συγκεκριμένα ο παρακάτω σύνδεσμος:
http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/04jun_swef/

Κάποια σαΐνια έχουν ήδη ανοίξει και … ομώνυμο site στο παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.solarstormwarning.com
Τι άλλο θα ζήσουμε ακόμα;

Για αναζήτηση περισσότερων πηγών ενημέρωσης, εισάγετε στο πεδίο αναζήτησης της μηχανής Google, τη φράση: Nasa's 2013 solar flare warning: how much do we need to worry?

Με βάση τα προηγούμενα στριφογυρίζουν διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου, όπως:
Τι έγινε ρε παιδιά; Οι επικοινωνίες εκπέμπουν … SOS;
Θα υπάρχει διάδοση τα επόμενα χρόνια;
Τι να κάνω εγώ τώρα, να στήσω πύργο και κεραίες ή όχι;
Μήπως έφτασε το τέλος του ραδιοερασιτεχνισμού, τουλάχιστον έτσι όπως το ξέρουμε μέχρι αυτή τη στιγμή;
Μήπως θα μας την «κάνει» ο θείος Σαμ;
Μήπως οι εξωγήινοι; Μήπως οι νεφελίμ;
Μήπως πρόκειται για ακόμα ένα Χαρδαβελολιακοπούλειο σενάριο;
Μήπως οδηγούμαστε σε ακόμα ένα φιάσκο, όπως συνέβη με το Y2K και μάλιστα με τα γνωστά συνεπακόλουθα;
Δε μπορώ να δώσω απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα αγαπητέ μου αλλά καλό θα ήταν να μη βιαστούμε να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα.

Το πρόβλημα, απ’ ότι αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι κύκλοι, είναι αρκετά σοβαρό και οι επιπτώσεις που θα έχει θα είναι πολύ μεγάλες. Και μόνο που γίνεται η όποια αναφορά στο θέμα, προκύψει ή όχι, επιπτώσεις θα υπάρξουν! Εάν όμως προκύψει, κύκλοι οικονομικών αναλυτών έχουν αρχίσει ήδη να μιλούν για ζημιές της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων! Μήπως όμως υπάρξουν και ζημιές που δεν μπορούν να υπολογιστούν σε … χρήμα;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι που πρέπει να διαβάσω:

http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/04jun_swef/
http://www.solarstormwarning.com
http://blogs.telegraph.co.uk/culture/tomchivers/100008500/nasas-2013-solar-flare-warning-how-much-do-we-need-to-worry/
http://www.telegraph.co.uk/science/space/8009635/Solar-flares-could-paralyse-Britains-power-and-communications-Liam-Fox-says.html

ΥΓ. Παιδιά, όχι άλλο Σκοτσέζικο ντους please!

73 και υπομονή διότι ο καιρός γαρ εγγύς!

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΣΕ 59 ΜΕΡΕΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ 2010!ΚΑΛΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ.ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΛΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΟ 2013 ΤΑ 2000 ΟΠΩΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ?
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @SV1GSU,
    Κώστα, όσο και αν επικαλείσαι βοήθεια, μάλλον την έχουμε ολίγον άσχημα!
    Οψόμεθα, συνάδελφοι.

    Καλό μήνα 73.

    -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

    @SV1EML,
    Όχου κι εσύ με το 2000! Τι στην ευχή έχεις πάθει με αυτό; Το FT-920 είναι κλάσεις ανώτερο.
    Φαντάζεσαι να πηγαίνουμε στον Νίκο στη πλατεία Αβησσυνίας και να αγοράζουμε αντί για λάμπες, πηνία και μεταβλητούς κανένα FT-1000;
    Ωχ, ωχ, ωχ!

    Καλό μήνα 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook