Google Website Translator Gadget

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Και εγένετο Hellenic PSK Club.

Πριν από αρκετούς μήνες, ήταν η πρώτη φορά όπου άρχιζα να λαμβάνω μηνύματα από αρκετούς συναδέλφους όπου ούτε λίγο ούτε πολύ με ωθούσαν προς κάποια κατεύθυνση, με αφετηρία πάντα τα mode του PSK. Εκείνη τη περίοδο όμως δεν μπορούσα να καταλάβω προς τα πού καθώς δεν μπορούσα καν να σκεφτώ ότι θα μπορούσαμε (;) να κάνουμε κάτι καλύτερο! Ποιοι, εμείς; Πόσοι να είμαστε άραγε; Στην αρχή δεν μπορούσα να δώσω οποιαδήποτε σαφή απάντηση σε ερωτήματα που αφορούσαν για το πότε θα διοργανώναμε κάποια δραστηριότητα, αφού δεν ήξερα ως τι θα διοργανώναμε κάτι τέτοιο. Σαν μια παρέα που θέλει πολύ απλά, να επικοινωνήσει σε κάποιο οικείο σε αυτήν mode; Απάντηση στα προηγούμενα ερωτήματα βρήκα όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι αιτήσεις για τη σειρά των βραβείων του EPC (EUROPEAN PSK CLUB) τα PSFA που διαχειρίζομαι. Τότε κατάλαβα ότι δεν είμαστε τρεις και ο κούκος, όπως αρχικά νόμιζα! Πράγματι αγαπητέ μου, δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες που ασχολούνται με τα mode του PSK!
Ωστόσο όμως η οργάνωση μιας δραστηριότητας δεν γίνετε με λόγια! Χρειάζεται κάποια οργάνωση και μια ομάδα που θα έχει τουλάχιστον κάποιο όνομα και που θα «τρέξει» για να γίνουν όλα στην εντέλεια. Όπως ήταν πλέον αναμενόμενο, η δημιουργία μιας Ελληνικής κοινότητας φίλων του PSK δεν φαντάζει καθόλου άσχημη ως ιδέα! Εν ολίγοις, μήπως ήρθε η ώρα για τη δημιουργία μιας, πώς να τη πω τώρα, λέσχης, κοινότητας, ομάδας, παρέας, με αφετηρία όπως πάντα το PSK; Η απάντηση είναι … ΝΑΙ. Όπερ και εγένετο!

Αγαπητοί μου φίλοι σας ανακοινώνω και επισήμως ότι η δημιουργία της πρώτης Ελληνικής λέσχης PSK είναι πλέον γεγονός. Και το όνομα αυτής: Hellenic PSK Club ή HPC, εν συντομία.


Το μανιφέστο!

Η κοινότητά μας δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό που υπήρχε, δηλαδή μιας κοινότητας που ως μοναδικό σκοπό έχει τη διάδοση του PSK mode αλλά και όλων των τύπων του, σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες-δες ραδιοερασιτέχνες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από πειραματισμούς αλλά και διάφορες δραστηριότητες που θα οργανώνουμε κατά περιόδους.
Πιο συγκεκριμένα:
Το Hellenic PSK Club ή HPC, όπως δηλώνει και η ονομασία του, είναι μια λέσχη φίλων όλων των mode του PSK.
Η λέσχη μας δημιουργήθηκε για να καλυφθούν οι παρακάτω ανάγκες:

Α) δημιουργία μιας Ελληνικής λέσχης PSK,
Β) η ορθή χρήση των mode του PSK,
Γ) η σωστή προώθηση των mode του PSK,
Δ) την οργάνωση διαγωνισμών και την υποστήριξη σπουδαίων γεγονότων,
Ε) την επιβράβευση των ραδιοερασιτεχνών συναδέλφων που ασχολούνται ενδελεχώς με τα mode του PSK,
ΣΤ) την τόνωση της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κοινότητά μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη λέσχη του EPC και άλλες ραδιοερασιτεχνικές κοινότητες, συλλόγους, λέσχες κτλ.

Μέλη της λέσχη μπορούν να γίνουν όλοι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες, ανεξαρτήτως τύπου αδείας ή προθέματος, SV και SY, ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι και ομάδες καθώς και οι ραδιοακροατές (SWL).

Για όλες τις δραστηριότητες της κοινότητάς μας θα ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Λέσχης PSK, την διεύθυνση της οποίας θα σας ανακοινώσω σε κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις. Επίσης θα ενημερώνεστε και από το παρών ιστολόγιο για τις δραστηριότητες του Hellenic PSK club. Όλες δε τις αναρτήσεις που θα αφορούν το HPC θα τις βρίσκετε ομαδοποιημένες στη στήλη των ετικετών με την κανονική ονομασία, δηλαδή Hellenic PSK Club.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η λέσχη μας θα είναι πάνω απ’ όλα μια ζεστή και αρμονικά δεμένη παρέα, αφού μας συνδέει το ίδιο hobby!
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και ελπίζουμε ότι θα μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας.

Πολλά 73 σε όλους και θα χαρώ πολύ να σας δω στη παρέα μας.

9 σχόλια:

 1. Αγαπητέ Γεώργιε σου εύχομαι μια καλή αρχή και επιτυχημένη για το PSK Club , αν και έπρεπε να είχε γίνει πριν παρά πολύ καιρό .
  Πολλά 73!
  SV1GGW

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να είσαι καλή Δημήτρη. Η ύπαρξη της Ελληνικής λέσχης PSK είναι κάτι που μας αφορά όλους μας, έστω κι αν καθυστέρησε η ίδρυση της. Φυσικά θα χρειαστούμε την εθελοντική βοήθεια μερικών ακόμα συναδέλφων, ιδίως από κάποιον με γνώση γύρω από τη γραφιστική.

  Πολλά 73

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο ωραία ιδέα.Άντε γρήγορα και το site.
  Που κάνουμε εγγραφή? Άντε γιατί έπεσε στα χέριαμου ένα μηχάνημα qrp και θέλω να to ρυθμίσω για PSK31.
  73

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπομονή, σε λίγες ημέρες θα σας ενημερώσω για όλα.

  73

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τούμπανο! Μπράβο Γιώργο για την πρωτοβουλία, είναι κάτι που πιστεύω πως θα έχει ανταπόκριση από κάθε γωνιά της χώρας, αν δεν πολεμηθεί σφορδά, και δεν δεχτεί λάσπη από γνωστούς-άγνωστους κύκλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έχω ήδη λάβει ενθαρρυντικά μηνύματα από πολλούς, ακόμα και μέσω τηλεφώνου (!), που έχουν σχέση με το 'άθλημα' και που είναι προθυμοι να προσφέρουν βοήθεια σε αυτή τη νέα προσπάθεια!
  Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες ημέρες.
  Όσο για τους λασπολόγους ...

  Πολλά 73 φίλε Κώστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ!
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ CLUB!
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ!
  73
  SV2FPU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Η σελίδα της λέσχης είναι σχεδόν έτοιμη, κάποιες τελευταίες πινελιές ενδεχομένως και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσω την διεύθυνση.
  Θα είναι μεγάλη η χαρά όλων μας να εγγραφείς.

  Ευχαριστώ πολύ και τους συναδέλφους, SV2CXW και SV1GGW για την αναδημοσίευση της ανάρτησης και την ενημέρωση.

  Πολλά 73 και θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email

Like on Facebook