Google Website Translator Gadget

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

TRIATHLON DX Contest


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία ενός νέου Ελληνικού contest: το Triathlon DX Contest.

Όλα άρχισαν τον Αύγουστο του 2011, όταν ο Μιχάλης SV5BYR, συνέλαβε την ιδέα. Το όραμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά τον Δεκέμβριο του 2011, όταν μια παρέα Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών έγιναν κοινωνοί αυτής της ιδέας και άρχισαν να συζητούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

Σήμερα ανακοινώνουμε επίσημα τον διαγωνισμό, καλώντας, αφενός τους προγραμματιστές να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους αφετέρου όλους εσάς να τον αγκαλιάσετε και να βοηθήσετε στην επιτυχή διεξαγωγή του.

Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου κάθε τρέχοντος έτους, θα έχει διάρκεια 24 ώρες και θα αναπαριστά πιστά το αγώνισμα Τρίαθλον. Το αγώνισμα Τρίαθλον αποτελείται από 3 διαφορετικά αθλήματα: Κολύμβηση, Ποδηλασία, Τρέξιμο. Τα αθλήματα γίνονται σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή και νικητής είναι αυτός που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία και στα τρία. Έτσι θα είναι και ο διαγωνισμός μας, με τη διαφορά ότι τα τρία αγωνίσματα θα είναι: RTTY, SSB και CW σε διαδοχική σειρά φυσικά. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά αυτού του διαγωνισμού, αφού τα τρία modes ακολουθούν το ένα το άλλο και δεν εναλλάσσονται. Ως αποτέλεσμα αυτού, να μην μπορεί κάποιος να κερδίσει το διαγωνισμό παρά μόνο αν συμμετάσχει και στα τρία modes. Ο πρώτος διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013. Από την άλλη κι αφού μιλάμε για Ελληνικό contest, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία με Ελληνικούς σταθμούς.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε το εξαιρετικό δώρο για το νικητή, που θα είναι 10ήμερη φιλοξενία για 2 άτομα σε ξενοδοχείο της Ελλάδας!!!Μάλλον θα είναι το πρώτο contest παγκοσμίως που το έτερον ήμισυ, θα μας παροτρύνει για μεγαλύτερη συμμετοχή αντί να γκρινιάζει όπως συνήθως…

---------------------------------

ΤΡΙΑΘΛΟΝ RTTY-SSB-CW CONTEST1. Ημερομηνία: από 00:00 UTC έως 23:59 UTC του Σαββάτου, το 1ο πλήρες Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου2. Mode: RTTY – SSB – CW ως εξής: από 00:00-07:59 UTC μόνο RTTY, από 08:00-15:59 UTC μόνο SSB, και από 16:00-23:59 UTC μόνο CW.3. Μπάντες: 10,15,20,40 και 80 μέτρα σύμφωνα με το band plan της IARU4. ΚατηγορίεςSOAB Ένας χειριστής όλες οι μπάντες όλα τα mode.

SOABRTTY Ένας χειριστής μόνο RTTY

SOABSSB Ένας χειριστής μόνο SSB

SOABCW Ένας χειριστής μόνο CW

TEAM Ομαδικό Τρίαθλον (ένας διαφορετικός χειριστής σε κάθε mode – οι ομάδες πρέπει να δηλωθούν μέχρι την προηγούμενη του διαγωνισμού στο email triathlon@gmail.com)

Clusters επιτρέπονται.

To self spotting, το chat στο internet και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος χρησιμοποιηθεί για να καθορίσετε ραντεβού για QSO, απαγορεύονται με ποινή αποκλεισμού.

Remote RX και TX επιτρέπεται αρκεί ο δέκτης RX και ο πομπός TX να είναι στην ίδια ραδιοχώρα και να μην απέχουν μεταξύ τους πάνω από 150 χλμ.5. Κλήση: CQ SV TEST6. Μήνυμα ανταλλαγής: Οι σταθμοί που εκπέμπουν από Ελλάδα (SV, SV5, SV9, SV/A) δίνουν SV.

Όλοι οι άλλοι RST + CQ ζώνη.7. Πόντοι1 πόντος για κάθε επαφή με την ήπειρό σου

2 πόντοι για κάθε επαφή έξω από την ήπειρό σου

5 πόντοι για επαφή με Ελληνικό σταθμό (ως Ελληνικός σταθμός ορίζεται όποιος δίνει SV).

8. Πολλαπλασιαστές: Οι ραδιοχώρες του DXCC σε κάθε μπάντα και σε κάθε mode. Στον αριθμό των πολλαπλασιαστών προσθέτουμε τον αριθμό των διαφορετικών SV σταθμών ανά mode που θα δουλευτούν ανεξαρτήτως μπάντας.9. Τελικό σκορ: Το γινόμενο του συνόλου των πόντων επί του συνολικού αριθμού των πολλαπλασιαστών (ανά μπάντα και ανά mode + SV σταθμούς ανά mode).10. ΒραβείαΒραβείο και πλακέτα στο μεγαλύτερο σκορ και στα 3 modes στον κόσμο (Ironham) και 10 ημέρες διαμονη ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ σε πολυτελές ξενοδοχείο σε ελληνικό νησί εκτός από εισιτηρια και μεταφορικά.

Βραβείο στο νικητή του RTTY σε κάθε ήπειρο.

Βραβείο στο νικητή του SSB σε κάθε ήπειρο.

Βραβείο στο νικητή του CW σε κάθε ήπειρο.

Βραβείο στη νικήτρια ομάδα CW – SSB – RTTY παγκοσμίως.

Βραβείο στον πρώτο και στα 3 modes (Ironham) κάθε ραδιοχώρας εφόσον ληφθούν πάνω από 3 log από αυτή τη ραδιοχώρα και ο πρώτος έχει πάνω από 100 επαφές.

Βραβείο στον πρώτο Έλληνα (SV)Η επιτροπή μπορεί κατά την κρίση της να βραβεύσει κι άλλες συμμετοχές πέραν των παραπάνω.11. Ημερολόγια επαφών (Logs)

Τα ημερολόγια επαφών πρέπει να υποβληθούν σαν αρχεία τύπου Cabrillo στο email triathlon@gmail.com. Το όνομα στο Cabrillo πρέπει να είναι TRIATHLON-DX-CONTEST.

Τα ημερολόγια των ακροατών θα γίνουν αποδεκτά και σε μορφή ASCII αρκεί να περιέχουν ημερομηνία και ώρα, μπάντα, διακριτικό και μήνυμα που στάλθηκε από το σταθμό που ακούστηκε και το διακριτικό αυτού που δούλεψε, σε χρονολογική σειρά. Μαζί πρέπει να συμπεριληφθεί ένα φύλλο περίληψης που να δείχνει το σκορ, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του συμμετέχοντα. Τα ημερολόγια επαφών για όλους τους συμμετέχοντες πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι τι 15 Μαρτίου του ιδίου έτους. Η παραλαβή κάθε ημερολογίου θα επιβεβαιωθεί με email που θα λάβετε.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος αποδέχεται με τη συμμετοχή του τις αποφάσεις της επιτροπής του διαγωνισμού ως τελικές, ενώ παράλληλα πιστοποιεί ότι τήρησε τους όρους του διαγωνισμού και όσα προβλέπει η ραδιοερασιτεχνική άδειά του.

Επίσης αποδέχεται τη δημοσιοποίηση του log του αν αυτό κρίνει η επιτροπή.

Ερωτήσεις στον manager του διαγωνισμού στο email sv1dpi@gmail.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: http://triathlon-dx-contest.blogspot.com

2 σχόλια:

 1. Μπράβο στα παιδιά,
  άντε Γεώργιε πέρασαν πέντε μήνες που σου έστειλα τους
  κανονισμούς του hpc psk63 contest.........qrx για πόσο ακόμη?
  73 sv1jgx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου.

  73

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email

Like on Facebook