Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ένα Σαββατοκύριακο στο Βραχάτι στην Κόρινθο!

Ο καθαρισμός της παραλία Βραχατίου και Κοκωνίου στην Κόρινθο τις 29 Απριλίου 2012


Ο εθελοντισμός ως έννοια στην χώρα μας είναι κάτι το οποίο δεν είναι και ιδιαίτερα διαδεδομένο ή και αποδεκτό αν θέλετε, με την έννοια ότι αφού είμαστε φορολογούμενοι πολίτες γιατί να προσφέρουμε εθελοντική εργασία; Τι γίνετε όμως όταν εξαναγκαζόμαστε να ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι και μάλιστα χωρίς την προτροπή ή την παρέμβαση τριτογενούς ή και εξωτερικού παράγοντα; Αυτά και ενδεχομένως μερικά ακόμα, ίσως αποτελούν βασικά ερεθίσματα για περεταίρω προβληματισμό αλλά και για την λήψη αποφάσεων, που εντέλει ως μοναδικό σκοπό έχουν να βελτιώσουν το βιοτικό μας επίπεδο αλλά και την κουλτούρα μας γενικότερα!

Πριν από αρκετές ημέρες πλέον, σε μια από τις επικοινωνίες που είχα με τον Τρύφωνα SV3GOG με ενημέρωσε για μια δραστηριότητα που ετοίμαζαν στην παραλία του Βραχατίου. Καθαρισμός όλης της παραλίας, καθώς και της όμορης, αυτής του Κοκωνίου. Εμείς με την ιδιότητά μας ως ραδιοερασιτέχνες, θα αναλαμβάναμε την κάλυψη των ασύρματων επικοινωνιών σε όλο το μήκος της παραλίας.
Πολύ ωραία η ιδέα σκέφτηκα! Επιπρόσθετα θα είχα την ευκαιρία να συνευρεθώ με ανθρώπους που αγαπώ και που γνωρίζω περίπου 25 χρόνια αλλά και να επισκεφτώ μέρη που είχα βρεθεί και δουλέψει ως Disc Jockey πριν από 23 ολόκληρα χρόνια!!! Για εμένα η περιοχή αυτή σημαίνει πολλά και γενικά είναι ένα ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι της ζωή μου!!!! Μετά απ’ όλα αυτά, πως μπορούσα να αρνηθώ μια πρόταση όπως αυτή;

Έτσι το Σάββατο το μεσημέρι και αφού πρώτα κατάφερα να θέσω μετά μεγάλης δυσκολίας το τομάρι μου σε κάθετη πόλωση (αχ αυτά τα ξενύχτια … ) ετοίμασα τα πράγματά μου και πήρα το δρόμο για την Κόρινθο, έχοντας στο μυαλό μου όμως πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να τα αφήσω πίσω και να κοιτάξω τη δουλειά μου, πάση θυσία … Κατά τις 4:20 λοιπόν, είχα φτάσει στον προορισμό μου … αρκετά αργοπορημένος!!!
Αφού πήγαμε στις δουλειές μας, καταλήξαμε στο Κιάτο για καφέ, όπου εκεί μας βρήκε και ο Κώστας ο SV3GOC. Ο Τρύφωνας επικοινώνησε και με τον Γρηγόρη, τον SV1KWA που ήταν και αυτός στα πάτρια εδάφη, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν κάπου πιο έξω από την Κόρινθο. Σχεδόν μια από τα ίδια και ο Δημήτρης ο SV3GOE που ενώ ήταν να συμμετάσχει και αυτός, δυστυχώς κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα τον κράτησε μακριά μας. Next time!

Αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας πήρα,ε το δρόμο για το Βέλο. Λοιπόν παιδιά, το κλου της βραδιάς ήταν η υπέροχη «τηγανιά» («σβησμένη» μάλλον με λευκό κρασί) που είχε ετοιμάσει η Χριστίνα και «ήρθε κι έδεσε» υπέροχα με το σπιτικό τσίπουρο που είχε φτιάξει ο Τρύφωνας!!! Του δώσαμε και κατάλαβε για τα καλά, με το hi-hi!!! Η βραδιά έδειχνε να κλείνει με τον καλύτερο τρόπο κι εμείς μετά από αυτό ήμασταν έτοιμοι για νυχτερινή κατάκλιση. Άλλωστε ήταν αναμενόμενο ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι και τόσο εύκολη, αφού μας περίμενε δουλειά! Οπότε η ξεκούραση και μάλιστα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήταν μονόδρομος. 


Ωστόσο το πρωινό ξύπνημα δεν ήταν και το πιο όμορφο στο κόσμο, αφού στο διπλανό δωμάτιο σε αυτό που κοιμόμουν εγώ βρίσκονταν ένας … άτακτος παπαγάλος, ο οποίος ξεκίνησε το «κουτσομπολιό» από τις 7 το πρωί!!!!
-          Τι τύχη μου, μουρμούρισα, μέχρι κι εδώ βρέθηκε κάποιο «πτηνό» να μου χαλάσει της ησυχία!!! Μα καλά αυτά τα πτηνά στο μάτι με έχουν βάλει τέλος πάντων;
Αφού έκλεισα για περίπου μια ώρα ακόμα τα μάτια μου, κάποια στιγμή άκουσα μια γνώριμη φωνή να με ενημερώνει για την ώρα και μέσα σε λίγα λεπτά ήμασταν καθ’ οδών για την παραλία Βραχατίου, έχοντας εξασφαλίσει έναν υπέροχο «κουπάτο» και μερικά από τα νόστιμα κουλουράκια που μας είχε ετοιμάσει η Χριστίνα. Perfect!!!

Με το που φτάσαμε, από τους πρώτους παρακαλώ, αρχίσαμε αμέσως να κατεβάζουμε τον εξοπλισμό μας, τραπέζι, ομπρέλα, καρέκλες, ασυρμάτους, κεραιόνια, μια «μπαταριούλα» … 100Ah κτλ. Ωπ, να σου και ο Κώστας ο SV3GOC με τα τέκνα του … τρία παρακαλώ! Να σου ζήσουν φίλε Κώστα. Να και ο Γρηγόρης ο SV1KWA, πρωινός κι αυτός. Περιττό δε να σας πω ότι στήσαμε τον υπαίθριο σταθμό σε χρόνο d/t! Αφού ξεκινήσαμε τις δοκιμές με τους φορητούς ασυρμάτους ήμασταν πλέον έτοιμοι και το μόνο που περιμέναμε ήταν να δώσουν οι δάσκαλοι στους μαθητές τους, το σινιάλο της εκκίνησης. 



Τα παιδιά και οι καθηγητές είχαν έρθει στο σημείο με πούλμαν και αφού έλαβαν τις οδηγίες τους άρχισαν να φοράνε τα γάντια τους και να παίρνουν τις σακούλες υπό μάλης και … βουρ για τη παραλία! Όχι όμως για βουτιές, παιχνίδι και ξεγνοιασιά, αλλά για επίπονη δουλειά!!! Ας είναι καλά όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι που πετούν ή και παρατούν στις παραλίες το σκουπιδαριό που κουβαλούν κάθε φορά μαζί τους.



Τον καθαρισμός της παραλία Βραχατίου και Κοκωνίου στην Κόρινθο τις 29 Απριλίου 2012 οργάνωσε ο Δήμος Βέλου – Βόχας μαζί με την ομάδα «Let's do it Greece»
Στη δραστηριότητα αυτή συμμετείχε και η Εθελοντική Ομάδα "ΑΡΩΓΗ" μαζί με την "ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ".
Επίσης συμμετείχαν:
Το καταδυτικό κέντρο Κορίνθου για τον καθαρισμό του λιμένος Βραχατίου με σκάφος υποστήριξης,
Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού
Τα Γυμνάσια και Λύκεια Ζευγολατιού και Βέλου και
Οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι του Δήμου


Ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση η ομάδα των διασωστών, εθελοντές και αυτοί, που ήταν παρών και παρακολουθούσε το όλο εγχείρημα σε απόσταση ασφαλείας.

Θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το σημείο ότι η συμμετοχή ήταν υπέρ του δέοντος ικανοποιητική, η εμφάνιση και τελικά η δουλειά που προσέφεραν και οι δύτες απρόσμενη, η οργάνωση εξίσου πολύ καλή και για το τέλος άφησα το αποτέλεσμα. Άλλωστε αυτό έγινε άμεσα ορατό αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες! Τόσο η παραλία του Βραχατίου όσο και του Κοκωνίου είναι πλέον απαλλαγμένες από το σκουπιδαριό που ομολογουμένως τις βάραινε και πλέον περιμένουν τους παραθεριστές να τις απολαύσουν.  
Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά που μας έδειξαν ότι το αύριο είναι ... ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ!!!!!

Σας εύχομαι καλά μπάνια στις καθαρές πλέον παραλίες και καλές δραστηριότητες. 73

4 σχόλια:

  1. ΓΙΩΡΓΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.
    SV3GOG TRIFON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ευχαρίστηση είναι δική μου Τρύφωνα, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την εκδήλωση και να αποκομίσω ευχάριστες εμπειρίες!!!

      Πολλά 73!

      Διαγραφή
  2. Πάλι καλά που δεν σας "μάζεψαν" και εσάς, όπως τον... κατάσκοπο στην ΚΩ!! Ε ρε γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για γέλια και για κλάματα αγαπητέ μου συνάδελφε!!! Και μη χειρότερα.

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook