Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

17o HAMFEST Λάρισας … πάει κι αυτό!


 
Το 17ο HAMFEST Λάρισας ευτυχώς είχε απ’ όλα τα καλά. Καλή παρέα, πολύ κέφι, διάθεση για πειράγματα και ντόπιες νοστιμιές! Κερασάκι στην τούρτα, μερικές ακόμα γνωριμίες με συναδέλφους που δεν γνώριζα από κοντά, μέχρι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον. Το μόνο που έλειπε ήταν … το χρήμα. Αλλά τι να το κάνεις αυτό, όταν έχεις όλα τα υπόλοιπα που προανέφερα; Εγώ τουλάχιστον ένοιωθα πιο πλούσιος από ποτέ!!!

Τελικά έχω την αίσθηση πως το ρητό «τα καλύτερα έπονται» δεν είναι καθόλου τυχαίο! Γενικά μετά την επιστροφή στο σπίτι σου από τις διακοπές, δεν σε πιάνει αυτό που λέμε hangover; Λοιπόν ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση ένας ραδιοερασιτέχνης είναι η επίσκεψη σε ένα HAMFEST. Μάλιστα δε, αν αυτό προϋποθέτει και ένα ταξίδι όπως είναι το Αθήνα – Λάρισα και τανάπαλιν, ε τότε η ιδέα είναι ακόμα πιο όμορφη! Να σου πω και το άλλο; Αν ξέρεις ότι μέσα στο ίδιο μέσο μεταφοράς θα βρίσκονται και οι SV1JGX, SV1GSU, SV1EAG, SV1AMA, SV1AVT, SV1HE, SV1FJF τότε είσαι πλέον σίγουρος ότι και το ταξίδι σου θα είναι το πλέον συναρπαστικό!!! Τελικά ναι, τα καλύτερα μας τα φύλαγε για μετά τις διακοπές!!!

Με την πρώτη ομάδα συναντηθήκαμε κατά τις 3 και δέκα τα ξημερώματα στο Περιστέρι. Άρτι αφιχθείς οι SV1EAG και SV1AMA. Ο SV1AMA ο Νίκος με το που με είδε αμέσως με χαιρέτησε και μου παραπονέθηκε για τις υψηλές ταχύτητες που ανέπτυξε με το τρίτροχο μηχανάκι του ο SV1EAG, από τον Ασπρόπυργο μέχρι το Περιστέρι.
Ο φουτζιφιλμέας (SV1FJF) εκτός από μερικά μπογαλάκια είχε φέρει μαζί του και τον γκουχούλη (SV1GH). Να σου και μερικοί ακόμα συνάδελφοι από το Πέραμα.
Ο Μάνος ο SV1JGX, είχε έρθει στο σπίτι μου από πιο νωρίς, έχοντας φέρει και … τα σχετικά βοηθήματα!!!
Αφού επιβιβαστήκαμε κάποια στιγμή, πήραμε τον δρόμο για το επόμενο σημείο, που ήταν η συμβολή των οδών Λ. Βουλιαγμένης και Αλίμου. Για να πάρουμε κι άλλα παλικάρια. Τι AVT τι HE τι GSU … δε σου λέω τίποτα αγαπητέ μου συνάδελφε. Αμέσως η παρέα ζωντάνεψε και πήρε τα πάνω της!!! Να σου και οι SV1QT, SV1GE και SV1RC. Ήταν αρκετοί ακόμα συνάδελφοι τα διακριτικά των οποίων δεν θυμάμαι. Αφού φορτώσαμε, πήραμε τον δρόμο για τον επόμενο σταθμό επιβίβασης, το Ηράκλειο. Εκεί μας περίμεναν αρκετοί συνάδελφοι, όπου μεταξύ άλλων ήταν οι SV3YY, SV1GRV, SV1LIE με την πραμάτεια του και μερικοί ακόμα συνάδελφοι. Τριανταεννιά επιβάτες και ο οδηγός. Μια χαρά!!! Αμέσως βγήκαμε στην Εθνική οδό και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας.

Ο Μάνος άρχισε να σερβίρει τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ και σύντομα αρχίσαμε να κάνουμε νέες γνωριμίες και να λέμε όμορφες ιστορίες. Στο 90 κάναμε μια στάση για να πάρουμε κάτι να φάμε και να πιούμε, αλλά και για να επιβιβαστεί ο πολύ αγαπητός μου SV1DT ο Χρήστος. Αυτή κι αν ήταν έκπληξη!!! Θα σας θυμίσω ότι ο Χρήστος, προ αρκετών μηνών είχε γράψει ένα άρθρο για το παρών ιστολόγιο. Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.
Τελικά μόνο τα βουνά δεν σμίγουν!!! Οι άνθρωποι, ειδικά αυτοί που κοινά σημεία και είναι καλοπροαίρετοι, πάντα θα βρεθεί κάποιος τρόπος, έστω και από τύχης, να σμίξουν!!!
Μετά τα σχετικά, και αφού καλαμπουρίσαμε και λιγάκι, συνεχίσαμε το ταξίδι μας, ενώ το ρολόι έδειχνε περασμένες πέντε το πρωί.
- Χμ! Ας πάω πίσω στη γαλαρία να την πέσω λιγάκι, σκέφτηκα. Αλλά που να με αφήσει ο Μανωλιός! Τελικά αφού χάραξε, κάποια στιγμή κοιμήθηκα λιγάκι. Μπορεί να έριξα και κανά ροχαλητό … QRP!!! Χε, χε, χε!!!
Όταν άνοιξα τα μάτια μου, καθόλου τυχαία σας πληροφορώ, διαπίστωσα ότι κάποιος εκ των παρευρισκομένων συναδέλφων, έλεγε από το μικρόφωνο του πούλμαν … ανέκδοτα!!! Η φωνή του μου ήταν τόσο γνώριμη, που θα έπαιρνα όρκο ότι είναι κάποιος πολύ γνωστός μου.
  • Ρε συ Μάνο ποιος είναι αυτός που λέει τα ανέκδοτα, ο SV1HE;
  • Ναι. Τι έγινε, ξύπνησες; Μου απαντάει ο Μάνος.
Αυτό ήταν αγαπητέ μου!!! Ξύπνησα με γέλια και αστεία. Το πούλμαν είχε πλέον ξεσαλώσει για τα καλά!!! Να σου κι ο SV1DT, ο οποίος έκανε μιμήσεις. Μας έκανε τον γέρο Καραμανλή, μας έκανε και τον SV1HE όπως κάνει τις ανακοινώσεις!!!!!!!!!! Θα μας έκανε περισσότερες μιμήσεις αλλά είχε ξεκαρδιστεί και ο ίδιος και δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει. Τον SV1HE τον έκανε και ο Σπύρος ο SV1AVT με την ίδια επιτυχία όπως ο Χρήστος!!! Για να σου δώσω να καταλάβεις πόσο μεγάλη απήχηση υπήρχε, στον χώρο του HAMFEST αιτήθηκα προφορικά στο περίπτερο της Ε.Ε.Ρ. κάθε Κυριακή, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις, να μας λέει και ένα από τα ωραία ανέκδοτα που ξέρει ο φίλτατος Γιάννης!
Με το ένα και με το άλλο, κατά τις εννέα και κάτι φτάσαμε στην Σκεπαστή Αγορά Λάρισας, όπου φιλοξενούταν για ακόμα μια φορά το HAMFEST που διοργάνωσε η Ε.Ρ.ΘΕ.

Φτα-φτα-φτάσαμε, τα φασόλια βράσαμε!!!

Το πρώτο περίπτερο που συναντάς, μπαίνοντας αριστερά στον χώρο, είναι αυτό της ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - SZ4KRD. Εκεί είχαμε ραντεβού με τον φίλο μου τον SV4LBS τον Χριστόφορο.

 
SV1CDY και SV4LBS ... τα ομορφότερα παιδιά στο hamfest, hi-hi!!!

 
ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - SZ4KRD

 
Τι είναι αυτά ρε σεις; Αφού σας το είπα κάνω διατροφή!!! Αλλά και να θες να "αγιάσεις" δεν μπορείς!!! Απόσπασμα από το περίπτερο της ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - SZ4KRD. Απλά ... πεντανόστιμα!!!

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας πω ότι στην παρούσα εκδήλωση εκπροσωπούσα, μαζί με τους SV1JGXSV1GSU, το HPCHellenic PSKClub. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και από κοντά τον Γιώργο τον SV4ILYπου είναι και ο υπεύθυνος της λέσχης μας για την SV4-LAND.
 

SV4ILY - SV1CDY
Μπροστά από το περίπτερο του ΛΑΡΙΣΑ QRP NET

30 meters Qrss by SV4ILY

 Επίσης μου δώθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τους SV4AQJ Βασίλη και τον SV4BHA Βασίλη επίσης.Ο SV4AQJ είχε μερικές κατασκευές που παρουσίαζαν πολύ ενδιαφέρον. Ακολουθεί φωτογραφία μιας εκ των κατασκευών του φίλου μου του Βασίλη SV4AQJ.
 Κεραία για τα 40 μέτρα.Το radiator της κεραίας είναι κατασκευασμένο από ... κουτιά μπύρας!!!!Δια χειρός SV4AQJ Βασίλη για το ΛΑΡΙΣΑ QRP NET
Όσο για τονSV4BHA τον Βασίλη, ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μου που τον γνώρισα,μιας και είναι ένας εκ των ρ/ε που έκαναν δοκιμές με το PSK mode αρκετά χρόνια πριν αυτό γίνει πολύ γνωστό!
Επίσης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Αναστάση τον SV2BWM  

 
SV1DT

SV1EML - SV1CDY - SV1JGX
Ακολουθούν φωτογραφίες από το 17ο HAMFEST Λάρισας. Και του χρόνου με υγεία πάνω απ’ όλα. Αν κατά σύμπτωση, έχουμε και χρήματα στις τσέπες μας …
 
 
Άποψη από το όχημα του Σωκράτη, OH2GKR

ICOM IC-970H For sale by SV1GE.

OEA SZ4KRD

SV1HK - SV1AVE

SV2MAP - SV1AVE - SV1GRV - SV2CMV - SV0KH - SV3GLS - SV1HK

 
SV2MAP - SV0KH - SV2CMV - SV1AMA

Α ρε ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΕ,τι ζημιά μας έκανες με τον χαλβά σου!!!
 
Στον γυρισμό κάναμε και μια στάση στον Καραβόμυλο για ... ανεφοδιασμό!!!
 

SV3YY
 
Ο EAG απαθανατίζει τον φουτζιφιλμέα σε άκρως προσωπικές στιγμές!!!
73!
 





3 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗΣΑΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ!!! ΗΙ-ΗΙ-ΗΙ
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα να γράψω ότι στο 17o HAMFEST ήταν και ο Νίκος Κασσίμης με τις ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Κωνσταντίνος ο SV1JRM, ο Τάκης ο SV1AWL με τον ΣΡΕ ... και άλλοι πολλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιο που έπρεπε να μπει σε αυτή την ανάρτηση.

    larioannis 6 Σεπτεμβρίου 2012 10:30 μ.μ.
    17ο Πανελλήνιο HAMFEST της Λάρισας 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=zZyR_OaaO-c

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook