Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Rusian EPC ... τέλος εποχής

Όταν οι ραδιοερασιτέχνες ασκούν πολιτική, τότε ο ραδιοερασιτεχνισμός ΔΕΝ μας ενώνει! 

Πραγματικά με προβλημάτισε πολύ το γεγονός ότι σήμερα 1η Μαΐου, ημέρα ιδιαίτερη και σημαντική, κατά σύμπτωση αναρτώ το πεντακοσιοστό άρθρο στο παρόν ιστολόγιο! Μάλιστα αγαπητοί μου συνάδελφοι. Πεντακόσιες αναρτήσεις και αντί να έχω κάτι επετειακό, κάτι ευχάριστο ή κάτι χαρμόσυνο να γράψω, που να ταιριάζει με την σημερινή ημέρα ή τουλάχιστον στην περίσταση βρε αδερφέ, δυστυχώς βρέθηκα … ανάμεσα σε πυρά!

Άγγελος Εξάγγελος …

Πριν μερικά λεπτά ήρθε ακόμα ένα email και απ’ ότι φαίνεται το διαζύγιο που θα προκύψει μεταξύ των πλευρών του EPC και του τμήματος του Rusian EPC, θα είναι οριστικό.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την αιματοχυσία στην Κριμαία. Και όμως ναι (!) αγαπητοί συνάδελφοι. Μολονότι ακόμα δεν έχουν σωπάσει τα τύμπανα του πολέμου στην Κριμαία, το Ρωσικό τμήμα του EPC έσπευσε να ζητήσει την καταμέτρηση της μη αναγνωρισμένης χώρας, σε συγκεκριμένα Ρώσικα βραβεία της Ευρωπαϊκής Λέσχης PSK. Αυτό όμως διαψεύστηκε από την ηγετική ομάδας της Λέσχης, με αποτέλεσμα να επέλθει το ρήγμα των δυο πλευρών, αφού όμως πρώτα αλληλοκατηγορήθηκαν.

Πάρτα Λίζα …

Έτσι φτάσαμε στα επίμαχα email της 25ης Απριλίου, όπου το Ρωσικό τμήμα ανακοίνωσε ότι από τη 10η Μαΐου 2014 δεν θα ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Λέσχη PSK, ενώ υπάρχει ήδη πλάνο για την δημιουργία Ρώσικου (αυτόνομου) κλαμπ PSK.

Σήμερα λοιπόν έπεσε και λεγόμενο κερασάκι στην τούρτα, όταν μας πληροφόρησε ο αρμόδιος του Ρωσικού τμήματος και τέως πρόεδρος της λέσχης, ότι αναβάλλονται όλα τα Ρώσικα βραβεία: EPCRU, RRPΑ, RGSPA, RSPA, RPXPA, RLPA, καθώς και όλα τα βραβεία της σειράς RUPA και ότι οι διαχειριστές των πιο πάνω βραβείων, θα δέχονται αιτήσεις μέχρι τις 11 Μαΐου 2014 και ώρα 23:59 UTC.
Επίσης ζητούν την διαγραφή όλων των Ρώσικων βραβείων από το αντίστοιχο πρόγραμμα, από τις 12 Μαΐου 2014 και μετά.

Απ’ ότι φαίνεται οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού ακόμα δεν έχει απαντήσει στα σημερινά email η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Λέσχης PSK.
Προσωπικά εύχομαι να εκτονωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η εμπόλεμη κατάσταση, γιατί ενέργειες όπως αυτή μόνο καλό δεν κάνουν στην κοινότητά μας.
Θα σας πω μόνο ότι μέχρι και κάποια από τα μέλη άρχισαν  να γράφουν την γνώμη μέσα στα forum και να τάσσονται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο έκρυθμη.

Peace brothers …

Μου μυρίζει και κάτι άλλο σε όλη αυτή την υπόθεση περί Κριμαίας, αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμα και θα σας ενημερώσω όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Πάντως όσοι έχετε εκκρεμότητες με τα Ρώσικα βραβεία, σπεύστε ταχέως. Όσο για εμάς που έχουμε αρκετά από αυτά, αν υπάρξουν διαγραφές βραβείων, υποθέτω πως στο μέλλον θα έχουμε στην κατοχή μας τα πιο σπάνια βραβεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like on Facebook