Google Website Translator Gadget

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

SX1ISS και η επικοινωνία με τον ISS

' Η αφίσα της εκδήλωσης '

Μια μοναδική στιγμή όχι μόνο για τα παιδιά του 18ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου αλλά και για τους παρευρισκόμενους η επικοινωνία με τον διαστημικό σταθμό ISS, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό κτίριο ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού, στο δήμο Περιστερίου.



Συγχαρητήρια στην ΕΕΡ και στο Δήμαρχο Περιστερίου Κο Παχατουρίδη για την άρτια οργάνωση.

OK. Τη πρόσκληση την είχα λάβει εδώ και αρκετές μέρες πριν. Μάλιστα χτες το βράδυ ο Μάκης, SV1IZR μου το υπενθύμισε και πάλι!
- Παιδιά αύριο όποιος μπορεί και θέλει ας έρθει στο δημοτικό κτίριο στην Εθνάρχου Μακαρίου 1 στο Περιστέρι. Κατά τις 12:30 περίπου ήμουν εκεί.

ήμασταν όλοι εκεί! Ναι, και η ΕΕΤΤ σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.



Την ώρα που μπήκα στο χώρο της εκδήλωσης είδα τα παιδιά επί σκηνής να παρουσιάζουν ή να παίζουν κάτι με θέμα ασφαλώς το ... διάστημα.


Κατά τη παραμονή μου γνώρισα από κοντά και τη συνάδελφο SV2KBS, Βίκυ η οποία είχε και τη διεξαγωγή του όλου concept στα … χέρια της, αφού κρατούσε και το μικρόφωνο του TS-2000 της KENWOOD που είχε επιστρατευτεί και αυτό – μαζί με τη Βίκυ- για της ανάγκες της ημέρας!


Το γνωστό και μη εξαιρετέο λογισμικό Orbitron έτρεχε στο Laptop, ενώ όλοι εμείς παρακολουθούσαμε από το προβολέα τη πορεία του διαστημικού σταθμού, ISS.

Μόλις ο διαστημικος σταθμος έφτασε στις 0 μοίρες, άρχισε η Βίκυ να τον καλεί. Πρώτη κλήση … nada! Δεύτερη κλήση … ξανα-nada, αλλά με τη τρίτη κλήση πήρε απάντηση από τον KC5WKI, Timothy. Όλοι ενθουσιάστηκαν και άρχισαν τα παιδιά να υποβάλουν τις ερωτήσεις-απορίες προς τον Timothy, υπό την επίβλεψη πάντα της Βίκυς.



Σχετικό αλλά σύντομο βίντεο έχω ανεβάσει στο YouTube.



Ο δήμαρχος Περιστερίου Κος Αντρέας Παχατουρίδης ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων που είχαν ως θέμα το διάστημα. Ως μέρος λοιπόν της εκδήλωσης ήταν και οι δορυφόροι αλλά και οι επικοινωνίες με του δορυφόρους.

Και εκεί που παρακολουθούσα τα δρώμενα, να σου ο Μάκης, SV1IZR, ο οποίος είχε αναλάβει και την κινηματαγράφηση του event, για λογαρισμό της ΕΕΡ, με μια επαγγελματική ψηφιακή μηχανή. Πάρτη, μου λέει. Να, θα πατάς αυτό το κουμπάκι και είσαι εντάξει.
Ωπ, τι έγινε γιατρέ μου; Αναλαμβάνω, έστω και άτυπα, το φωτογράφο του concept;
Καλά Μάκη, λέω από μέσα μου φυσικά, άμα τραβήξω καμιά καλή φωτογραφία, ε, τότε θα είσαι και πολύ μα πολύ τυχερός, με το hi, hi!

Σε μια αναμνηστική φωτογραφία, ο Πρόεδρος της ΕΕΡ Μανώλης Δαρκαδάκης, SV1IW με το Γραμματέα της ΕΕΡ Σωτήρη Βανικιώτη, SV1HER και μερικούς μικρούς φίλους μας από το 18ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

Μεταξύ άλλων είδα και τον Κώστα SV1YU, που είχα πολλά χρόνια να δω. Ήταν εκεί και ο SV1KU ο Γιώργος, με τη φωτογραφική μηχανή του και άλλοι συνάδελφοι των οποίων τα διακριτικά αυτή τη στιγμή μου … διαφεύγουν! (άτιμο αλτσχάϊμερ, έχεις φάει τα καλύτερα παιδιά)



Συγχαρητήρια στην ΕΕΡ και στο Δήμαρχο Περιστερίου Κο Ανδρέα Παχατουρίδη για την άρτια οργάνωση.

Από τη σελίδα στο facebook της ΕΕΡ και Wikipedia για τον ISS

Ευχαριστώ τον Μάκη, SV1IZR, για το φωτογραφικό υλικό. 73.
-... -.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like on Facebook