Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν.

Διακοπές στη χώρα των … θαυμάτων!

Πριν από αρκετές εβδομάδες, μπορεί και κάνα δυο τρεις μήνες δε θυμάμαι ακριβώς, είχα βρεθεί στα εντευκτήρια της ΕΕΡ με τον αγαπητό Γιώργο SV8GXC. Εκεί μου εξήγησε κάποια θέματα σχετικά με το EPC (EUROPEAN PHASE SHIFT KEYING CLUB) και για τον ετήσιο εορτασμό του club που θα διοργανώσει και φέτος για τη χώρα μας ο Γιώργος, σαν υπεύθυνο που τον έχει ορίσει ο πρόεδρος του EPC DK5UR, για το νομό της Αττικής, με τη χρήση φυσικά special call. Μου ανάλυσε τη περσινή πορεία του γεγονότος και μου πρότεινε αν και εφόσον το επιθυμούσα να συμμετάσχω κι εγώ φέτος σε αυτή τη γιορτή. Πολύ καλή ιδέα μου φάνηκε και δέχτηκα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Μια χαράδρα, σκέφτηκα, θα περάσουμε πάρα πολύ ωραία! Όσο για την έκδοση του special call, μην ανησυχείς θα το αναλάβω εγώ, μου είπε ο αγαπητός συνάδελφος.
Πριν από λίγες ημέρες όμως έλαβα από τον Γιώργο ένα γράμμα που ξεχείλιζε από αγανάκτηση, θυμό, απογοήτευση και οργή! Πιστέψτε με όχι άδικα! Δε μπορώ να το κοινοποιήσω για … ευνόητους λόγους! Οι χαρακτηρισμοί και το λεξιλόγιο σίγουρα αντικατοπτρίζουν τα παραπάνω συναισθήματα του αγαπητού Γιώργου και μάλιστα δικαιολογημένα.

Ο λόγος φυσικά για τους υπαλλήλους του υπουργείου οι οποίοι επικαλούνται ανύπαρκτες υπουργικές αποφάσεις (!) για την αποφυγή έκδοσης … special call (ειδικό διακριτικό). Πιο αναλυτικά, από τις 11/11/2009 απεστάλησαν από υπάλληλο του υπουργείου επιστολές, υπό μορφή διευκρινήσεων (;) για τα ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΚΛΗΣΕΩΝ με περιοριστικούς όρους οι οποίοι ουσιαστικά τροποποιούν τον 1579Β στο παραπάνω θέμα! Οι διευκρινήσεις όμως βαφτίστηκαν εγκύκλιος χωρίς όμως να έχουν δημοσιευτεί σε κάποιο ΦΕΚ με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού!
Άραγε τα γνωρίζει αυτά ο κύριος Ρέπας;
Για να μη σας κουράζω άλλο, το θέμα έχει πάρει τις πρέπουσες διαστάσεις με κοινοποιήσεις στους παρακάτω:

1) Υπουργό ΥΜΕ
2) Υφυπουργό ΥΜΕ
3) Γραφείο δημοσίων σχέσεων ΥΜΕ και
4) Συνήγορο του πολίτη

Έτσι είναι, όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες!

4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΚΛΗΣΕΩΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ είμαι Δ.Υ., και μένα μου έκοψαν λεφτά αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω την δουλειά που μου έχουν αναθέσει και οφείλω να διεκπεραιώσω. Αν δεν κάνω λάθος η Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη είναι αρμοδιότητα των Υπουργείων Μεταφορών και των Υπηρεσιών τους (όπως το FCC στις ΗΠΑ) και όχι αγγαρεία που τους έχουν φορτώσει για να ικανοποιείται το "βίτσιο" μερικών κολλημένων, όπως ίσως νομίζουν πολλοί. Αν νομίζουν ότι είναι αγγαρεία η δουλειά τους, η πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΘΗ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ Δ.Υ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου φίλε, για τα οικονομικά αρμόδιο είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, για τις ραδιοεπικοινωνίες το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ. Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι του κάθε Υπουργείου οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους ανεξαρτήτως προβλημάτων άλλων Υπουργείων ή υπηρεσιών! Δεν αποτελεί δικαιολογία ή απαλλαγή των καθηκόντων η οικονομική κρίση.
    Η ξεφτίλα είναι πως από τη 1η Ιουνίου ξεκίνησαν όλοι να εκπέμπουν με special call εκτός από τη χώρα μας! Μια ματιά στις μπάντες θα σε πείσει για του λόγου το αληθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook