Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

«Ξύπνα Βασίλη» ... Άσπρα κοράκια, μαύρα κοράκια...

Τροποποίηση - αναβάθμιση της Υ.Α.68000/763 09/12/2002

Το θέμα, που κατά βάση κυριαρχεί αυτές τις ημέρες, δεν είναι άλλο από την Τροποποίηση - αναβάθμιση της Υ.Α.68000/763 09/12/2002.
Φυσικά το σημείο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το Άρθρο 6 - Κατηγορίες ραδιοερασιτεχνικών αδειών.
Λογικό άλλωστε αγαπητέ μου συνάδελφε, αφού με αυτή τη πρόταση ήρθαν τα πάνω κάτω και μερικοί συνάδελφοι δείχνουν να τρέχουν πανικόβλητοι (!) για να προλάβουν τι; τα χειρότερα;
Κάποιος άλλος (;) κριτικάρει συνάδελφο, ουσιαστικά τον προσβάλει πολύ άσχημα, επειδή τόλμησε, άκουσον, άκουσον, να εκφράσει τις απόψεις του! «Συνάδελφος» σου λέει μετά!
Μερικοί συνάδελφοι δείχνουν να έχουν ενοχληθεί από την παρούσα τροποποίηση, χωρίς όμως να παραθέτουν τον λόγο ή κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα έστω, που τους οδήγησε σε αυτή τους τη στάση!



Αγαπητέ μου, τη πρακτική αυτή (να επιτραπεί η χρήση των βραχέων κυμάτων στους συναδέλφους προθέματος SW και μάλιστα με το δικαίωμα της ίδιας ισχύος με αυτής των SV) την επιβάλει η απλή λογική! Αμφότεροι (SV και SW) έχουν εξεταστεί ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια ύλη. Ως εκ τούτου και βάση αυτών που θέτει ως όριο το Υπουργείο, έχουν τις ίδιες γνώσεις, άρα και τα ίδια δικαιώματα, ως προς τη χρήση των συχνοτήτων. Από εκεί κι έπειτα, όποιος θελήσει να κάνει ένα βήμα παραπέρα, θα προχωρήσει και στη επέκταση της άδειας. Λογικότατο!

Επίσης ο συνάδελφος SV1EML με το σχόλιό του στο, Άρθρο 20 - Ραδιοερασιτεχνικές κατασκευές κεραιών, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στο θέμα για το οποίο το Υπουργείο δεν παίρνει σαφή θέση, αφήνοντας ουσιαστικά τον ραδιοερασιτέχνη, μετέωρο στο εκάστοτε καταστατικό (ουσιαστικά σε κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό), να «βγάλει μόνος του το φίδι από τη τρύπα» (!) καθιστώντας τον ουσιαστικά … ανίσχυρο!
Ουσιαστικά, αυτό που επιθυμεί η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, είναι μια έγγραφη αναφορά στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ραδιοερασιτέχνη να εγκαθιστά κεραίες της υπηρεσίας του, χωρίς να τον καθιστά έρμαιο ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, όπως είναι το καταστατικό μιας πολυκατοικίας!

37 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΧΕΡΟΜΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΓΙΩΡΓΟ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΦΟΥ H E.E.Ρ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΛΥΣΗ.ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΜΙΑ!
    ΜΗΝ ΖΗΤΑΝΕ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΑΝΤΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!!!
    73 ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΑ
    ΑΜΟΡΓΟΣ ΕΔΩ OVER!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βεβαίως να επιτραπεί η κατηγορία ‘SW’ στα βραχέα.. εννοείτε χωρίς τις εξετάσεις του μορς κώδικα! – Μα πως θα δικαιολογήσει την κεραία του ο άλλος..
    Μη φοβάστε.. στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει και τίποτα.. οι περισσότεροι χρόνια τώρα πατάνε εκτός μπάντας.. για να πούνε αυτά που λένε, στα καφέ.. μεταξύ κυνηγών, ψαράδων, συμπαθών άνευ χρόνου συνταξιούχων και λοιπών αργόσχολων με την καλή την έννοια φυσικά – Τα λένε όμως και στις ‘νόμιμες’.. αλλά εκεί δεν μετράει..
    Άρα λοιπόν με λίγη σκέψη, ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι αυτός που πουλάει ραδιοερασιτεχνικό υλικό μαζί με τον κατά τύχη.. ‘παράνομο’ που θέλει να είναι νόμιμος με τις κεραίες σπίτι του!

    Όλα τ’ άλλα είναι ‘άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε’.

    Γιατί στην χώρα μας δεν γίνεται και ούτε θα γίνει κάτι της προκοπής.

    Με πολύ αγάπη και πάντα φιλικά - δε λα μπουμπής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνήθως οι μορφωμένοι ραδιοερασιτέχνες σε μια Τροποποίηση - αναβάθμιση της Υ.Α.68000/763 09/12/2002 θα πρέπει να προσθέσουν , εάν έχουν κάποια ουσιαστική πρόταση , ή ζητούν να διευκρινιστεί κάτι. Και όχι να αφαιρούν προτάσεις του υπουργείου με απόψεις, «Συναδέλφων» (στην τάδε χώρα τα HF στην 2 κατηγορία η ισχύς είναι τόσα βατ άρα τόσα τρέπει και στην Ελλάδα)
    Αλλά τόσα χρόνια που στην Ελλάδα η κατηγορία 2 η εκπομπή είναι πάνω από τους 144 mhz δεν είδα καμία αναφορά από τους εν λόγο συναδέλφους για τα HF , για την 2 κατηγορία .
    Τέτοιες προτάσεις κάνουν μόνο μερικοί τύποι στα καφενεία των χωριών το χειμώνα.
    Να σου θυμίσω τα 2 γεροντάκια με τις 2 κατσίκες και τον θεό.
    ΦΙΛΙΚΑ
    SW1GGW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @SV1EML, Σταμάτη μόλις τώρα μπήκα στη σελίδα του Υπουργείου και είδα ότι κάποιοι, έδωσαν αρνητική ψήφο στο σχόλιό σου. Οι περισσότεροι όμως, τριάντα στον αριθμό, έδωσαν θετική ψήφο. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Αν μάλιστα προσέξεις και τις θετικές ψήφους των συναδέλφων των οποίων τα σχόλια υποστηρίζουν την άποψή σου, τότε νομίζω πως δεν πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα η στάση των … λίγων!
    Όσο για τη στάση του συλλόγου απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, που ταλανίζει μεγάλο ποσοστό ραδιοερασιτεχνών, υποθέτω ότι το έχεις θέσει στα αρμόδια όργανα. Ο σύλλογος δε πτοήθηκε και συγκρούστηκε με τον ΗΛΠΑΠ, κερδίζοντας αυτή τη μάχη και δε μπορεί να κάνει κάτι με τα ιδιωτικά συμφωνητικά των πολυκατοικιών;
    Αυτό πάντως που συμβαίνει είναι πράγματι … λυπηρό!
    Καλά να περνάτε και πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπουμπη, εδω ζητήσαμε την αυτεπάγγελτη επέμβαση της ΕΕΤΤ και μας.. καταψηφίζουνε!!!!!

    Θυμίζω οτι η τρέχουσα διαδικασία απαιτεί την επώνυμη καταγγελία του παρεμβαλλόμενου.

    (Γιατι όμως? αφου ειναι αυτόφωρο αδίκημα η παράνομη ραδιοεκπομπή.)



    Βρε και να 'ρθει, και πέλεκυς βαρύς να πέσει, να εκλείψει πλέον το καρκίνωμα.

    μετά, δεν θα ειναι πλέον ζήτημα "δικαιολόγησης κεραίας" για κανέναν.

    Δεν την παλευουμε μονάχοι μας, θέλουμε βουρδουλα και στις συχνότητες. Γιατί μας δίνουνε νομοθεσία μονο και μόνο για να την καταπατάμε. Και να μας δώσουν νομοθεσία καλύτερη ηπιότερη, σαφέστερη, ελαστικότερη, πάλι θα την καταπατάμε.

    Γιατί δεν θα εφαρμοστει ποτέ αν δεν ζητήσουμε εμεις οι ίδιοι να εφαρμόζεται δια ράβδου..

    Σταμάτη, οι κεραίες μας καίνε όλους, ειναι αλήθεια. Ενας τρόπος να περάσουμε το αρθρο, ειναι αυτός που πρότεινα και μάλιστα φοβάμαι πως ειναι ο μοναδικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @μπούμπης, γιατί ρε μπούμπη όποιος έχει άδεια με πρόθεμα SW, νομίζεις ότι δε μπορεί να δικαιολογήσει τις κεραίες για μπάντες HF; Το ξέρεις ότι η πλειονότητα των συναδέλφων με πρόθεμα SW έχουν στη κατοχή τους, εκτός από πομποδέκτες HF και αντίστοιχες κεραίες; Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Όποιος ξεκινάει να βγάλει άδεια έχοντας σαν απώτερο σκοπό να πατάει εκτός μπάντας και με τη προϋπόθεση ότι τη θέλει μόνο για να δικαιολογήσει τις κεραίες του, θα το κάνει και μη γελιέσαι. Άλλωστε έτσι όπως το θέτεις, περνάς το μήνυμα ότι συλλήβδην, οι SW πατάνε εκτός μπάντας! Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, μήπως αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μπορέσουν και οι SW να κάνουν κάτι διαφορετικό και σαφώς καλύτερο, από το να σαχλαμαρίζουν στα καφενεία εκτός μπάντας;
    Όσο για το σχόλιο περί συνταξιούχων, μήπως είναι ολίγον ρατσιστικό; Δηλαδή όταν (άμα ε;) βγούμε εμείς στη σύνταξη, θα πρέπει να καταθέσουμε και την άδεια ραδιοερασιτέχνη; Γιατί, οι συνταξιούχοι δεν έχουν δικαίωμα στις επικοινωνίες; Ακόμα και στα καφενεία που βγαίνουν, δε νομίζω να ενοχλούν κανένα! Σε πληροφορώ ότι, αυτοί που πραγματικά ενοχλούν δεν είναι οι καφενόβιοι, ας μου επιτραπεί ο αδόκιμος όρος, αλλά συνάδελφοι, οι οποίοι κατά κύριο λόγο δε σέβονται τους υπόλοιπους και πατάνε οπουδήποτε, χωρίς πρώτα να ελέγξουν, δημιουργώντας τον απόλυτο χαμό!
    Πάντως, απ’ ότι διάβασα στη τελευταία σου παράγραφο, το έχεις πιάσει το νόημα! Τζίρος θα γίνει, θα τονωθεί η αγορά, ΦΠΑ θα κατατεθεί, μέσα είσαι!
    Να είσαι καλά και πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @SW1GGW, το τι κάνουν σε άλλες χώρες μάλλον δε πρέπει να μας απασχολεί και τόσο! Θα σας θυμίσω ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες άνθρωποι λιθοβολούνται μέχρι θανάτου, για ένα πταίσμα! Υπάρχουν και χώρες όπου τα αυτοκίνητα κινούνται ανάποδα! Και λοιπόν, θα πρέπει όλοι εμείς να ακολουθήσουμε αυτές τις πρακτικές; Το ερώτημα όμως που γεννάται, στο οποίο δεν απάντησαν όλοι όσοι πρεσβεύουν τις απόψεις περί λιγότερης ισχύος για τους συναδέλφους προθέματος SW, είναι σε τι ακριβώς θα ωφελήσει αν οι SW βγαίνουν στα βραχέα πχ. με 10 αντί των 100 ή των 500 Watt;
    Αυτό Δημήτρη είναι πολύ σοβαρό, γιατί αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος που να απαντάει και στο παραπάνω ερώτημα, τότε ο κάθε ένας θα βάλει πολλά με τα μυαλό του και μάλλον δικαιολογημένα!
    πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί επιλόγου: αγαπητοί συνάδελφοι, μη φοβάστε την εισαγωγή των SW στα βραχέα! Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι που θα τιμήσουν και μάλιστα με το παραπάνω, το διακριτικό τους. Στον αντίποδα, υπάρχουν ραδιοερασιτέχνες με πρόθεμα SV, που μας έχουν κάνει ρεζίλι παγκοσμίως! Ακόμα, υπάρχουν και αυτοί που την άδεια την έβγαλαν μόνο και μόνο για να συγκαλύψουν παράνομες δραστηριότητες! Τους τελευταίους ειδικά, κάποια στιγμή η πολιτεία θα πρέπει να τους στριμώξει για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @SV9OFO, Γιάννη ο νομοθέτης σωστά έγραψε, αυτόφωρο αδίκημα η παράνομη ραδιοεκπομπή. Δυστυχώς όμως κάποιοι ερμηνεύουν παράνομη ραδιοεκπομπή, την ραδιοεκπομπή μόνο στη μπάντα FM. Αλλιώς δεν εξηγείτε η αδράνεια της αρμόδιας αρχής για το ίδιο παράπτωμα που υφίστανται αμφότερες οι μπάντες HF και VHF!!!

    ΥΓ. 1, με τρόμαξαν λίγο οι φράσεις: «πέλεκυς βαρύς να πέσει» και «θέλουμε βουρδουλα και στις συχνότητες», γιατί παραπέμπει σε … άλλες εποχές!

    ΥΓ. 2, περιμένω τη θέση σου για το σχόλιο που άφησα στον SW1GGW, περί ισχύος.

    πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντυπωσιακά όμορφη η κατακλείδα. Με καλύπτει τόσο, λές και την έγραψα εγω. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

    73!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παράνομη ραδιοεκπομπή ειναι η παράνομη (μη σύννομη) ακτινοβόληση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με σκοπό την διέγερση δεκτών σχεδιασμένων για τον αντίστοιχο σκοπό. Σε όποια μπάντα και αν γίνεται αυτό.

    Ποτέ δεν πίστεψα (ουτε η ITU ουτε η IARU, βέβαια) στον διαχωρισμό των ραδιοερασιτεχνών (ή των ανθρώπων, γενικότερα) σε κατηγορίες.

    Εχουμε δώσει τις ίδιες εξετάσεις, το μόνο που μας χωρίζει ειναι ο κώδικας morse, τον κώδικα μορς τον χρησιμοποιουμε γιατι τον αγαπάμε, κι εγω πλήρωσα 40 ευρώ για να αναβαθμίσω την άδειά μου πριν ενα χρόνο. Τον κώδικα οπως αποδειχθηκε τον γνώριζα.

    Τον χρησιμοποιώ, και στήνω αυτάκι να τον ακούω, γιατι μου αρέσει. Και θέλω να τον ακουω για πολύ καιρό ακόμα. Αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ το γιατί πλέον δεν ειναι ουσιώδης φραγμός, να "αυτοκτονεί" μεσω της νομοθεσιας, ήτοι και να τον μάθεις να μην μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις αν δεν εξεταστείς σε αυτόν.

    Οσο για την ισχύ, είπαμε, όλοι ίσοι.

    Αν δεν νοιωθουν αδικημένοι ίσως να παρατήσουν τα παράνομα. Γιατι αν μπορουν να πατήσουν 10W στα νόμιμα, θα πατάνε και 500W στα παράνομα μετά να τους φύγει η κ....λα με τις "βελόνες" που ελεγε γνωστός μου στα παράνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σταση σας ειναι τεκμηριωμενη αλλα μηπως γίνει ενα μπαχαλο? Πολλοι οι sw. Ξερουν να συμπεριφερθουν στα hf?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στέκεσαι σε λεπτομέρειες, ενώ χάνεις την ουσία, για το θέμα τις ισχύος , και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Διότι με 10W αναγκάζει και πάλι σε περιορισμό συχνοτήτων ,γιατί μόνο σε συχνότητες QRP θα πρέπει να κάνω εκπομπή , γιατί τις άλλες τι να τις κάνω όταν βγαίνουν με KW .
    Ένα μεγάλο θέμα είναι όμως είναι ότι KW με KW έχουν διαφορά.
    Δηλαδή ο Α ραδιο/χνης κάνη εκπομπή με 500W linear χωρίς φίλτρα στην έξοδο με ασυντόνιστη κεραία έχοντας ένα γελοίο antenna tuner , το οποίο το μόνο που κάνει είναι να ξεγελάει το μηχάνημα ως προς τα στάσιμα , και γεμίζει την πάντα αρμονικές , όλοι η γειτονιά του να μην βλέπει τηλεόραση από TVI και δεν μπορεί να μιλήσει από ασύρματο τηλεφ. Αλλά είναι Νόμιμος γιατί τόσα WATT του γράφει η αδεία του
    (Ένας λόγος Σταμάτη που δεν αφήνουν να μπουν κεραίες στι πολυκατοικίες )
    Ενώ ο Β ραδιο/χνης κάνη εκπομπή με 1000 W linear με φίλτρα στην έξοδο με και κόντρα φίλτρα , με συντονισμένη κεραία και εκπέμπει χωρίς να παρεμβάλει απολύτως τίποτα . Αυτός είναι Παράνομος.Δυστυχώς οι περισσότερη σχεδιαστές – κατασκευαστές εμπορικών ή μη linear δεν έχουν ενσωματωμένα φίλτρα με τα γνωστά αποτελέσματα .-

    Oτι γράφω είναι προσωπική μου γνώμη, και δεν την επιβάλω σε κανένα. Όποιος συμφωνεί έχει καλώς, όποιος δεν συμφωνεί πάλι καλώς,
    με το hi hi.
    Καμία κακία σε κανέναν.

    sw1ggw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @SV9OFO, Γιάννη το Υπουργείο, μάλλον κατάλαβε ότι κακώς έχει «εγκλωβίσει» τους αδειούχους κατηγορίας 2 και σπεύδει να διορθώσει αυτή την αδικία, έστω και κάπως ετεροχρονισμένα. Παρόλα αυτά όμως, από την στιγμή που θα εφαρμοστεί η διάταξη, δε θα υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για εξωραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες από αδειούχους!
    Τέλος, μου άρεσε και η πρότασή σου: Οσο για την ισχύ, είπαμε, όλοι ίσοι.

    Πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ανώνυμος, γιατί αγαπητέ μου συνάδελφε (;) έχεις την εντύπωση πως όλοι οι SV συμπεριφέρονται σωστά; Άστο, κάτι τέτοιο δεν παίζει! Αυτό που πραγματικά ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κάνουν, είναι πολύ καλή αποστήθιση του Band Plan και καλό θα ήταν για λίγο καιρό να περιοριστούν στη λήψη, μόνο και μόνο για λόγους εξοικείωσης.
    Πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @SW1GGW, Δημήτρη το θέμα το βλέπεις από το αποτέλεσμα που ενδεχομένως θα προέκυπτε αν ίσχυε η άποψη περιορισμού ισχύος για τη κατηγορία 2. Δηλαδή από μια πιο πρακτική σκοπιά. Εντούτοις υπάρχει νομική «σύγκρουση» αφού η ίδια η πρόταση, περί περιορισμού ισχύος για τους αδειούχους κατηγορίας 2, αυτοαναιρείται! Αφού λοιπόν και οι δυο κατηγορίες έχουν εξεταστεί στην ίδια ύλη ως εκ τούτου έχουν και τις ίδιες γνώσεις, με βάσει όσα έχει θέσει η αρμόδια εξεταστική αρχή. Άρα προς τι ο περιορισμός; Μήπως τελικά, τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου κατάλαβαν αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν μερικοί συνάδελφοι; Ότι δηλαδή ΑΔΙΚΩΣ οι κάτοχοι άδειας κατηγορίας 2 έχουν περιορισμένο φάσμα ραδιοεκπομπής!
    Παρόλα αυτά όμως, όπου ισχύει αυτός ο περιορισμός, οι ραδιοερασιτέχνες κάνουν χρήση όλων των συχνοτήτων, εκτός της υποζώνης για CW.
    Ένα άλλο θέμα που έθιξες, αυτό των κακών «ενισχυτών», θα σου θυμίσω πως ακόμα κι ένα κακό «μηχανάκι» 100 Watt, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει την ΕΕΤΤ έξω από το σπίτι του κατόχου του.

    ΥΓ. που βρίσκεσαι, διακοπές;

    Πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ απόλυτα.

    Ο βασικός σκοπός μιας επαφής ειναι η ανταλλαγή report.

    στο report αυτό εχω ακουσει σε πρόσφατο βίντεο στο youtube να λέει συνάδελφος του εξωτερικου σε συναδελφο πάλι του εξωτερικου, οτι σπλαττάρει σε όλη την μπάντα.

    Οταν σου λένε οτι εχεις τρελαθεί στις αρμονικές (ήτοι πατάς στους 14 και σε έχει ο άλλος καμπάνα στους 28) ή στις παρασιτικές (η ενδοδιαμόρφωση σου ειναι τέτοια που ξεκινάς απο του 3.700 και καταλήγεις στους 50) τότε δεν κάθεσαι ΚΑΝ να ανοιξεις συζήτηση για το αν φταις εσυ ή τα μηχανήματα του συνάδελφου, οπως κάποιος ανόητος εδω μου εκανε. Τα ΚΛΕΙΝΕΙΣ και τα τσεκάρεις μόνος σου αν ξέρεις ή ζητάς την βοήθεια συναδελφων οι οποιοι συνήθως ειναι ΠΡΟΘΥΜΟΤΑΤΟΙ να σε βοηθήσουν οταν εχεις τέτοια προβλήματα (αν ειναι να γλυτώσουν απο σενα.... hihi). Πάντως σε καμια των περιπτώσεων δεν συνεχίζεις απτόητος γιατι θα βρεθεις χωρίς άδεια και απορουμενος τις πταιει και βρέθηκες να βλέπεις τον κόσμο κοτλέ...

    Οσο για τους SV, βρε παιδιά εντάξει πιά, ας ηρεμήσουμε λίγο. Μιά φορά κι ενα καιρό κι εμεις σαν SW ή και SV σταθήκαμε κοιτώντας το μικρόφωνο και τον πομποδέκτη, και ετρεμε το χέρι μας και... χάναμε το PTT απο το τράκ (ακόμα το παθαινω μετά 20 χρόνια τηλεπικοινωνίες). Δεν γεννήθηκε κανεις να τα ξέρει όλα απο γεννησιμιου του και το χόμπυ μας το χαρακτηρίζει η αυτοεκπαίδευση.

    Θα τα μάθουνε, οπως μάθανε και τα VHF και τους επαναλήπτες. Μάλιστα, ειναι ευχάριστο γαργάλημα να ξέρεις άξαφνα πως έχεις και τα βραχέα διαθέσιμα, μιλώ εκ πειρας, εχω γνώση επ' αυτου.

    εχεις άλλη όρεξη, ανοιγεις τον πομποδέκτη, ακους τι γίνεται, σηκώνεις κεραίες, ακους και ξαναακους, τρέμει το φυλλοκάρδι για μιά ακόμα φορά.

    Εχει πολύ πλάκα. Ανοιγει το μυαλό και ρουφάς πράγματα που συμβαίνουν τριγύρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το θέμα των κεραιών είναι μια πονεμένη ιστορία, ότι και να γράψουμε μάλλον δύσκολα θα ληφθεί υπόψη. Ίσως το υπουργείο δεν θέλει αντιπαραθέσεις με άλλα υπουργεία κλπ.
    Το καλό είναι που τώρα, προσπαθεί να διορθώσει την αδικία που έγινε στην κατηγορία 2 και τους αφαίρεσαν ετσιθελικά τα 6μ.!
    Δεν είναι παράλογη βέβαια η αργοπορία εναρμόνισης με όλες τις προηγμένες ευρωπαικές χώρες, της ΗΠΑ κλπ. Η χώρα είχε άλλες προτεραιότητες.
    Τωρα το πλήρωμα του χρόνου ίσως ήρθε. Μαζί με το νέο και πλουσιότερο ερωτηματολόγιο και την κατάργηση των μορς στις εξετάσεις.
    Οι νέες εποχές επιβάλουν και νέα καθήκοντα.
    Καλό καλοκαίρι σε όλους.
    6146

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όποιος κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, σχετικά άρθρα είναι δημοσιευμένα στο ηλεκτρονικό περιοδικό 5-9 Report, θα διαπιστώσει πως «τον καιρό εκείνο» έκοβαν υποψηφίους ραδιοερασιτέχνες με την αιτιολογία ότι είχαν … μακριές φαβορίτες!!! Μέχρι και πριν από εικοσιδύο χρόνια έκοβαν πολλούς επειδή ήταν … επαγγελματίες οδηγοί!!!
    - τι τη θέλεις εσύ την άδεια, ρωτούσε ο εξεταστής, για να μιλάς με τη γυναίκα σου;
    Πάλι καλά να λέμε που δεν έστελναν όλους αυτούς, τους «ανεπιθύμητους», για «διακοπές» στη … Σπιναλόγκα!
    Αυτά και άλλα πολλά έχουν καταγραφεί ως γεγονότα. Καλό είναι λοιπόν εμείς οι μεταγενέστερες γενεές να μη επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.
    Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και οι άνθρωποι. Όσοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν μένουν πίσω και σιγά – σιγά, απομονώνονται!

    Όπως έγραψε και ο 6146, Οι νέες εποχές επιβάλουν και νέα καθήκοντα.

    Πολλά 73 σε όλους και … ψυχραιμία παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άντε να πάρουν και σειρά τα διπλώματα οδήγησης.
    Τι αηδία είναι αυτό με τις κατηγορίες.
    Β-Γ-Δ-Ε ερασιτεχνικά κλπ.
    Να παίρνεις ένα δίπλωμα οδήγησης και να οδηγείς από τρίκυκλο Zündapp μέχρι τρόλεϊ.

    Πρέπει δεν πρέπει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Ανώνυμος, κύριέ μου μήπως υπερβάλεις; Δε νομίζω βαθιά μέσα σου να πιστεύεις πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των αδειών οδήγησης και ρ/ε και θα στο αιτιολογήσω.
    Ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει για το πολύ απλό λόγο ότι, ένα «κακό τιμόνι» το πιο πιθανό θα είναι να αφήνει πίσω του … ανάπηρους και πτώματα!
    Ένας μέτριος ή ακόμα και κακός αν θες ρ/ε, το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να παρεμβάλει τα γειτονικά … πλάσματα (=Plasma TV κτλ.) με το hi, hi.
    Τώρα στη περίπτωση που θα ενοχλήσει ρ/ες, ξέρεις πολύ καλά ότι θα τον φάει η … μαρμάγκα!
    Μιας και το ανάφερες όμως, δεν έχουν ακουστεί και λίγα για τον τρόπο που μερικοί συμπολίτες μας απόκτησαν την άδεια οδήγησης! Ουκ ολίγος τηλεοπτικός χρόνος έχει διατεθεί για αυτό το θέμα. Δυστυχώς όμως απ’ ότι φάνηκε, δε διατέθηκε ο ανάλογος χρόνος από την εισαγγελία, για να λυθεί μια και καλή αυτό το πρόβλημα.

    ΥΓ. 1 Οι SW είναι συνάδελφοι και έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζονται απ’ όλους μας και όχι σαν να είναι «απόκληρα παιδιά» ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο! Μη φοβάστε, δεν δαγκώνουν! Πιστεύω δε ακράδαντα, ότι πολλοί από τους νεοφώτιστους, θα δώσουν πνοή και ζωντάνια στα βραχέα. Ως εκ τούτου, καλώς να ορίσουν.

    ΥΓ. 2 Τρίκυκλο Zündapp, ε! Μα καλά που το θυμήθηκες αυτό;

    Πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γατί τα συγχέω αυτά τα δύο?
    Οδηγούς και ρ/ε?
    Αιτιολογώ.
    Ποια η διαφορά ενός ερασιτεχνικού διπλώματος οδήγησης από ένα επαγγελματικό?
    Και στις 2 περιπτώσεις αυτό που κάνει την διαφορά είναι ο χειρισμός του οχήματος.
    Κατά τα άλλα σήματα, και κώδικας παραμένουν ίδια.
    Και μην το πάμε στην επικινδυνότητα για ατυχήματα η δυστυχήματα.
    Τις διαφορές στις κατηγορίες να κοιτάξουμε.
    Έδωσες εξετάσεις, πορεία, παρκάρισμα, ανηφόρα κλπ.
    Πέρασες?
    Οδήγησε ότι σου αρέσει.
    Θα το μάθεις στην πορεία το διαφορετικό όχημα.
    Αυτό είναι λύση?
    Οχι φυσικά.
    Τότε γιατί να είναι λύση στους Ρ/Ε.
    Γιατί οι Αμερικάνοι έχουν classes?


    http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=9074


    Και για να μην μακρηγορώ, όπως σου έχω πει και κατ' ιδίαν, η γνώμη μου είναι μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, οι υποψήφιοι καλό θα ήταν να προσκομίζουν και χαρτί ψυχολόγου - ψυχίατρου.
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νάναι καλά ο φίλος που μας θύμησε τα Zündapp (υπήρχε και η motobecane hihi).
    Οι συνάδελφοι sv/sw έχουν εξετασθεί ακριβώς στην ίδια ύλη. Διότι, δεν έγιναν ποτέ εξετάσεις βάσει της κατηγορίας των πολλαπλών ερωτήσεων (η ανά άδεια κατηγοριοποίηση φαίνεται από τον μικρό αριθμό δίπλα στο α/α των ερωτήσεων).
    Οπότε κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό να τους επιτραπεί πρόσβαση με περιορισμένη ισχύ (τουλάχιστον σε όσους εξετάσθηκαν μέχρι τώρα).
    Νάναι καλά και το υπουργείο με τις πρωτοβουλίες του, που διορθώνει την μέχρι σήμερα κατάφορη αδικία της κατηγορίας 2 να της απαγορεύεται η πρόσβαση στα 6μ!
    Φαίνεται ότι το υπουργείο θέλει να ισχύσει στη χώρα μας, ότι και στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ κλπ. και ίσως βαρέθηκε της μέχρι τώρα αντιφατικές προτάσεις κάποιων σωματείων και προχωρά μόνο του (κυρίως!).
    6146

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν αυτομάτως.. με ‘απλές διαδικασίες’ οι ‘SW’ γίνουν ‘SV’, έχω την αίσθηση πως τα βραχέα θα σφίξουν από ζωή κι Ελληνική δραστηριότητα!

    ΒΑΡΕΘΗΚΑ να ακούω αυτούς τους Ρώσους, Βούλγαρους Σερβοκροατομαλ@κες και Ιταλούς..

    Δεν το πάω εθνικιστικά, αλλά ρε αδερφέ.. ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ!

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΕΑ (Καφενεία, DXing, Contest κ.λ.π.)

    Παντα φιλικα και με αγαπη, δε λα μπουμπής ο ψηστερμαν (σαγανακιν δια την ωραν 'μου τσουρουφλιστηκανε τα χερια' αλλα δεν πειραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο διαχωρισμός ερασιτεχνικου και επαγγελματικου διπλώματος σας αποστομώνει εξ ορισμού, καλέ μου φίλε ανώνυμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @dstar, καλησπέρα.
    Λυπάμαι αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ με το συσχετισμό σας. Είναι δηλαδή ίδια οχήματα το τριαξονικό με το αυτοκίνητο; Ο διαφορές τους είναι τεράστιες! Ή μήπως είναι το λεωφορείο με το αυτοκίνητο; Και εδώ καμία σχέση!
    Παρόλα αυτά όμως το παράδειγμά σας μου δίνει λαβή για άλλο συσχετισμό. Μπορείτε να φανταστείτε ποιά θα ήταν η αντίδραση του κόσμου αν όσοι είχαν στη κατοχή τους ερασιτεχνική άδεια οδήγησης, λχ απαγορευόταν να οδηγούν στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και τους επιτρεπόταν να οδηγούν μόνο σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας; Δώρο άδωρον, έτσι δεν είναι;
    Επειδή αναφερθήκατε στην Αμερική, σας πληροφορώ πως κι εκεί τα ίδια συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει διαμάχη μέσα στα φόρα και μάλιστα με άσχημους χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν!

    ΥΓ. Δε θυμάμαι πότε τα είπαμε κατ’ ιδίαν! Το ψευδώνυμο σου δε μου θυμίζει κάτι.
    Μεταξύ ψυχολόγου και ψυχίατρου υπάρχει διαφορά. Παρόλα αυτά όμως, μήπως αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για όσους ήδη είμαστε ρ/ε και κάθε φορά που θα ανανεώνουμε την άδειάς μας να προσκομίζουμε και ιατρική γνωμάτευση ψυχολόγου; Ωχ , ωχ, ωχ!
    Πολλά 73

    @6146, καλησπέρα.
    Συμφωνώ με τα κριτήρια, βάση των οποίων τεκμηριώνεις το σκεπτικό σου.
    Θα τονίσω μόνο και κυρίως για όσους διαφωνούν, φοβούμενοι μήπως τελικά το CW ξεχαστεί, ότι είναι στο χέρι και στη διάθεση όλων μας να το περάσουμε στις επόμενες γενιές. Εκείνο που μένει να κάνουμε είναι να βρούμε τον τρόπο. Πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά θα πρέπει να έχουν οι σύλλογοι.
    Πολλά 73

    @μπουμπής, καλησπέρα.
    Απ’ ότι διακρίνω εσύ το πας πιο πέρα από το Υπουργείο και εμμέσως πλην, όμως σαφώς, προτείνεις μια κι έξω ενιαία άδεια για όλους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτή η άποψη αλλά θέλει προσεχτική μελέτη!
    Αν είχες πάρει μέρος σε contest δε θα είχες την ίδια γνώμη με αυτή που εξέφρασες, για αυτούς τους άγιους ανθρώπους! Ξέρεις πόσες φορές μας έχουν «ξελασπώσει» όλοι αυτοί;
    Μπορείς να ειρωνεύεσαι όσο θες μπουμπή, αλλά κάποτε στα «καφενεία» και στους επαναλήπτες, ανοιγόντουσαν πολύ ωραίες ρ/ες συζητήσεις. Και μόνο η ακρόαση αυτών, ήταν υπέροχη εμπειρία.
    Πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το CW δεν ξεχνιέται. Δεν ξεχνιέται γιατί απλά δουλευει. Μπορείς να στενώσεις τα φίλτρα σου απίστευτα πολύ (ειδικά σε κάτι ωραια καινουρια μηχανάκια με 300HZ roofing filters και DSP στην IF) και με οσαδήποτε παράσιτα, παρεμβολές, φρικτή διάδοση και τις κολώνες της ΔΕΗ να βουίζουν απο τους σπινθήρες, να την πετύχεις την επαφή.

    Χωρις υπολογιστή, χωρις κάν μικρόφωνο, μονο με ενα μεγάφωνο και... δύο καλωδιάκια!!!!

    Γι αυτό δεν θα πεθάνει το CW.

    τα άλλα ψηφιακά πάνε κι ερχονται, το CW ηρθε για να μείνει.

    σήμερα έδειξα τον κώδικα morse σε δυό μικρά παιδιά, και εδειξαν ενθουσιασμένα.

    Μόνα τους με ρώτησαν αν, μια που ειμαι ραδιοερασιτέχνης, τον ξέρω να τους δείξω περι τίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπερα.Ναι γυρισα απο διακοπες.Πολυ ωραια η Αμοργος με Φανταστικη Θαλασσα "THE BIG BLUE" οντως!!!αλλα οποιος εχει σκοπο να παει πρεπει να εχει μηχανη μεγαλου κυβισμου(απο 250 και πανω) η αυτοκινητο διοτι οι αποστασεις ειναι Μεγαλες!!!
    Στο θεμα μας τωρα.Αναρωτιεμε γιατι το υπουργειο διαλεξε καλοκαιριατικα να βαλει τον ΝΟΜΟ για δημοσια διαβουλευση αφου οι περισσοτεροι ειναι διακοπες!Φιλε GGW ας βαλει το υπουργειο κατι (που δεν νομιζω να γινει) και μετα θα εκπεμπω με 5W!!! δεν με απασχολει η ισχυ προς το παρον.Αλλωστε θα ειναι χαζος καποιος να βαλει 1ΚW ενω ξερει οτι μπορει να επηρεαζει.Καλα δεν εξεταζουμε και τις εγκαταστασεις κεραιων TV που οι περισσοτερες ειναι μαυρα χαλια αλλα τελος παντων.Γιωργο ειδα με εκπληξη οτι μεχρι στιγμης οι Ψηφοι οι θετικοι ειναι 60 και αυτο ειναι καλο που σημαινει οτι το προβλημα το εχουν πολλοι.Θα μπορουσαν να γραψουν βεβαια και αυτοι κατι αλλα και μονο που ψηφησανε θετικα αυτο με παρηγορει.Μακαρι να πιασει τοπο το σχολιομου οπως και των αλλων συναδελφων αλλα δεν εχω μεγαλη ελπιδα.
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @SV9OFO, Γιάννη καλησπέρα. Η αλήθεια είναι πως για να μη ξεχαστεί ο κώδικας Morse θα πρέπει να γίνουν και κάποιες προσπάθειες και μάλιστα σε συλλογικό επίπεδο και όχι να αφεθεί αυτό το θέμα στη … τύχη!
    Συν Αθηνά και χείρα κίνει!

    Πολλά 73

    @SV1EML, καλησπέρα Σταμάτη και καλώς ήρθατε στη πόλη του αίσχους, που έλεγε κάποτε και μια ψυχή! Εύχομαι και του χρόνου και ακόμα καλύτερα.
    Χμ, την ίδια απορία είχα εκφράσει κι εγώ με τη φράση … ούτε τα «μπάνια του λαού» δε σκέφτηκαν … σε προηγούμενη ανάρτηση!
    Εντούτοις τι να το κάνεις το 1KW αν δεν έχεις κεραία, οέο;
    Πιστεύω πως αν υπάρξει «πίεση» κυρίως από συλλόγους και όχι μεμονωμένες κραυγές, πως ίσως υπάρξει ανταπόκριση! Ωστόσο μερικοί συναδέλφων, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, παρατηρούν τα τεκταινόμενα με … αδιαφορία.
    Τι τα θες τα 10, τι τα 100 και τι τα 1000 Watt, αν δεν έχεις κεραίες στη ταράτσα;

    Ίσως να ισχύει αυτό που είχε γράψει πιο πάνω ο 6146 … Ίσως το υπουργείο δεν θέλει αντιπαραθέσεις με άλλα υπουργεία κλπ.

    Πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όσο για το τι συνέβη πριν από μερικά χρόνια στην Αμερική με την διαφοροποίηση των κατηγοριών,

    http://www.eham.net/articles/11486

    http://www.contesting.com/articles/653

    καλό διάβασμα και πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ.ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...ΠΑΡΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!!! χαχαχα
    Παλι καλα που υπαρχει και το ECHOLINK!!!
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το καλό Σταμάτη ειναι οτι στην ψηφιακή.... Δέν κάνεις νερά στην τηλεόραση! Απλά σταματάς τελείως την λήψη! hihi....

    και λέω καλό διότι σε τέτοια περίπτωση μια και ειναι πλέον αδύνατο κάποιος με συμβατικά μέσα (χωρίς spectrum analyzer - MER-BER - Constellation viewer) να ξέρει ΤΙ εκανε με την λήψη της ψηφιακής, θα αναγκάστουν πολλοί κάτοχοι κεραιών τηλεόρασης να βάλουν κάποιον να τις φτιάξει.

    Αυτό βέβαια που δεν εχει ακουστεί ακόμα (και χάρη στην εκτενή καμπάνια των τηλεοπτικών σταθμών) ειναι οτι... φταίνε οι ραδιοερασιτέχνες που εκλεισαν τα αναλογικά απο την Αιγινα ή το Φιλίππειο και δεν πιάνει η τηλεόραση!!

    Δεν ξέρω αν το άκουσε αυτό καποιος συνάδελφος, αλλά το βρίσκω δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επειδή γνωρίζω το περιστατικό, τη συγκεκριμένη στιγμή ο … ένας εξ αυτών που άφησε και σχόλιο στη διαβούλευση, ήταν απών εκείνη τη στιγμή. Για θυμήσου λίγο καλύτερα.
    Εν πάση περιπτώσει όμως, αυτό το σχόλιο έπρεπε να το κάνεις τη στιγμή που έγινε και μάλιστα στη συγκεκριμένη συχνότητα και όχι τώρα μετά από τόσου μήνες. Τι σημασία έχει τώρα πια;


    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ CDY, σκέψου σε παρακαλώ μήπως θα πρέπει να κλείσεις το blog σου ?? Καλό θα κάνεις στο χόμπι διότι αυτά που γράφεις εσύ αλλά και οι υπόλοιποι δεν ειναι σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Ανώνυμος 2/09/2010 7:16 μμ
    «Αγαπητέ» ανώνυμε, δε σου κρύβω πως η πρότασή σου με προβλημάτισε αρκετά!
    Μα καλά, ούτε ένα επιχείρημα δεν μπορούσες να γράψεις για το λόγο που σε οδήγησε να μου γράψεις αυτή σου τη σκέψη; Ούτε ένα επιχείρημα;;;

    Θα σου προτείνω όμως κάτι πιο απλό, που το κάνω κι εγώ. Δηλαδή να μην ασχολείσαι με ότι σε χαλάει! Τόσο απλά!

    ΥΓ. Διαφαίνεται κάποιο είδος συνομωσίας, μεταξύ εμού και των υπολοίπων; Αλλιώς δεν εξηγείτε η δεύτερη και τελευταία πρότασή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook