Google Website Translator Gadget

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μίλα μου βρώμικα - η όπερα (επιτέλους!)

Εκλεκτοί φίλοι μου και αγαπητοί συνάδελφοι, ας υποδεχτούμε το δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου με μια υπέροχη, κατά τη ταπεινή μου άποψη, όπερα που έγραψα αίφνης και ορμώμενος ή και εμπνευσμένος αν προτιμάτε, από δημοσιεύματα του ΔΙΑΣΗΜΟΥ SUPERSTAR blogger που είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο Ασπασία, η κυρία Δήμαρχος.
Αυτή τη φορά επέλεξα να γράψω τα «σχολιανά» εν είδει όπερας, για να το διασκεδάσουμε και λιγάκι, διότι κατά πως λέει και ο πάνσοφος λαός, η φτώχεια θέλει καλοπέραση (καταραμένο ΔΝΤ!).
Με την ευκαιρία όμως που μου δόθηκε θα ήθελα να εγκαινιάσω ένα νέο είδος διασκέδασης, τη ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΠΕΡΑ.
Ο τίτλος δε αυτής: Μίλα μου βρώμικα! η όπερα.
- Πως το είπες το άλλο; Διαδικτυακή όπερα; Τι είναι τώρα αυτό, καινούργιο φρούτο; Θα αναρωτιέστε οι περισσότεροι και δικαιολογημένα. Την απάντηση όμως θα τη δώσετε στη συνέχεια, μόνοι σας!
Οδηγίες χρήσης: μια και μοναδική. Κάθε φορά που διαβάζουμε μια πράξη αμέσως μετά ακούμε το ιντερλούδιο. Μόλις αυτό τελειώσει διαβάζουμε την επόμενη πράξη και ούτω καθ’ εξής. Το ιντερλούδιο μας βοηθά στο ομαλό πέρασμα ή στη σύνδεση αν προτιμάτε, των πράξεων την όπερας και συγχρόνως σχετίζετε με αυτή. Στη παρούσα κάνω χρήση τραγουδιών εκ των οποίων άλλοτε χρησιμοποιώντας το τίτλο ενός τραγουδιού, άλλοτε όμως κάποια φράση μέσα από αυτό κτλ. ως υπονοούμενο. Με πιάνεις; Αυτά όμως τα σημεία καλείστε να τα βρείτε εσείς. Μη τα περιμένετε όλα στο πιάτο!
Καλή διασκέδαση.

(Άνοιγμα αυλαίας και ιντερλούδιο)
Rolling Stones - It's Only Rock 'N Roll (but I like it)



Εισαγωγή.
Μα καλά ρε παιδιά δε σας έχουνε πει να προσέχετε τις παρέες σας και τα στέκια που πηγαίνετε; Υπάρχουν άτομα που μεταδίδουν ασθένειες επικίνδυνες και κολλητικές, γι’ αυτό σας παρακαλώ να προσέχετε κυρίως όσοι γυρνάτε στις παλιοταβέρνες και στα παλιοκαπηλειά! Μια ασθένεια που μπορεί να κολλήσει κάποιος είναι λχ. είναι η λοιδορίτιδα*. Πολύ άσχημη ασθένεια και το παράδοξο είναι ότι τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες τα βιώνουν οι γνωστοί του ασθενούς και κυρίως όσοι είναι … συνάδελφοι. Ο ίδιος ο ασθενής νομίζει ότι όλα βαίνουν καλώς γι αυτόν και ότι χαίρει άκρας υγείας! Αμ δε. Πώς να το κάνουμε βρε παιδιά; Είναι φυσιολογικός όποιος κάθετε και λοιδορεί όλους τους υπόλοιπους; Δε νομίζω! Έτσι δεν είναι … γιατρέ μου; Αμ το άλλο; Ξέρεις τι εννοώ, η τάση που έχει ο ασθενείς να τον επευφημούν οι άλλοι, ξέρεις ποιοι, ως μεγάλο και τρανό, ως άλλο Καίσαρα! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!
- Μα καλά δε ντρέπεσαι ρε συ; Δεν έχεις τσίπα συναδελφικής δεοντολογίας; Αλλά ξέχασα, ποιος την έχασε για να τη βρεις εσύ; Τη προηγούμενη φορά σου είχα γράψει να μη ξανα-ασχοληθείς μαζί μου. Εσύ όμως αλλού βόσκεις, απ’ ότι φαίνετε! Αφού έχεις … φαγούρα, θα σε ξύσω κανονικά!

(ιντερλούδιο)
Χαρούλα Αλεξίου - Αγαπητέ θείε Τάκη.



Πράξη Α)
Αφού λοιπόν αναρωτιέσαι γιατί δεν έγραψα κάτι στη δημόσια διαβούλευση, θα σου το εξηγήσω και γραπτώς, μπας και μπορέσεις και πας για ύπνο απόψε!
Τα σχόλια που θα έγραφα εγώ τα έγραψαν άλλοι οι οποίοι με κάλυψαν. Ως εκ τούτου δεν θεώρησα ορθό να κάτσω να γράψω κι εγώ τα ίδια, παπαγαλίζοντας τους προηγούμενους. Εκτός αυτού εγώ δε νοιώθω την ανάγκη να αυτοπροβληθώ, όπως συνηθίζεις να κάνεις εσύ! Ίσως γι αυτό σου φάνηκε παράξενο! Πολύ απλά ψήφισα θετικά αυτά που θεωρούσα ότι είχαν κάποιο σοβαρό λόγο για τον οποίο γράφτηκαν. Κάποια άλλα τα καταψήφισα και δε σου κρύβω πως το … ευχαριστήθηκα!
Απ’ ότι έμαθα όμως, εσύ δε τα πήγες και άσχημα, μάζεψες αρκετές … μουτζίτσες! Συγχαρητήρια μεγάλε και πάντα τέτοια!

Chorus
Εσύ δεν είσαι αυτός που είχες γράψει πως, στο hamfest σε επισκέφτηκαν «αναγνώστες» του ιστολογίου σου; Αλήθεια τους συναδέλφους τους αποκαλείς αναγνώστες; Μα καλά, ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο Κωστόπουλος; Καλά ε, μιλάμε για μεγάλη ψωνάρα!

(ιντερλούδιο)
Δημήτρης Πουλικάκος - Wooly Bully



Πράξη Β)
Ασπασία, μεγάλη θεότητα των blog, εκτός από τον Αντρέα, εμένα, τον Κώστα και τον Γιάννη (γιατί αναφέρεις μόνο το διακριτικό του Γιάννη και αποφεύγεις των υπολοίπων; μήπως φοβάσαι κάτι;), ξέχασες αυτή τη φορά να θάψεις και το Νικηφόρο! Μα καλά, πως και σου ξέφυγε εσένα, της μεγάλης θεότητας των blog; Αλλά ξέχασα, τώρα που βρήκες εμένα, που να σου μείνει χρόνος για το Νικηφόρο! Αλλά για μισό λεπτό. Εσύ δεν είσαι που μου έλεγες ότι ο Νικηφόρος όποτε βγαίνει στα VHF σπλατάρει μέχρι το γίγα; Αλήθεια έμαθες τι σου έσουραν τα … παιδιά από τη Πάτρα στο Field Day όταν εσύ σπλάταρες σε όλη τη μπάντα των δυο μέτρων; Για ακόμα μια φορά, ο εξοπλισμός σου ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ!!! Τυχαίο; Δε νομίζω! Αλλά για όλα, φταίνε πάντα οι άλλοι!!! Όπως λέει και ο ποιητής … για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες ανώνυμες και επώνυμες και γενικώς …
Ασπασία, από αυτοκριτική, πως είσαι; Καλά, άσε, ξέρω! Μη σου βάζω και πολύ δύσκολα.
Εσύ δε είσαι αυτός που μου έλεγες ότι ο Νικηφόρος είναι ο υπεύθυνος για ό,τι στραβό συμβαίνει στη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα; Εσύ δε είσαι που μου έλεγες ότι αυτός ήταν ο ένοχος της δολοφονίας του … Τιμόθεου Κώνστα αλλά και της εξαφάνισης του … Τζων Αυλακιώτη; Απ’ ότι διαβάζεις οι πηγές έμπνευσής μου δεν περιορίζονται μόνο στις ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου!

Chorus
Το ξέρεις ότι εκεί που συναθροιζόμαστε μου έκαναν παράπονα για τη συμπεριφορά σου; (όπως είναι φυσικό, δε μπορώ να γράψω αυτολεξεί αυτά που μου είπαν και μάλιστα μαζί με όλα τα … επίθετα με τα οποία σε στόλισαν, γιατί σε βλέπω να παίρνεις φόρα και να κοπανάς το κουφιοκέφαλό σου στο τοίχο). Θα στα είπε σίγουρα το αγόρι αφού ήταν παρών! Πολύ γέλιο έπεσε πάλι, μεγάλε!

(ιντερλούδιο)
Δήμος Μούτσης – Να



Πράξη Γ)
Ασπασία συγνώμη που θα στο γράψω έτσι ωμά, αλλά έχεις καταντήσει … πολύ μεγάλη «λατέρνα» ρε άνθρωπε!!! Μα πολύ μεγάλη! Έχεις γίνει περίγελος πανελλαδικής εμβέλειας! Τύφλα να έχει το πανελλαδικό του ΣΕΡ, αφού εσύ ακόμα κι αυτό, το ξεπέρασες σε εμβέλεια! Δε φταίω όμως εγώ γι αυτό. Εσύ φταις με τη στάση σου, όχι μόνο απέναντί μου, αλλά και απέναντι σε όλους σχεδόν τους συναδέλφους, τους οποίους ενώ δεν έχεις καν γνωρίσει, άλλους τους χαρακτηρίζεις ως άσχετους, άλλους ως άπειρους και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο! Με εμένα πάλι τι σε έπιασε; Μη μου πεις πάλι ότι καβάλησα το καλάμι! Αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, εσένα γιατί σε πείραξε; Φοβήθηκες μήπως το πάρω από το κ_ λο σου και σε ξεβολέψω; Αν ήταν αυτός ο λόγος βρε παιδάκι μου, γιατί δε με ρωτούσες; Εντάξει, μπορεί να μην υπήρξαμε φίλοι, όπως λες, αλλά δεν ήμασταν και άγνωστοι. Από τη μεριά μου θα σου απαντούσα με όλη την ειλικρίνεια που με διέπει ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα. Μη φοβάσαι δεν είχα σκοπό να σου το πάρω. ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ! Τι στην ευχή! Τόσο κόπο έκανες για να το αποκτήσεις, μη σου το στερήσουμε τώρα! Θα πρέπει δε να γνωρίζεις ότι ΕΓΩ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΩ ΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ !!! Εσύ όμως …
Τα περισσότερα απ’ όσα πρεσβεύεις, τα εκτοξεύεις σαν φωτοβολίδες έτσι όπως σου κατέβουν στο μυαλό και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα, αυτό είναι και το χειρότερο. Όσο για την αιτία … άγνωστη σε όλους εμάς.

Chorus
Εσύ δεν είσαι αυτός που είχες γράψει πως, στο hamfest σε επισκέφτηκαν «αναγνώστες» του ιστολογίου σου; Αλήθεια τους συναδέλφους τους αποκαλείς αναγνώστες; Μα καλά, ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο Κωστόπουλος; Καλά ε, μιλάμε για μεγάλη ψωνάρα!

(ιντερλούδιο)
Μελίνα Τανάγρη – ‘Βυζάκια έξω λοιπόν’



Πράξη Δ)
Στο ιστολόγιό σου έγραψες ότι δημιούργησα όλη αυτή τη κατάσταση (για εξήγησέ μου σε παρακαλώ, πως δηλαδή έγινε κάτι τέτοιο; στο τέλος θα μας πεις ότι εγώ σου επέβαλα (!) να με ειρωνευτείς) για να κάνω γνωστό το έως τότε άγνωστο ιστολόγιό μου. Άρα θεωρείς το ιστολόγιό σου και κατά συνέπεια τον διαχειριστή του, δηλαδή τον εαυτούλη σου διάσημο! Και μόνο που υπονοείς ότι θεωρείς τον εαυτό σου διάσημο, μαρτυρά όχι μόνο ότι το έχεις καβαλήσει για τα καλά το καλάμι, αλλά και τις διαστάσεις του. Κυρίως όμως το μήκος του! Με τις υγείες σου. Α, να μη ξεχάσεις να φοράς το κράνος σου, γιατί αν σε «τσιμπήσουν», έχει βαρύ πρόστιμο!
Το άλλο το κορυφαίο στο είπα; Διάβαζε να μαθαίνεις! Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει τι όργιο είσαι και γι αυτό όποτε σε ακούνε στον αέρα ή όποτε τους καλείς εσύ, «κόβουνε λάσπη» δηλαδή εξαφανίζονται ως δια … μαγείας κι εσύ που το καταλαβαίνεις αυτό, για να δικαιολογηθείς, λες σαχλαμάρες του τύπου:
- μα καλά τόσο γρήγορα έκοψε η διάδοση;
Σα να μη φτάνει όμως αυτό, τη πληρώνουν και οι υπόλοιποι, αυτοί που δηλώνουν … yes master! (αυλικοί, κόλακες κτλ. Ξέρεις τώρα εσύ) την ίδια αντιμετώπιση έχουν κι αυτοί! Παιδιά μη το θεωρείτε παράξενο. Όλοι σας ακούνε αλλά δε σας απαντάνε και γενικότερα σας αποφεύγουν, αφού ξέρουν ότι είστε φίλοι του! Τυχαίο;

Chorus
Το ξέρεις ότι εκεί που συναθροιζόμαστε μου έκαναν παράπονα για τη συμπεριφορά σου; (όπως είναι φυσικό, δε μπορώ να γράψω αυτολεξεί αυτά που μου είπαν και μάλιστα μαζί με όλα τα … κοσμητικά επίθετα με τα οποία σε στόλισαν, γιατί σε βλέπω να παίρνεις φόρα και να κοπανάς το κουφιοκέφαλό σου στο τοίχο). Θα στα είπε σίγουρα το αγόρι αφού ήταν παρών! Πολύ γέλιο έπεσε πάλι, μεγάλε!

(ιντερλούδιο)
Frank Zappa - Who Are The Brain Police?



Πράξη Ε)
Ασπασία τι έπαθες, σε έκοψε κρύος ιδρώτας και μόνο που ανακοίνωσα ότι θα σου γράψω όπερα; Συγνώμη που εξαιτίας μου, για ακόμα μια φορά, έχασες τον ύπνο σου! Δε φταίω εγώ, να εσύ με ανάγκασες, με τη στάση σου δηλαδή και έκατσα να συνθέσω αυτό το μικρό και ταπεινό έργο! Α, όσο για το άλλο, τώρα που το θυμήθηκα, το ποιος είναι ψώνιο το γνωρίζουν άπαντες εν Ελλάδι εκτός φυσικά από τους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ! Μη χολοσκάς λοιπόν για εμένα. Τι, πάλι εγώ σου φταίω; Φταίω εγώ που είσαι ρόμπα; Μόνο σου έγινες. Ας πρόσεχες.
Και το άλλο, μη ξεχάσω, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η δημιουργία ενός έργου θεατρικού και μάλιστα επενδυμένο με μουσική, απαιτεί και το κατάλληλο χρόνο. Αλλά ξέχασα, εσύ δεν γνωρίζεις από αυτά. Τέχνες τώρα και άλλα συναφή που μας τρώνε το χρόνο αδίκως! Για θυμήσου σε παρακαλώ, πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες σ’ ένα θέατρο, σε μια συναυλία, στο κινηματογράφο, σε μια έκθεση ζωγραφικής ή που άνοιξες κάποιο βιβλίο; Άσε ξέρω! Blog-ια και τα μυαλά στα κάγκελα! Έτσι δεν είναι μεγάλε blogger;
Αλήθεια, γιατί ανησυχείς και κόπτεσαι για το πότε θα «ανεβάσω» το έργο; Μήπως σ’ έχει πιάσει έντονη φαγούρα; Λέω, μήπως. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και αυτό το έχεις καταλάβει από τη προηγούμενη φορά! Εκείνο όμως το στοιχείο που σου έλειψε, ήταν τα επιχειρήματα. Αλλά που να τα βρείς;
Όσο για τις απειλές που αφήνεις να αιωρούνται … ξέρεις τώρα που σε στέλνω … καταλαβαίνεις υποθέτω! Εκεί που σου αρμόζει, GND.
Άκουσέ με προσεχτικά σε παρακαλώ, θα σου δώσω μια συμβουλή, όχι φιλική, μη ξεχνιόμαστε, αλλά ανθρώπινη. Η επιστήμη σήμερα κάνει θαύματα! Μη κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Κάνε το πρώτο βήμα και επισκέψου τον κατάλληλο γιατρό. Ένα ψυχολόγο για αρχή. Που ξέρεις, μπορεί να προλάβεις τα … χειρότερα! Αφού κατά βάθος το βλέπεις κι εσύ, ότι κάτι δε σου πάει καλά, μη το αφήνεις.

Chorus
Εσύ δεν είσαι αυτός που είχες γράψει πως, στο hamfest σε επισκέφτηκαν «αναγνώστες» του ιστολογίου σου; Αλήθεια τους συναδέλφους τους αποκαλείς αναγνώστες; Μα καλά, ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο Κωστόπουλος; Καλά ε, μιλάμε για μεγάλη ψωνάρα!

(ιντερλούδιο)
ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ



Πράξη ΣΤ)
Ασπασία, έχω μια ερώτηση αλλά και μια απορία. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την ερώτηση: Εκεί που κάθεσαι όλη μέρα, πάνω από το πληκτρολόγιο, η δικιά σου παλάμη δεν είναι αυτή η οποία έχει … μαλλιάσει, ή μήπως όχι; Όπως μου είπε και ένας συνάδελφος τις προάλλες, πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο (rolling stone) για να φύγει το μαλλί!
Α ρε μεγάλε blogger, αυτό που βλέπεις να συμβαίνει σε εσένα, πας να το φορτώσεις στους άλλους; Αφού αρέσκεσαι σε … παλαμο-παιγνίδια, με γειά σου με χαρά σου! Είσαι και πολύ μεγάλος παίχτης! Και ως αμοιβή βλέπεις και τους καρπούς των κόπων σου! Άξιος παίχτης!

(ιντερλούδιο)
Τρύπες - Πάρτυ Στο 13ο Όροφο.



Απορία: Γιατί κάποιες φορές γράφεις ανώνυμα στο πατσαβούρι σου; Να βοηθήσω εγώ που ξέρω; Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να μαθαίνουν και οι νεότεροι, αυτό συμβαίνει πάντα όταν λχ. θέλεις να ειρωνευτείς κάποιον, όπως συνηθίζεις άλλωστε! Ή μήπως νομίζεις ότι δε σε έχουμε πάρει χαμπάρι; Μα καλά, δεν έχεις ούτε τον απαραίτητο έστω ανδρισμό ούτε και το σθένος να υπερασπιστείς τις όποιες απόψεις σου; Δε μπορείς να πεις … σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε … ; ορίστε, είδες πόσο απλό ήταν; Για πάμε όλοι μαζί το ρεφραίν παιδιά …

Chorus
Το ξέρεις ότι εκεί που συναθροιζόμαστε μου έκαναν παράπονα για τη συμπεριφορά σου; (όπως είναι φυσικό, δε μπορώ να γράψω αυτολεξεί αυτά που μου είπαν και μάλιστα μαζί με όλα τα … κοσμητικά επίθετα με τα οποία σε στόλισαν, γιατί σε βλέπω να παίρνεις φόρα και να κοπανάς το κουφιοκέφαλό σου στο τοίχο). Θα στα είπε σίγουρα το αγόρι αφού ήταν παρών! Πολύ γέλιο έπεσε πάλι, μεγάλε!

(ιντερλούδιο)
Δήμητρα Γαλάνη – Σ’ όποιον αρέσουμε.



Πράξη Ζ) Grande Finale
2Μετρελίδη ή όπως αλλιώς λέγεσαι, μη μου ξύνεις τη μνήμη γιατί θα θυμηθώ κι άλλα από όλα όσα μου έχεις πει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας, τα οποία θα είναι περισσότερο επώδυνα για σένα και θα δοκιμαστούν πολύ οι διαπροσωπικές σου σχέσεις με αρκετούς συναδέλφους και τότε να σε δω πόσο μεγάλος είσαι!!! Κάθε φορά μάλιστα που θα με τσιγκλάς, θα γράφω κι από ένα!
Περαστικά σου μεγάλε και καλά μυαλά! Και να θυμάσαι πως, όποτε σε ξανα-πιάσει φαγούρα, εδώ είμαι εγώ! Γι’ αυτό άλλωστε βρε δεν είναι οι φίλοι; (φίλοι; ωπ, συγνώμη, λάθος! Οι άνθρωποι έπρεπε να γράψω). Για τις δύσκολες ώρες.
Μα καλά βρε παιδάκι μου, δεν είχε πέσει στην αντίληψή σου το ρητό που λέει: λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του.
Να ποια είναι τώρα τα αποτελέσματα της πολιτική σου, μεγάλε! Λούσου τα. Μα καλά τι, νόμιζες πως μια ζωή θα ξεγλιστρούσες σα το χέλι; Δε περίμενες πως κάποια στιγμή θα βρισκόταν κάποιος με … το βλέμμα του τρελού, που θα είχε το θάρρος να στα ψάλει;

Chorus
Εσύ δεν είσαι αυτός που είχες γράψει πως, στο hamfest σε επισκέφτηκαν «αναγνώστες» του ιστολογίου σου; Αλήθεια τους συναδέλφους τους αποκαλείς αναγνώστες; Μα καλά, ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο Κωστόπουλος; Καλά ε, μιλάμε για μεγάλη ψωνάρα!

Το ξέρεις ότι εκεί που συναθροιζόμαστε μου έκαναν παράπονα για τη συμπεριφορά σου; (όπως είναι φυσικό, δε μπορώ να γράψω αυτολεξεί αυτά που μου είπαν και μάλιστα μαζί με όλα τα … κοσμητικά επίθετα με τα οποία σε στόλισαν, γιατί σε βλέπω να παίρνεις φόρα και να κοπανάς το κουφιοκέφαλό σου στο τοίχο). Θα στα είπε σίγουρα το αγόρι αφού ήταν παρών! Πολύ γέλιο έπεσε πάλι, μεγάλε!

(ιντερλούδιο)
Lou Reed - Goodnight Ladies



Κλείσιμο αυλαίας! (πέφτουν οι μάσκες!!!)



ΥΓ 1. Είχες δεν είχες ρε μπαγάσα, πάλι με ανάγκασες να ασχοληθώ με το … τομάρι σου! (παιδί, πάρε τον τηλέφωνο, αμέσως τώρα).

ΥΓ 2. Τις κεραίες σου τις έφτιαξες ή θα έχουμε πάλι κανένα καινούργιο … θρίλερ;

ΥΓ 3. Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι συμπτωματικές και ο αρθρογράφος δεν φέρει καμία ευθύνη.

bye, bye!

………………………………………………………………………………………
λοιδορίτιδα* = (Λοιδωρίτιους 2Μετρελίδιους υποκουλτούριους) Ασθένεια κατά την οποία ο ασθενής θεωρεί εαυτόν δικαστή ή και εισαγγελέα! Δηλαδή ο ασθενής λοιδορεί όποιον δεν γουστάρει, κατά τα δικά του, όπως πάντα, «αλάνθαστα κριτήρια» ή όποιον δε συνάδει με τις … αρρωστημένες απόψεις του!
……………………………………………………………………………………..

13 σχόλια:

  1. ΤΟΝ ΕΘΑΨΕΣ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΓΙΩΡΓΙΕ
    ΒΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
    ΤΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΟΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
    Το λογοπαίγνιο με την λοιδορίτιδα παρά
    πολύ καλό
    ΠΡΑΞΗ Α:
    Δεν έπρεπε να απαντήσεις η αδιαφορία
    του κάνη κακό εκεί ψηλά ! ! !
    ΠΡΑΞΗ Β :
    Δεν έπρεπε να αναφέρεις ονόματα συναδέλφων .
    Για τους πατρινούς καλά έκανες ,
    δεν μπορούσαν να ακούσουν τίποτα ! ! ! ! !
    ΠΡΑΞΗ Γ :
    Αρκετά καλή
    ΠΡΑΞΗ Δ :
    Εκεί έπρεπε να αρχίσεις να του λες για ψυχολόγο
    ΠΡΑΞΗ Ε :
    Εκεί πια πρέπει να του μιλήσεις έντονα για το ψυχολογικό του πρόβλημα και ότι έχει άμεση ανάγκη να επεσκέφθη ένα ψυχίατρο.-
    DIMIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος 3 Οκτ. 10.19
    Ε όχι και φουκαράς! «Φουκαράδες» θεωρώ όλους όσους εδώ και τόσα χρόνια άκουγαν ή διάβαζαν τα υπεροπτικά, κακοήθη, αλαζονικά, (να συνεχίσω;) σχόλιά του χωρίς τη δυνατότητα ή τη δύναμη αν θες, να αντιδράσουν.
    Ευχαριστώ 73

    @DIMIS,
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Το επεξεργαζόμουν μέχρι και τη τελευταία στιγμή!
    ΠΡΑΞΗ Α : Χμ, μου το έχουν επισημάνει και άλλοι αυτό!
    ΠΡΑΞΗ Β : Τα ονόματα τα έγραψα μόνο και μόνο για να τους δώσω το θάρρος να κάνουν κι αυτοί το ίδιο όποτε τους ξανασυμβεί. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, μια απόφαση είναι παιδία.
    ΠΡΑΞΗ Γ :
    ΠΡΑΞΗ Δ :
    ΠΡΑΞΗ Ε : πιστεύω αυτή τη φορά να το έλαβε το μήνυμα.
    Ευχαριστώ 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο,
    με στενοχωρείς γιατί σε ειχα για πολύ ανώτερο απο αυτόν.

    Με το να πέφτεις στο επίπεδό του δεν καταφέρνεις τίποτε υπέρ σου, καταφέρνεις όμως πολλά υπέρ του.

    Βαρέθηκα να δέχομαι δημοσιευσεις που αφορουν σφαξίματα, γουνες και δαρσίματα, καλάμια (οχι οταν τεντώνουν Quad, αλλά όταν αντί γι αυτό τα καβαλάμε) και τα ρέστα.

    Διδάσκω σε ραδιοερασιτέχνες, σε παιδιά που ερχονται στον σύλλογό μας εδω στην Κρήτη, σεβας προς τον συνάδελφο και κανόνες ορθής συμπεριφοράς.

    Το να τους λέω να βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους πριν πατήσουν το ptt (ή το send στα ψηφιακά) ειναι ενα μάθημα πολύ πρίν τα όρια των μπαντών ή τα διαγράμματα των δεκτών.

    Καθως εχεις την εμπειρία και την γνώση, απλά θα στο θυμίσω, εντελώς φιλικά, γιατί απλά πρέπει να το κάνω.

    Οπως κάθε φίλος σου που σέβεται την φιλία σας οφείλει.

    Αν αναφέρει εμένα με το διακριτικό μου, ίσως σε αυτό να φταίει το οτι ειμαι ο μοναδικός που δεν προβαίνει σε απειλές αλλά σε διάλογο, διότι απλά μπορώ να τον αντιμετωπίσω χα-λα-ρά εκεί... hihi.

    Ηρεμήστε εκατέρωθεν. Αποσύρετε και ο μεν και ο δε τις μλκς απο τις ιστοσελίδες σας, για τον απλό λόγο του οτι δεν σας ανεβάζει αλλά σας μειώνει μια τέτοια στάση.

    Και να θυμάστε πάντα οτι το παρελθόν πάει πίσω και το μέλλον πάει μπροστά.

    Ποιό ειναι το μέλλον που θέλετε για τις σχέσεις μεταξύ εσάς και όλων των υπολοίπων ραδιοερασιτεχνών - δυνάμει φίλων σας;

    Δεν μπορώ να σας καταλάβω, δεν μπορώ να καταλάβω κανέναν απο τους δυό σας.

    Λεφτά δεν μας χωρίζουνε,
    χωράφια δεν διεκδικουμε,
    ψήφους δεν μαζευουμε,
    αυγά δεν μας καθαρίζουνε

    και κανενας γνήσιος επώνυμος (αν ψάχνετε την δόξα) δεν απαντά σε ο'τι μα ο'τι γράφεται γι αυτόν στο διαδίκτυο.

    ΤΙ στην οργή σας εχει πιάσει;

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Γιάννη.
    Όσοι δε ζείτε μέσα στην Αθήνα (είσαστε πολύ τυχεροί) και κατά συνέπεια δεν ακούγατε όλο αυτό το διάστημα τι κοτσάνες πέταγε αλλά και τα υπονοούμενα που τις συνόδευαν, έχοντας φυσικά ως μοναδικό στόχο αυτόν με … το βλέμμα του τρελού! Χμ, απ’ ότι φάνηκε όμως, μετά την εκδίκηση της γυφτιάς (Μανώλης Ρασούλης), ίσως ήρθε και η ώρα της … εκδίκησης των τρελών!

    Η μια και μοναδική απάντηση που μπορώ να σου δώσω, από μεριάς μου τουλάχιστο, για όσα διάβασες εκατέρωθεν και σου προκάλεσαν αποστροφή, είναι ότι ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!!!

    Μιας και όπως έγραψες, διδάσκεις σε ραδιοερασιτέχνες και σε παιδιά, θα πρέπει να σου στείλω μερικούς από εδώ, αλλά για εντατική διδασκαλία σε παρακαλώ γιατί δεν τους αντέχουμε άλλο!

    Προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να αφαιρέσω ούτε ένα κόμμα από τα αναγραφόμενα κι ας απειλεί όσο θέλει! Το μόνο που θα (ξανά) πετύχει, είναι να γίνει … βαρετός και ενοχλητικός!

    Θα συμφωνήσω εν μέρει με τα αναγραφόμενά σου σε ένα κρίσιμο κυρίως σημείο. Ότι η γνωριμία μου μαζί του ήταν η αιτία του … ξεπεσμού μου, χωρίς απολύτως κανένα ίχνος ειρωνικής διάθεσης, απλά ειλικρινούς αυτοκριτικής. Ευελπιστώ ότι στο άμεσο μέλλον, θα βρω και πάλι τον Γιώργο που ξέραμε! Βασική προϋπόθεση όμως είναι να μην ασχοληθεί ξανά μαζί μου.

    Πίστεψέ με πως οι ίδιες απορίες εξακολουθούν να στριφογυρίζουν και στο δικό μου το μυαλό …
    Λεφτά δεν μας χωρίζουνε,
    χωράφια δεν διεκδικούμε,
    ψήφους δεν μαζεύουμε,
    αυγά δεν μας καθαρίζουνε,

    ΤΙ στη οργή τον έχει πιάσει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Συνέχισε το έργο σου και πολλά 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To θέμα Γιώργο ειναι οτι το εργο μου το υπονομευουν κείμενα σαν και αυτό. Κείμενα που δειχνουν κάτι που δεν ειναι κανόνας αλλά εξαιρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλίμονο Γιάννη αν τα κείμενα των blogs, τα οποία όσα πρεσβεύουν αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, όπως έγραψες, υπονομεύουν τον ραδιοερασιτεχνισμό!
    Όσο κι αν θέλουμε να «το τραβήξουμε από τα μαλλιά» το θέμα, οι προσωπικές έριδες δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα ούτε δικαιολογία για οποιαδήποτε αποχή από τη δραστηριότητα, έτσι δεν είναι;

    Πολλά 73 και συγνώμη για την αναστάτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαφώς, αφου όποιο κι αν ειναι το θέμα μιάς συζήτησης μπορείς κάλλιστα να κάνεις QSY παραδίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κύριοι μετα και τα σημερινα ειλικρινα σας λυπαμαι. Κυριε ΣΩ!ΨΔΥ παρακαλώ όπως αμεσα σταματησετε το διαμπλοκικο διαλογο. Ολοι σας προκαλείτε φθορα και δημιουργητε δυστυχως διχονιες. Λυπαμαι πραγματικα που ειστε μελη της
    "ενωσης" και χαιρομαι που δεν ειμαι μαζι σας. Ετσι θα ερθει η πρόοδος?? Ετσι θα ενώσετε ολα τα μελη της κοινοτητας? ετσι θα παμε μπροστά? Με οπερετες και βιδεο με ηχογραφιμένες συνδιαλεξεις δεν παει καπου το πραμα? Ποια η διαφορα σας με τους παρανομους? Ποια η διαφορα του 145400 απο τα παρανομα λινκ που στοϊκά εσεις σχολιαζετε. Ρε Dstarakia τωρα που πρεπει να μιλησεις που εισαι?
    SV1CDY εισαι ο διαχειριστής και δεν επιτρεπεται να κανεις χρηση υπερ σου την οποιαδηποτε πληροφορια. DSTARAKIA που εισαι βρε??? Καποια στιγμη θα ηθελα πολυ να σου πω ποιος ειμαι. Πραγματικα εχω μεινει αφωνος και απο τα δυο μελη της περιφανης γηρατιών ενωσης. Κριμα κριμα κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πω πωω ! τι κατεβατό είναι αυτό ρε cdy!

    Σιγά μην ντραπήκαμε κιόλας..! Καθημερινότητες, κακίες και παρατράγουδα εκ των έσω..

    Ο Γιάννης όμως φίλε μου George, φτιάχνει καλύτερες κεραίες και το έχει αποδείξει εμπράκτως στο blog του.. Αυτή είναι η άμιλλα και ο “original” ανταγωνισμός κατ’ εμέ.

    Απ’ την άλλη όμως μ’ ρεσε αυτό το χώσιμο στο στυλ θεατρικό!!

    Πολύ η μοναξιά? Καλά κάνεις και γράφεις και σε ευχαριστώ γι’ αυτό:-)

    ο διαδικτυακός σου φίλος δε λα bubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος,
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα πίστεψέ με, αφού έφτασες στο σημείο να με επιπλήξεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά μου και να εκφράζεις και τη λύπη σου για όσα συνέβησαν. Θα φροντίσω κι εγώ από τη μεριά μου στο μέλλον να είμαι πιο φρόνιμος, υπό την προϋπόθεση όμως να μην με τσιγκλάνε!
    Ηχογραφημένες, τι; Χμ, ενδιαφέρον!
    Όποτε θελήσεις μπορείς πολύ εύκολα να με βρεις και θα χαρώ κι εγώ, πίστεψέ με, να ανταλλάξουμε απόψεις που διέπουν το ραδιοερασιτεχνισμό.

    @bubis,
    Συγνώμη αν σε κούρασα με το κατεβατό, αλλά τελικά δε κατάλαβα, για ακόμα μια φορά, το συλλογισμό σου! Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις καλύτερα.
    Σε ότι κάνει ή που σκοπεύει να κάνει και αφορά το ραδιοερασιτεχνισμό θα του βγάλω το καπέλο και όχι μόνο σ’ αυτόν αλλά και σε οποιονδήποτε παράγει παρόμοιο έργο. Αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει πολύς κόσμος!
    Μοναξιά; Μήπως αυτή τη πρόταση τη προόριζες για κάπου αλλού και τη πέρασες εδώ κατά λάθος; Λέω μήπως!

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμε που με ψάχνεις
    Τι άλλο θα πρέπει να προσθέσω που δεν έχω πει ήδη εδώ:
    http://sv1cdy.blogspot.com/2010/09/sw1mne.html#comments

    Να μεγαλώσω την λίστα?
    Δεν χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook