Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τα CONTEST του Σαββατοκύριακου.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Οκτωβρίου, από πλευράς διαγωνισμών, δεν είναι πολύ πλούσιο αλλά θα διεξαχθεί ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ο οποίος παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Ας ρίξουμε όμως μια σύντομη ματιά παρακάτω.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
CQ Worldwide DX Contest, SSB: 0000Z, Oct 30 to 2400Z, Oct 31

Ένα από τα πιο γνωστά αλλά και αγαπημένα Contest όλης της χρονιάς! Η συμμετοχή σίγουρα θα είναι από τις σημαντικότερες σε αριθμό και ελπίζω και σε ραδιοχώρες, με το hi,hi!
Πίσω από την διοργάνωση φυσικά βρίσκεται το περιοδικό CQ που ως γνωστό διοργανώνει με επιτυχία τα πιο μεγάλα Contest.
Διαγωνισμός για όλα τα γούστα και τους τύπους! Στα classes θα βρείτε μέχρι και … Xtreme Multi-operator (!). Από mode SSB σε όλες τις μπάντες 160, 80, 40, 20, 15, 10m.
Διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς (rules) του διαγωνισμού, για να ξέρετε πως και που θα κινηθείτε!

Info and rules at:
http://www.cqww.com/CQWW-Rules-2010.pdf
http://www.cqww.com/CQ_WW_Xtreme_Rules.pdf
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
ARRL EME Contest: 0000Z, Oct 30 to 2359Z, Oct 31

Δε θα γράψω περισσότερα, απλά θα ευχηθώ καλή επιτυχία στον SV1BTR τον Δημήτρη (χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή) και σε όσους συμμετάσχουν από την Ελλάδα.

Info and rules at:
http://www.arrl.org/eme-contest
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
ARS Spartan Sprint: 0100Z-0300Z, Nov 2

Προσοχή στην ημερομηνία! Δεν είναι για το Σ/Κ αλλά για τη Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Στην ουσία πρόκειται για QRP δίωρο sprint σε mode CW στις μπάντες 80, 40, 20, 15, 10m. Από ισχύ 5 βατ μάξιμουμ. Κι εδώ υπάρχουν κάποιες classes. Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα στο πιο κάτω σύνδεσμο.

Info and rules at:
http://adventure-radio.org/wiki/index.php?title=Spartan_Sprint_Rules
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-



Ότι και αν επιλέξετε καλά να περάσετε, καλή επιτυχία και καλά QSO. 73 -... -.-


ΥΓ. Καλό θα ήταν για τους SW να παρακολουθήσουν, όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, τους διαγωνισμούς για να εξοικειώνονται σιγά – σιγά με το άθλημα!

28 σχόλια:

  1. μια που μας ενημερώνεις τόσο ωραία ..καντο ολοκληρωμένα για εμάς που δεν γνωρίζουμε καλά τα αγγλικά. Να γράφεις και λίγες λεπτομέρειες όπως αν δίνουμε αριθμό επαφής η ηλικία η ζώνη κλπ.


    σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώνη αλλα δεν καταλαβα τα αγγλικά σε χαλασαν? Πως γινεται δηλαδι CW χωρίς αγγλικά>>? Καλώς ανωνυμε παντως εχεις δικιο σαν ε\λληνας. Ρε CDY αυριο εχουμε μαραθωνιο εμεις οι ελληνες. το ξέρεις>? Δεν λες κατι όμως? Και ο αγνωστος ρωτα για τα αγγλικα τι γινεται? Τα CQ μας μαραναν λεω εγω ταπεινά. Dear CDY CQ CQ At Marathonios. Do you believe it. 2500 yaers Greek Marathon road. More than 18000 people will take part at the event. More than 1800 volunteers will participate. Have fun, enjoy being Greek.

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Γκιώνη,
    Και για την 28η Οκτωβρίου δεν έγραψα κάτι αλλά δεν το ανέφερες! Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκες και τότε; Ωστόσο δεν έχει περάσει από το μυαλό μου μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να κάνω το ιστολόγιο γενικής ενημέρωσης, κάτι λχ. σαν το τρωκτικό, γιατί με τρομάζουν οι συνέπειες!
    Γκιώνη, θα τρέξεις κι εσύ μαζί με τους 18.000 δρομείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 9:50 μ.μ.

    Σας έχω καλομάθει μου φαίνετε! Καλώς, από την ερχόμενη Παρασκευή θα γράφω περισσότερα.

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γκιώνη δεν δε πας να αράξεις στην φωλίτσα σου ; έχεις καταντήσει ο μαϊντανός των blog ! εσύ και οι όμοιοι σου έχετε φέρει σε αυτοί την κατάσταση τον ραδιοερασιτεχνισμο !!!!! σε πείραξε που ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες στα ελληνικά …..προφεσορα εσύ σούπερ σταρ ! ! στο κάτω κάτω αν θέλει ο κάτοχος του blog να γράψει περισσότερες πληροφορίες δεν θα ρωτήσει τα νυχτοπούλια . ……..

    Υ.Σ προς διαχειριστή του blog θα μπορούσες να δώσεις μια απάντηση στο αίτημα μου …… είτε θετικά είτε αρνητικά ……..κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα! Τόσο μεγάλη φίρμα είναι ο Γκιώνης; Ήξερα και κάποιον άλλο που ήταν κι αυτός μεγάλη φίρμα των blog αλλά τελικά όμως αποδείχτηκε … φούσκας!
    Τις προάλλες μάλιστα μου έστειλαν κι ένα βίντεο με τη χάρη του!
    http://www.youtube.com/watch?v=g2x_w8aKag8

    Σου απάντησα ήδη. Από την ερχόμενη Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οκ σε ευχαριστω να εισαι καλα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CDY πραγματικα εσεις δικιο και ξεχασα να σε καλεσω στην παρελαση στις 28 του οκτωβρη. Καλό ειναι να αναφερεις καποια πραγματα.
    Ανωνυμε 31/10 1031 να στεκεσαι στα του παροντος μπλογκ και μην ανακατευεις αλλα. Παράλληλα να προσπαθησεις να διαβασεις και κανενα αγγλικο μπλογκ για αλλιως καταντας κατινα. Τελος ουδεμια ευθυνη φερω στην καταντια του χομπι σας κυριε αγνωστε. Εγω καλα ειμαι.

    Καλον σας μηνα να εχουτε

    Γκιωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γκιώνη, συγνώμη, αλλά θα προτιμούσα να μην ανακατέψω, στο παρών ιστολόγιο τουλάχιστον, άλλα θέματα εκτός όσων άπτονται της ρ/ε δραστηριότητας. Ευχαριστώ για τη κατανόηση.

    Πολλά 73 κύριοι-ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίος ο φίλος μας ο George,

    Αν και δεν παρακολουθώ trash TV Anita, το rock βιντεάκι με Μπούμπη “τα σπάει” ! Να ξέρεις ότι σας ζήλεψα στου φίλου σας και συναδέλφου με το οινομαγειρίον..

    Πάντα τέτοια φίλοι μου, σας αγαπώ πάρα πολύ, όπως επίσης αγαπώ και τον Διομήδη που μιλάει τ’ αρχαία φαρσί, “ είναι λιγάκι αχώνευτος, αλλά τι να τον κάνουμε.. δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!”, είναι γνωστικός όμως και του πιάνουνε τα χέρια..

    Ο τύπος που πουλάει (ξε) σε κάθε HamFest (κ’ έρχεται απ’ τη χώρα των π@ύστηδων) ανοιχτή γραμμή - άκου 3 ευρώ το μέτρο! και που κάθεται σχεδόν πάντα εκτός πάγκων, αυτόν τον κατατάσσω στην μεγάλη κατηγορία του Μ@ΛΑΚΑ. Sorry ξανθέ αγόρι.

    Για τον φορτηγατζή gsu δεν έχω άποψη, πρέπει να είναι καλό παιδί αλλά στο site του βάζει μάπα μουσική.

    Όσο για τη αφεντιά σου Γιώργο, εκεί που σε είδα στη photo στην κεφαλή του τραπεζιού, σαν αδερφή με μπρασελέ στο χέρι μου κάνεις:-)

    Τι έγινε ρε προχωρημένοι, πήγε κανένας θέατρο Γκλόρια με Χαικάλη στο“ Ένα βότσαλο στη λίμνη” ή τζάμπα κουβεντιάζουμε?

    auta ta uperkommatika k’ oliga, opws ki gia malakogkiwni auta, pou autos kserei kai t'agglika.. pou mallon tou ta plhrwsane plhrwnoun alloi na ta tsampounaei.

    filika δε λα bubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @boubis,

    Οινομαγειρείο; Μήπως έχεις καταρράχτη;

    Φίλε μου trash δεν είναι μόνο η TV επειδή έτσι μας συμφέρει να την αποκαλούμε. Trash είναι η κοινωνία, μέσα στην οποία ζούμε. Και τη κοινωνία την απαρτίζουμε όλοι εμείς και χαρακτηρίζεται από τις πράξεις μας. Trash λχ. είναι ο δικός σου, που μαζί με τον φίλο του, αποκαλεί μέσα από το ιστολόγιο του αλλά και από τις συχνότητες, ένα νεκρό και άτυχο άνθρωπο (τον SV2MKV ή B52) με ειρωνεία, ότι έγινε F-16! Αυτή είναι η αρχαιοελληνική του παιδεία; Αυτή είναι και η δικιά σου παιδεία;

    Ντροπή σου βρε! Τι παλιοκουβέντες είναι αυτές; Αυτά σου έμαθαν στο σχολείο;

    Η δουλειά, διαδικτυακέ φίλε μου, δεν είναι ντροπή. Άλλα είναι αυτά για τα οποία κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται!

    Όσο για την αφεντιά μου φίλε μου, θα έπρεπε να ξέρεις πως οι αδερφές δεν γράφουν επώνυμα αλλά συνηθίζουν να κρύβονται πίσω από μια οθόνη και να γράφουν με ψευδώνυμο. Εγώ είμαι παρών εδώ και όχι μόνο, αλλά πάντα επώνυμος. Εσύ όμως και κάποιοι άλλοι;
    «Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια».

    Δεν είναι μπρασελέ, είναι αλυσίδα, δώρο από το γυναικάκι μου.

    ΥΓ. 1. Sorry βρε για την αναστάτωση αλλά με στεναχώρησες γιατί ούτε ένα ευχαριστώ δεν άκουσα από το στόμα σου για την αφιέρωση.

    ΥΓ. 2. Την επόμενη φορά που θα ξαναγράψεις, φρόντισε να είσαι πιο ψύχραιμος και χωρίς αυτούς τους άνευ ουσίας χαρακτηρισμούς.

    Πάντα φιλικά, δε λα George.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε μπουμπι για ολους εχεις εναν καλο λογο βλεπω. Μελι σταζει το στομα σου?

    Καλο μηνα

    Γκιωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. exei dikio o cdy boubi.alles einai oi adelfes pou kryvode.George, adelfes kai palikaria ginate malia koyvaria.poli kalo.hi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε μου Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο για τους χαρακτηρισμούς, παρεκτράπηκα - σου ζητώ χίλια συγνώμη. Μπερδεύεται πάντως πολύ η δουλειά ρε gmt με την επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων. Μερικές φορές άλλα θες να πεις κ’ άλλα καταλαβαίνονται..

    φιλικα και παντα με διαθεση αστειισμου δε λα bubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να, κάτι τέτοια μου κάνεις, με ρίχνεις στο φιλότιμο και δεν μπορώ να σου κρατήσω κακία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kυριε CDY εσεις δεν κρατατε κακια. Για εμας τους αλλους που μας χαρακτηριζει ο μπουμπης τι γινεται? Και αφεση αμαρτιών? Ετσι λοιπον. Μαλιστα. Ωραιος ο μπουμπης? Και καμια κακια εεεε?
    Επειδη δεν φταις εσυ CDY θα τα πουμε με τον κυριο μπουμπη μας. Ποιος πληρωνει και για τι θα δουμε. Μπουμπακο την πατησες ομως.

    Φιλακια

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Δεν γράφω για να σας κριτικάρω, απλά και μόνο γιατί δεν μ’ αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά και δεν ηχούν κ’ ωραία ρε αδερφέ." O Κυριος μπουμπης καιρο πριν.

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Φίλε George είμαι ανγνώστης σου, ούτε συνάδελφος κι ούτε τέτοιες μαμακίες.
    Δεν είπε κανένας για τα όσα διαδραματίζονται στο αέρα, και δεν με νοιάζει κι’ ούτε μ’ αφορά. Σας ακούω πάντως και μένω έκπληκτος με όλες αυτές τις γελοίες ηχογραφήσεις – αναρτήσεις που γίνονται!
    Εμ κ’ αυτό μας έλλειψε ρε Γιώργο να μην είχαμε κι έχουμε και θάχουμε τις χαλαρωτικές μας στιγμές.. στον αέρα..
    Τι να πεις.."
    Ουτε ελληνικα γνωριζεις ουτε αγγλικα. κυριε ΜΠΟΥΜΠΗ ΜΑΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ. Γλυφτράκο.

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Γκιώνη,
    Όταν ένας άνθρωπος ζητάει συγνώμη σημαίνει πως πάνω απ’ όλα έχει καταλάβει το λάθος του. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να του την αρνηθούμε, γιατί πιστεύω πως δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε CDY ουτε σε ξερω ουτε με ξερεις αλλα ποτέ μου δεν σχολίασα κάποιον ούτε εκρινα κανεναν. Το να συμετέχεις σε συζητήσεις και ωραιο ειναι και θεμιτό. Αλλα ο μπούμπης παει από μπλογκ σε μπλογκ και κανει σχόλια για ανθρώπους που ουτε τους ξέρει ούτε μπορεί να κάνει παρέα μαζί τους. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν τον θεωρώ κατίνα της μπλογκόσφαιρας των ενδιαφερομένων για τις ραδιοτηλεπικοινωνίες. Δεν μπορεί να αφήνει μομφές για όλους και για όλα και να μας λέει ταπεινά συγνώμη. Αυτοί οι έλληνες λοιπόν φέρανε ολόκληρη την χώρα στο δύσκολο σήμερα. Αντί να είναι μπούμπης θα μπορούσε να είναι μάγκας.Επέλεξε όμως να είναι μπούμπης. Τι να πω δεν ξερω. Αλλαλα τα χείλη των πιστών.

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ‘’Άλαλα τα χείλη των ασεβών’’
    Ο καθένας από εμάς χαρακτηρίζετε όχι μόνο από αυτά που λέει αλλά και από αυτά που κάνει!
    Η κριτική δε, είναι και αυτή ένα hobby απλό, εύκολο, ανέξοδο, και λειτουργεί ενίοτε και ως απενοχοποίηση των διαφόρων συμπλεγμάτων που κουβαλάει ο καθένας από εμάς.
    Ωστόσο η συγνώμη, είναι κάτι σαν τη φώκια μονάχους-μονάχους! Είδος προς εξαφάνιση δηλαδή. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στις φώκιες να επιβιώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί τσαντίζονται με τους μερικούς?
    Αν δεν είναι αυτοί οι μερικοί, τότε άρα θα’ναι αυτοί οι γλυφτρικοί των μερικών..
    Τι να πω.. δεν νοώ, και πώς να το κάνουμε.. αυτή τη γραμματική νοάω.

    πολύ φιλικά δε λα bubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα σου μαθω εγω από την αρχή όλη την αλφάβητο. Ξεκινόντας από το Αχ και φτάνοντας στο ΩΧΧΧΧΧΧΧ. Θα σε βρω και δεν υπάρχει περίπτωση να μην μάθεις το φωνητικό αλφάβητο. Μπουμπη αρκετά με την ειρωνία σου και τον χλευασμό. Ουτε γλύφω ούτε με πληρώνουνε και θα στο αποδείξω. Κοντος ψαλμός αληλουϊἄ. Μπουμποκάφρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπουμπη Μπουμπη κανεις μεγάλο λάθος και θα το μαθεις συντομα. Το να συκοφαντείς είναι εύκολο το να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα όμως ειναι αλλιώς. Αλλαξε μπλογκ αλλαξε χομπι αλλαξε σπίτι.


    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Γκιώνη,
    Δεν είναι το θέμα ποιος θα αναλάβει ευθύνες για τα γραφόμενά σου, αλλά αυτές οι εκφράσεις δεν ταιριάζουν εδώ. Χαλάρωσε λιγάκι και αν θες να του τα πεις, ζήτησέ του τον αριθμό του τηλεφώνου του, για να του τα πεις από εκεί ή και γιατί όχι, από κοντά!
    Αν το επιθυμείτε πάντως και οι δύο, στείλτε μου τους τηλεφωνικούς αριθμούς σας κι εγώ θα αναλάβω να τους ανταλλάξω μεταξύ σας, με απόλυτη εχεμύθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Γκιώνη,

    Όπως αντιλαμβάνεσαι δε μπορώ επ’ ουδενί να δημοσιεύσω το πρώτο σου σχόλιο.

    Χαλαρααά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχαριστώ που δεν το δημοσίευσες αλλά ο μπούμπης δεν έχω καταλάβει γιατί είναι τοσο πικρόχωλος. Θα παραμείνω ανώνυμος Γκιώνης και δεν ανταλλάσω τηλέφωνα με κανέναν. Να είμαστε καλά να τα λέμε. Καποια στιγμή κάπου θα βρεθούμε.

    Καλημέρα και καλη συνέχεια.

    Υ.Γ Δεν εχω να χωρίσω τιποτα με κανέναν αλλά δεν δέχομαι και την προσβολή του καθένα.

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ... Να είμαστε καλά να τα λέμε. Καποια στιγμή κάπου θα βρεθούμε ...

    Όποτε θέλεις. 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook