Google Website Translator Gadget

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

DX με το … HamSphere !!!

- Turn your PC into a Ham Transceiver!
- Ποιος ήρθε;

«Αυτή η κοινότητα (των ρ/ε) έχει καταντήσει ένα απέραντο φρενοκομείο!» (σοφό ρητό).


Πριν από αρκετούς μήνες ένας συνάδελφος και φίλος, μού πρότεινε να κατεβάσω μια εφαρμογή με την οποία, άκουσον, θα μιλάμε, όπως συμβαίνει με το πατροπαράδοτο τρόπο, σε όποια ραδιοερασιτεχνική μπάντα θέλουμε, χωρίς το παραμικρό εξοπλισμό! (ποιος ήρθε;) Μα καλά πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Άλλο και τούτο πάλι, αναρωτήθηκα και τέλος πάντων, κάτι δε μου άρεσε από τη πρώτη κιόλας στιγμή που έμαθα για το … εγχείρημα, αφού τα κενά που μου άφηνε ήταν … δυσαναπλήρωτα! Αυτό βέβαια ήταν φανερό από τη πρώτη στιγμή, αφού είχα στη κυριολεξία βομβαρδίσει το φίλο με ερωτήσεις για το όλο θέμα. Ερωτήσεις που μεταξύ άλλων εξέφραζαν και κάποια … δυσπιστία! Μου φαινόταν απίστευτο, αλλά δε σας κρύβω πως με έτρωγε και η περιέργεια να δω τι στο καλό ήταν όλο αυτό το project και κυρίως πως στο καλό βρίσκει εφαρμογή!
Μη χάνοντας περισσότερο χρόνο, έσπευσα να επισκεφτώ την ιστοσελίδα που φιλοξενεί το όλο εγχείρημα για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι αν και κατά πόσο ευσταθούν τα λεγόμενα του καθόλα αγαπητού συναδέλφου.
Αφού επισκέφτηκα την ιστοσελίδα διαπίστωσα, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, ότι κάτι τέτοιο δε συνέβαινε! Ούτε πομποδέκτες ούτε κεραίες υπάρχουν πουθενά και σε κάποιο σημείο στημένες! Όλο το εγχείρημα στηρίζετε αποκλειστικά στην επικοινωνία κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει ως γνωστό το διαδίκτυο και στη επικοινωνία των υπολογιστών μέσα από το λογισμικό HamSphere. Ναι, το HamSphere δεν είναι τίποτε άλλο από ένα λογισμικό που φέρνει σε επαφή δυο Η/Υ! Για να το καταλάβετε καλύτερα, θα σας πω ότι είναι κάτι σαν το γνωστό μας … skype! Απλά το interface του είναι πιο οικείο στην κοινότητα των ρ/ε.
Φυσικά όλα αυτά με το … αζημίωτο, αφού για να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή και να την εγκαταστήσει, θα πρέπει πρώτα να «στάξει» 25 ευρώπουλα, στον «συνάδελφο» που είχε αυτή τη φαεινή ιδέα! Θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι έχει μέχρι και … DX Cluster; Ήμαρτον ρε σεις!

Αυτό είναι φίλοι μου το HamSphere. Ούτε DX μπορεί να κάνει κάποιος μέσα από αυτό ούτε κάποια επαφή με τον ορθόδοξο τρόπο, δηλαδή έτσι όπως την έχει διδαχτεί και πράττει η κοινότητα των ραδιοερασιτεχνών, εδώ και έναν ολόκληρο αιώνα.

Ήμαρτον!!! Τι άλλο θα δούμε αγαπητέ μου συνάδελφε; Τι μας περιμένει; Τι μας ξημερώνει;
Φοβάμαι αγαπητέ μου μήπως μετά τα virtual DX έρθουν και … άλλα virtual.
Όπως λέει και ο καλλιτέχνης: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα»

Άντε βρε και καλά DX. Όχι όμως μέσα από … λογισμικά και μάλιστα φιλοσοφίας HamSphere.

«Τρελαθήκαμε εντελώς!»
(άλλο ένα σοφό ρητό).

73 -… -.-

2 σχόλια:

  1. ΒΡΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΩΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΣ? ΟΧΙ! ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ" (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ) ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ QSO ΓΙΝΕΤΕ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!!!
    ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ MODE KAI ΓΙΑ ΤΟ CLUSTER ΦΥΣΙΚΑ.
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποια ψυχή, καλή του ώρα εκεί που είναι, μου έλεγε:
    Αν δε βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι!
    Αυτό είναι τι σωστό.
    Ναι, αγαπητέ μου Σταμάτη, έτσι ακριβώς είναι με του ωξ’ αποδώ τις εφευρέσεις!!!
    Κατά τας γραφάς … SKYPE και τα άλλα συναφή!

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook