Google Website Translator Gadget

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τέλος στην ανοχή.

Η λύση είναι ο αποκλεισμός;

Πριν από δύο ημέρες μας ενημέρωσε ο Igor R7JA με e-mail για την ανάρτηση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του Ρώσικου διαγωνισμού EPCRUDXC-2010, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί υπόψη τα μέτρα του αποκλεισμού!

- Αποκλεισμού;
Ποιού αποκλεισμού;
Sorry παιδιά, μήπως έχω χάσει κάποιο επεισόδιο;
Για να μη πολυλογούμε παιδιά και γράφουμε σεντονάκια χωρίς ιδιαίτερη σημασία, την αρχή την έκαναν οι Ρώσοι.
Είδες ο … Βλαδίμηρος; Που είσαι λιακό να δεις τι γίνεται εδώ!

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολυάριθμες ανακοινώσεις με παράπονα για μερικού συναδέλφους και τα κακής ποιότητας σήματα PSK που εκπέμπουν. Επίσης δημιουργείτε και η ανάγκη σχετικά με την ύπαρξη ενός ελεγκτικού οργάνου για την ποιότητα των εκπεμπόμενων σημάτων PSK, στους διαγωνισμούς.
Λοιπόν από εδώ και στο εξής, όποιος καταπατάει το πρωτόκολλο, δημιουργεί QRM από υψηλά επίπεδα IMD, όχι μόνο θα αποκλείεται από το διαγωνισμό αλλά θα τον διαπομπεύουν κιόλας, τα αρμόδια όργανα!
- Δηλαδή τι ρε παιδιά, πίσσα και πούπουλα;
Φίλοι μου ένας από τους κύριους σκοπούς του EPC είναι η δημιουργία μιας λέσχης φίλων του PSK αλλά και η διατήρηση των ερασιτεχνικών επικοινωνιών υψηλού επιπέδου σε αυτό το mode και όχι όλα όπως έρθουν!

Κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού θα υπάρχουν οι λεγόμενοι «δικαστές» των οποίων η ασχολία θα είναι, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, ο έλεγχος των συχνοτήτων κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού και έχουν αναλάβει και το δυσάρεστο (ή μήπως όχι;) έργο, να τσιμπάνε τους παραβάτες. Οι δικαστές θα γράφουν τις αναφορές και θα αναρτούν και από ένα μόνο στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) για κάθε παραβάτη!

Τι πρέπει να διαβάσω για να μη με διαπομπεύσει ο … δικαστής Βλαδίμηρος:
Από την ιστοσελίδα του ΡΩΣΙΚΟΥ EPC
http://www.epc-ru.ru/index.php?option...

Όπως έχω επισημάνει και στο παρελθόν, καλό θα ήταν πριν αρχίσετε να στέλνετε μακροεντολές, να ελέγξετε πρώτα το ποσοστό διαμόρφωσης του σταθμού σας ούτως ώστε να βγάζετε προς τα έξω όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα! Αυτό συνεπάγετε όσο το δυνατότερο χαμηλή τμή IMD. Γενικά αποδεκτές τιμές θεωρούμε αυτές που είναι μικρότερες από -25db. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους του PSK.
Δυστυχώς αυτή τη διεργασία είναι κάπως δύσκολο να την κάνετε μόνοι σας. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να βρείτε κάποιον έμπειρο, για να σας καθοδηγήσει.

Πολλά 73 και καλά ξεμπερδέματα! -… -.-

12 σχόλια:

  1. Σωστή η ανάρτηση Γεώργιε και επίκαιρη λόγου της αλλαγής της νομοθεσίας όπου με το νέο έτος θα προστεθούν πολλοί συνάδελφοι SW τους οποίους και καλωσορίζουμε στις μπάντες των βραχέων και ειδικά στο mode PSK που είναι και η λατρεία μου. Και παίρνω την ευκαιρία μια που σχολιάζω την ανάρτηση σου ας κάνουν και καμιά βόλτα όσοι διαβάσουν την ανάρτηση σου και στο δικό μου blog κάτι χρήσιμο θα τους μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι Γιάννη έτσι είναι και ελπίζω ότι το δικό σου ιστολόγιο θα αποτελέσει «ευαγγέλιο» για τους νεοφώτιστους και όχι μόνον!

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ κ. διαχειριστή του μπλοκ απορώ πως δεν σβήσατε ακόμη το σχόλιο του γκιώνη που προσβάλει βάναυσα και ρατσιστικά συνανθρώπους μας !!!!!

    σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε ανωνυμε το σχολιο μου για παραπληγικούς αναφερόταν σε συγκεκριμένο παρισταμενο σχολιαστή και ουχι στους συνανθρωπους σας. Η ευσθησια σας με εχει συγκινησει και με εχει αφησει αφωνο για την απορροια σας σχετικά με τη διαγραφη του σχολίου. Ευχαριστώ παντος δια την παρατηρησή σας και θα φροντισω να επανορθώσω στο αμεσο μελλον.

    Με εκτιμηση σου καλους συνανθρωπους
    ρατσιστές φιμολογους

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι, ο Γκιώνης στο πιο πάνω σχόλιο χαρακτηρίζει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, άσχετων μάλιστα με τα τεκταινόμενα, αδίκως!

    Γκιώνη το σχόλιό σου εν θες να το στείλεις ξανά, αλλά δείξε σεβασμό σε παρακαλώ προς όλους τους ανθρώπους, χωρίς χαρακτηρισμούς που αν μη τι άλλο προσβάλλουν τη κοινωνία την οποία εμείς απαρτίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικα λυπάμαι.

    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Γκιώνη,
    καλύτερα είναι να μην αναφερόμαστε με χαρακτηρισμούς που ενδεχομένως να προσβάλει μια ομάδα ανθρώπων με προβλήματα υγείας. Δηλαδή οι παραπληγικοί θα πρέπει να «κάνουν στη άκρη;» σίγουρα όχι, δε νομίζεις κι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε CDY επεσες στην παγιδα και δεν το κατάλαβες. Τι να κανουμε όμως συμβαίνουν και αυτά. Τον έπιασε τον ανώνυμο η ευαισθησία για τους παραπληγικούς όταν το σχόλιο ήταν καθαρο για ενα και μονο άτομο. Αναλαμβάνω λοιπόν την ευθύνη και θεωρώ οτι ο ανώνυμος κακάβουλα εκμεταλέυτηκε μία έκφραση και το έκανε θέμα γιατί απλά είναι ο ίδιος παραπληγικός στο μυαλό. Ας μάθει συντακτικό, μεταφορές, εκφράσεις και λέξεις της νεοελληνικής γλώσσας. Καλά εδώ μονο διανοητικά ανάπηροι γράφουν και διαβάζουν. Ελεος πια. Γιουσουφάκια.



    Γκιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ CONTEST???
    NAI ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ CONTEST(ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΗΛΑΔΗ)
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Γκιώνης,
    Ακόμα κι έτσι να είναι, να εκμεταλλεύτηκε κάποιος μια σου λεκτική αστοχία με απώτερο σκοπό να σε διαβάλει , εντούτοις τέτοιου είδους φράσεις δεν αρμόζουν στο ήθος και το ύφος μας. Τέλος με αυτό τα θέμα και πάμε παρακάτω.

    Σ.Σ. Γιουσουφάκια; Που το θυμήθηκες αυτό; Καλό!

    @SV1EML,
    Το ερχόμενο Σ/Κ σας δίνω ρεπό. Δεν έχει κάποιο contest, με εξαίρεση δύο sprint. Θα τα αναρτήσω το απόγευμα.

    73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook