Google Website Translator Gadget

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

2m qso party.

Πριν από μερικές ημέρες συζητούσαμε με τους συναδέλφους SW1OAN Αντώνη, SW1NQX Στάθη, SW1GGW Δημήτρη, SV1GSU Κώστα, για το qso party στα 2 μέτρα που θα διεξαγόταν την περασμένη Κυριακή, στις 20 Μαρτίου. Η κατάσταση πρέπει να ομολογήσω πως ήταν αρκετά … «ρευστή» και όπως είναι φυσικό ήταν άγνωστο αν θα συμμετείχα σε αυτό το πάρτι! Ο Αντώνης όμως ήταν πιο «ζεστός»! Έτσι, μην έχοντας ακόμα αποφασίσει για το που και το πότε, την Κυριακή το … πρωί (κατά τις 10!) βρέθηκα με τον Αντώνη και τον Στάθη να ανηφορίζουμε προς … Κηπούπολη μεριά! Πολύ ψηλά δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν, μόλις 190 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ωστόσο όμως είχαμε πολύ καλή οπτική επαφή με όλο το λεκανοπέδιο.

Ο Αντώνης έχει διαμορφώσει, για περιστάσεις όπως αυτή, ένα flight case το οποίο περιέχει 2 ηλιακά πάνελ ένα φορτιστή μπαταριών κι μια μπαταρία 17A/h. Πολύ καλό!!! Είχε φέρει μαζί του και έναν Π/Δ YAESU FT-897D. Όλα καλά μέχρι εδώ και κανένα απολύτως πρόβλημα. Όμως είχε φέρει μια κεραία, αν έχεις το Θεό σου … DIAMOND A-144S5 !!! Έξαλλος έγινα μόλις την είδα!
- Που πας ρε καραμήτρο με το dummy load, μου λες;
Πω, πω, ούτε μέχρι την Αίγινα δεν θα ακουγόμαστε, σκέφτηκα, μετά από τόσα που έχω ακούσει αλλά και διαβάσει από τους … ειδικούς!
Για να μην μακρηγορώ, στήσαμε το σταθμό μας σε χρόνο d/t και ο Αντώνης άρχισε αμέσως το ψάξιμο στις συχνότητες, ενώ χρέη ημερολογίου εκτελούσα εγώ και ο Στάθης dirty job, δηλαδή … ρότορα!

Αρκετός ο κόσμος που ήταν στις συχνότητες, όπως ο SW3ORU και ο SV3BSF, από τη Πάτρα αμφότεροι, ενώ κερασάκι στη τούρτα αποτέλεσε η παρουσία του TA3TTT του SELIM. Με το που τον κάλεσε ο Αντώνης ο SELIM αποκρίθηκε αμέσως! Αυτό κι αν ήταν το κλου της ημέρας! Δηλαδή βρε παιδιά αυτή η κεραία η DIAMOND A-144S5, δεν είναι άχρηστη; Απ’ ότι φαίνετε …

Κατά τις 12 περίπου, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον SW1MNF το Θοδωρή, που είχα αρκετό καιρό να ακούσω νέα του, αλλά και όλη την παρέα, δηλαδή τους, SW1KYC Κώστα και SW1MNE Γιάννη. Κάποια στιγμή πήρε το αυτί μου και τον Μάριο SW1QEC, αλλά δυστυχώς δεν ήμουν στη θέση του χειριστή κι έτσι δεν μπόρεσα να του μιλήσω.

Λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να ψιλοβρέχει, οπότε αρχίσαμε το μάζεμα, αυτή τη φορά στο ½ του προηγούμενου χρόνου (!) και πήραμε το δρόμο για τον … ΑΤΤΑΛΟ.

Ο Δημήτρης ο SW1GGW δεν ήρθε μαζί μας γιατί προτίμησε να πάει στην έκθεση INDELEX / ELECTRONICA.

Μετά από απαίτηση μερικών συναδέλφων, κάποια στιγμή θα πρέπει να οργανώσουμε και κάποιο event σε PSK mode. Stay tuned.

4 σχόλια:

  1. Κακορίζικα! Και 'σεις δεν ανεβήκατε βουνό;; Εστρωθήκατε ωσάν τσι αγελάδες στο γρασίδι! Που πάτε ωρέ Καραμήτροι; Για πικ νικ;; Το κεραιόνι έπαιξε καλά τουλάχιστον, αυτό έχει σημασία. Και αυτά που ακούω και εγώ για dummy load και πράσινους ίππους από τους ...ειδικούς, είναι τελικά κουραφέξαλα! Άμα πραγματοποιείται και το μακρυνό qso, τι άλλο θέλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όπως θα έλεγε και ο Χαρούλης:
    29 κατασκευαστές κεραιών συζητούν. Λέτε να γίνουν 30;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ? χαχαχαχα
    ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΗΓΑΤΕ? ΔΕΝ ΠΗΓΕΝΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΗΙ-ΗΙ-ΗΙ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MythBusters καταντήσαμε Σταμάτη μου! Πιο οργανωμένοι ... δεν γίνετε! Εκτός αν εννοείς ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας και καμιά ... ψησταριά!

    73 cu

    κου κου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook