Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Διακριτικά υπάρχουν!

Με αφορμή τη Νέα Δημόσια Διαβούλευση επί του Προσχεδίου του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου και το
Άρθρο 12 με θέμα τα Διακριτικά κλήσεως (http://www.opengov.gr/yme/?p=1644) και τα σχόλια που έχουν αναρτήσει πολλοί συνάδελφοι και που ερίζουν με το αν θα πρέπει να αποδίδονται εκ νέου τα διακριτικά των αποθανόντων, μου πέρασε από το μυαλό μια απλή σκέψη.
Απ’ όσα έχουμε διαβάσει, νομίζω ότι κάποιος το είχε γράψει κιόλας την προηγούμενη φορά, ο αριθμός των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών δεν ξεπερνά σε αριθμό αυτό των έξι χιλιάδων. Αλλά για μια στιγμή βρε παιδιά. Πως στην ευχή αυτά τα ρημάδια τα διακριτικά κοντεύουν να τελειώσουν ενώ ο αριθμός των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών είναι κατά τι περισσότερος από έξι χιλιάδες;

Για να δούμε μάλιστα πόσα διακριτικά μπορούμε να δημιουργήσουμε με το υπάρχων σύστημα, των τριών χαρακτήρων στο suffix δηλαδή, αρκεί να πολλαπλασιάσουμε τους πιθανούς συνδυασμούς των διακριτικών, από το SVχAA ως το SVχZZZ; Το γινόμενο που προκύπτει αγαπητέ μου συνάδελφε, έστω και κάπως μπακαλίστικα, είναι περί τα δεκαεπτά χιλιάδες πεντακόσια χαρακτηριστικά.
Μήπως με βάση τα ως άνω, λέω μήπως, μας λείπουν μερικές χιλιάδες χαρακτηριστικά;
Μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας, που πήγαν τα διακριτικά;
Αν υποψιαστώ ότι τα φάγαμε μαζί, θα πεθάαανω!!!
73 και καλά ξεμπερδέματα!

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ. ΤΑ"ΠΗΔΗΞΑΝΕ" (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ).ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ 3 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ 4 ??? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΣΕ ΛΕΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook