Google Website Translator Gadget

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

J48O προ των πυλών και το όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα!

Η αποστολή έχει ήδη αρχίσει και μετράει ανάποδα, αφού η ημέρα άφιξης ΣΤΟ ΝΗΣΙ πλησιάζει!
Όπως είχα γράψει την Παρασκευή, 10 Ιουνίου http://sv1cdy.blogspot.com/2011/06/j48o.html θα σας ενημέρωνα για τα πιο … ζουμερά νέα σήμερα Κυριακή 12 Ιουνίου.
Ένα από αυτά τα νέα αφορά εμένα και φυσικά έχει να κάνει με την συμμετοχή μου στην αποστολή. Όταν μου το πρότεινε ο Γιάννης ο SV2FPU, στην αρχή το σκέφτηκα λιγάκι αλλά μόλις συνήλθα από το σοκ που είχα υποστεί, συνειδητοποίησα ότι η τιμή που μου έκανε ο Γιάννης ήταν πολύ μεγάλη αφενός και ότι αφετέρου δεν ξέρω αν θα μου δινόταν η ευκαιρία να ξαναζήσω κάτι ανάλογο στη ραδιοερασιτεχνική μου πορεία!

Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή που έμαθα για την αποστολή J48O στους Οθωνούς, μου είχε δοθεί η άποψη πως θα έβγαινε στο αέρα μόνο στα mode CW, SSB και RTTY.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα όμως με τον Γιάννη τον SV2FPU, μου τόνισε ότι η αποστολή θα δώσει προσήκουσα βαρύτητα και στα mode του PSK. Ευτυχώς γιατί περιμένουν πολλά παλικάρια εκεί έξω για να μαζέψουν με το στανιό ΙΟΤΑ και Locator που δεν έχουν ακουστεί ξανά στις HF μπάντες!
Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου συνάδελφοι βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το J48O θα ακουστεί και σε (B)PSK31, (B)PSK63 και (B)PSK125 mode.
Επιπροσθέτως θα σας ενημερώσω ότι το J48O θα ακουστεί από τα 160 ως τα 2 μέτρα. Στις μπάντες 6, 4 και 2 μέτρα θα υπάρχουν από 2 κεραίες σε κάθε μπάντα!

Ελπίζω να σας διαβάσω στο «καταρράχτη» όλου σας.

Ακόμα ένα νέο που αφορά την αποστολή μας είναι η συμμετοχή του SV3GKY του Φάνη.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, στην παρούσα αποστολή θα συμμετάσχουν εννέα ραδιοερασιτέχνες! Καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός!
Με βάσει τα πιο πάνω η αποστολή θα αποτελείται από τους:

SV2FPU Γιάννης http://www.qrz.com/db/SV2FPU
SV2CLJ Θωμάς http://www.qrz.com/db/SV2CLJ
SV2AEL Σάββας http://www.qrz.com/db/SV2AEL
SV2HXV Γιάννης http://www.qrz.com/db/SV2HXV
SV2HXR Μένιος http://www.qrz.com/db/SV2HXR
SV2YC Δημήτρης http://www.qrz.com/db/SV2YC
IK0EFR Andrea http://www.qrz.com/db/IK0EFR
SV1CDY Γιώργος http://www.qrz.com/db/SV1CDY

Για τον Γιάννη η αποστολή αυτή είναι ένα όνειρο πολλών ετών, όπου επιτέλους έφτασε η ώρα να πραγματοποιήσει.
Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς με τις προετοιμασίες και ευελπιστώ ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα σ’ εμάς και τον στόχο μας!
Ο Γιάννης έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους και αυτό δεν σας κρύβω ότι από τη μια πλευρά με εξιτάρει ενώ από την άλλη με φοβίζει! Δεν φοβάμαι την ομάδα. Ο Γιάννης έχει αποδείξει ότι αυτό που κάνει ξέρει να το κάνει και μάλιστα πολύ καλά. Αυτό που με φοβίζει είναι ο αστάθμητος παράγοντας που λέγετε … διάδοση! Εύχομαι ολόψυχα η διάδοση να είναι με το πλευρό μας.

Για μένα τώρα, πιστεύω ακράδαντα πως στην παρούσα δραστηριότητα θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ και θα αποκομίσω τουλάχιστον μοναδική εμπειρία, που σίγουρα θα με βοηθήσει στις μελλοντικές μου δραστηριότητες!

Οι σελίδες μας:
http://www.j48o.com
http://www.qrz.com/db/J48O
http://www.twitter.com/j48o
http://www.facebook.com/event.php?eid=226938853987541

LOC: 39°51'54.00''N, 19°25'45.12''E - GRID: JM99RU
IOTA : EU-052 - LOTA : GRE-078 - GIOTA : INS-045


Όσοι πιστοί, μείνετε συντονισμένοι. Οι άπιστοι …

Καλή επιτυχία να έχουμε και καλή δύναμη.

Must know:
Οθωνοί: παράδεισος στην εσχατιά της επικράτειας
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_taxgreece_1_03/08/2007_199289

Πω – πω!!! Χάλια είναι! Θα κακοπεράσουμε!


73 de SV1CDY, J48O operator.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα τελευταία νέα της DXpedition J48O

Η ημέρα που θα ξεκινήσει η Dxpedition J48O πλησιάζει όσο ο χρόνος λιγοστεύει. Ο Θωμάς ο SV2CLJ καλημέρισε και σήμερα τα μέλη της αποστολής J48O με μια φράση με την οποία θέλησε να μας θυμίσει ότι τα περιθώρια πλέον είναι πολύ λιγοστά! Ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει τις κατασκευές, δίδοντάς μας την αίσθηση ότι έχει δαμάσει τον χρόνο και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο!

Τα σημερινά νέα αφορούν την ολοκλήρωση μιας ακόμα κεραίας, αυτή τη φορά όμως για τη μπάντα των 2 μέτρων, μιας 10 elements με μήκος boom 6 μέτρα! Η σχεδίαση είναι του Martin DK7ZB.

Περισσότερες πληροφορίες και νεότερα που αφορούν την DXpedition J48O στην επίσημη ιστοσελίδα: www.j48o.com

Πολλά 73
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

18 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία σε όλους.Η ομάδα ειναι δυνατή και προετοιμασμένη με πολυ καλό εξοπλισμό.Απο οτι βλέπω στο site J48O υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απο όλο τον κόσμο για το ΙΟΤΑ και για τον ΦΑΡΟ.
    Σε περιμένω να σε δώ στα 40-80μ.
    Αν και μου ήρθε ενα μύνημα οτι δεν θα ξεμπλέξης ευκολα απο τον Παπαφούνη και τον Θωμά.Σε βλέπω να κάνεις και γερμανικά νούμερα!!! χαχαχαχα
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πω ότι δεν σας ζηλεύω θα πω ΨΕΜΑΤΑ , καλή επιτυχία , καλά DX, καλά να περάσετε και καλό γυρισμό θα περιμένουμε να ακούσουμε την εμπειρία σου Γεώργιε με τον Παπαφούνη και βέβαια με όλους τους χειριστές της DXPedition J48O στους Οθωνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Όλα καλά Σταμάτη με την οργάνωση και τον εξοπλισμό! Για την γάστρα όμως δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση!!! Μήπως έχει πάρει κάτι το αυτί σου; Ποιος λχ θα εκτελεί χρέη μάγειρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να σε πω δεν Ξέρω.Πρέπει να ρωτήσεις τον Θωμά.Απο οτι εχω καταλάβει ειναι ειδικός στην Κουζίνα και στο ψήσιμο.Μα τον εμπιστέυετε και ο Παπαφούνης χαχαχα
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΑ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!! χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωχ, ωχ, ωχ! Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;
    Αμάν ρε Σταμάτη με το τσιγκέλι θα στα βγάλουμε; Αν ξέρεις κάτι, πες το τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω Γιωργο εχω εγκυρες πληροφοριες που λενε οτι ο Σταματης SV1EML θα ειναι ο μαγειρας της αποστολης , τον επελεξαν μεταξυ πολλων υποψηφιων..
    ΥΓ.Γιωργο ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα και να περασετε ομορφα (αν και αυτο ειναι σιγουρο με τον SV1EML μαγειρα αν ειναι δυνατον !!!!)
    73 de SV1CNS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό που τον χάνεις που τον βρίσκεις, κάθετε ‘καρφωμένος’ μπροστά στην τηλεόραση και βλέπει ΟΛΕΣ της εκπομπές τηλε-μαγειρικής; Τις προάλλες Βασίλη, με ρωτούσε πως φτιάχνουν το … ραγού!!! Και που θες κα ξέρω εγώ κύριέ μου;;; ο Μποντρίνι είμαι;

    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Βασίλη μου, θα έχω το νου μου για να σε διαβάσω, 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ! ΣΚΑΣΜΕΝΑ!!!
    χαχαχαχαχα
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε 'σεις, πάτε καλά; Τρελαθήκατε;; Θέλετε να ρέψετε από την πείνα; ΑΜΑ (όχι η συμπάθεια των Ελλήνων της διασποράς) βάλετε τον EML μάγειρα της αποστολής, δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο! Θα τα τρώει όλα μόλις μαγειρευτούν. Δεν θυμάστε τι "σφαγή" έγινε με τα κοτόπουλα τις προάλλες; Έλεος Γιωργάκη, αυτό πάει πολύ! Δεν θα βγάλετε ούτε τη τρίτη μέρα από τη λόρδα.... Σε βλέπω σε ειδικές αποστολές τύπου ...ψάρεμα από την προβλήτα, παραγάδι, κτλ για να ανταποκριθείτε. Πάντως τώρα τελευταία με ρώταγε και μένα: Ποιο να είναι άραγε το δυνατότερο χωνευτικό; Έχει πονηρούς σκοπούς στο σάπιο του μυαλό σας λέωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν η ομάδα είναι δυνατά προετοιμασμένη με καλό εξοπλισμό η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη !!! Προσοχή γιατί το ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο για το ΙΟΤΑ και για τον ΦΑΡΟ είναι μεγάλο.

    Καλή επιτυχία σε όλους τους χειριστές

    SW1GGW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας. Στην ίδια ανάρτηση και προς το τέλος, θα προσθέσω τα τελευταία νέα που αφορούν την αποστολή.

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ.ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ,ΑΣΤΑΚΟ,ΧΑΒΙΑΡΙ.... ΑΧ ΒΡΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΖΗΛΕΥΩ!!! ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΟΝΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ.ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.Η ΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ(ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΛΩ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ)
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταμάτη ευχαριστώ πολύ για τις ευχέ σου. Καλάμι, πετονιά και τα υπόλοιπα είδη ψαρικής, θα μας είναι άχρηστα. Αν κάποια άλλη στιγμή αποφασίσουμε να πάμε για ψάρεμα ...

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με την ευκαιρία, να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου στον αγαπητό μας συνάδελφο SV9DJO Γιώργο και στην XYL πλέον Ράνια, να ζήσουνε να ευτυχίσουνε, βίο ανθόσπαρτο, ό,τι καλύτερο στη νέα τους ζωή και καλούς απογόνους.

    Πηγές:
    http://sv9gpv.blogspot.com/2011/06/sv9djo-married.html

    http://sv5byr.blogspot.com/2011/06/sv9djo-is-married.html

    http://sv9col.blogspot.com/2011/06/sv9djoswedding.html

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και εγώ να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μο για πολλά και καλά DX στην αποστολή!!Ωραίο εργαλείο η DK7ZB με μήκος 3λ. Προβλέπω να σαρώσει στην Αδριατική και όχι μόνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Στάθη. QRV 144,300MHz cu 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook