Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πάει και αυτό!

Σχοινιά, κόμποι και τιμή στον IK0EFR, από την ''Ε.Ρ.Β.Ε.''

Πριν από λίγα λεπτά τελείωσε το ομολογουμένως πρωτότυπο σεμινάριο που διοργάνωσε η Ε.Ρ.Β.Ε. με τίτλο, ‘ΣΧΟΙΝΙΑ, ΚΟΜΠΟΙ & ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ’.
Στη παρούσα εκδήλωση που έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου της Ε.Ρ.Β.Ε. συμμετείχα κι εγώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Την πρόσκληση την είχα λάβει εδώ και λίγες ημέρες και σήμερα το βράδυ κατά τις 20:00 συνδέθηκα με την όμορφη παρέα από την Θεσσαλονίκη. Στα γραφεία του συλλόγου ήταν και ο Andy IK0EFR.

Όλα ήταν έτοιμα και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία. Για την καλύτερη παρουσίαση υπήρχε υλικό τόσο από στατικές όσο και από κινούμενες εικόνες, σε παρουσίαση από τον προβολέα του συλλόγου. Λίγο πιο δίπλα ακριβώς, ο Γιάννης SV2HXV, που είχε αναλάβει και την παρουσίαση, έδειχνε στους παρευρισκόμενους, που δεν ήταν και λίγοι, διάφορους κόμπους που πρέπει να γνωρίζει κάθε ραδιοερασιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του! Από τον απλό ‘8’ ως την κλασική θηλιά του δήμιου! Κόμπους και δεσίματα που στηρίζουν ιστούς, χωρίς να υπάρχει ολίσθηση καθ’ όλη τη διάρκεια του τεντώματος. Μέχρι και ορειβατικούς κόμπους παρουσίασε! Για το τέλος άφησε το μάζεμα της κουλούρας και το λύσιμό της. Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό στη διάθεσή μας.


Ο Γιάννης SV2HXV σε ώρα δράσης. Απλά ... εξαιρετικός!

Μετά το πέρας της παρουσίασης ο πρόεδρος της Ε.Ρ.Β.Ε. ο Θωμάς SV2CLJ προλόγισε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης καλώντας τον Γιάννη SV2FPU να αναλάβει το επόμενο και τελευταίο μέρος. Το λόγο λοιπόν πήρε αμέσως ο παπαφούνης, SV2FPU ο οποίος εξήρε την παρουσία του *Andy IK0EFR και τον τίμησε για την προσφορά του στον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμνό! Τι κεραμίδα ήταν και αυτή αγαπητέ μου συνάδελφε!!! Μα καλά, συμβαίνουν και τέτοια; Ρωτάω γιατί εδώ μας έχουν συνηθίσει σε άλλες, μάλλον αντίθετες, πρακτικές. Δηλαδή όποιος ασχολείται με τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα, όχι μόνο καλά σχόλια δεν ακούει, αλλά τον λοιδορούν κιόλας μερικοί – μερικοί … επαΐοντες!
Μάλιστα αγαπητέ μου συνάδελφε, οι φίλοι μας από την βόρεια Ελλάδα μας έδειξαν τι εστί άμυλα, φιλία, αλλά και την καλή πλευρά του ραδιοερασιτεχνισμού, διότι ευτυχώς υπάρχει και αυτή!

Να τα εκατοστίσεις Αντρέα.
Για ακόμα μια φορά, ο Γιάννης SV2FPU έδειξες ότι ξέρει να τιμάει τους φίλους του! Μπράβο.

Σε αυτό το σημείο θα σας αφήσω, χαρακτηρίζοντας ως πολύ έξυπνη την ιδέα του σεμιναρίου, πολύ καλή τη παρουσίαση από τον Γιάννη SV2HXV. Μπράβο και για την τιμητική εκδήλωση προς τον Andy IK0EFR. **Εύχομαι στην επόμενη εκδήλωση να είμαι κι εγώ κοντά σας. Συγχαρητήρια και πάντα τέτοιες εκδηλώσεις που τιμούν πάνω απ’ όλα τον ραδιοερασιτεχνισμό.

Ο Andy IK0EFR από την αποστολή J48O σε αναμνηστική φωτό.

* Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Andy έχει λάβει μέρος σε αρκετές και σπουδαίες DX αποστολές στη χώρα μας. Στο διάστημα που μου δόθηκε η ευκαιρία να συνυπάρξω μαζί του και να τον γνωρίσω, σχημάτισα τις καλύτερες εντυπώσεις. Άξιος.

** Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τον πρόεδρο της Ε.Ρ.Β.Ε. SV2CLJ Θωμά, για την τιμή που μου έκανε και με προσκάλεσε μέσω τηλεδιάσκεψης στη παρούσα εκδήλωση και φυσικά τον SV2FPU τον Γιάννη, για τιμή που μου έκανε και με συμπεριέλαβε στην ομάδα.

Το πλήρωμα J48O σε μια αναμνηστική φωτό.

Φωτιά πήραν πάλι τα … πιρούνια!


Πολλά 73

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Ρ.Β.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ANDY ME YΓΕΙΑ,ΓΕΡΟΣ,ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ DXPEDITION.THN ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ HAMFEST ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΑ ΥΨΗ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ.ΣΕ ΤΡΕΝΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΩ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΕ ΔΕΣΕΤΕ!!!ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟ ΓΙΩΡΓΟ???
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλος διπλωμάτης ο Παπαφούναρος. Έκοψε του IK0EFR δέκα χρονάκια με τα μαϊμού κεράκια hi hi!! Επίσης πολύ χρήσιμη ακούγεται η θηλιά του... δήμιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @SV1EML
    Σταμάτη νομίζω πως την ανάβαση προς την Θεσσαλονίκη με … ανεμόπτερο, ούτε ως όνειρο δεν μπορώ να την δω!

    @SV1GSU
    Κώστα, 28 χρόνια ραδιοερασιτεχνικής πορείας βρε! Όχι ηλικίας!!!
    Όσο για την θηλιά του δήμιου … μη μου πεις ότι μπήκαν στο μυαλό σου οι ίδιες ιδέες που στριφογυρίζουν και στο δικό μου!

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook