Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

SY1P στο Field Day 2011

Αγαπητοί μου φίλοι καλησπέρα. Άλλο ένα Field Day τελείωσε, αφήνοντας μια … παράξενη «γεύση» σε όλα τα μέλη της ομάδας που «τρέξαμε» με το ειδικό διακριτικό SY1P. Ας δούμε όμως παρέα τα γεγονότα από την αρχή.

Για την εν λόγω δραστηριότητα συζητούσαμε εδώ και αρκετό καιρό με τους συναδέλφους SV1GSU, SW1OAN, SW1NQX, SW1GGW, SV1EEX, SW1IZF και SV1EML, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε, ακόμα και το αν θα μπορούσε να συμμετάσχει ο καθένας από μας και φυσικά όλοι μαζί!!! Παρ’ όλα αυτά ο Κώστας ο SV1GSU, έτρεξε έγκαιρα και τελικά εξασφάλισε το ειδικό διακριτικό με το οποίο θα βγαίναμε στον αέρα, όχι μόνο στο AEGEAN CONTEST αλλά και στο Field Day.
Περνώντας οι μέρες η παρέα που θα συμμετείχε όλο και … λιγόστευε! Κάτι τέτοιο όμως είναι φυσικό. Κάτι οι ζέστες όπου καλά κρατούν και μας κάνουν να αισθανόμαστε και λίγο βαρεμάρα! Κάτι οι … παρατεταμένες διακοπές (no comments), κάτι οι οικογενειακές υποχρεώσεις, κάτι τα … ξενύχτια (no comments … again) κάτι το ένα, κάτι το άλλο … παραλίγο το SY1P να μην βγει στον αέρα! Ε και; Σιγά τα αυγά, θα μου πείτε τώρα! Και έφτασε το βράδυ της Παρασκευής όπου άξαφνα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Αντώνη τον SW1OAN.
- Τι έγινε, είσαι έτοιμος για αύριο; Με ρωτάει.
- Γιατί ψήνεσαι; Του απαντάω! Κάτι βαριέμαι, κάτι δεν έχω και πολύ όρεξη ρε συ Αντώνη του έλεγα, αλλά τίποτα ο Αντώνης. Ανένδοτος!!!
- Αύριο κατά τις τρεις να είσαι έτοιμος μου λέει, χωρίς να μου αφήνει και πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις!
Όπερ και εγένετο! Πιστός όπως πάντα στα ραντεβού του ήρθε και αφού περάσαμε από το σπίτι του … ξενυχτισμένου για να πάρουμε μερικά χρήσιμα εφόδια, ανηφορήσαμε για την Πεντέλη.

Αφού ξεφορτώσαμε, αρχίσαμε να στήνουμε αμέσως, αφού όμως πρώτα διαπιστώσαμε πως αν δε το κάναμε με γρήγορους ρυθμούς … θα μας ξύριζε το κρύο!!! Ναι αγαπητέ μου συνάδελφε, η θερμοκρασία εκεί πάνω ήταν … 20ο C μόνο, ενώ την ίδια ώρα λίγο πιο κάτω ξεπερνούσε τους 33ο C!!! Σου μιλάω για μαλλιά, που λέει και μια ψυχή.
Καθώς λοιπόν εργαζόμασταν, να σου και «τα παιδιά» με το REO από την παρακείμενη θέση! Αφού τους δείξαμε τα σχετικά έγγραφα που είχαμε στην κατοχή μας και που πιστοποιούσαν όχι μόνο την θέση αλλά και τον σκοπό για τον οποίο ήμασταν εκεί, έφυγαν αυτοί ικανοποιημένοι κι εμείς συνεχίσαμε τις εργασίες μας και λίγα λεπτά πριν το ρολόι δείξει πέντε, ήμασταν πανέτοιμοι. 5/9

Για την ιστορία και μόνο, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήσαμε ήταν ο ακόλουθος:
Π/Δ – YAESU FT-897
ΚΕΡΑΙΑ – DIAMOND A144S5R (δοκιμασμένα πράγματα σου λέω http://sv1cdy.blogspot.com/2011/03/2m-qso-party.html)
ΠΗΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – δυο ηλιακά πάνελ με μία μπαταρία 17Ah. Τα ηλιακά πάνελ με η μπαταρία ήταν τοποθετημένα μέσα σε ένα αλουμινένιο fly case που έχει φτιάξει ο Αντώνης ο SW1OAN, ειδικά για περιπτώσεις όπως αυτή! ΤΟΥΜΠΑΝΟ, αγαπητέ μου!

Θα μπορούσε να είναι το βαλιτσάκι του Sport Billy, αλλά είναι ο σταθμός παροχής Η/Ε του Αντώνη.


Ξεκινήσαμε τις κλήσεις και σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα κάναμε επαφές τόσες, που ο Αντώνης έδειχνε πολύ ευχαριστημένος! Για μένα ούτε κρύο, ούτε ζέστη, αφού στην εν λόγω κατηγορία δεν είχα δουλέψει ξανά.


Με ευχαρίστησε το γεγονός της καλής πορείας της ομάδας SY1P καθώς και ότι άκουσα μερικούς παλιούς φίλους, όπως ο Νίκος ο SV1CEI. Μια καλησπέρα είχα και με τον Μάνο τον SV1JGX που δούλευε με τον σταθμό της ΕΕΡ, SZ1SV από το πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον. Το παρών στη συχνότητα, έδωσε και ο πιστός και συνάμα ακούραστος εργάτης της ΕΕΡ ο SV1HER ο Σωτήρης.


Κατά τις 7 και μισή και αφού μας είχε κόψει το κρύο, αρχίσαμε να μαζεύουμε τον εξοπλισμό μας και δρόμο για το σπίτι! Μπρρρρρ!!!
Ο Αντώνης ήταν τόσο ευχαριστημένος από την πορεία μας που αμέσως άρχισε να καταστρώνει το πλάνο της επόμενης ημέρας. ΟΚ ξύπνημα από τις 7 το πρωί (Κυριακή είναι ρεεεεεε γ@%!*%+_=*$^.) και δρόμο για την κορυφή της Πεντέλης. Φτου κι απ’ την αρχή!


Οι επαφές όμως της δεύτερης μέρας δεν έφτασαν σε ποσότητα αυτές του Σαββάτου, ωστόσο όμως ήταν πιο μακρινές! Ευτυχώς που μαζευτήκαμε περισσότεροι και τουλάχιστον το διασκεδάσαμε και περάσαμε κάπως καλύτερα.

Κοιτώντας την παραπάνω εικόνα, γεννήθηκε μέσα στο μυαλό μου η φράση:
Όταν οι παρέες βασίζονται στην ειλικρίνεια και τον σεβασμό, τότε δεν πρόκειται ποτέ να πάψουν να χαμογελούν!
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτές τις παρέες.




Οι SV1GSU, SW1OAN, SW1NQX, SV1EEX και ο υποφαινόμενος έδωσαν το παρών. Οι SW1GGW, SV1EML και ο SW1IZF απουσίασαν, χωρίς όμως να πάρουν απουσίες! Άμα έχεις κολλητό τον απουσιολόγο …

Ο Κώστας SV1GSU.

Κατά τη μια και κάτι, μαζέψαμε τον εξοπλισμό μας, τις εμπειρίες μας και τις ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε στην κορυφή της Πεντέλης και αρχίσαμε σιγά – σιγά να κατηφορίζουμε ο καθένας για το κονάκι του. Τέλος καλό, όλα καλά! (Μπα, πως κι έτσι;)


Τελειώνοντας θα σας υπενθυμίσω την πρώτη παράγραφο του άρθρου όπου έγραψα: άλλο ένα Field Day τελείωσε, αφήνοντας μια … παράξενη «γεύση» σε όλα τα μέλη της ομάδας … κτλ. Αν με ρωτήσει κάποιος πως μου φάνηκε η συμμετοχή των ρ/ε σε αυτή την δραστηριότητα, θα του πω ότι η παρουσία των ραδιοερασιτεχνών στη πάντα των δυο μέτρων, ήταν απειροελάχιστη για θεσμό όπως είναι το Field Day. Κάποιοι βέβαια το «τσίμπησαν» από την προηγούμενη ανάρτηση που είχα ανεβάσει! Το Field Day είναι λίγο – πολύ … αμερικανιά! Είτε αυτό μας αρέσει, είτε όχι! Πολύ κακό για το τίποτα, ίσως πει κάποιος άλλος! Παρόλα αυτά όμως εμείς το στηρίξαμε, παρά τις σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ότι και αν αυτό συνεπάγετε.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους είχαν την υπομονή και την όρεξη και έτρεξαν την παρούσα δραστηριότητα, και ιδιαίτερα σε εκείνους που συμμετείχαν έχοντας υπ’ όψιν τους ότι δεν έχουν δικαίωμα αποστολής ημερολογίων αφού δεν είναι μέλη της ΕΕΡ. (Δεν ισχύει, ευτυχώς! Για διευκρινήσεις διαβάστε το 11ο σχόλιο)

Σε κάθε δραστηριότητα που λαμβάνω μέρος, συνηθίζω να χρησιμοποιώ, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους της ομάδας, κάποιες φράσεις που για τους περισσότερους ίσως είναι κάπως δύσκολο να αποκωδικοποιηθούν. Οι φράσεις αυτές είναι που λέμε ότι έγραψαν! Οι φράσεις λοιπόν που έγραψαν στην παρούσα δραστηριότητα ήταν οι ακόλουθες:
Α) Το στυλό ρε παλιο-τρακαδόροι!
Β) Γεια σου ρε Πάολο με τα ωραία σου, και την παρέα σου!!!

Πολλά 73 σε όλους και καλή αντάμωση στην επόμενη δραστηριότητα! -… -.-

11 σχόλια:

  1. Καλά ρε, σοβαρότης μηδέν στην φωτο #7;; Τι είσαστε εσείς ρε;; Δεν θα μεγαλώσετε ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΠΑΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΟΡΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ Ε? ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ ΤΟ "ΜΕΤΕΟ" ΠΡΩΤΑ!!!(ΤΟ ΖΑΚΕΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ?)
    ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΑΛΛΑ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ 1000 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΡΑ ΗΙ-ΗΙ-ΗΙ!!!
    ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι: ποτέ - ποτέ - ποτέ. Και το σύνθημά μας είναι:

    Ζήτω οι ... πουρέϊντζερ!!!


    Σταμάτη, του χρόνου όμως μη μας τη ... κοπανήσεις, roger?

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκανα την εξής διόρθωση :

    Τα ηλιακά πάνελ με η μπαταρία ήταν τοποθετημένα μέσα σε ένα αλουμινένιο fly case που έχει φτιάξει ο Αντώνης ο SW1OAN, ειδικά για περιπτώσεις όπως αυτή!

    και την εξής προσθήκη:

    Το παρών έδωσε και ο πιστός και συνάμα ακούραστος εργάτης της ΕΕΡ ο SV1HER ο Σωτήρης.

    TU, 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο Γιωργο με την παρεα σου.
    Συγχαρητηρια και παντα μπροσταρης
    Πολλα 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΑΛΙ??? ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ
    ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!
    ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ HAMFEST ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ FIELDAY ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΙΝΙΑΖΟΥΝ!!!(ΑΣΧΕΤΟ)
    Ο ΗΕR ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΙ??? ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ R7?
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταμάτη πρέπει να έχουν πολύ θράσος οι μικροί για να ανέβουν στην Πεντέλη χωρίς την δική μας εμπειρία και φώτα!!!!
    Του χρόνου όμως θα τους κάνουμε κανένα μάθημα για καταλάβουν την διαφορά .-
    73 sw1ggw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη, SW1GGW, άμα είναι για μαθήματα, άστο να πάει στην ευχή! Εγώ ΜΟΝΟ σε … σεμινάρια πηγαίνω! Σωστός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταμάτη, καλό είναι όμως να έχεις και συ τις κεραίες σου τεντωμένες! Άλλωστε αυτή είναι και η έννοια του Field Day.
    Ο HER ακούστηκε στον αέρα. Δεν εννοούσα πουθενά ότι ανέβηκε στη Πεντέλη!

    73 σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μια διευκρίνιση.
    Σε κάποιο σημείο του άρθρου έχω γράψει ότι:
    Συγχαρητήρια σε όλους όσους είχαν την υπομονή και την όρεξη και έτρεξαν την παρούσα δραστηριότητα, και ιδιαίτερα σε εκείνους που συμμετείχαν έχοντας υπ’ όψιν τους ότι δεν έχουν δικαίωμα αποστολής ημερολογίων αφού δεν είναι μέλη της ΕΕΡ.

    Σε ενημερωτικό μήνυμα που έλαβα όμως από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΕΡ, μου αποσαφηνίζει το εξής:

    Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με ελληνικούς σταθμούς, για να δίνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούν να διαγωνιστούν.

    Συνεπώς και μη μέλη της ΕΕΡ αλλά Έλληνες ραδιοερασιτέχνες συμμετέχουν κι συμμετείχαν και στο παρελθόν στο διαγωνισμό και έχουν πάρει και βραβεία απο την ΕΕΡ.

    Απάντηση:
    Αγαπητέ Σωτήρη, ευχαριστώ για την διευκρίνιση, διότι έως τούδε επικρατούσε η αντίληψη ότι το Field Day ως θεσμός, απευθύνετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα μέλη των συλλόγων που είναι με τη σειρά τους μέλη της IARU! Θα έπρεπε ενδεχομένως, να αναφέρεται όμως αυτό ρητά σε κάποιο σημείο στους κανονισμούς.
    Εφόσον ισχύει αυτός ο όρος, τότε σαφώς και είναι ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ.

    Πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook