Google Website Translator Gadget

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Youngsters On The Air aka YOTA


Το YOTA είναι μια ομάδα νέων ραδιοερασιτεχνών από την περιοχή IARU 1. Ο στόχος της ομάδας είναι να προσελκύσει περισσότερους νέους που ενδιαφέρονται για τον ραδιοερασιτεχνισμό και να τους βοηθήσει να αναπτύξουνε την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα.

Κάθε καλοκαίρι περίπου 80 νέοι συναντιούνται σε μια διαφορετική χώρα της IARU Region 1 για μια εβδομάδα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Στο καλοκαιρινό κάμπινγκ, οι νέοι μαθαίνουν πώς να οργανώνουν δραστηριότητες νεολαίας στις χώρες τους, όπως για παράδειγμα παρουσιάσεις σε σχολεία, μικρότερα κάμπινγκ για νέους και άλλα.

Όλα αυτά γίνονται για να ελκύσουν περισσότερους νέοι στο χώρο του ραδιοερασιτεχνισμού.

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι νέοι οργανώνουν έναν αριθμό υπο-περιφερειακών κατασκηνώσεων για μικρότερο αριθμό νέων, καθώς και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη άδεια. Υπάρχουν επίσης νέες ομάδες διαγωνισμού, ειδικά διακριτικά και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Ο στόχος της YOTA είναι να καλωσορίσουμε νέους και νέους ραδιοερασιτέχνες - χειριστές στο όμορφο χόμπι μας.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η επικοινωνία ψηφιοποιείται με τρόπο που σχεδόν δεν μπορούμε όλοι να παρακολουθούμε. Σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να πείσουμε τους ανθρώπους για τη σημασία του χόμπι μας. Μαζί με άλλους νέους σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δώσουμε στο χόμπι μας το μέλλον που του αξίζει!

Η YOTA δημιουργεί την επόμενη γενιά ραδιοερασιτεχνών, φέρνοντας "νέo αίμα" στο χόμπι.

Πρόσφατα 80 νέοι από 27 ομάδες στο IARU R1 συναντήθηκαν στην Bankya κοντά στη Σόφια της Βουλγαρίας για την 8η έκδοση του θερινού κάμπινγκ "Youngsters On The Air". Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα γεμάτη ποικίλες δραστηριότητες επικεντρωμένες τόσο στην πρακτική όσο και στη θεωρητική γνώση , αλλά και σε πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες. 

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για διαφορετικούς πολιτισμούς και μοιραστήκανε το χόμπι που τους - μας φέρνει πιο κοντά. 

Φέτος το YOTA αφιέρωσε πολύ χρόνο σε ένα νέο project της IARU που ονομάζεται "Train-The-Trainer" το  οποίο διδάσκει τους νέους πως να  προσελκύσουν περισσότερους νέους που ενδιαφέρονται για το ραδιοερασιτεχνισμό. 

Όσοι ενδιαφέρεστε για τη πορεία του Youngsters On The Air μπορείτε να μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.ham-yota.com

MNY 73 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like on Facebook