Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Επιτέλους δόθηκαν τα σαράντα πέντε (45) μέτρα στους SW.

Ένα μεγάλο μπράβο στο ΥΥΜΔ (πρώην ΥΜΕ) που τόσο ευγενικά και κυρίως τόσο αθόρυβα, παραχώρησε τη μπάντα των σαράντα πέντε (45) μέτρων στους … SW.



Ορισμένοι δε εξ αυτών, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη χαρά τους και ξεκίνησαν ήδη τις δοκιμές χρησιμοποιώντας έως και δύο Π/Δ ταυτόχρονα! Και μάλιστα στην ίδια (;) συχνότητα!

Τα πάλε ποτέ θρυλικά εξαμισάρια που ξέρατε, ξεχάστε τα! Πάνε! Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Η συνέχεια επί της … οθόνης!

Κουράγιο συνάδελφε, είναι μακρύς ο δρόμος προς την ουτοπία! 73.

77 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΑΚΟΥΝΕ.ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ??ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτα - το εχω ξαναπει. Με τον OFF δώσαμε μαζί και περάσαμε τις ίδιες εξετάσεις.

    Τα morse εγω τα εδωσα ενα εξάμηνο μετά και εγινα SV.

    Η CEPT εχει εκδώσει προ πολλου οδηγία προς όλες τις διοικήσεις για ενοποιηση των δυο κατηγοριών σε μια οπως και για αναβάθμιση της εξεταστέας ύλης.

    Ηδη γίνεται το 2ο βημα και ακολουθει το 1ο.

    Ενα βήμα νομιμότατο και λογικότατο, καθως σε όλα τα μεγάλα και ανεπτυγμένα κράτη πλέον η εκδοση αδειας με δυνατότητες βραχέων δεν απαιτεί γνώση του κώδικα morse.

    Μεχρι το λοιπόν της προτεινόμενης απο την CEPT και λογικής συνένωσης των δυο κατηγοριών, οι SW στερουνται την χαρά της επικοινωνίας μεγάλων αποστάσεων.

    Με τίποτε δεν επικροτώ την λειτουργία σε ζωνη λειτουργίας που εχει εκχωρηθει σε τρίτο χρήστη, αντίθετα την καταδικάζω με όλη μου την δυναμη. (http://sv9ofo.blogspot.com/2010/03/blog-post.html )

    Ομως, εχοντας μπει και στα παπουτσια των αδειουχων της κατηγορίας 2 και εχοντας νοιωσει την αδικία του να εξετάζεσαι στα ίδια πράγματα με τους της κατηγορίας 1 και να παιρνεις "λιγότερη άδεια" για τα ίδια πράγματα,...

    (επειδη δεν εξετάστηκες επιτυχώς σε ενα mode που κάποτε μεν ειχες λόγο να το γνωρίζεις ωστε να μπορεις να ακουσεις ενα SOS που κάποιο πλοιο λ.χ. στέλνει, αλλά ακόμα και το SOS σημερα εχει καταργηθει απο τις υπηρεσίες, εξ ου και η παγκόσμια τάση προς καταργηση της απαιτησης απο τις εξετάσεις),

    ...δεν μπορώ παρα να φωνάξω συγχρονισμένα μαζί τους για την επιτέλους ενοποίηση των δυο κατηγοριών.

    Ναι, μπορουμε να τους κοροιδευουμε, να τους "μουτζώνουμε", να λέμε πολλά εις βάρος τους που εκπέμπουν παράνομα,

    αλλά πρέπει κάποτε να δουμε και δική μας την καμπουρα, και τις απόψεις που προωθουμε στο υπουργείο, γιατί ισως κι εμεις και μόνο εμεις να στερουμε την χαρά της επικοινωνίας στα βραχέα απο τους ουτως ή άλλως αδειοχους και στα ίδια με μας εξετασμένους χειριστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη καλησπέρα.
    Δε θα σου κρύψω τη μεγάλη μου έκπληξη όταν διάβασα την θέση σου στη παρούσα ανάρτηση!

    Κατά καιρούς που σε διαβάζω, είχα την εντύπωση ότι είσαι υπέρμαχος της τήρησης των κανονισμών!

    Για μισό λεπτό όμως Γιάννη να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
    Εσύ ο ίδιος γράφεις:
    … Με τίποτε δεν επικροτώ την λειτουργία … με όλη μου την δυναμη παρ. 7
    και στις τελευταίες παρ. 11 και 12 … αλλά πρέπει κάποτε να δουμε … ως το τέλος.

    Αν έχεις καταλάβει καλά, στην ίδια σου την ανάρτηση … αυτοαναιρείσαι!!!

    Από τη μία εσύ ο ίδιος αποδοκιμάζεις τη χρήση αυτών των συχνοτήτων, όχι μόνο σε αυτό το blog, ή στο δικό σου και σε άλλα που σε έχω προσφάτως διαβάσει και από την άλλη ζητάς την επιείκεια … όλων μας!!!

    Γιατί τι μεσολάβησε; Ξαφνικά οι συχνότητες του στρατού σταμάτησαν να παρεμβάλλονται;
    Θες να σου πω εγώ πως το βλέπω από τα γραφόμενά σου; Αφήνεις την εντύπωση του «διασώστη» ο οποίος σπεύδει να καλύψει το συντοπίτη του και μάλλον φίλο ή απλά γνωστό του αλλά μάλλον ατυχώς!

    Δηλαδή ο κάθε ένας από εμάς τι θα σκεφτεί; α, εδώ έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά! Τα φιλαράκια τους τα καλύπτουν και τους αγνώστους τους λοιδορούν, με τη πρώτη ευκαιρία!

    Ή μήπως θαρρείς πως είμαι υπαίτιος εγώ για τη φωτογραφία που ανάρτησε ο ίδιος στο blog και κυκλοφόρησε πιο γρήγορα και από το βίντεο της … Ιουλίας!

    Τώρα όσο αφορά το θέμα morse παρ. 8 … Ομως, εχοντας μπει ως … "λιγότερη άδεια" για τα ίδια πράγματα,...
    Που τη βλέπεις την αδικία δε μπορώ να καταλάβω, όσο και αν προσπάθησα!
    Πως είναι τα ίδια πράγματα αφού ο ένας έκατσε και «μάτωσε» έως ότου μάθει κώδικα morse για να αποκτήσει τη πολυπόθητη άδεια SV ενώ ο άλλος τα μούντζωσε στη πρώτη δυσκολία, γιατί πολύ απλά βαρέθηκε! Ναι, είναι θέμα βαρεμάρας, πολύ απλά. Ότι δίνεις παίρνεις. Μια χαρά εξίσωση μου φαίνετε!

    Γιάννη, επειδή το κουράσαμε το θέμα, όταν θέλεις κάτι και το θέλεις πολύ, κινείς γη και ουρανό για να το αποκτήσεις και δε σταυρώνεις τα χέρια περιμένοντας το μάνα εξ ουρανού! Τη τεμπελιά τη κατανοώ, την υπεκφυγή όμως όχι. Την ανικανότητα, και αυτή τη κατανοώ την αδιαφορία όμως, όχι! Προσωπικά γνωρίζω άνθρωπο που πήγε πάλι σχολείο για να τελειώσει το Γυμνάσιο και να μπορεί να έχει το δικαίωμα στις εξετάσεις. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και υπεκφυγές ανούσιες που δε μπορώ να ακούω!

    Και κάτι άλλο. Προφανώς δε γνωρίζεις τις βαθύτερες αιτίες χάρις των οποίων κάποιοι πολίτες σε όλο τον κόσμο αδειοδοτούντε, μεταξύ αυτών κι εσύ, για χρήση ασυρμάτων! Δε νομίζω να πιστεύεις ότι μας παραχωρούν τις άδειες για να καθόμαστε να σαχλαμαρίζουμε δεξιά και αριστερά; Μερικοί αναφέρονται σε hobby. Ο ραδιοερασιτεχνιμός όμως δεν είναι ακριβώς ή μάλλον μόνο hobby, είναι υπηρεσία! Ξέρεις γιατί; Άσε θα σου το εξηγήσω και αυτό. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο από την πολιτεία όλες οι υπηρεσίες επιτάσσονται μαζί ή ίσως και η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη. Δηλαδή αν κατάλαβες η πολιτεία έχει επενδύσει πάνω σου αγαπητέ Γιάννη, και όποτε σε χρειαστεί πρέπει να είσαι διαθέσιμος αλλά και καταρτισμένος! Η πολιτεία θα κρίνει αν πρέπει να ξέρεις morse ή οτιδήποτε άλλο νομίσει ότι θα φανεί χρήσιμο!

    Διάβασα ξανά την ανάρτησή μου αλλά δε βρίσκω πουθενά τη φράση μούντζα. Είσαι σίγουρος ότι μούντζωσα το φίλο σου;

    Όσο για τη τελευταία σου παράγραφο, αυτή είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη και δε θα τη σχολιάσω περαιτέρω!

    ΥΓ.1 Μετά κάθεστε και αναρωτιέστε, γιατί δε βγαίνουν οι παλιοί ραδιοερασιτέχνες στους ασυρμάτους! Τι να βγουν να κάνουν ρε Γιάννη;

    ΥΓ.2 κάτσε με την ησυχία σου και ξαναδιάβασε τα παραπάνω και μη παίρνεις εν θερμώ αποφάσεις.

    ΥΓ.3 Εύχομαι να βγει κάτι θετικό από αυτή την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταμάτη, κάτι τέτοια διαβάζει ο φίλος σου ο Τάκης και παίρνουν τα μυαλά του αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΚΗ.ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα τώρα που σε πιάσαν και οι ντροπές! Εσύ έχεις παρτίδες μαζί του. Άσε που είναι και γείτονά σου! Συμπάθεια εμένα ο Τάκης; Μάλλον πρέπει να πας ... ξέρεις τι, για εξέταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουδέποτε αυτοαναιρέθηκα, και φυσικά δεν μεσολάβησε τίποτε. Απορω, δε, με τον τόνο της γραφής σου.

    Εξακολουθουμε να συμφωνουμε απόλυτα σχετικά με το ηλίθιο, παράνομο και επικίνδυνο του να λειτουργει καποιος σε συχνότητα που δεν του εχει εκχωρηθεί.

    Εγω, ουδέποτε ζητησα την επιεικια κανενός και για κανένα.
    Τον εν λόγω συναδελφο μιά φορά τον εχω δει, στις εξετάσεις.
    Αυτό που ειπα ειναι οτι εξεταστήκαμε στα ίδια θέματα, αυτό μόνο. Ουτε QSO δεν εχουμε κάνει ποτέ μαζί, ουτε τίποτε. Μονο εκει. Αρα, ξέρω σε τι εξετάστηκε. Και τι εξέταση πέρασε. Την ιδια με μενα, τον SV, με μόνη εξαίρεση οτι εγω εδωσα 6 μηνες μετά, τα morse.

    Αρα, το πως δηλώνεις το βλέπεις εσυ,

    "Θες να σου πω εγώ πως το βλέπω από τα γραφόμενά σου; Αφήνεις την εντύπωση του «διασώστη» ο οποίος σπεύδει να καλύψει το συντοπίτη του και μάλλον φίλο ή απλά γνωστό του αλλά μάλλον ατυχώς! Δηλαδή ο κάθε ένας από εμάς τι θα σκεφτεί; α, εδώ έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά! Τα φιλαράκια τους τα καλύπτουν και τους αγνώστους τους λοιδορούν, με τη πρώτη ευκαιρία! "

    Ειναι λανθασμένη οπτική και θα μου επιτρέψεις να στο επισημάνω, αφου ειναι και τόσο καυστικές οι εκφράσεις που την εκφέρουν.

    μια σφαιρική γνώση της πραγματικής ακολουθιας γεγονότων που ελαβαν χώρα, θα σε εκανε να κοκκινήσεις απο αιδώ για το άδικο των εκφράσεων που παρέθεσες. Δυστυχώς, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά δημόσια, επιφυλάσσομαι όμως να το κάνω κατ' ιδιαν και σε κλίμα αλληλοεμπιστοσύνης.


    Οσο για τα morse, θα θυμισω για πολλοστή φορά, οτι η πρόταση
    http://www.erodocdb.dk/Docs/doc98/official/pdf/TR6102.PDF

    της CEPT Ρητα ζητάει την ενοποιηση στην εναρμονισμένη άδεια.

    ΑΥΤΟ ζητεί η πολιτεία, σήμερα.

    Επίσης, γιατί να κατηγορείς τον SW οτι τα παράτησε με την 1η δυσκολία? Δεν εκανε τον πωπό του τετράγωνο στην καρέκλα για να μάθει όλα τα υπόλοιπα? Δεν εμαθε για την ιονοσφαιρική διάδοση, για κανονισμους ραδιοεπικοινωνιών, για ραδιοφάρους στα 10μ και για το οτι η κεραια του χρειάζεται μια, καλή γείωση για την προστασία του χειριστή?

    Για να ειναι SW, τα εμαθε, και το απέδειξε ενωπιον των εξεταστών του νόμου περαν πάσης αμφιβολίας, οποτε τα περί "βαρεμάρας"¨ειναι λίγο αδικα.

    Ειδικά αν πας στα 40 σου χρόνια να μάθεις κάτι τετοιο.

    Φίλος μου, SW, αντίστοιχης ηλικιας με την προαναφερθείασα, τα εδωσε μαζι μου.
    Ο ανθρωπος ειναι σοβαρότατος, και ειναι "θεός" στην κατασκευή επαγγελματικών συστημάτων εκπομπής. Εχει συντηρήσει μηχανήματα της ΕΡΤ στα μεσαια. Συντηρει εξοπλισμό εκπομπής τηλεόρασης πολλών ΚW. φτιάχνει κατα βουληση τρανζιστοράτους φιλτραρισμένους ενισχυτές για ραδιοερασιτεχνική χρήση κατα παραγγελία.
    ΑΥΤΟΣ, δεν αξίζει να εχει αδεια για λειτουργια στα βραχέα, και αξίζουν κάποιοι ετοιματζήδες σαν "κι εμενα"?
    Τα morse τα εδωσε.
    τα ειχε διαβάσει.
    Κουράστηκε να τα μάθει.
    Μαζι τα διαβάζαμε.
    Ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι..Δεν τα πέρασε.
    Δεν ειναι αξιος? Ειναι "τεμπέλης"?

    Τωρα, τα Morse οπως ειπα, δεν τα ζητάει πια η CEPT. Βαλτε τα με την CEPT, οχι με μενα. Εγω παντου και πάντα, τα νόμιμα προασπίζω.
    Οι διοικήσεις εκριναν, οτι αφου δεν απαιτείται πλέον απο τους θαλασσιους κινητους, και παράκτιους, σταθμους, να προβαινουν σε επικοινωνίες μεσω του κώδικα morse, αλλά αντι αυτου χρησιμοποιουν το αυτοματοποιημένο δορυφορικό συστημα εκτακτου αναγκης GMDSS,
    http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Maritime_Distress_Safety_System

    οτι ΔΕΝ χρηζουν πλέον οι νέοι εξεταζόμενοι ραδιοερασιτέχνες, να γνωρίζουν εναν κώδικα ο οποιος απο το 1999 εχει χαρακτηριστει "πεπαλαιωμένος" για εφαρμογές εκτάκτου ανάγκης και προστασιας της ζωής.
    "Morse code was used as an international standard for maritime communication until 1999, when it was replaced by the Global Maritime Distress Safety System."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τωρα, κάποιοι άλλοι,

    Αντί να εισηγουμαστε σωστους τρόπους χειρισμόυ ωστε με την ενοποιηση των κατηγοριών, που αναποφευκτα κάποια στιγμή θα γίνει, να μην δημιουργηθουν προβλήματα λόγω αγνοιας απο τους νεοεισηχθέντες στις μπάντες των βραχέων,

    Διαμαρτύρομαστε εντονα οταν ακουμε τα περι ενοποιησης, διατυμπανίζουμε παντου οτι κάτι τέτοιο "θα φέρει ολους τους ασχετους στα βραχέα" (λες και εμεις τα ξέραμε όλα απο την κοιλιά της μάνας μας. Αν ειναι ετσι, τοτε η "αυτοεκπαίδευση" στον ορισμό δεν εχει νόημα, και χωρις αυτόν τον ορισμό δεν εχει νόημα το ολο concept του ραδιοερασιτεχνισμου!) και οτι θα δημιουργήσει πάμπολλα προβλήματα.

    οι ίδιοι εισηγουμαστε δε προς κάθε αρχή οτι αυτή η ενοποιηση θα πρέπει να καθυστερήσει κι άλλο, ή και να μην γίνει ποτέ, κατα παράβαση των συμφωνιων που εχει η χώρα υπογράψει για κοινή τηλεπικοινωνιακή και ταχυδρομική πολίτική (CEPT) με τους ευρωπαίους εταιρους μας.

    Η αλήθεια ειναι οτι όλη η ραδιοερασιτεχνική νομοθεσία, οι ζώνες, τα όρια ισχύος, και ολη η νομοθεσία,
    ειναι εκει για να φέρει ορια, μέτρα και σταθμά στις συχνότητες που μπορουν, οι κατέχοντες άδεια π ο λ ί τ ε ς, να λειτουργήσουν, οπως και αυτοι δικαιουνται, γιατι οι ραδιοσυχνότητες ειναι δημόσιο αγαθό και όλοι πρεπει να δυναται να εχουν πρόσβαση, αφου αποδειξουν οτι ξέρουν τι να τις κάνουν.

    Ομως, η ίδια αυτή η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, οριζοντας τα μισά μελη της εκτός απο κάποιες συχνότητες, και εισηγουμενη ουτως στους νομοθέτες,

    προκαλει τα υπόλοιπα μέλη ωστε να διεξάγουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ συμπεριφορά, "παίζοντας μπάλα μεσα στην... εθνική οδό".

    Αν ο ραδιοερασιτεχνισμός τασσόταν συσσωμος υπέρ της ενωσης των 2 κατηγοριών, κανεις δεν θα ειχε ουσιώδη λόγο να εκπέμπει ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
    Θα μπορουσαν οι SW συναδελφοι να κάνουν τις δοκιμές τους στις μπάντες μας, χωρις πρόβλημα, οπως τις κάνουμε κι εμεις.

    Αλλωστε, με εξαιρεση τα morse, στα ιδια ειμαστε εξετασμένοι, και τα morse δεν τα ζητάνε πιά παρα ελάσσονες διοικήσεις εντός ευρώπης.

    εμείς, οι SV, ειμαστε το φράγμα που περιορίζει τους νέους SW απο το να δουλέψουν στα βραχέα νόμιμα, εντός των ζωνών.

    Με μιά μας συλλογική πρόταση, ο νομοθέτης συμμορφώνεται με την CEPT πρόταση και ενοποιεί τις κατηγορίες.
    Αφου η ροη των πραγμάτων παγκόσμια τείνει προς τα εκεί,

    Σε μας τους SV mενει να τους αγκαλίασουμε, και να τους υποδεχτουμε ορμηνευοντας τους πως θα διεξάγουν πετυχημένες επαφές χωρις να δημιουργουν προβλήματα, διδασκοντας τους την τήρηση των ζωνών, και βοηθωντας τους να γινουν χρήσιμοι στον ραδιοερασιτεχνισμό και στην κοινωνια, αν παρ' ελπίδα όλων, απο τις εκτακτες καταστάσεις που ενίοτε προκύπτουν, χρειαστεί.

    Διαφορετική στάση και "κούτωμα" σε κυτιο με την ενδειξή "αυτοι βαριουνται που ζουνε γι αυτό και δεν εμαθαν τα Morse" και "κάνουν τον χαβαλέ τους" (ενω εμεις κάθε μερα ειμαστε σε σεισμους και καταπποντισμους, οι SW βεβαια για μας δεν εχουν πιάσει ποτέ τσάπα) οχι μόνο δεν ειναι παραγωγική, αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα.

    Οσο, δε, για το ίδιο το mode,

    Περήφανος δηλώνω οτι επιβλέπω την εκπαιδευση ενός ακόμη SW που ετοιμάζεται να δωσει τα morse για να γίνει SV. Ειναι δε εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που δειχνει για το ίδιο το mode, παρά για τα βραχέα. Βεβαια, ο ίδιος ανθρωπος με εχει εκπλήξει εκ νέου, οταν με 5 μερες εκπαιδευση 16 ωρων την μερα (ναι, ειχε πολυυυυ πονοκέφαλο) περασε με επιτυχία τις εξετάσεις για την 2η κατηγορία αποσπώντας ευσημα.

    Το σημαντικό, ειναι το οτι υπάρχουν ανθρωποι που μαγευονται απο το mode και το μαθαινουν οχι επειδή θα βγουνε στα βραχεα αν το μάθουν, αλλα επειδή τους αρέσει. Αυτό ειναι που εχει σημασία. Τωρα, το να περιορίζουμε χρησιμοποιώντας το και δη παράτυπα, τους SW χρησιμοποιώντας το, μονο καλό δεν του κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννη please κάνε μια παύση να διαβάσω πρώτα αυτά τα δυο και μετά τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράξη πρώτη.

    Γιάννη καλησπέρα. Αυτοαναιρέθηκες γιατί, ενώ από τη μια καταδικάζεις τις … εξω-συχνοτικές δραστηριότητες, από τη άλλη, ε … αναφέρεσαι και σε κάποια επιείκεια στους … αδικημένους SW!

    Το γεγονός ότι δε γνωρίζεις τον εν λόγο «συνάδελφο», τώρα που ξεκαθάρισες τη θέση σου, βάζεις τα πράγματα σε άλλη σειρά! Η στάση σου όμως, αυτή την εντύπωση μου άφησε και νομίζω ότι καλώς το επισήμανα γιατί τώρα η θέση σου πλέον είναι σαφή και κλείνει όλων το στόμα περί ,,, συγκάλυψης φίλων!

    Ναι, ίσως και να ήμουν λίγο … αυστηρός απέναντί σου, αλλά σε συναδέλφους οι οποίοι έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις απόψεις τους δημοσίως, απόψεις οι οποίες βρίσκουν κι εμένα σύμφωνο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, τα περιθώρια της επιείκειας αρχίζουν και στενεύουν, για ευνόητος λόγους! Σε αυτό πιστεύω θα συμφωνείς κι εσύ.

    Για το παρεξηγημένο CW τώρα, θα πω ότι, όταν και μόνο όταν γίνει νόμος του Ελληνικού κράτους θα το σεβαστώ! Άσχετα με τη πρόταση CEPT, αυτή τη στιγμή ισχύει αυτό που ξέρουμε όλοι μας!

    Ο φίλος σου μπορεί να είναι «θεός» ή ότι άλλο πιστεύεις εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε, αλλά δε μπορούμε να υποκαθιστούμε εμείς τη πολιτεία! Ας αφήσουμε τα αρμόδια όργανα να κάνουν τη δουλεία τους και ας μη τα πιέζουμε ανάλογα με το τι θέλουμε εμείς και τι όχι! Το ξέρεις ότι υπάρχουν ακόμα ραδιοερασιτέχνες που και τη φωνή δε τη θεωρούν πραγματικό mode, όπως ας πούμε το … cw; ΟΚ, και αυτή η άποψη είναι ακραία και το καταλαβαίνω αυτό αλλά είναι … άποψη και ως άποψη την σέβομαι, άσχετα αν την αποδοκιμάζω.
    Το ότι κάποιος είναι «θεός» σαν ηλεκτρονικός δε σημαίνει ότι αυτόματα θα γίνει και ραδιοερασιτέχνης! Γνωρίζεις άλλωστε πολύ καλά τι πρέπει να ξέρει ένας υποψήφιος ραδιοερασιτέχνης.

    Για να ολοκληρώσω το πρώτο σκέλος θα καταθέσω και τις δικιές μου απόψεις. Πιστεύω πως η πολιτεία αν θα έπρεπε να είναι κάπου αυστηρή με τους υποψηφίους ραδιοερασιτέχνες, τότε θα έπρεπε να το κάνει όχι με το κώδικα morse , αλλά με τους κανονισμούς. Ή το άλλο, ότι σε άλλα, πιο ανεπτυγμένα ραδιοερασιτεχνικά κράτη, για να έχεις δικαίωμα να δώσεις εξετάσεις για ραδιοερασιτέχνης, πρέπει να περάσεις πρώτα από ραδιολήπτης έχοντας μαζέψει και δύο χιλιάδες κάρτες!

    Πράξη δεύτερη.

    Το εάν οι νεοεισαχθέντες προκαλέσουν προβλήματα στις μπάντες ή όχι το πρώτο είναι σίγουρο και το έχω βιώσει ο ίδιος προσωπικά. Γεγονός μάλιστα που με απομάκρυνε από τη χρήση των ασυρμάτων για αρκετά χρόνια! Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν έλλειψη ραδιοερασιτεχνικής συμπεριφοράς και παιδείας γενικότερα. Λόγου χάρη, χρησιμοποιούν τους αναμεταδότες χωρίς λόγο και λένε στη καλύτερη των περιπτώσεων … αερολογίες! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις simplex συχνότητες.

    Δεν καταλαβαίνω ποιους εννοείς στη πρόταση
    … οι ίδιοι εισηγουμαστε δε προς κάθε αρχή οτι αυτή η ενοποιηση θα πρέπει να καθυστερήσει κι άλλο…
    δηλαδή ποιοι ίδιοι; Όλοι εμείς ή ορισμένοι από εμάς; Η Ελληνική νομοθεσία πράγματι τα ορίζει, ποιος όμως τα σέβεται; Φωτογραφίες σαν αυτή του off επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω!

    Το παιχνίδι μπάλας εντός Εθνικής οδού ή όχι είναι προσωπική επιλογή. Ο καθένας από εμάς θα κριθεί στο τέλος για τις όποιες επιλογές του.

    Εμείς οι SV είμαστε το φράγμα … ;;; Μέγα λάθος! Από πού πηγάζει αυτό το συμπέρασμα, όμως; Ή μήπως δεν είναι συμπέρασμα αλλά προσωπική εκτίμηση;
    Θ συμφωνούσα όμως στην εκχώρηση ενός τμήματος των δέκα μέτρων. Θα μπορούσαν οι SW να κάνουν τις δοκιμές τους στα δέκα μέτρα που είναι και ευρύχωρη μπάντα και συν το χρόνο να εμπλούτιζαν και τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

    Σε μας τους SV mενει να τους αγκαλίασουμε … ενίοτε προκύπτουν, χρειαστεί.
    Εντάξει Γιάννη αλλά αυτό μου θυμίζει και λίγο … Μαρία Τερέζα!!!

    Πράγματι έτσι είναι! Το mode αυτό έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και ορκισμένους εχθρούς!

    Έχεις αναρωτηθεί άραγε γιατί συμβαίνει αυτό;

    73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. (SRI - Τα εκανα λίγο μπάχαλο και τα ξαναποστάρω)

    "Γιάννη καλησπέρα. Αυτοαναιρέθηκες γιατί,
    ενώ από τη μια καταδικάζεις τις … εξω-συχνοτικές δραστηριότητες,
    από τη άλλη, ε … αναφέρεσαι και σε κάποια επιείκεια στους … αδικημένους SW!"

    Δεν ξερω φίλε Γιώργο, μονο εγω διακρίνω μια συγκριση μεταξύ αυγων και καρπουζιών εδω?
    Το οτι οι SW ειναι, κατα CEPT, απο το 2003 και ενθεν, αδικημένοι, δεν σημαινει

    >ουτε οτι οποιος εκπέμπει παράνομα ειναι αυτόματα SW!
    >ουτε οτι εξ ορισμου παρανομουν(!!!!)απαντες οι SW

    Το γεγονός οτι κάποιοι παίρνουν την άδεια
    (ενω στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει η ραδιοεπικοινωνία αλλά η μετάδοση μουσικής)
    για να καλύψουν τις παράνομες δραστηριότητές τους "νομιμοποιώντας την κεραια τους για την αστυνομία"
    δεν σημαινει οτι αυτομάτως ολοι οσοι δεν δινουν τα morse επιτυχώς
    και καταλήγουν ενω αγαπουν την ραδιοεπικοινωνία,
    να ειναι SW,
    δεν ειναι και ραδιοερασιτέχνες!
    Ουτε οτι απαντες εξ αυτών παρανομουν.

    Οι ραδιοπειρατές εκ νοοτροπίας, απο την άλλη, και SV να ηταν με τα μορς περασμένα με άνεση, (που ξέρω παραδειγματα αλλά τελος πάντων...)
    δεν θα τους κρατουσε ΟΥΤΕ το SV απο το να διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες. (το γνωστό χάλι των δεκάδων KW στους 1600ΚΗζ....)
    Εφόσον δεν βγαινει η ΕΕΤΤ παγανιά να τους μαζέψει....
    Οπότε, δεν εχει νόημα κανενας τέτοιος συσχετισμός.

    Αποτυγχάνω το λοιπόν να καταλάβω τον συσχετισμό στην πρόταση, οπως αποτυγχάνω να καταλάβω γιατι αυτοαναιρουμαι. Τελος πάντων...
    ________

    Ειναι διαφορετικό να ζητάς επιεικια για κάποιον παρανομουντα,
    διαφορετικό να κάνεις μελέτη ποινικής
    (γιατί τέτοια ειναι - θυμίζω οτι ειναι αυτόφωρο αδίκημα η παράνομη ραδιοεκπομπή)
    συμπεριφοράς και να εξετάζεις τους λόγους που οδηγουν την μια ή την άλλη περίπτωση, στην παρανομία,
    και ειναι τέλος διαφορετικό να ζητάς, για τον παρανομουντα, να ριχθεί στην πυρά!....

    Το 1ο ειναι δικηγορική - απολογητική εκ μέρους των,
    το 2ο ειναι ακαδημαική - νομοθετική
    και δε το 3ο ειναι μεσαιωνική συμπεριφορά. Ποτέ δεν θεώρησα εαυτόν, "των άκρων".

    Και όπως εχω ξαναπει, σκοπός μου ειναι η σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων σε ΚΑΘΕ συζήτηση,
    ειτε ραδιοερασιτεχνικου είτε άλλου ενδιαφέροντος, σε νηφάλιο και μη εχθρικό κλίμα,
    γιατι ετσι αποκομίζουν οι συμμετέχοντες αλλά και οι αναγνώστες τα βέλτιστα.
    Αν η αυστηρή στάση σου ειναι ερέθισμα να παρέχω περισσότερα δεδομένα στην συζήτηση, σαφώς και ειναι καλοδεχουμενη και παραγωγικότατη!! χιχι.
    __________

    Η Ελλάς τελει για τις νομοθετικές της αποφάσεις υπο συμφωνιών σχετικά με ενιαια πολιτική σε παρα πολλους τομεις,
    ενας απο τους οποιους ειναι και ο τηλεπικοινωνιακός - ταχυδρομικός.
    Ειναι απτό το δεδομένο, οπως σαφής ειναι και η στάση του ιδιου του ΥΥΜΔ,
    που ηδη προβλέπει στον σχεδιασμό του την πρόταση πολλών απο εμάς για αναβάθμιση της εξεταστέας ύλης, κάτι που με κάνει περιχαρή και με βρίσκει συμφωνο, φυσικά.
    Σύμφωνα το λοιπόν με -κινήσεις- που κάνει το ΥΥΜΔ, διαφαίνεται οτι επίκειται αλλαγή της τρέχουσας νομοθεσίας,
    και δη αφου η προτεινόμενη πλέον υλη επαφίεται των CEPT εισηγήσεων.
    Οπότε, παραμένει λ ο γ ι κ ό να αναμένουμε και το 2ο βήμα, που η Ελλάς ειναι δεσμευμένη να πράξει.

    Γνωρίζω τις πολλές και ακραίες εκφράσεις,
    οπως και γνωρίζω προσωπικά περιπτώσεις εφηρμοσμένης πίεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων για το ζητημα.
    Εξ ου και η αναφορά μου για το φράγμα των SV.
    ________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο φίλος μου ειναι ήδη ραδιοερασιτέχνης με την αξία του, οπως σου εγραψα αναφέροντάς σου το διακριτικό του.
    Γνωρίζει αψογα κάθε κανονισμό ραδιοεπικοινωνιών, οπως ενώπιων του νόμου απέδειξε.
    Αυτό, το οτι το απέδειξε ενώπιων του νόμου, τον κάνει ραδιοερασιτέχνη.
    Ο περιοριστικός παράγοντας που του στερει τις 14 απο τις 17 ραδιοερασιτεχνικές μπάντες κάτω απο τους 1,3GHz,
    ειναι οτι απέτυχε στην εξέταση των morse.
    Ο ανθρωπος εχει ορεξη για τεχνική εφαρμογή και οχι για αερολογίες - ο σωστός, το λοιπόν, ορισμός του ραδιοερασιτέχνη.
    Και όμως, ακόμη στερειται δυνατότητα εφαρμογής της θεωρίας που αποδεδειγμένα κατέχει
    (αφου η υλη οπως λέμε ειναι κοινή και εχει επιτύχει στην εξέταση πλην των μορς!)
    Το δε αστείο, ειναι οτι και η εφαρμογή του κώδικα μορς στην ραδιοερασιτεχνική επικοινωνία,
    εξαντλείται πλέον σε γρήγορα QSO με... τυποποιημένα RST (5NN). Ουτε το 9 σωστά (οπως το στείλαμε οταν εξεταζόμασταν) δεν στέλνουμε!!!

    Το πόσο άτοπο ειναι να εξετάζεται κάποιος ακόμα στα Morse
    μου ακόυγεται το ίδιο ατοπο με το να σε εξετάζουν στην λήψη με αυτί ραδιοτηλεγραφίας RTTY στα 45 baud!
    Αλλωστε και πλέον, πιό πιθανό ειναι η οποιαδήποτε υπηρεσία να χρησιμοποιήσει το 2ο mode απο το 1ο!!!
    _________

    Περι αερολογιών, ας μην αναφερθώ, διότι το σουβλάκι-νετ στους 14.285,
    επάνω στην QRP Call frequency, απο φυσικά SV (η αντιστοιχης άδειας ομογενείς), βριθει αυτών.

    Αλλά θα θεσω το εξής, που αποκόμισα απο την εμπειρία μου σαν εκπαιδευόμενος αλλά και σαν εκπαιδευτής νεων ραδιοερασιτεχνών.
    Ο ραδιοερασιτέχνης, συμπεριφέρεται οπως θα καταλάβει απο το περιβάλλον του, οπως θα διδαχθει απο τους παλαιους, να συμπεριφέρεται.
    Οπότε τα περι "Τερέζας" να τα βγάλουμε επιτέλους απο το μυαλό μας,
    διότί κανείς αυτόνομα και αυτουσια δεν πήρε την αδεια χωρις να εχει τριβή απο το ζών περιβάλλον του με κάποιον παλαιότερο ραδιοερασιτέχνη.
    Ο΄τι πνευμα εμφυσήσουμε στα νέα παιδιά που εισέρχονται στον χώρο,
    το ιδιο πνευμα θα αποκομίσουμε καθ΄όλη την διαρκεια του ραδιοερασιτεχνικου τους βίου.
    Και μάλιστα, οσο εμεις οι σεβόμενοι τους τύπους, αποτραβιόμαστε δίνοντας τόπο στην αγνοια και στον κακό χειρισμό,
    τόσο αυτός παγιώνεται και εδραιώνεται για το λόγο του οτι οι νεοι σημερα θα εκπαιδευουν αυριο άλλους, με τις ιδιες εσφαλμένες αρχές και προσεγγίσεις.

    Οπότε, ναι, το όποιο χάλι, το ΚΑΘΕ χάλι στο "σπίτι" μας, στις συχνότητές μας, ειναι ευθύνη όλων μας,
    και όσο την υπεκφευγουμε, τόσο περισσότερο υπαιτιοι γι αυτό το χάλι ειμαστε.

    _________

    Προσοχή στο οτι δεν εχω μάθει να κάνω κριτική χρησιμοποιώντας τρίτο πλυθηντικό.
    Πάντα χρησιμοποιώ 1ο πληθυντικό πρόσωπο, γιατι ποτέ δεν βγάζω την ουρά μου απέξω απο τα μεμπτά.
    Να ξεκαθαρίσουμε και αυτό το πνευμα στα γραφόμενα,
    οτι βάζω πάντα εαυτόν μέσα στο υποσύνολο που αναφέρω, χωρις να δειχνω κανεναν με το δάχτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα και πάλι Γιάννη.
    Αργοπόρησα να αναρτήσω σχόλιο γιατί αυτές τις μέρες είχα και λίγο φόρτο αλλά όπως θα έχεις διαβάσει και κάποια άλλα γεγονότα που έτρεχαν.

    Πράξη πρώτη:

    Ποτέ δεν υποστήριξα την άποψη και μακριά από μένα, ότι οι παράνομοι είναι SW ή ότι οι SW είναι παράνομοι!
    Θα τονίσω σε αυτό το σημείο ότι δε τραβάω και ιδιαίτερο ζόρι με τους παρανομούντες. Σίγουρα αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο θα έπρεπε να ασχολείται η … πολιτεία! Το μόνο άσχημο είναι όμως ότι μερικές φορές το παρακάνουν με την ισχύ και παρενοχλούν τους ραδιοερασιτέχνες! Αυτό δεν είναι ένα θέμα;

    Καλά αυτό με τους SV είναι πολύ γνωστό. Πράγματι αρκετοί από τους … φίλους εκτός συχνότητας είναι SV αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λίγο αφού όπως είναι γνωστό πως αρκετοί έχουν περάσει τα morse με ένα μπιτόνι λάδι, με το hi hi! Δε τα βγάζω από το μυαλό μου. Αυτά τα έχουν πει οι ίδιοι!!!

    Ε όχι και στη πυρά βρε Γιάννη!!! Όχι, προς Θεού! Θα μπορούσαμε όμως να τους μεταδώσουμε το μικρόβιο πριν τους πιάσει η βαρεμάρα και λακίσουν προς άλλες πολιτείες ή καλύτερα συχνότητες!

    Ειλικρινά αυτό που έγραψες για
    … τη πίεση που ασκούν οι SV προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων …
    μου θυμίζει και λίγο science fiction!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δες τωρα εδω, τι μου ειπες οτι ειναι το μόνο ασχημο. Ξαναλέω, δεν ειναι το θέμα μας οτι "μπουκώνουν τα front-end μας", το θέμα μας ειναι οτι ακόμα κι εγω, σε ΝΟΜΙΜΗ λειτουργία μου στους 6,5 εχω δεχθει παρεμβολές. που δεν τις χρωστουσα πουθενά.

    Θέμα με τους παράνομους υπάρχει, και η παρωπιδική ραδιοερασιτεχνική προσέγγιση του οτι "δεν ενοχλουν παρα μονο τα front-end μας" ειναι τουλάχιστο επικίνδυνη! Ειδικά οταν θα μπορουσαμε εμεις οι ιδιοι να τους βάλουμε στην σφαίρα ελεγχου της οργάνωσής μας, να τους αγκαλιάσουμε φιλικά, και να κάνουμε κινησεις ωστε να λειτουργουνε νομιμα, οσοι το επιθυμουν.

    Εχουν υπάρξει παραδειγματα ανθρωπων που παιζανε την μουσική τους στα μεσαια, ειχαν προβληματα με τον νομο, πηραν την άδεια, και προσπαθουν, να προσπαθουν, και αλλάζουν και χιλιάδες QSL καρτες τον χρονο. Ειναι νομιμοι, εχουν τις κεραιουλες τους, και προσπαθουν.

    κάποιος μάλιστα εχει οντως πάρει με κανιστρουλα λάδι των 1500 ευρώ το SV, απο εξεταστήριο της κεντρικής Ελλάδας (!!!), αλλά ακόμα κι ετσι προσπαθει και δεν εχει τιποτα να ζηλέψει απο τον οποιοδήποτε αλλο SV- εξακολουθει να μαζευει καρτουλες και να το απολαμβάνει.

    Ποιοι ειμαστε, εγω και εσυ, να κρίνουμε εκ των προτέρων οτι αυτοι δεν εχουν ή δεν ειχαν δικαίωμα να προσπαθήσουν να γίνουν καλοι ερασιτέχνες, ορίζοντας εκ των προτέρων ενα φράγμα προς την δική τους διασκέδαση μεσα απο το χόμπυ?

    Οσο για την άλλη όψη, Οι SV που ξέρω εγω και πατανε τα κιλάκια στους 1600 πέρασαν με άνεση μπροστά μου τα μορς.

    Εδω οι εξεταστές ειναι... ελαιοπαραγωγοι οι ίδιοι και ιδιαιτερα αυστηροι, τους ξερω καλά και τους δυο και τους σέβομαι απίστευτα.
    Ειδικά ο βασικός εξεταστής στα morse στην Ν.Α. Ηρακλείου ειναι τετοιος ανθρωπος, που θα σε κάνει να τα μάθεις απο πείσμα με 2 απλές κουβέντες!hihi.
    Yet, κάποιοι τα περνάνε με άνεση μονο και μόνο για να δικαιολογήσουν την κεραια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οσο για την επιστημονική φαντασία,
    Αμ, δυστυχώς, για τους γνώστες, δεν μοιάζει και τόσο.

    Ειναι καιρός που εγινε η 1η αναφορά γυρω απο τα πεπραγμένα της WRC03

    25.5 § 3. 1) Administrations shall determine whether or not a person seeking a license to operate an amateur station shall demonstrate the ability to send and receive texts in Morse code signals.

    τότε, οι επι μέρους διοικήσεις κλήθηκαν να επιλέξουν το αν θα βάλουν τα morse ή όχι στις εξετάσεις για τους νέους ραδιοερασιτέχνες. Η ΕΕΡ σε σχετική ερώτηση του ΥΜΕ (που επραξε ως όφειλε) υπέδειξε την... προ - προηγουμενη σχετική απόφαση της WARC, του....1959(!!!!), που εφερε ως όριο τους 144 MHz!!!! Θα μπορουσαν, εστω, να υποδείξουν αυτήν του 1979, που θέτει το όριο στους 30ΜΗζ, επιτρέποντας στους SW να δουλέψουν μεχρι και τους 50ΜΗζ σε SSB. (τοτε που μας εκχωρήθηκαν οι μπάντες WARC. Αλλά όχι, το γεγονός οτι κάποιοι απλά περνάνε τις ιδιες εξετάσεις με μάς χωρίς τα μορς ποτέ κάποιοι δεν το χώνεψαν και μας κρατάνε στο 1959.....

    Απόσπασμα απο την TR-6101 της CEPT:

    The Recommendation as revised in 2003 reflects the outcome of WRC-03 concerning Article 25 of the ITU Radio Regulations.
    The mandatory Morse code requirement has been removed and the number of amateur classes has been reduced from two to
    one.

    ακόμα και η IARU region 1 Συνιστά στις εντόπιες διοικήσεις να προωθήσουν τις αποφάσεις του Νταβός (ανάμεσα στις οποιες ηταν και να αιτηθουν στα αρμόδια υπουργεια
    και αρχές την συμόρφωση με την WRC'03, (δηλαδή την ενοποίηση των κατηγοριών και την καταργηση των morse σαν κριτήριο εξέτασης)

    Οι δικοι μας βέβαια προωθησαν τότε και μετά απο την εκθεσή τους στο εντελώς παράτυπο των morse για οποιαδήποτε άδεια, την δημιουργία της SW κατηγορίας!!!!

    στην πραγματικότητα, η SW κατηγορία επρεπε να ειχε δημιουργηθει απο την μεταπολίτευση και ενθεν, για να καταλήξουμε το 2003 στην τελική ενοποιηση των κατηγοριών. Αλλά εμεις επιμένουμε να κρατάμε το νομικό καθεστώς 30 χρόνια πίσω και να περιορίζουμε Ελληνες που εχουν τα ίδια δικαιώματα με μας, ψευδώς υποδεικνύοντας τον νομοθέτη σαν λόγο, ενω ο ίδιος συνεχώς αποστέλλει επιστολές για αντιπροτάσεις.

    η ΕΕΡ λειτουργει εσκεμμένα σαν buffer ανάμεσα στην CEPT και στο ΥΥΜΔ, ειναι αποδεδειγμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιάννη καλησπέρα. Θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω τα πιο σημαντικά μόνο, λόγω περιορισμένου χρόνου.

    Έγραψες στη δεύτερη παράγραφο:

    «… Θέμα με τους παράνομους υπάρχει … ως … οσοι το επιθυμουν … »

    Δηλαδή τι εννοείς, ότι θα πρέπει να κάτσω να κάνω τη … νταντά σε όλους όσου γουστάρουν να παρανομούν;;; Βρε Γιάννη είσαι με τα καλά σου; Τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή τα γράφεις έτσι για να περνά η ώρα;
    σφαίρα ελεγχου, οργάνωσής μας, αγκαλιάσουμε, συγγνώμη αλλά εγώ δεν είμαι και δεν ανήκω σε καμία … οργάνωση και ούτε επιθυμώ να χειραγωγήσω κανέναν άνθρωπο!

    Έγραψες στη τέταρτη παράγραφο:

    «…κάποιος μάλιστα εχει οντως πάρει με κανιστρουλα λάδι των 1500 ευρώ το SV, απο εξεταστήριο της κεντρικής Ελλάδας (!!!), αλλά ακόμα κι ετσι προσπαθει και δεν εχει τιποτα να ζηλέψει απο τον οποιοδήποτε αλλο SV- εξακολουθει να μαζευει καρτουλες και να το απολαμβάνει…»

    Νομίζω πως το προηγούμενο σου ξέφυγε και δεν το εννοούσες!
    Δηλαδή αυτός που έχει το χρήμα και μπορεί να αγοράσει μια αδειούλα SV είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να μαζεύει και καρτούλες; Ο άλλος όμως, ξέρεις ποιος; Αυτός που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να πεταχτεί μέχρι το ψιλικατζίδικο να αγοράσει μια αδειούλα SV είναι πολίτης β’ κατηγορίας; Δυο μέτρα και δυο σταθμά;
    Ωραίο σκεπτικό!!! Μπράβο σας παιδιά, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό με αυτές τις βλακείες και τις ρατσιστικές απόψεις για τις αξίες της ζωής τις οποίες διατυμπανίζετε! Αξίες που τις εξισώσατε σε χρήμα! Ιδέες για τις οποίες κάποιοι θυσιαστήκαν τις ανταλλάξατε με πρόσκαιρες και εικονικές ηδονές!
    ΟΚ δεν είμαι χαζός και ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω μου! Όλοι αγοράζονται και όλα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας!
    Άδεις οδήγησης, άδειες παράνομων οικοδομημάτων, άδειες ραδιοερασιτεχνών, συγχωροχάρτια παντός είδους!!! Διαλέχτε όλες οι άδειες για το μήνα Μάρτιο σε τιμή ευκαιρίας! Πάρε κόσμεεεεε.
    Τουλάχιστον ρε παιδιά, κρατήστε τα προσχήματα ρε γαμώτο! Τουλάχιστον τα προσχήματα!!!

    Η κατηγορίες σου στο πρόσωπο της ΕΕΡ είναι πολύ σοβαρές και ίσως θα έπρεπε να το προσέξεις περισσότερο αυτό, γιατί το έργο της ΕΕΡ είμαι σίγουρος πως δε το γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο.

    Φιλικές συμβουλές :
    Α) Γιάννη μην εκτίθεσαι περισσότερο, και μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας.
    Β) Θα σου υπενθυμίσω πως στο μπλογκ του sv-radioamateur είχες πάρει άλλη στάση για τις εκτός μπάντας δραστηριότητες!
    http://sv-radioamateur.blogspot.com/2010/02/kw.html#comments

    73 -… -.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε μου Γιώργο, αστο. Αλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις.....

    Αντιγράφω απο το blog σου..

    """Δ΄ Ο Ερασιτέχνης είναι εγκάρδιος.
    Αργό και υπομονετικό χείρισμα, όποτε ζητείται,
    φιλικές συμβουλές προς τον αρχάριο,
    υποστήριξη και συνεργασία για τα ενδιαφέροντα των άλλων.
    να τα χαρακτηριστικά σημεία του ραδιοερασιτεχνικού πνεύματος.
    ."""


    ΑΝ τους βοηθήσουμε, οσους ΘΕΛΟΥΝ, ΘΑ γινουν μελη της παρέας μας. ΘΑ γινουν καλοι και άξιοι χειριστές.
    ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ να του ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, οσους ΘΕΛΟΥΝ. Απλά πράγματα.

    Αν τώρα κάποιος ΔΕΝ θελει να γίνει ραδιοερασιτέχνης ΝΟΜΙΜΟΣ, με σωστή εφαρμογή αλλά προτιμά να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ,
    ΔΕΝ αποδέχεται την βοήθεια μου να γίνει νομιμος (τετοια που και στο κράτος οφείλω άλλωστε)
    αλλά κορδώνεται και στυλώνεται με υφος "εγω ειμαι ο Γ...ω των 40 κιλοβάτ και μου αρέσει"
    εκει μπορω να του προσάπτω τα μεμπτά του, ακόμα και στον εισαγγελέα να πάω, οπως νόμος ορίζει.


    ΤΙ εχετε στο μυαλό σας, πιά οτι ειναι ο Ραδιοερασιτεχνισμός; ΠΟΣΟ πιά τα εχετε μπερδέψει;;;
    Ειναι μήπως ο "Ράμπο" που ο 2μήδης λέει οτι πρέπει να σκοτώσουμε;
    Ειναι μήπως το χάλι με τα contest που δεν αφήνει ουτε dHZ ελευθερο;
    Ειναι μια συγκριση μεγέθους των...κεραιών μας;
    Ειμαστε εμεις κι οι άλλοι δεν ειναι, ενα πράγμα;

    ΤΙ ειναι πιά;

    "Νομίζω πως το προηγούμενο σου ξέφυγε και δεν το εννοούσες!"

    νομιζω οτι η συγκεκριμένη σκοπιά σου ξεφυγε και δεν την εννοουσες.
    Ειπα οτι ο ανθρωπος 50 χρονών, (μαθε μορς σε 55ρη αν μπορεις, κανε κάν οτι δοκιμάζεις.
    Ηδη ειναι στο κατώφλι οπου η ακοή αρχίζει να εξασθενει,
    απαιτει συγκεκριμένες νοητικές διαδικασίες η ακουστική εκμάθηση,
    που προυποθέτει εγκεφαλικους ακουστικους νευρώνες σε ανάπτυξη,
    απο τους οποιους οι 55ρηδες δεν εχουν και πολλούς... )
    μια φορά και ενα καιρό πηρε την άδεια "για τις κεραίες" πληρώνοντας,
    μεσαιατζής απο κούνια.
    Σιγά σιγά, τα σταμάτησε, και εγινε ραδιοερασιτέχνης,
    με Ο'ΤΙ ο ορισμός εννοει. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.
    Γιατί η ραδιοεπικοινωνία ειναι το πιό υγιεινό ναρκωτικό.

    ΥΠΑΡΧΕΙ προοπτική για ΠΟΛΛΟΥΣ απο αυτους που λυμαίνονται τις συχνότητες,
    να γινουν ραδιοερασιτέχνες,
    ΚΑΛΟΙ ραδιοερασιτέχνες,
    φτάνει να σταματήσει η "κλικα" να τους πετάει μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Αυτός που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να πεταχτεί
    μέχρι το ψιλικατζίδικο να αγοράσει μια αδειούλα SV είναι πολίτης β’ κατηγορίας"

    Αντε μπράβο. Η ευρωπαική νομοθεσία λέει ρητά για την εξίσωση των αδειών σε μία,
    κάποιοι όμως για τις εξυπνάδες μερικών ειναι υποχρεωμένοι
    αν μένουν στην μέση του πουθενά και "κόψει" ο καιρός,
    και δεν εχει τροποσφαιρικό ή σποραδικό, να κλείνουν τον ασύρματο.

    Γιατι δεν μπορουν να παρατήσουν την δουλειά τους ή την κυριακή τους,
    να μην πάνε μια βόλτα με την οικογένεια τους και τα παιδιά τους,
    προκειμένου να κάτσουν σπίτι να βαράνε το κλειδάκι, ΜΗΠΩΣ και περάσουν τα μορς,
    μια απαιτηση αναχρονιστική, ακυρη και εν τέλει, επικίνδυνη.
    Γιατι γι αυτό ειναι η συζήτηση, οσο κι αν παλευουμε να την εκτρέψουμε...

    Κάποιοι άλλοι που τα εχουν, και χάρη στην νεοελληνική σαπίλα,
    σκάνε την 1500ρα και μιλάνε. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ, αυτό κατα την γνώμη μας;

    "Ωραίο σκεπτικό!!! Μπράβο σας παιδιά, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό
    με αυτές τις βλακείες και τις ρατσιστικές απόψεις για τις αξίες της ζωής
    τις οποίες διατυμπανίζετε!
    Αξίες που τις εξισώσατε σε χρήμα!
    Ιδέες για τις οποίες κάποιοι θυσιαστήκαν
    τις ανταλλάξατε με πρόσκαιρες και εικονικές ηδονές!"

    ποιός ήρθε?
    Καλά, ολα αυτά πού τα ειδες και τα βλέπεις μόνο εσυ;

    Γιώργο, εγω χρησιμοποιω πρώτο πληθυντικό
    γιατί δεν βγάζω την ουρά μου απέξω απο καμία κατάσταση,
    και δεν εχω βγάλει δάχτυλο να δειχνω ποτέ.
    Εσυ, ΓΙΑΤΙ το κάνεις?

    Γιώργο, εγω ειχα την επιλογή να ειμαι callsign σειράς C.
    Στα ηλεκτρονικα με "εμπασε" για τα καλά το ARRL Handbook του '93.
    Δεν το εκανα, γιατι δεν ενοιωθα ωριμος,
    για να μην πετάω πέτρες οταν πιάνω το μικρόφωνο,
    για να νοιωθω οτι εχω την γνώση να βοηθησω οσους μπορώ.
    ακόμα και σήμερα,
    σαν SV και κατα ομολογία του εξεταστή μου
    απο τους καλύτερους της 10ετίας στο κλειδί,
    δεν τολμώ να κανω CQ παρα μόνο απαντώ,
    μην τυχόν και κανεις μου πει οτι δεν ειμαι καλός χειριστής.
    Ετσι και στις απόψεις μου, αν δεν τις "ψησω" να κατασταλάξουν δεν τις αρθρώνω.
    Το θεμα ειναι οτι εχω μάθει να μπαινω στα παπούτσια των άλλων
    και να βλέπω με τα μάτια τους απο την σκοπιά τους τα πράγματα.
    Δεν ξέρω τι λες,
    αλλά ενας σφαιρικός παρατηρητης θα πρέπει να εχει σκάσει απο τα γέλια.
    Προασπίζω με τόσο σθένος τον ορισμό του ρδιοερασιτεχνισμου,
    που το να μου απαγγέλεις τέτοια κατηγορία φαντάζει το λιγότερο γελοιο.
    Ειναι αλήθεια οτι καθε ενας μπορει να εχει τις απόψεις του.
    Ειναι υγιες και δημοκρατικό αυτό.
    Το να σου προσάπτουν όμως κατηγορίες για το οτι εχεις τέτοιες απόψεις, δεν ειναι.
    Τελος πάντων, το προσπερνώ.

    Και τέλος,

    ΠΟΥ ειδες την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ υπαναχώρηση απο τα γραφόμενά μου τόσο στο μπλόγκ του SV-Radioamateur οσο στο δικό μου?

    Ειπα πουθενα "ελα μωρε, δεν πειράζει, ασε τα παιδια να κάνουν ο'τι θέλουν";
    δειξε μου το και θα κόψω τα δάχτυλα που το γράψανε και την γλώσσα που το είπε,
    θα αφήσω μονο τον δείκτη για το straight key!!!
    Ειπα μόνο οτι ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ, για να τους κάνουμε νομιμους τους ζητάμε να μάθουν ενα mode
    το οποιο αν θέλανε να το μαθουνε θα το μαθαινανε και σαν νόμιμοι.
    Ενα mode το οποιο οι παγκόσμιες διοικήσεις ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΠΙΑ. Τελεία και πάυλα.

    Και αντί να εισηγηθει ουτως η ΕΕΡ
    βομβαρδίζει οποιον το εισηγείται.
    Γιατι η ΕΕΡ επιτρέπει και διαιωνίζει
    την κατάσταση που γίνεται με τις 1500ρες,
    χαρη στην αναχρονιστική στάση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οσο για το περιβόητο "εργο" της ΕΕΡ,
    ειμαι στην Κρήτη και ακόμα το ψάχνω.
    Ολο τον χειμώνα το SV9SIX λειτουργουσε κανονικά
    πάνω στην εποχή των σποραδικών τα επαιξε πάλι και εδω και 1 μηνα ειναι off.
    Η συνδρομή νέου μέλους ειναι 42 ευρω, δικαιωμα εγγραφής 21 ευρώ,
    63 ευρώ για να γραφτώ στην ΕΕΡ. Το αντίστοιχο κόστος για την ARRL ειναι 28 ευρώ! (39$).
    Ας μην μου πει κανεις για το περιοδικό, γιατι απο την ώρα που εβαλα τα 2 μεγαμπίτ το περιοδικό μου ειναι αχρηστο.
    Ουτε για τα νεα εντευκτήρια, γιατι ουτε εκει θα παω ποτε,
    αφου με χωρίζουν 310 χιλιόμετρα θάλασσας.

    Για να κάνω δοκιμές στους 10GHz πάλι αθήνα θα πρέπει να ανεβω, οποτε δεν τιθεται θεμα τετοιας εξυπηρέτησης,
    Τι μενει πιά?

    Δεν με ενθουσιαζει, το λοιπόν, η παρουσία της.
    Μάλιστα, ειναι τόσο ακριβή που δρα σαν ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια μου για ραδιοεπικοινωνια.
    Οταν ο άλλος μου λέει "via bureau" εγω ΤΙ να του πω?
    Ακριβολογωντας μάλλον με κόβει παρά με βοηθά, ισως και να ήμουν καλύτερα αν δεν υπήρχε.

    Αναδρομή στο παρελθόν, δεν επιθυμώ να δω, γιατι κάποιοι παλιοι ραδιοερασιτέχνες πληρωσαν τότε για το αντίστοιχο εργο. Το σημερινό εργο για μενα, θελω να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τις θέσεις μου θα τις διατυπώσω σε τρία μέρη, όσες και οι τελευταίες αναρτήσεις σου.

    Μέρος πρώτο:

    Αγαπητέ Γιάννη, στην ίδια ανάρτηση και λίγο πιο πάνω έχω γράψει ότι ο ερασιτέχνης είναι και ευγενικός! Κάτι που μάλλον σου έχει ξεφύγει όπως και τόσα άλλα!!! Εφόσον άλλα διαβάζω και άλλα καταλαβαίνω, τι κάθεσαι και ασχολείσαι με το μπλόγκ μου και χαλάς τη ζαχαρένια σου;

    Βοήθεια, προσωπικά εγώ, έχω προσφέρει και ας το έχω πληρώσει ακριβά!!!
    Εκτός αυτού, βοήθεια προσφέρουμε όταν μας το ζητήσει κάποιος, αν δε κάνω λάθος! Πάμε παρακάτω!

    Το τι είναι ραδιοερασιτεχνισμός, τουλάχιστον εγώ, το γνωρίζω πολύ καλά. Στο έχω γράψει πιο παλιά αλλά τελικά δε θες να το καταλάβεις!!! Είτε σου αρέσει είτε όχι, ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι υπηρεσία και όχι κάτι αόριστο.
    Σε ότι αφορά τα γραφόμενα του 2Μίδη, καλύτερα να απευθυνθείς στο δικό του μπλόγκ.
    Τι, και με τα contest έχεις πρόβλημα; Τελικά ρε συ Γιάννη, γιατί δε πας στο Υπουργείο να του πεις πως τον θες εσύ και η παρέα σου το ραδιοερασιτεχνισμό για να τελειώνουμε; Αφού έχεις πρόβλημα με τα contest, τα παράπονά σου στην ARRL, στη οποία είσαι και μέλος. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα σου με τα contest; Μήπως επειδή δε μπορείς να πάρεις μέρος σε αυτά, θες και τη κατάργησή τους; Το ξέρεις εκείνο που λέει, «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»; Μα καλά, προτού δώσεις εξετάσεις δεν είχες φροντίσει να ενημερωθείς για τις ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες; Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι δεν έχεις σχεδόν καμία επαφή με το θέμα και καμία ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα!
    Πάντως εγώ θα σου πρότεινα, εάν θες ένα ωραίο hobby, να επιλέξεις τη συλλογή πεταλούδων. Έχω ακούσει πολύ ωραίες ιστορίες γύρω από αυτό. Για σκέψου το καλύτερα!

    Τελικά ο άνθρωπος πόσο χρονών είναι, 50 ή 55; Αποφάσισε γιατί αρχίζω και πιστεύω πως ο εν λόγο δεν είναι καν υπαρκτό πρόσωπο!
    Όσο για τη … επιστημονική προσέγγιση … στάθηκες άτυχος γιατί, η αληθινή επιστημονική κοινότητα δεν αναφέρει αυτά που … νομίζεις εσύ (!) αλλά ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες αφομοιώνουν πιο δύσκολα απ ότι οι νεαρές. Όχι όμως ότι δεν μπορούν να αφομοιώσουν! Αχ ρε Γιάννη, στο έγραψα και τις προάλλες. Σταμάτα πια, γιατί εκτίθεσαι και μάλιστα ανεπανόρθωτα! Αναρωτιέμαι δε, τι άλλο θα σκαρφιστείς για να δικαιολογήσεις τη τεμπελιά! Θα δείξει, που θα πάει.

    Κλίκα, ποια κλίκα; Αφού υπάρχει κλίκα γιατί δε τη κατονομάζεις; Μήπως, τελικά ανήκεις εσύ σε κάποια κλίκα και απλά νομίζεις ότι υπάρχει και κάποια άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μέρος δεύτερο:

    Όσο και να επιλέγεις αυτά που θες να περάσεις, μάλλον θα πέφτεις συνεχώς πάνω σε βράχο!
    Ήρθε ο καιρός λοιπόν να μάθεις πως εκτός από το τροποσφαιρικό και το σποραδικό υπάρχουν και οι … δορυφόροι! Ωχ, υπάρχει και το ΕΜΕ!
    Συγνώμη που σου χάλασα τη … συνταγή! Λοιπόν δραστηριότητες, απ’ ότι βλέπεις, υπάρχουν! Όρεξη όμως δεν υπάρχει και για να καλύψουμε αυτή την ανορεξία, ε ας ασχοληθούμε με όλα τα άλλα!

    Όποιος θέλει και την οικογένεια φροντίζει και τις ραδιοερασιτεχνικές του δραστηριότητες φέρνει εις πέρας, αρκεί να το θέλει και να του αρέσει αυτό που κάνει! Που την είδες εσύ την εκτροπή της συζήτησης;

    Και φτάνουμε στο επίμαχο και πιο σοβαρό θέμα.
    Η νεοελληνική σαπίλα δεν είναι μόνο ο υπάλληλος που τα αρπάζει, αλλά και ο πολίτης που τα δίνει! Πιο σοβαρή περίπτωση μάλιστα είναι ο δεύτερος αφού αυτός είναι και η αιτία που διαδόθηκε αυτός ο τρόπος! Εάν ποτέ γίνει εισαγγελική έρευνα, να ξέρεις ότι θα τη πληρώσουν και οι δύο μεριές! Για τη σαπίλα λοιπόν Γιάννη υπεύθυνος σίγουρα δεν είμαι εγώ, γι’ αυτό εξαιρώ εαυτόν, αλλά μερικοί σα το φιλαράκο σου που για να κάνουν το δικό τους δε διστάζουν να κάνουν το κατάπτυστο, δηλαδή να εξαγοράσουν!
    Τα’ αγαθά κόποις κτώνται. Έτσι λειτουργώ εγώ Γιάννη.
    Να λοιπόν ποιος ήρθε! Εάν και πάλι δε το κατάλαβες δε θα σου κρατήσω κακία! Άλλωστε γνωρίζω πολύ καλά πως τα «δάχτυλα δεν είναι όλα ίσα μεταξύ τους».

    Α, μάλιστα! Δεν το ήξερα ότι πρέπει να νοιώθω και ενοχές που έχω διακριτικό από C! Συγνώμη αλλά αυτό τώρα που κολλάει; Τι θες δηλαδή να μου πεις; Ότι είσαι κάτι, σα να λέμε παλιά καραβάνα; Ή μήπως είναι κάτι άλλο και σε παρεξήγησα εγώ ο … κακεντρεχής; Η παρακάτω … απολογία περί ωριμότητας και τα σχετικά, δε τα σχολιάζω γιατί είναι προσωπικά σου θέματα που δε με αφορούν! Α, κάτι που όμως είναι σημαντικό, εάν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου καλά κάνεις και δεν ασχολείσαι με το DXing, άσε όμως αυτούς που τους αρέσει να ασχολούνται.

    Για πάμε στην άλλη επίμαχη παράγραφο:
    «Δεν ξέρω τι λες,
    αλλά ενας σφαιρικός παρατηρητης θα πρέπει να εχει σκάσει απο τα γέλια»
    Υποθέτω ότι αυτό το έγραψες για να αναφερθείς στα γραφόμενά σου!
    Εάν είναι έτσι τότε το δέχομαι το σχόλιο σε αντίθετη όμως περίπτωση πρέπει να ξεκαθαρίσεις αυτή σου τη φράση, οπωσδήποτε.

    Έγραψες … προασπίζω τον ορισμό του ραδιοερασιτεχνισμού … ,
    μα καλά ποιος είσαι, η Μητέρα Τερέζα των ραδιοερασιτεχνών; Εάν ναι, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιος σου το ζήτησε; Ήμαρτον, τι άλλο θα ζήσω;;;
    Πράγματι, είχες δίκιο! Όποιος διαβάζει αυτά που έγραψες, θα έχει … ξεραθεί από τα γέλια.
    Όσο για τη τελευταία πρόταση, δε νομίζω να σε έστησε κανείς στο σκαμνί!

    Θα το γράψω για τελευταία φορά! Στο μπλόγκ του svradioamateur όχι μόνο καταδικάζεις τις εξωσυχνοτικές δραστηριότητες αλλά τις θεωρείς και άκρως ενοχλητικές κατά τον καιρό που έπρεπε να τις χρησιμοποιήσεις, μάλλον κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σου θητείας. Παρόλα αυτά όμως έχεις αφήσει να εννοηθεί ότι: ε τι να κάνουν κι αυτοί αφού δεν έχουν άδεια SV θα βγουν κάπου αλλού! Ελπίζω αυτή τη φορά να το έπιασες!

    Πάλι η ΕΕΡ σου φταίει; Μήπως φταίει και για την τρύπα του όζοντος; Μήπως και για τη μαύρη τρύπα της οικονομίας; Στη πυρά η ΕΕΡ, γιατί είναι η πραγματική αιτία των δυνών που μαστίζουν αυτό το τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μέρος τρίτο και τελευταίο:

    Το έργο της ΕΕΡ αν δε το γνωρίζεις, δε φταίει η ίδια γι αυτό, αλλά εσύ που δε φρόντισες να μάθεις.
    Λοιπόν και τι περιμένεις; Να έρθει κλιμάκιο από την Αθήνα να επισκευάσει το SV9SIX; Αντί να κάθεσαι και να ασχολείσαι με όλες αυτές τις άνευ ουσίας δραστηριότητες, γιατί δεν φτιάχνεις μια επιτροπή υψηλών συχνοτήτων που να το συντηρεί και να το επισκευάζει;
    Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι μέλος της ARRL! Αλήθεια, γιατί δε πας, με τα 28 Ευρώ συνδρομή που δίνεις, στους Αμερικάνους να σου φτιάξουν αυτοί ένα SV9SIX που θα δουλεύει όλο το χρόνο; Και μάλιστα όποτε αυτό δε λειτουργεί, να τους φωνάζεις να έρθουν να στο επισκευάσουν και αν δε το κάνουν τότε να τους κράζεις κανονικά! Εγώ δε, θα είμαι δίπλα σου και θα σου συμπαραστέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις!!!

    Είναι γεγονός αυτό, πολλά μέλη δεν έχουν τη δυνατότητα, κυρίως λόγο απόστασης, να παρευρίσκονται κάθε Τετάρτη στα εντευκτήρια της ΕΕΡ, αλλά είναι μέλη!
    Αλλά, πάλι ξέχασα! Πολλοί από αυτούς ασχολούνται με ραδιοερασιτεχνικές ασχολίες, τις οποίες εσύ έχεις … αφορίσει!

    Σε ότι αφορά το via bureau, το καταλαβαίνω ότι δε τραβάς ιδιαίτερο ζόρι, αφού λόγο προθέματος είσαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη καρτούλα και μάλιστα με το αζημίωτο! Γι αυτό το λόγο σε ενοχλεί η ύπαρξη του bureau;

    Και τέλος για τη τελευταία παράγραφο, μα καλά τι νομίζεις ότι με είκοσι, τριάντα, δε ξέρω κι εγώ πόσες ακριβώς είναι, συνδρομές έχει γίνει απόσβεση κοστών των επαναληπτών των ζευκτών, του beacon, συν τα τρέχοντα έξοδα του bureau;
    Μήπως κατά τύχη έχεις ακουστά για τα κόστη αυτών των μηχανημάτων; Και μακάρι να ήταν μόνο αυτά! Έχεις πάει ποτέ να παρακαλέσεις για να σε αφήσουν να στήσεις επαναλήπτη σε ένα σημείο, κάπως πιο ασφαλή; Για να μη μιλήσουμε για τις … δολιοφθορές! Αλλά όχι, εσύ προτιμάς να κάθεσαι στην αναπαυτική καρέκλα του γραφείο σου και να κριτικάρεις το έργο κάποιων, που θυσιάζουν και τη Κυριακή και την οικογενειακή θαλπωρή, για να μπορείς εσύ να μιλάς σε κάποιον από τους επαναλήπτες ή τους ζευκτές της ΕΕΡ.
    Τη προηγούμενη Τετάρτη μου έλεγε ένας συνάδελφος, αυτά που τράβηξε τη Μ. Πέμπτη, πού είχε πάει για να κάνει μια επισκευή στο R0, του Ταΰγετου. Είχε την ατυχία να πάθει βλάβη το αυτοκίνητό του και έμεινε στη μέση του … πουθενά! Αναγκάστηκε να περάσει ένα μικρό Γολγοθά για να λειτουργεί ο επαναλήπτης, και να τον χαίρονται όλοι.
    Τουλάχιστο ένα ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο, το αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι!
    Τι έργο περιμένει να δεις; Άμα ο σύλλογος δεν έχει μέλη έργο δε μπορεί να υπάρξει. Για ποιόν άλλωστε να κάνει έργο; Εάν θέλετε έργο μαζευτείτε, γραφτείτε και μετά θα μπορείτε και να απαιτήσετε!

    Λυπάμαι που στο γράφω Γιάννη, αλλά είσαι βαθιά νυχτωμένος, σε ότι αφορά τα πιο πάνω!
    Σου υπενθυμίζω ότι χειρότερη από την αμάθεια είναι η ημιμάθεια!

    Θα μου επιτρέψεις να εκφράσω και μια απορία: δε ξέρω αν αυτά που γράφεις τα σκέπτεσαι από μόνο σου ή σε παρακινούν κάποιοι!
    Φιλική συμβουλή: Αν ισχύει το τελευταίο, να προσέχεις περισσότερο τις παρέες σου.

    Φιλικά πάντα, 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βοήθεια φίλε Γιώργο και εγω προσφέρω οσο μπορώ και το
    πληρώνω ενίοτε.
    Ξέρω όμως οτι αν απο τους 10 ο ενας γινει σωστός ραδιοερασιτέχνης και ενας ακόμα μου πει ενα ευχαριστώ, ειναι μεγάλο θέμα. Γι αυτό το 10% μπορει και να παλευουμε όλοι. Μην περιμένεις 100% επιτυχία, εχεις να κάνεις με ανθρωπους, και όλοι οι ανθρωποι διακατέχονται απο πάθη.
    Αλλους τους οδηγουν ψηλά, μα ειναι μοναχικά στην κορυφή. Αλλους τους πετάνε χάμω στο χώμα και πάλι μόνοι μένουν.
    Μόνο αυτοι που εχουν μάθει να ελεγχουν τα πάθη τους μπορουν να φτάσουν ψηλά και ταυτόχρονα να ειναι αγαπητοι απο όλους.

    Με τα κόντεστ δεν εχω πρόβλημα, οταν κάθονται στο portion του bandplan που προβλέπεται γι αυτά. λ.χ. Στους 14ΜΗζ πάνω απο τους 14.300 τα κοντεστ απαγορευεται να φτάνουν. Εχετε δει τι γίνεται εκει? Πόσοι το τηρουνε? Πάλι εγω ειμαι ο κακός?
    "να του πεις πως τον θες εσύ και η παρέα σου το ραδιοερασιτεχνισμό"
    Εγω και η παρέα μου? Μα κι εσυ εισαι στην παρέα μου. Συζήτηση κάνουμε, Γιώργο, δεν βαλθηκα να επιβάλλω απόψεις εγω. Αν το βλεπεις διαφορετικά, δεν σου φταίω εγω! Δεν νοιωθω οτι ειναι ασχημο να μαθαινω μια σκοπιά ακόμα, και πως βλεπει και κάποιος άλλος τα πράγματα. Στην τελική, δεν μας βλέπω να διαφωνουμε κάιρια σε κάτι. Μεσα απο μια συζήτηση παλευω να μάθω και να διδάξω αν μπορώ, οπως κάνω πάντοτε σε αυτή την ζωή. Τωρα, αν τα θέματα που τίθενται ειναι τέτοια που να σου προκαλουν την επιθεση εις βάρος μου με τέτοιο μένος, τοτε και βέβαια θα σε αφήσω ησυχο και συγγνωμη για την αναστάτωση!

    Το να παραθέτω την συνδρομή της μεγαλύτερης ραδιοερασιτεχνικής οργάνωσης του πλανήτη και το κόστος της συνδρομής της, δεν σημαινει το οτι ειμαι και μέλος!

    Μια αναφορική συγκριση κάνω, ως άλλωστε δικαιούμαι ως εκ των πραγμάτων πιεζόμενο (λεγε με bureau), υποψήφιο μέλος, και προβάλλω μια ενσταση ως προς το κόστος της συνδρομής, οτι ειναι πολύ ακριβή για το βαλάντιό μου. Δεν δικαιουμαι να παραθέσω το κόστος της συνδρομής στην Aμερική και εδω σαν επιχειρημα?
    Πως το κάνουν οι τηλεοράσεις για τα σουπερμαρκετ και την βενζίνη στην Ελλάδα και στην Eυρώπη, λογου χάρη? Ειπε κανεις πολιτικός "ε αφου λέτε τέτοια, εσείς να βαζετε βενζίνη απο την Πορτογαλία?!?" Για να κάνει πως το λέει να γελάσουμε!
    Ιδου! Απο την μία, εχω τα 39$, και απο την άλλη τα 63 ευρώ! Εγω φταίω? Τα γεγονότα ειναι αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οσο για τις πεταλούδες, λυπάμαι φίλε μου αλλά θα σε στενοχωρήσω.
    Οχι μόνο δεν μπορεί κανεις να πει οτι δεν εχω σχέση με το χόμπυ (οπως ειπα και στον τεχνικό τομέα με αγαπάνε πολύ οι συνάδελφοι φίλοι μου),
    οχι μόνο δεν μπορει να με κατηγορήσει κάποιος γι αυτό, αλλά πολλάκις εχω αποδείξει οτι ρέει στο αίμα μου απο παιδί.

    Ειναι λίγο θέμα το οτι με την στάση σου φαινεται να αγνοείς εντελώς το οτι ερασιτεχνισμός δεν ειναι μόνο το Contest!
    Εγω θα βγώ στον αέρα με 100W μαξιμουμ (20W στα 10μ, το επισκευασμένο lincoln μου) κι ενα δίπολο, θα τα πάρω οπου πάω, και θα ακουω μεχρι να βρώ κάτι που θα μου τραβήξει την προσοχή.

    Με το DX ασχολουμαι, αλλά με συγκεκριμένες επαφές. Η DX-ική καθημερινότητα του "σημερα ενεργοποιήθηκε η βόρεια Κορέα στα 40μ" με απασχολεί λίγο. Εγω βάζω κι άλλους παράγοντες, οπως ή ώρα και το Mode της διάδοσης. Ειναι κακό; Δεν μου αρέσουν τα Pileup, μάλλον QRP προσέγγιση εχω, και δεν μπορώ τα κιλοβάτ. Μου αρέσουν τα σπάνια.

    Οπως προχθές στις 0300 το πρωί ακουσα στους 14.017 ενα CQ στα 30WPM. Το λοιπόν, με καταληπτότητα 2 και s1 και λόγω της μεγάλης ταχύτητας, μπορει να μην το πήρα, αλλά το γεγονός οτι το άκουσα για μενα στις 3 το πρωι στους 14 σημαινει τα πάντα. Θα συνεχίσω να ακουω τρελά, εκτός διάδοσης, γιατι δεν μου αρέσουν οι καθημερινές αλλά οι πιό τρελές επαφές.

    ΚΑΙ αυτό ειναι ραδιοερασιτεχνισμός,

    ΚΑΙ τα κόντεστ,

    (που απλά τα θέλω να μενουν στην ΘΕΣΗ τους και να μην πιάνουν όλη την μπάντα κάθε φορά το σαββατοκύριακο που ειμαι λάσκα και ψάχνω μια συμβατική επαφή για να μην πηζω στο ιντερνετ ψάχνοντας τους όρους και τι πρέπει να δωσω στον ανταποκριτή για να ειναι "εγκυρη" η επαφή).Πάλι τρελός και εκτός τόπου και χρόνου ειμαι?
    Τα contest ΔΕΝ πρέπει να πατάνε στα Transcontinental και DXpedition portion. εκεί ενίσταμαι.
    Εγω με την βίβλο (bandplan) στο χέρι πορευομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μακάρι να ειχαν όλοι οι ανθρωποι και σε όλα τους, τις δυνατότητες που τους προσάπτεις οσον αφορά την ακοή.
    Ετσι, δεν θα ετρεχε ο κάθε 40ρης να αγοράσει γυαλιά πρεσβυωπίας, δεν θα τρεχαμε στους γιατρους, θα ημασταν μιά χαρά και απλά καπου στα 100 μας χρόνια, θα κοιμομασταν ενα βράδυ και δεν θα ξυπνουσαμε το πρωί!
    Δυστυχώς για όλους μας, δεν ισχυει κάτι τέτοιο. Εχει σημασία ποιός ειναι ο άνθρωπος? Εχω γράψει το Call στο Email που σου εστειλα. Δεν ειναι ενας αλλά δυο. Τρέχουν όλη μερα απο δουλεια σε δουλεια για να θρέψουν κοπέλια. Δεν εχουν χρόνο για τα βίτσια των Morseαδων, πρέπει και να ζήσουνε και αυτοι και η οικογένειά τους. Αλλά να τους απαγορευεται εν Ελλάδι κάτι που με την ίδια αδεια τους επιτρέπεται π.χ. στην Ιταλία ή στην Γαλλία?!?!? Δεν φαντάζει τρελό?
    Ή μηπως νομίζεις οτι καμιά διοικηση παίρνει στα σοβαρά τις αναδρομικές ιστορίες για αγρίους που παρέχει το ΥΥΜΔ οτι η άδεια ειναι "ισοδυναμη με την κατηγορία 2 οπως ισχυε κατα CEPT πριν την ενοποιηση των κατηγοριών"? Φυσικά και οι διοικήσεις παιρνουν την εντόπια νομοθεσία κατα γράμμα - απαντουν "αν η άδειά σας ισοδυναμει με την παλαι ποτε κατηγορία 2 που ενοποιήθηκε με την κατηγορία 1 σε μία κατηγορία, τότε η αδεια σας στην χώρα μας ανήκει (αφου η νομοθεσία μας αναγνωρίζει μια μονο κατηγορία πλέον) σε αυτή την μια ενοποιημένη (HAREC) κατηγορία!!!! ή αυτό ή δεν ισχύει κάν!"Γιατί στην χώρα της ευρώπης που η HAREC αδεια εχει προκύψει απο την ενοποίηση, δεν σταματά κανεις εναν SW να του πει οτι "εκπεμπει παράνομα" με την ΤΡΕΧΟΥΣΑ εντόπια νομοθεσία. Εισαι ραδιοερασιτέχνης? εχεις αδεια. Απλό. και κάθεσαι ενα μήνα εξω, κάνεις το DXCC στα βραχέα, και γυρίζεις πίσω με το DXCC με I9/SW9OFO και δεν μπορει και κανεις να πει τίποτε, γιατι ησουν νόμιμος εκει που το εκανες!!!


    "Παρόλα αυτά όμως έχεις αφήσει να εννοηθεί ότι: ε τι να κάνουν κι αυτοί αφού δεν έχουν άδεια SV θα βγουν κάπου αλλού! Ελπίζω αυτή τη φορά να το έπιασες!"

    Μου αποδίδεις πολλάκις φράσεις που δεν εχουν να κάνουν με οποιαδήποτε αναφορά μου. Αυτόν τον συνδυασμο, σου ξαναλέω, τον εχεις κάνει εσυ κι όχι εγω. Εχω γράψει τόσες πια σελίδες κειμενο, αλλά οπως είπες βράχο χτυπάω. Αυτό κατάλαβες κι αυτό εμεινε. Τι άλλο να εξηγήσω πιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν ειναι αυτή η ερμηνεια που παλευω να δώσω και το αντιπαρέρχομαι ρητά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση εχει η σφαιρική παρατήρηση του οτι στις πιό πολλές διοικήσεις παγκόσμια εχει απαλειφθει με την παραινεση της ITU, της ITU, για όνομα πια, το mode, και εμεις το εξετάζουμε ακόμα. Αν εγω ήθελα να κάνω τον παράνομο, το βραχεάκι μου το ειχα, την κεραιουλα μου την εστηνα, και απλά εβγαινα όπως τόσοι που εσφαλμένα τους αφήνουμε ανέγγικτους. Αντι αυτου, εκατσα στην άλλη γωνία, και ειπα "δεν βγαινω εως οτου ενοποιηθουν κι εδω ως οφείλουν οι κατηγορίες. Εν τω μεταξύ, βαλαμε μπροστά κάποιες συζητήσεις, σε fora, σε blogs, σε διάφορα, και κάποιοι με χαρακτήριζαν τεμπέλη οτι "δεν κάθομαι να τα μάθω". Το μεγαλύτερο των αστείων όλων ειναι οτι το SV το πήρα οχι γιατι το ενοιωθα οτι το ειχα ΤΗΝ αναγκη, αλλά για να μην με ξαναπει ποτέ και κανεις τεμπέλη! Υπάρχουν άλλωστε τόσοι SW που διαπρέπουν με τις δοκιμές τους (και σε CW!!!) και την τεχνική τους αρτιότητα που βάζουν τα γυαλιά σε πολλους μα τοσο φρικτά πολλους SV που πιά δεν ξέρουν πως λέγεται η υποδοχή που μπαίνει το κλειδί στον πομποδέκτη...
    Οταν όμως μιλουσα γι αυτά τα θέματα σαν SW με λέγανε τεμπέλη και οτι "δεν ειμαι αξιος". Ιδου η Ρόδος και το άλμα ειναι τεράστιο....(κάναμε και τοπικό ρεκόρ 10ετίας! HIHI...). Και αξιος ειμαι και οπου νοιωθω εκπέμπω και νόμιμα, και οπου θελω να μιλήσω μιλώ, KAI AKOMA AYTA ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ. Τι πιό απτό απο αυτό το επιχειρημα? Τι άλλο σημαιάκι να κουνήσω πιά?



    Για τους δορυφόρους και τα EMΕ αντιλαμβάνεσαι βεβαια οτι υπερβάλλεις. Και τα 2 mode
    >προυποθέτουν περασματα δορυφόρου ή φεγγάρι
    >το ΕΜΕ αν ηταν σε θέση να το κάνουνε θα ηταν και SV
    >ο εξοπλισμός που απαιτείται ειναι... (χιχι θα το πώ πάλι και δεν θέλω)...ας πουμε ακριβός. 3διάστατο az-el ροτορα και στακαρισμένες κεραίες??? εχει την ίδια όψη με ενα σύρμα πάνω στην ταράτσα? τραβάτε με κι ας κλαίω. Το doppler? οι προενισχυτές? ο ΑΟ-51 περνά 1 χρήσιμη φορά την μέρα, το αυτό και για τον κινέζο αν ειναι ανοιχτός, το αυτό και για τον 27, το αυτό και για τον 50. Πάλι όμως δεν εξηγουμε σε ποιόν χρωστάνε να χρησιμοποιουν τις 3 απο τις 17 μπάντες απο τa LF μεχρι τους 1,2 αφου εχουν δώσει και περάσει την ίδια ύλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οσο για τις κλίκες, αν δεν υπήρχαν κλίκες δεν θα υπήρχαν και 3 ενώσεις ραδιοερασιτεχνών που νοουν εαυτους πανελλήνιας εμβέλειας, και ο νοών νοείτω.

    Τωρα, για το το σε ποιά κλίκα ανήκω εγω, να σου πω. Ψάξε βρες ίχνη μου. Ρωτησε, βρε αδερφέ! Ρώτα! Οποιον θέλεις. Να δουμε τι απαντήσεις θα μαζέψεις.
    Γιατι στην Ελλάδα και παντου ισχύει οτι "ΔΕν ειναι με μάς, οπότε θα ειναι με τους άλλους!!!!!" Κομματικά, φοιτητικά, επαγγελματικά, συνδικαλιστικά, παντου την ίδια ανόητη και κενή λογική όλοι επικαλουμαστε. Γιατί το λοιπόν να διαφέρει η κοινωνία των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών απο αυτό?

    Εγω, συνάδελφε Γιώργο, ανήκω στην κλίκα των παγκόσμιων ραδιοερασιτεχνών. Εισαι μια εξαιρεση στον κανόνα, το οτι γράφω ακόμα στο ιστολόγιό σου. Αφου το θες, θα εκλειψει και αυτή σε λίγο παραυτα. Γιατί απο δω και εμπρός και μετά απο τέτοιες "προσεγγίσεις" του σε ποιά κλίκα ανήκω, θα αφήσω τα λόγια και θα πιάσω τα εργα - θα καταστήσω ηλίου φαεινότερο πλέον οτι ανήκω ΜΟΝΟ στην διεθνή. Η σελίδα μου ειναι ήδη στα Αγγλικά, το μπλόγκ έπαψα να το ενημερώνω και μάλιστα εσβησα την αγγλική μετάφραση (για το καλο του SV), σε λιγο θα το κατεβάσω κι αυτό, ήδη γράφω μόνο στα παγκόσμια φόρα των Ρ/Ε, δινοντας τεχνικές συμβουλές και συμβουλές χειρισμου. Οποιος θέλει, ας ακολουθήσει εκεί, μακριά απο τις "κλίκες" του ΕΣΡ, της ΕΡΡ, του ΕΡΣ. Ηδη αποζημιώθηκα σημερα, οταν ενας φίλος απο την Γαλλία, εψαξε να με βρει να μιλήσουμε μολις πάτησε Κρήτη. Πέρασαμε υπέροχα, δεν υπήρχε τίποτε να μας χωρίζει, αλλά υπήρχαν τόσα να μας ενώνουν...

    Θα ανήκω στο εξής σε μιά άλλη "κλίκα". Αυτή που επεξεργάζεται κάθε δυνατή πτυχή του ραδιοερασιτεχνισμου και κοιτάζει να δει πως θα τον ενδυναμώσει, πως θα εντείνει την φιλία των ερασιτεχνών μεταξύ τους χωρις σκοπιμότητες και μίση, αυτή που μελετά ασταμάτητα τεχνολογία και συμπεριφορές για το καλύτερο αυριο του ραδιοερασιτεχνισμου, αυτή που μαζευει γνωσεις, δυνάμεις και με ανοιχτό, νεανικό,και παράλληλα τεχνικά εμπειρο μυαλό θα παλεψει να βρει τα σημεία που προκαλουν την αποστροφή των νέων απο το χόμπυ και ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
    Αυτή ειναι η "κλίκα" στην οποια ανήκω και μόνο μόνος μου δεν νοιωθω....

    Μεγάλωσα με το Handbook, τα QST και τα QEX του μετέπειτα κουμπάρου μου, εχοντας ενα όραμα, οτι κάπου εκει εξω υπάρχει ενας κόσμος μαγικός, που αποτελειται μόνο απο αγάπη για την ραδιοεπικοινωνία, μονο απο αγάπη προς τον συναδελφο μεσα απο την τεχνολογία. Οπως σου εγραψα και στα προηγουμενα ποστ, δισταζα να τον αγγίξω μεχρι να νοιωσω άξιος γι αυτόν. Μόλις ομως αγγιξα το σύννεφο, αυτό διαλύθηκε κι εδωσε την θέση του σε ενα τέτοιο θέαμα, που δεν μπορεσα να το πιστέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. για το SV9SIX, ρωτα και θα μάθεις που βρίσκεται και πώς μπαινεις μέσα μονο και μόνο για να το δείς και ξαναρώτα με μετά γιατι δεν φτιάχνω "τεχνική επιτροπή" Ξέρεις οτι προχθές το μεσημέρι το ειχα στα 70μ απόσταση? Δεν μπορω να το αγγίξω, εκει που ειναι. Δεν μπορώ. Απλά, ρωτα. Ο'τι μπορώ και ανήκει στην ραδιοερασιτεχνική κοινότητα ή ακόμα και σε μεμονωμένο ραδιοερασιτέχνη το φτιάχνω χωρις συζήτηση. Ασφάλειες σε βουνά, κεραιοσυστήματα, εναρμονίσεις συχνότητας για αποφυγή παρεμβολων, βενζίνες, να κουβαλώ 10κιλους αναλυτές φάσματος να φέρνω μπουκάλες και φίλτρα, ο'τι ΜΠΟΡΩ να αγγίξω, το φτιάχνω.

    _________________________________________

    "αφού λόγο προθέματος είσαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη καρτούλα και μάλιστα με το αζημίωτο!"

    Καλά, δεν ντρέπεσαι λιγάκι βρε? ΠΟΙΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ? ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ QRZ και ειδες ΤΙ ζητώ για QSL? Οχι βέβαια πρίν γράψεις την εξυπνάδα!
    Λυπάμαι γιατι ΔΕΝ εχεις ίχνος αισθησης σε ποιον ανθρωπο μιλας. Ακου βρε σκεπτικό να προσάπτεις σε ανθρωπο που δεν τον ξέρεις, να τραβάς τις τρίχες σου! "Να, βρε, σου αρέσει που το bureau δεν μπορεις να το πληρώνεις γιατι ειναι η αψογη δικαιολογία να τα παιρνεις!!!!" Που δεν το λές σε ανθρωπο που τα λέτε χοντρά φατσα με φάτσα και ας του ρίχνεις και 1 μετρο μπόι (να μην τον φοβάσαι κιόλα!!!)
    Βρε, βουρκωσα, παράλυσα, κοκκίνησα, εγινα σαν πατζάρι. Εκανα 3 λεπτά να συνεχίσω την ανάγνωση. Δεν το περίμενα αυτό. Μαζευω φραγκο φράγκο να στείλω τα direct του ενός QSO το μήνα και ο άλλος μου λέει... τεσπα.
    Μακάρι βρε Γιώργο να πιουμε μια μέρα εναν καφέ μαζί. Μακάρι να το φέρει η τύχη. Να σκεφτείς μονο το πως θα κοιταχτείς μετα απο την συζήτησή μας στον καθρέφτη για το εκτρωμα που παρέθεσες. Δεν πειράζει. Δικαιωμα στην αμφιβολία, μεχρι να γίνει αυτό. Σ'αγαπάω κι ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Μήπως κατά τύχη έχεις ακουστά για τα κόστη αυτών των μηχανημάτων;"

    Εχω. Ξέρω καλά γιατι τα επισκευάζω κι εγω αν χαλάσουνε. Σαν Ρ/Ε ολος μου ο εξοπλισμός ειναι μεταχ. που τον πήρα χαλασμένο και τον επισκευασα, με μόνη εξαιρεση ενα φορητό που μου κάνανε δώρο (ο κουμπάρος μου) για τους 1,2.

    Ηλεκτρονικός ειμαι, remember? Στην τελική, (οπως ειναι ιδιοκατασκευασμένο εδω στην Ελλάδα και με κάνει περήφανο οταν το ακουω, εστω και με το chirp του, και το SV9SIX), αν χρειάζομαι ενα μηχάνημα και ειναι ακριβό, καθομαι και τον κάνω τετράγωνο, και το φτιάχνω.

    (εκτός αν ειναι ιδιοκτησιακής κωδικοποιησης οπότε δεν μπορώ να το φτιάξω, οπως λ.χ. το Dstar....).

    Και βέβαια και θα πώ, οχι ενα αλλά χίλια μπράβο για τους συναδελφους που σκίζονται στα βουνά για να δουλευουν τα μηχανάκια. Σαν υλοποίηση του μπράβο, γιατί τα λόγια ειναι ευκολα, κι εγώ το ίδιο κάνω. Οπου ζητηθεί. Σε βουνά ή σε shack φίλων. Ολοι το κατα δύναμη.

    "Άμα ο σύλλογος δεν έχει μέλη έργο δε μπορεί να υπάρξει."

    Μισο βρε Γιώργο. ΤΟ 2001 (αν δεν κάνω λάθος) οι ντόπιοι εχοντας απελπιστει απο το οτι το ντόπιο R3 (βασιλικό) ηταν κλειστό 6 μήνες τον χρόνο και οτι κανεις δεν εχει πρόσβαση σε αυτό πλήν του ανθρώπου που τον εχω σε τεράστια εκτίμηση (διψήφιο Call, ξέρεις ποιόν λέω) και ετσι δεν υπήρχε περίπτωση να φτιαχτεί, πήραν την απόφαση και κάναν εναν επαναλήπτη και κάναν απαντες QSY εκεί.

    Το R3 το εχω στην σάρωση, ακόμα και τώρα εχει προβλήματα. Κανεις δεν εχει πρόσβαση να το φτιάξει απο τους ντόπιους, ο φίλος μας πρέπει να λασκάρει απο την δουλειά του να το φτιάξει (ή και ο "συνονόματος" της πόλης μου, φοβερό κοπέλι κι αυτός). Ετσι, κανεις δεν το ακουει. Μονο ρευμα καιει.

    (Αντίθετα με το beacon, που κρέμονται απο το τόνο του οι ντόπιοι, να τον δουν σποταρισμένο να γυρίσουν τις κεραίες προς το σπότ. Αν ειναι κι αυτό κλειστό..)

    Η συνδρομή στον συλλογο που κάνει το repeater του να δουλευει 24/7 ειναι 30 ευρώ, η αντίστοιχη στον άλλο που ο εξοπλισμός του υπολειτουργει ειναι 42 ευρώ. αν το βλέπαμε εμπορικά, ΤΙ θα αγοράζες? Μακάρι να ειχα το χρήμα να υποστηρίξω όλους τους συλλόγους της Ελλάδας, γιατι ειμαι ανθρωπος με συλλογικό πνευμα. Ομως, ενα balun δεν μπορώ να αγοράσω, μονο κάθομαι και παλευω με ο'τι φερρίτη βρώ και εχω μοντάρει καμιά 30ρια φερρίτες σε balun να πετύχω την απόκριση που θέλω. Τιποτε ετοιμο εδω, και αυτό γιατι μπορώ, οχι πως δεν θα ηθελα να στειλω μια παραγγελία να μου ερθουν ετοιμα! ο SV3AUW να ειναι καλά που μου το χάρισε το tunerακι του γιατι ουτε antenna tuner θα ειχα. (του εχω βάλει άλλες 3 μπάντες απο τότε που το πήρα).
    οι καιροι ειναι δυσκολοι και ισως θα πρέπει να βάλουμε και λιγο νερό στο κρασάκι μας. Αυτό φωνάζω. Ειναι πολλά τα λεφτά, και δεν τα εχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιάννη, γιατί το κάνειςι πάλι αυτό; Πιάνεσαι από λεξούλες μείζονος σημασίας και αφήνεις ολόκληρες παραγράφους ελάσσονος σημασίας ασχολίαστες! Δηλαδή σε πείραξε η φράση …Εσύ και η παρέα σου… και άφησες για πολλοστή φορά απ’ έξω από τα σχόλιά σου την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη, έτσι μάλιστα όπως τη διατυπώνει ο νόμος του Ελληνικού κράτους; Πιο συγκεκριμένα έγραψες: … ΤΙ εχετε στο μυαλό σας, πιά οτι ειναι ο Ραδιοερασιτεχνισμός; ΠΟΣΟ πιά τα εχετε μπερδέψει;;; στο μπλόγκ δεξιά στη στήλη με τα περιεχόμενα, θα βρεις κάτω από τις Ετικέτες, τη στήλη Μάθε παιδί μου γράμματα! Θα πατήσεις τον σύνδεσμο: Κανονισμός Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου, και δε θα χρειαστεί να αναρωτηθείς στο μέλλον, τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός!

    Καλά και ωραία αυτά που … ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ η CEPT αλλά εγώ ακολουθώ τους νόμους του Ελληνικού κράτους, όποιοι και αν είναι αυτοί! Το πολύ - πολύ να πάθω ότι και ο Σωκράτης!

    Σε προηγούμενη ανάρτηση, 13 Απριλίου 2010 7:06 μ.μ. έγραψες: … Ειναι μήπως το χάλι με τα contest που δεν αφήνει ουτε HZ ελευθερο;…
    Από αυτή την παράγραφο είναι φανερή η ενόχλησή σου από τους διαγωνισμούς. Στην ανάρτηση, 15 Απριλίου 2010 5:53 π.μ. αφήνεις αιχμές κατά των διαγωνιζόμενων και συγκεκριμένα για τη τήρηση του band plan.
    (ΣΣ. Ελπίζω να μη τελώ υπό σύγχυση και αυτή τη φορά!)
    Τελικά δεν έχεις πρόβλημα με τους διαγωνισμούς αλλά με τους συμμετέχοντες;
    Θα σε ρωτήσω για άλλη μια φορά! Σε έχει ορίσει υπεύθυνο κάποια αρμόδια αρχή για τον έλεγχο και τη τήρηση του band plan από τους υπόλοιπους Ρ/Ε, ή δρας από μόνο σου; Αν συμβαίνει το πρώτο, θα ήθελα σε παρακαλώ να μου το γνωστοποιήσεις γιατί έχω κάποια θέματα τα οποία χρήζουν λύσης!
    Επειδή όμως μάλλον το δεύτερο συμβαίνει, θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία. Πιο θεωρείς αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο πρόβλημα, τις εξω-συχνότικές δραστηριότητες ορισμένων και μάλιστα υπό τη κάλυψη της αδειούλας ή τη μη σωστή τήρηση του band plan κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ενός διαγωνισμού;
    Έγραψες: … πάνω απο τους 14.300 τα κοντεστ απαγορευεται να φτάνουν. Που το διάβασες αυτό;
    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαίρομαι που εξακολουθείς να με θεωρείς παρέα σου! Έστω και διαδικτυακή. Το ότι προσπαθείς να επιβάλεις τις απόψεις σου ε, αυτό είναι γεγονός! Καθώς και ότι διαφωνούμε σε ουσιώδη, κατά την άποψή μου θέματα, σίγουρα δε σημαίνει ότι σε αντιμετώπισα σε κάποιο σημείο εχθρικά! Αλλά επίθεση ουδέποτε σου έκανα, ούτε έβγαλα μένος εναντίων σου! Ίσως σε κάποιο σημείο να ήμουν ευθύς και κατά συνέπεια λίγο απότομος, αλλά ενδεχομένως μου βγήκε αυθόρμητα, όπως θα μου έβγαινε και σε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση.
    Επίσης ουδέποτε έγραψα ότι με ενοχλείς και να με αφήσεις ήσυχο. Αυτό που έγραψα ήταν μια ξεκάθαρη απάντηση στο προσβλητικό σχόλιό σου! Για του λόγου το αληθές, ρίξε μια ανάγνωση στην ανάρτηση: 13 Απριλίου 2010 7:06 μ.μ. ξεκινάς την ανάρτηση με τη παρακάτω φράση: Φίλε μου Γιώργο, αστο. Αλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις..... , Συγνώμη αλλά τι περίμενες; Εμμέσως πλην όμως σαφώς με αποκαλείς … ΑΠΕ! (Αναγνώστη Περιορισμένης … Ευθύνης) παρόλα αυτά εξακολουθώ και απαντώ στα σχόλια σου, κάτι που επιβάλουν οι κανόνες στοιχειώδους ευγένειας!
    Η το άλλο: … Δεν ξέρω τι λες, αλλά ενας σφαιρικός παρατηρητης θα πρέπει να εχει σκάσει απο τα γέλια. … το έγραψα και τη προηγούμενη φορά και θα επιμείνω! … πρέπει να ξεκαθαρίσεις αυτή σου τη φράση, οπωσδήποτε.
    Για άλλη μια φορά σιγή … ασυρμάτου!

    Τα βλέπεις Γιάννη; Σου έθεσα τόσα σοβαρά θέματα κι εσύ τα αποφεύγεις και μάλιστα με τρόπο όχι και τόσο αριστοτεχνικό!
    Προσπάθησες να δικαιολογήσεις με τρόπο … επιστημονικό, κάτι για νευρώνες και διάφορα άλλα τέτοια που ηχούν ωραία στα αυτιά ορισμένων αδαών αλλά μόλις σου απάντησα με αληθινά επιχειρήματα, μου το γύρισες στο συναισθηματικό! Μόνο τη Μάρθα Βούρτση δεν επιστράτευσες για να με πείσεις για την ορθότητα των λεγομένων σου! Π.χ. η φράση … Τρέχουν όλη μερα απο δουλεια σε δουλεια για να θρέψουν κοπέλια. Αυτό όμως ισχύει για όλους μας Γιάννη, βιοπαλαιστές είμαστε όλοι!
    Και ο 40-άρης μπορεί να έβαλε γυαλιά πρεσβυωπίας αλλά δεν τυφλώθηκε όμως; Μα εσύ μου τον παρουσίασες σχεδόν κουφό τον 50-άρη και σχεδόν ανίκανο! … Οι μεγαλύτερες ηλικίες αφομοιώνουν πιο δύσκολα απ ότι οι νεαρές. Όχι όμως ότι δεν μπορούν να αφομοιώσουν! (δις)

    Χμ, τα λογιστικά σου θέλουν αρκετό … ξεσκόνισμα! Δεν πάει έτσι Γιάννη, όπως νομίζεις, 3 το λάδι 3 το ξύδι άρα 6 το λαδόξυδο! Αφού όμως το έθεσες ας ρίξουμε μια ματιά!
    Από τη μια πλευρά καλείσαι να δώσεις περίπου 30 Ευρώ για να παραλαμβάνεις μόνο το … περιοδικό! Από τη άλλη 40 Ευρώ, τόσα είναι για το απλό μέλος, και απολαμβάνεις πλήρη κάλυψη bureau (incoming, outgoing, DX-pedition, contest, special events), αναμεταδότες, beacon, περιοδικό αλλά πάνω απ’ όλα την ένωση, το σύλλογο αν προτιμάς καλύτερα, που θα τρέξει για τα προβλήματά τα δικά σου αλλά και όλων μας, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια!
    Το κατάλαβα ότι δε γνωρίζεις ΤΙΠΟΤΑ για τη πορεία της ΕΕΡ, όφειλες όμως να γνωρίζεις Γιάννη κι εσύ και οι υπόλοιποι!
    Εγώ φταίω; Τα γεγονότα είναι αυτά!

    Ότι είσαι αγαπητός στη παρέα σου, αυτό σε τιμά ιδιαίτερα και μπράβο σου αλλά … δεν είναι αυτό το θέμα μας!
    Όσο για τις πεταλουδίτσες νόμιζα ότι θα καταλάβαινες πως ήταν σχήμα λόγου!
    Έγραψες: Η DX-ική καθημερινότητα του "σημερα ενεργοποιήθηκε η βόρεια Κορέα στα 40μ" με απασχολεί λίγο. Και λίγο πιο κάτω: Μου αρέσουν τα σπάνια. Συγνώμη αλλά τι ακριβώς εννοείς; Αν δεν είναι σπάνια επαφή η Βόρεια Κορέα, τότε ποια είναι, η Βόρεια … Ισπανία; Τέλος πάντων δε με ενδιαφέρει πως διενεργείς τις επαφές σου και με ποια κριτήρια, απλά το σχολίασα επειδή εσύ μου το ανέφερες!
    Το ότι άκουσες ένα σήμα στις 3 το πρωί στα 20 μέτρα τέτοια εποχή δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σπάνιο ούτε καν φαινόμενο για αυτή την εποχή! Είμαστε στη μέση της Άνοιξης, Γιάννη! Απορώ μάλιστα, γιατί το αναφέρεις; Τόσο μεγάλη έκπληξη σου έκανε;

    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έγραψες: Εγω με την βίβλο (bandplan) στο χέρι πορευομαι! Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε εμένα θα με βρεις δίπλα στο πλευρό σου, συναγωνιστή, σύντροφο (!) ή όπως αλλιώς θέλεις εσύ να το πεις! Μια ανοχή όμως στους διαγωνισμούς είτε συμμετέχουμε είτε όχι μπορούμε να τη δείξουμε! Αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.
    Άλλωστε μη σου διαφεύγει η αρχική ανάρτηση που έκανα και που ήθελα να θίξω την απουσία ορισμένων SW και SV, από την υπόλοιπη οικογένεια! Με άλλα λόγια την μη τήρηση του bandplan. Αυτός ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σκοπός ατού του post Γιάννη, για όποιον μάλιστα δε το έχει καταλάβει μέχρι στιγμής!!!

    Το γράφω για μια ακόμη φορά: Καλά και ωραία αυτά που … ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ η CEPT αλλά εγώ ακολουθώ τους νόμους του Ελληνικού κράτους, όποιοι και αν είναι αυτοί! Το πολύ - πολύ να πάθω ότι και ο Σωκράτης!

    Για την ανάρτηση: 15 Απριλίου 2010 5:54 π.μ, πιστεύω ότι σε έλεγαν τεμπέλη όχι από κακία ή επειδή το πίστευαν αλλά για να ταρακουνήσουν τον εγωισμό σου, κάτι που τελικά πέτυχαν! Τι το μεμπτό; Λογικά μου ακούγονται όλα αυτά! Άμα κάθεσαι και τρως όλη σου τη μέρα στα fora στα blog και δε ξέρω κι εγώ που αλλού αντί να κάτσεις το χρόνο αυτό να μελετήσεις κώδικα morse, δίκιο είχαν αυτοί που στα έλεγαν!

    Μην επιμένεις για τους δορυφόρους και το ΕΜΕ! Καλύτερα δήλωσε άγνοια, είναι πιο ειλικρινές, από αυτά που έγραψες! Το μόνο στο οποίο θα συμφωνήσω είναι ότι τα στα βραχέα είναι πιο φτηνή μια κεραία, όχι όμως ότι τα κόστη στα v/u είναι δυσθεώρητα! Ράδιο αρβύλα! Δορυφόροι υπάρχουν αρκετοί για να περάσεις ευχάριστες ώρες ακόμα και όταν οι περισσότερες μπάντες στα βραχέα είναι κλειστές!!!
    Πάμε παρακάτω.

    Ότι υπάρχουν άλλες δύο ενώσεις, δεν φταίει η ΕΕΡ γι αυτό! Πάντως η επίσημη είναι η ΕΕΡ, όσο και αν αυτό θλίβει κάποιους!

    Έγραψες: Εγω, συνάδελφε Γιώργο, ανήκω στην κλίκα των παγκόσμιων ραδιοερασιτεχνών. Πάλι σε κλίκες θες να μπεις;
    Έγραψες: Εισαι μια εξαιρεση στον κανόνα, το οτι γράφω ακόμα στο ιστολόγιό σου.
    Αφού γράφεις σχεδόν σε όλα το μπλόγκ πως είμαι … εξαίρεση στο κανόνα;
    Τέλος πάντων, το μέλλον σου θα το καθορίσεις εσύ ο ίδιος και φυσικά δε θα σου υπαγορεύσω εγώ που θα γράφεις και που όχι! Μεγάλο παιδί είσαι πια, θα τον βρεις το δρόμο σου!
    Αν τη βρεις ποτέ αυτή τη κλίκα, μη παραλήψεις να μου τη συστήσεις κι εμένα. Που ξέρεις μπορεί στο μέλλον να … αλλάξω συνήθειες! (Σοβαρά το έγραψα και όχι ειρωνικά)

    Δηλαδή που βρίσκετε το SV9SIX, σε κανένα γκρεμό; Για μισό, αυτοί που το έβαλαν τι, μήπως ήταν ορειβάτες; Εντάξει βρε Γιάννη αφού φοβάσαι να πας ας πάει κάποιος άλλος! Δεν εννοούσα εσένα αποκλειστικά! Άλλο εννοούσα που δε το συνέλαβες κι ας το έγραψα … ξεκάθαρα! Το βλέπεις; Είδες πόσο δύσκολη είναι η απλή συντήρηση ενός beacon; Και μόνο που τα έγραψες έφαγες αρκετό χρόνο από τη ζωή σου! Που να τα κάνεις κιόλας!!!

    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για την … επίμαχη φράση μου:
    αφού λόγο προθέματος είσαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη καρτούλα και μάλιστα με το αζημίωτο!
    Σου υπενθυμίζω τι μου είχες γράψει: 13 Απριλίου 2010 7:09 μ.μ. Ακριβολογωντας μάλλον με κόβει παρά με βοηθά, ισως και να ήμουν καλύτερα αν δεν υπήρχε.
    Δηλαδή αν στο έγραφα εγώ αυτό, τι θα υπέθετες εσύ γι εμένα;
    Όπως και να έχει δε το προσπερνώ και αν στ’ αλήθεια σε πρόσβαλα, σου ζητώ δημοσίως συγνώμη. Άλλωστε αυτό δεν ήταν μέσα στις προθέσεις μου!

    Τελευταία παράγραφος:

    "Μήπως κατά τύχη έχεις ακουστά για τα κόστη αυτών των μηχανημάτων;"
    Εχω. Ξέρω καλά γιατι τα επισκευάζω κι εγω αν χαλάσουνε. Σαν Ρ/Ε ολος μου ο εξοπλισμός ειναι μεταχ. που τον πήρα χαλασμένο και τον επισκευασα, με μόνη εξαιρεση ενα φορητό που μου κάνανε δώρο (ο κουμπάρος μου) για τους 1,2.

    Ότι αγόρασες μεταχειρισμένο ή και χαλασμένο εξοπλισμό και τα επισκεύασες δεν απαντάει στο ερώτημα που σου έθεσα! Ή ότι είσαι ηλεκτρονικός πάλι δεν απαντάει στο ίδιο ερώτημα!
    Λοιπόν για να ξέρεις όχι μόνο εσύ αλλά και οι υπόλοιποι, ΜΟΝΟ η αγορά ενός επαναλήπτη κοστίζει περίπου 4.000 Ευρώ, συν cavity rack τροφοδοσία κεραίες, καθόδους, σημείο εγκατάστασης πλήρως εξοπλισμένο, συν air condition και σα μη φτάνουν όλα αυτά, τρέξε και στο Υπουργείο να πάρεις άδεια, τρέξε και στη Νομαρχία, τρέξε και στο δασαρχείο, τρέξε και στην Αεροπορία, τρέχα από εδώ τρέχα και από εκεί! Τι ζήτησε λοιπόν από εσάς η ένωση; Μόνο να το συντηρήσετε και αυτό για να το έχετε σε λειτουργία για δικιά σας χρήση! Εγώ Γιάννη, δε μπορώ από την Αθήνα να μπαίνω στο R3.
    Λοιπόν αφού το παρατήσατε το R3 πως θέλεις αυτό να δουλεύει; Φτιάξατε λοιπόν δικό σας επαναλήπτη! Ωραία. Για πες μου τώρα, άδεια έχει; Εγώ δεν το γνωρίζω και ρωτάω για να μάθω. Γιατί αγαπητέ Γιάννη, επαναλήπτης δεν είναι το τάδε VHF mobile που με ένα cavity, το βαφτίσαμε repeater!
    Άσε, το κοίταξα μόλις τώρα! Αν σε ενδιαφέρει πάντως, πάτα στη στήλη: Μάθε παιδί μου γράμματα! το σύνδεσμο: Πανελλαδικός Πίνακας Αναμεταδοτών Επαναληπτών και Ραδιοφάρων, πηγή:ΥΥΜΔ εκεί θα δεις ποιοι έχουν άδεια και ποιοι όχι!
    Αν το βλέπαμε σαν στυγνοί επαγγελματίες, πάλι θα αγόραζα τις περισσότερες υπηρεσίες για μόνο δέκα ευρώ το χρόνο! Για μισό, δηλαδή πληρώνεις ετησίως 30 ευρώ για να σου παρέχουν ΕΝΑ ΜΟΝΟ repeater και η ΕΕΡ ζητάει 40 για όλα όσα περιέγραψα πιο πάνω; Μα καλά πλάκα μου κάνεις ή με … δοκιμάζεις τώρα;
    Συμφωνώ και επαυξάνω Γιάννη μου! Είναι πολλά τα λεφτά (30 το χρόνο για ένα και μοναδικό επαναλήπτη) και οι καιροί πολύ δύσκολοι!

    Έφαγα όλο μου το απόγευμα αλλά χαλάλι σου! Άλλωστε δεν έχω παράπονο, κι εσύ ξενύχτησες για … πάρτι μου! 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιώργο, τα Callsign των αναμεταδωτων της ΕΡΚ δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα που παραθέτεις γιατι ειναι προσχέδιο και το γράφει.

    http://www.rasc.gr/portal/index.php?repeaterssv9

    ολοι οι ντοπιοι επαναλήπτες της 4ης μεγαλύτερης ενωσης Ρ/Ε στην Ελλάδα. Με τα Callsign τους (αρα τις άδειές τους). Και τις εποπτείες τους. Και το στάτους τους.

    Δεν ειναι ενας αλλά 8, και ο καθένας εχει τα λινκάκια του με τις αιτησουλες του και τις αλλαγές λόγω εναρμόνισης, που ερχονται σε αναμονή του τελικου πλάνου.

    Τις δουλειάς ειμαι Γιώργο, ξέρω τι απαιτειται, μην στενοχωριέσαι. απλά δεν μπορω να γράφω ο'τι ξέρω για ενα Χ θέμα κάθε φορά που δημιουργουνται σε κάποιον απορίες για το τι ξερω και τι όχι, γιατι 1000ες σελίδες δεν φτάνουνε κάθε φορά... Συγνώμη αν δεν το έκανα σαφές. Μην στενοχωριέσαι, πάντως, και με την συνταξη της χαρτουρας τόσο σε ραδιοερασιτεχνικές οσο και σε επαγγελματικές εφαρμογές ασχολούμαι, και για τις όποιες απαιτήσεις μεριμνω σε σχεδιαστικό επιπεδο οσο και σε επίπεδο υλοποίησης.

    Αν εκανα αναφορές στο οτι μπορούσα να ειχα callsign Πολυ καιρό πρίν, ειναι γιατι προσπάθησα να σου πώ οτι ειμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία για να εχω ασχοληθει με όλα αυτά (τεχνικά, γραφειοκρατικά, εμπορικά) για διάφορες εφαρμογές, και θα ηταν λογικό να τα ξέρω όλα αυτά οπότε να μην αμφιβάλλεις. Ασχολουμαι με την επαγγελματική ραδιοεκπομπή απο το 1995. μα ειναι 15 χρόνια στα βουνα. Πρώτος πιάνω το ρόπαλο εδω και 15 χρόνια οταν κάποιος σταθμός ενδοδιαμορφώνει και "σκάει" τις ενδοδιαμορφώσεις στην airband και στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες.

    Γίώργο, πριν απαντήσω σε οτιδήποτε πάντα κάνω μια μικρή ερευνα, γι αυτό και μπορεί προκειμένου να απαντήσω να τρώω και κάνα 4ωρο. Ειναι λίγο κρίσιμο αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αυτό με το οποιο κάποις θα εσκαγε στα γέλια ειναι το να λέω εγω οτι δεν εχουν καμια δικαιολογία αυτοι που εκπέμπουν εκτός, για να μου λές εσυ οτι "ναι αλλα τους υποστηρίζεις!" και να επαναλαμβάνεται η ίδια ακολουθία επιχειρημάτων εδω και 30 πόστ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να συμβαινει αυτο hihi... δεν μπορει να γίνεται! Δεν μπορει να τους τα χώνω τόσο, απο το μπλογκ μου, απο άλλα μπλόγκ, και συ να μου τους βγάζεις φίλους μου, να μου λές οτι τους καλύπτω. Μια άλλη, παράλληλη σκοπιά, μια άλλη προοπτική προσπαθω να υποδειξω. Αλλά δεν μπορω να σε πεισω οτι τα βλέπω απο αυτήν την σκοπιά. Αντι αυτου, δεχομαι κάτι κατεβατα, κάτι κατηγορίες, απο το οτι καλύπτω "φιλαράκια" που δεν εχω δει ποτέ, οτι υποστηρίζω το χάλι που γινεται, οτι υποστηριζω το να πληρωνουν κάποιοι για να πάρουν την άδεια, πράγματα τα οποια επειδή τα γνωριζω και τα επισημαινω δεν σημαινει οτι τα ασπάζομαι κιόλα!

    Ο νομοθέτης θέσπισε την υπηρεσία Ραδιοερασιτεχνη αφ' ενός γιατι εχει ΤΟΣΑ μα τόσα να προσφέρει στην κοινωνία, οπως ειχε αποδειξει σε τόσες άλλες χώρες πριν νομιμοποιηθεί κι εδω. Στην υπουργική απόφαση (νομοθέτημα, οικ.68000/763 Φεκ Β' 1579/2002) προσφευγω λόγω ιδιότητας συνεχώς.

    Ειναι πολύ ευκολο να μπει κάποιος σε λεπτομέρειες του σε ποιόν εμπιστευθηκε ο υπουργός την εκπόνηση του σχεδίου, του σε ποιους απευθυνθηκε ο εκπονητής για συμβουλές και τί γίνεται όποτε ζητά την άκρη το αρμόδιο υπουργείο γι αυτά τα θέματα, πού την πρωτοψάχνει. Ειδαμε και το ποιους ακουγε ο Ρουσσόπουλος επι συστασης του προσχέδιου του νόμου για την συγκεντρωση/αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών και άλλες διατάξεις. Αν μενεις εν Αθήναις πολλά μπορεις να επηρεάσεις, αν εχεις ειδικά κάποια ατομα απο κοντά. Ο λόγος μου απο δω και πέρα όμως, γίνεται πολιτικος και δεν γίνεται να συνεχιστει σε ερασιτεχνικό μπλόγκ.

    επιγραμματικά, για την συσταση της κατηγορίας 2 (αν ψαξω εχω κι αριθμό πρωτοκόλλου) το 2002 εστάλη επιστολή για προτάσεις στις ενώσεις στα πλαισια δημόσιου διαλόγου για το ποιές να ειναι οι δυνατότητες αυτής της κατηγορίας,

    και ολα αυτά με βάση τις προαναφερθείσες "προτάσεις" (αν και η αναφορά στην CEPT και στις κατηγορίες της ειναι ρητή στην υπουργική απόφαση, τωρα που κατα CEPT οι κατηγορίες εχουν αλλάξει, εχει αλλάξει και η σερνόμενη απο αυτές σχετική νομοθετική βάση, αλλά ήδη οπως ξαναειπα το νομικό κενό επεξεργάζεται και προς την σωστή κατευθυνση - θα σας μάθουμε και DSP!!!!χιχι) στα πλαίσια της ενιαιας τηλεπικοινωνιακής πολιτικής
    (γιατι και το ΔΝΤ υπο αυτό το σκεπτικό προτάσεις κάνει, αλλά αν θελουμε μπορουμε και να μην τις ακολουθησουμε, δεν μπορουμε?)

    Εχει πολύ μεγάλη πλάκα να δουμε ποιές ηταν οι εισηγήσεις της εκάστοτε ενωσης, ποιά ηταν τότε τα σκεπτικά. Το θέμα ειναι οτι εχουν περάσει 8 χρόνια απο τοτε, η ενοιποιησεις εχουν προχωρήσει σε μεγάλο μερος της ευρώπης, η αμερική εριξε πλέον την απαιτηση για το Morse και βαζίζεται πλέον σε (πολυ) σκληρότερες ερωτήσεις και σε παλαίωση. Αντί να καταργήσουν απο τότε τα μορς και να μπουνε στην διαδικασία να επαναπροσδιορίσουν την ύλη, φτιάξανε το σημερινό εκτρωμα. η ύλη που εμεινε, ειναι τόσο ευκολη που και τωρα να την δώσω την περνάω με 100% χωρις να ανοιξω βιβλίο, και φυσικά τα morse "ουσιώδες φρένο".

    (χιχι, φρένο με το οποιο αν πεισμωσεις κάποιον τον κάνεις SV σε dT αλλα χωρις να τον κάνεις καλύτερο χειριστή. Ασε που πάλι τα ίδια μυαλά θα κουβαλά, σαν και μένα ενα πράμα. χιχιχιχι..κι εγω σε αγαπώ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για τα contest, συγγνώμη, ειπα "απαγορευεται". Λάθος μου. Αλλωστε το bandplan ειναι ολόκληρο μια πρόταση, που κοιτάμε να ακολουθουμε όλοι.

    Το λοιπόν, τα contest preffered portions ειναι εκεί για να αφήνεται και καμίά ανάσα στους operators που για κάποιο λόγο (ψιλοκουβεντουλα, εχω την πιεση μου και δεν θέλω να αγχωνομαι, δεν μου αρέσει ο ανταγωνισμός εκ νοοτροπίας, δεν θέλω να ψάχνω τους όρους, δεν θέλω ρε πδι μου να συμμετέχω)
    δεν θέλουν να συμμετέχουν. Υπάρχει και για μας τους μη συμμετέχνοτες πρόβλεψη, και οφειλουν όλοι να την κάνουν σεβαστή. στο κάτω - κάτω, απο τους 14.150 μεχρι τους 14.300 λ.χ. ειναι 150ΚΗζ χωράνε 50 QSO ταυτόχρονα, ενώ απο 14300 - 14350 χωρουν μόλις 15 QSO και ειναι και κατα τί χειρότερη η διάδοση (χιχι). Γιατί λοιπόν οι μή συμμετέχοντες να βλέπουν τα σαββατοκύριακα την μπάντα να γεμίζει s9+30 σήματα και να μην μπορουν κι αυτοι να απολαυσουν τα προνόμια της άδειας τους, εφόσον ΔΕΝ θελουν να συμμετέχουν?

    πρόβλημα εχω με συμμετέχοντες οι οποιοι δεν σεβονται αυτές τις συμφωνίες κυρίων. Γιατί αν ΕΝΑΣ κάνει CQ contest πάνω απο τους 14.300 τότε θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Δεν εχω παράπονο με κάποιον συγκεκριμένα, ουτε παρεμβολές εχω δεχθει ποτέ. Απλά αναβω τον πομποδέκτη, ακουω ανα 1 KHZ και άλλο σταθμό, περνω τους 300, τα ίδια, σβήνω τον πομποδέκτη. Ειναι υγιής αυτή η κατάσταση? Ενα σαββατοκύριακο μου μένει. Αλλά εγω προσωπικά και με αυτό πρόβλημα δεν εχω. Το πολυ - πολυ να κάνω qsy σε υψηλότερες συχνότητες, αν περνά κάτι εκείνη την μέρα.

    Το να συζητάμε μεμτά του ραδιοερασιτεχνισμου, και μόνο που τα συζητάμε, φίλε μου Γιώργο, ειναι θετικό. Μην αγχωνόμαστε λοιπόν.

    ειναι κι αυτή σου η ερώτηση
    "Σε έχει ορίσει υπεύθυνο κάποια αρμόδια αρχή για τον έλεγχο και τη τήρηση του band plan από τους υπόλοιπους Ρ/Ε, ή δρας από μόνο σου;"

    η απάντηση ειναι η εξής

    Αρθρο 15 παρ. 5 της οικ. 68000
    Αρθρο 21 παρ. 3 της ίδιας
    η μή τήρηση αυτών συνιστά παράβαση
    πρέπει να καλέσω σε τάξη κατα το αρθρο 15 παρ. 9 (to "πλασματικό" 5/9 δεν συνιστά πραγματική αναφορά λήψης)
    το αρθρο 15 παρ. 9 ορίζει και την δράση που πρέπει να ακολουθηθει
    μάλλον δεν κάνω όσα πρέπει, απο σεβασμό στους συνάδελφους και στην χαρά του contesting...
    (αν θές να "παιξουμε" με νόμους...)

    Βρε Γιώργο, ποτέ δεν εκανα του κεφαλιου μου. Διαβάζω ολη μερα, ηρέμησε. Ξέρω αν φωνάζω για κάτι, γιατι φωνάζω γι αυτό.

    Σαφέστατα και ειναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα η εκπομπή παρανόμων εκτός των μπαντών. Καμια συζήτηση επ αυτου. η εκπομπή παρανόμων προκαλεί παρεμβολές σε κρίσιμες επικοινωνίες, πολύ πιό κρίσιμες απο την διασκέδαση μου που θα μπορουσα να ειχα (αν το φάσμα δεν ηταν τίγκα στους σταθμους που φωνάζουν CQ contest ακόμα και αν τους εχει απαντήσει ολη η μπάντα και δεν δέχονται καμια απόκριση πλέον). Δεν υπάρχει καμία συγκριση - το θέμα με τους εκτός μπάντας ειανι απέιρως σημαντικότερο και ενοχλητικότερο. εγω εχω την επιλογή να κλεισω τον πομποδέκτη - ο παρεμβαλόμενος της "άλλης" υπηρεσίας δεν εχει αυτή την επιλογή, μάλλον φυλακή θα πάει αν το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "για τη πορεία της ΕΕΡ, όφειλες όμως να γνωρίζεις Γιάννη"

    Για το τί οφειλω να γνωρίζω προκειμένου να γίνω ραδιοερασιτέχνης, απεφάνθη ήδη η ντόπια νομαρχιακή υποδιευθυνση του ΥΥΜΔ. Απ' οτι λέει το χαρτάκι μου, απεφάνθη μάλλον θετικά. Την αναγκη για "μέλος αναγνωρισμένης ένωσης" ευτυχως το ΥΥΜΔ την εξάλειψε. Ισα - ισα, αυτή ακριβώς η ανάγκη ηταν που δημιουργησε την ΕΡΚ.

    Η ΕΕΡ, δεν παρίσταται ποτέ στις εξετάσεις εδω στην κρήτη (δεν γινονται σε νομαρχιακό αλλά σε περιφερειακό επίπεδο) Δεν βλέπω να κάνει σεμινάρια, να καλει τον κόσμο να συμμετέχει εδω. Η SV9 ειναι ραδιοχωρα απο μόνη της, γιατι απέχει τόσο πια απο την πρωτευουσα του κράτους,
    που ζεις ανετα κι ας μην πατήσεις ποτέ το πόδι σου στην Αθήνα.
    Αν δεν υπήρχε κάν τετοιο θέμα (φρικτά μεγάλες αποστάσεις που προυποθέτουν ολόκληρη ημέρα για να κάνεις το ταξίδι), ειμαι σιγουρος οτι οι παρουσιες της ΕΕΡ εδω στην Κρήτη θα ηταν πολύ συχνότερες, αλλωστε.

    Αν η ΕΕΡ θέλει τους Κρήτες, απο κει πρέπει να ξεκινά. Η Κρήτη εχει 800.000 πληθυσμό. Δεν ειναι ερημονήσι. Πως να την μάθει κάποιος και δη SW που δεν τον ενδιαφέρει ιδιεταιρα (ως καθόλου) το bureau? Ποιός να την εκπροσωπήσει εδω? Να ακουει την γκρίνια? ΤΙ να μεταφέρει επάνω? ποιός να τον ακουσει? Ο΄τι γράφεις στην λίστα που απαριθμείς, εχουμε την δυνατότητα να το διοργανώσουμε κι εδω.
    Απλά η IARU σε άλλον δίνει το μαχαίρι και το καρπουζι, κι εμεις μένουμε μόνο με το direct.

    Εκεί ειναι που με κόβει παρά με βοηθά και αν δεν υπήρχε ηξερα εγω τις διαδρομές μου.

    Ξέρεις πόσες φορές εχει η ΕΡΚ κάνει πρόταση
    -για συμμετοχή στα εξοδα του Bureau,
    -για μοναδική αποστολή των κάρτων της SV9 και να τις επαναπροωθουμε με ιδία εξοδα (εντόπια διαλογή),
    - ή να αποστέλλουμε "σαν ΕΕΡ" εμεις το κομμάτι μας των εξερχομένων χωρις καμία επιβάρυνση για την Ενωση Ελληνων Ραδιοερασιτεχνών?

    Δεν δέχτηκαν τίποτε απο όλα αυτα - μονο οι συνδρομές δειχνουν να τους νοιαζουν. Οι ακριβές αυτές συνδρομές.
    ______________________________

    DXPedition κάνουμε κι εμεις κάθε χρόνο που περνά, ενεργοποιώντας και ενα διαφορετικό ΙΟΤΑ. η επόμενη διοργάνωση του J49A ειναι στην Γαυδο.

    Περιοδικό εχουμε μαζί με τους SV5, και για να το διαβάσει κάποιος δεν απαιτείται συνδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ___________________________________________

    Σπάνια επαφή δεν ειναι η βόρεια κορέα, που μπορεί να μου ερχεται κάθε μέρα στο ιδιο mode και μπάντα κάθε μέρα σταθμός της νότιας κορέας 59+30 και ας απέχει 20 χιλιόμετρα απο τα συνορα! Μάλιστα, ειδικά με την βορεια κορέα, ποια η σπανιότης? Κάθε μέρα την εχω στους 7.110!!!! hihi. Σπάνια εννοω την επαφή με ειδικους τρόπους διάδοσης (TEP στους 144 με ευρώπη - νοτια Αμερική, συμβαίνει μήπως κάθε μέρα?!?) Αυτά ειναι τα σπάνια, αυτά κυνηγάω. Καθένας ειναι ελευθερος να βάλει τους στόχους του. Οπως την "βρίσκει" κανεις!!

    (ας μιλήσουμε για λίγο για γνησια ραδιοερασιτεχνικά θέματα μετά του ορισμου).

    Η κεραία μου ειναι ενα διπολάκι, τιποτε μεγάλο ή φρικτό.
    3 το πρωί ισοδυναμεί με 2 το πρωί χειμερινής ώρας. τα 10μ εκεινες τις 2 μερες ηταν νεκρά - δεν υπήρχε φορτισμένο F2 με μεγάλο ιονικό φόρτο που να εγγυάται την διάδοση μεταμεσονύκτια.
    Να ερχόταν απο τα ανατολικά με f2, αδύνατο γιατί δεν ειχε ξεκινήσει ακόμα να χαράζει. Η αρχή της grey line απείχε περί τα 5000 χλμ, grey line prop δεν ηταν. το σήμα ηταν S0 και το Callsign ξεκινουσε απο Κ, αρα ηταν αμερικάνος. Αν ηταν ηπειρωτικές ΗΠΑ δεν στέκει με κανένα τρόπο. (ρε γμτ να μην το πάρω...) Δεν ειναι "καθημερινό" ή "ανοιξιάτικο" φαινόμενο, ειμαι σίγουρος οτι το αναγνωρίζεις. Την διάδοση την ψάχνω πολύ περισσότερο απο δεικτες οπως "αυτή την εποχή" Οποτε αδειαζω και δεν εχω τι να κάνω, χαζευω το cluster και διερευνώ τους τρόπους με τους οποιους εγινε η κάθε επαφή. Η διερευνηση του τρόπου με τον οποιο ακουσα το DX, τωρα, να το συζητώ με φίλους και να προσπαθώ να καταλάβω τι και πώς, με ενθουσιάζει πολύ περισσότερο απο το να ακουσω την νοτια κορέα, μονο και μόνο επειδή η ολιγαρχική κυβέρνηση της απαγορευει τις ιδιωτικές ραδιοεκπομπές, ενω ακουω τον νοτιοκορεάτη καμπάνα.

    (αν ξέχασα πάλι να απαντήσω σε κάτι, επισήμανε μου το πάλι, σε παρακαλώ και συγγνώμη. Ειναι πάλι αργά, και ειχα μια δύσκολη μέρα. και η αυριανή μιά απο τα ίδια αναμένεται, αλλά πάντα βρίσκω τον χρόνο για ποιοτική κουβεντουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. .. α, ναι (γιαουν). Για τους 50ρηδες. Το λοιπόν πάλι βλέπουμε το δενδρί και χάνουμε το δάσος. Οπως ειπα, ειναι πολύ ευκολο να πεισμώσεις κάποιον και να κάτσει να τα μάθει και δη αν ειναι πιτσιρικάς. Ειναι όμως το ίδιο ευκολο να απελπίσεις κάποιον ο οποιος εχει δωσει τόσες ώρες διαβάσματος για να περάσει την υλη, οταν δει οτι πρέπει να μαθει στα κοντά γεράματα μια ουσιαστικά "ξένη" γνώσσα με γράμματα και λέξεις μονοτονικές, που μόνο η διάρκειά των συμβόλων ειναι αυτό που τις ξεχωρίζει. Ηδη εγω στα 33 μου τα βρήκα λίγο μπαστουνια, με μέτριο αγχος. Δεν με πείθεις οτι ειναι "απλά πιό δυσκολο" για κάποιον μεγάλο στην ηλικία να κάτσει να μάθει τα μορς. ξέρεις πόσες φορές κόντεψα να παρατήσω κάθε τι ερασιτεχνικό και ηταν αιτία η απαίτηση του μορς προκειμένου να εκφέρω γνώμη (ειπαμε, εισαι τεμπέλης αν δεν τα περάσεις_), αλλα τα νευρα μου ηταν σπασμένα, η δουλειά πολλή και η ημερομηνία των εξετάσεων πλησίαζε επικίνδυνα; Ειναι εξαιρετικά εκνευριστικό να προσπαθεις και να μην εχεις αποτέλεσμα, να μπερδευεις το U και το W, το Υ με το J, και να χ...εις μαλλί γιατί δεν μπορεις να καταλάβεις γιατί ο εξεταστής σε εβαλε να στείλεις όλες τις πεντάδες που ειχε στο χαρτί του ("...στειλε κι αυτή... κι αυτή..") κόντεψα να πηδήξω απο το παράθυρο απο το αγχος μου και τα νευρα μου οταν εδινα ("μα γιατί εισαι τόσο νευρικός??? θα το σπάσεις το κλειδί και πώς θα δώσουν οι άλλοι!"
    ρώταγε... Εμαθα αργότερα γιατί (εχω πεί ήδη.)

    πολυ αγχος χωρις ουσία, περιορισμοι χωρις αντίκρυσμα, ζαλάδα με μηδαμινό ουσιώδες κέρδος, στενοχώρια γιατι καποιανών ηταν εκτός των δυνατοτήτων τους. Εκτός των δυνατοτήτων τους. Ε κ τ ό ς τ ω ν δ υ ν α τ ο τ ή τ ω ν τ ο υ ς . Και αυτους, τους λέμε και τεμπέληδες. Κι ας ειχαμε φάει τουλάχιστο 6 ωρες μαζί να βαράμε το κλειδί. Ειπαμε, τεμπέληδες.... Λες και ειναι κάτι που πρέπει να διαβάσεις και δεν το διάβασες. Λες και ειναι κάτι που σε αξιολογει επι της ουσίας. Ενα QSO, εστω φωνή, δεν εξομοιωνουμε κατα την διάρκεια της προφορικής εξέτασης, αλλά τα Morse τα ζητάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "Ότι υπάρχουν άλλες δύο ενώσεις, δεν φταίει η ΕΕΡ γι αυτό! Πάντως η επίσημη είναι η ΕΕΡ, όσο και αν αυτό θλίβει κάποιους!"

    Για το "επίσημο" ή όχι της ΕΕΡ, ποιός ειναι αυτός που αποφαίνεται, αλήθεια, μια και το θέσαμε σαν θέμα ΚΑΙ αυτό? Μην ειναι το ΥΥΜΔ? Μην ειναι ο.. Θεός? Μην ειναι εγω κι εσυ?

    Που ειναι γραμμένο το ποιός ειναι επίσημος και ποιός ανεπίσημος σαν ενωση?

    Α, ναι....

    http://www.iaru.org/ac-respol.pdf


    resolution 85-8, 85-9 & res.86-1.


    RESOLUTION 85-8
    concerning guarantee of the exclusive right of a member-society to represent the
    IARU in its country or territory
    resolved, by the IARU Administrative Council, Auckland, November 1985, that no
    member-society nor regional organization, nor the Administrative Council, shall
    recognize any amateur radio society in another country or territory which is represented
    by an IARU member-society; and
    further resolved, that no member-society nor regional organization, nor the
    Administrative Council, shall have any communication with such society which in any
    way detracts from or interferes with, the sole and exclusive right of an IARU
    member-society to represent the IARU in its country or territory. Should any doubt arise
    as to such communication, the wishes of the IARU member-society in the country or
    territory concerned shall prevail.

    και πότε ειπατε εγινε αυτό? Α, ναι. το 1985!! οταν ημουνα 8 χρονών..

    Και ας μην ρώτησε ΚΑΝΕΙΣ ποτέ και κανένα αν εγω, ο τάκης, ο κώστας, ο μήτσος, η άννα, ο Βαγγέλης και λοιποί ραδιοερασιτέχνες αποδέχονται την ΕΕΡ σαν "επίσημη" member Society, οσο σωστά ή λανθασμένα και αν πράττει. Αναγνωρίζει ο οποιοσδήποτε το λοιπόν, την ολική έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, στον ορισμό του "επίσημου" που θέτεται. Μάλλον ολιγαρχική τακτική ειναι αυτή. Το θέμα ειναι οτι αυτά ειναι όντως "εχω το καρπουζι και το μαχαίρι" ή "γιάννης κερνά και γιάννης πίνει" ή εχει κι άλλες σχετικές παροιμίες που δειχνουν οτι οταν ψηφιζω εγω τον εαυτό μου στις εκλογές και δεν αφήνω κανέναν τριτο να ψηφίσει και με τον ενα ψήφο μου βγαίνω πρόεδρος, μονο δημοκράτης δεν καλουμαι.

    (αφου οι member societies ψηφισαν εαυτους να ειναι αυτές αποκλειστικές εκπροσώποι στην IARU, και το αποφάσισαν μάλιστα με resolution δηλαδή κανενας δεν μπορεί να το προσβάλλει, χ..ε μέσα.) Το Ολικό έλλειμα δημοκρατικής προσέγγισης και η επιμελής εξάλειψη κάθε δημοκρατικής διαδικασίας μεσω του συστήματος του κλειστου βρόγχου, ΔΕΝ με υποχρεώνει αφου ζω σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, να δεχθω την φράση "ΜΟΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ" σαν τίτλο της ΕΕΡ. Στα μάτια μου, ειναι ακόμα μια ενωση, που ΠΑΡΑΝΟΜΑ, μη δημοκρατικά και καταχρηστικά εχει την ευλογία ενος μη δημοκρατικου καθεστώτος. Οταν αυτή η κατάφωρη έλλειψη δημοκρατίας πάψει να υφίσταται, γίνουν περιοδικές εκλογές απο τα μέλη των ενώσεων και ανακυρηχθει πανηγυρικά η ΕΕΡ σαν "επίσημη" ενωση, τότε, και αξιοπρεπώς, θα βγάλω τον σκασμό για το θέμα. Μέχρι τότε, και για όσο ζουμε σε δημοκρατία, ο χαρακτηρισμός "επίσημη" για την ΕΕΡ ας αποφευγεται, παρακαλώ, σε όποιες συνομιλίες μαζί μου. Εχω νου και καταλαβαίνω.

    Το γαμώτο ειναι οτι η γνωστή διπολική τακτική σε στέλνει εκ προοιμίου στην απέναντι πλευρά. Εγω, απο την άλλη, θα ημουν συμφωνος αφου υπάρχουν τόσοι ανεξάρτητοι σύλλογοι, να θεσμοθετηθεί μια "κοινοπολιτεία" των ραδιοερασιτεχνικών οργανώσεων, με τα Δ.Σ. των οργανώσεων να εχουν δικαιώματα ψήφου ανάλογα με τον αριθμό των τρέχοντων ταμειακά εντάξει μελών (φαίνεται απο τα βιβλια), οπου θα άνηκε ΚΑΙ η εκπροσωπηση στην IARU και το bureau. Αλλά τώρα που υπάρχει το αυτοψηφισθέν resolution, δεν υποχρεουται σε κάτι τετοιο η ΕΕΡ. Αν ειχε την αιδώ, και με τόσο ντόρο που γίνεται γυρω απο αυτά τα θέματα, θα το εκαναν μονάχοι τους. Αλλά που τετοια τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ειπες και για τους δορυφόρους οτι εχω άγνοια. Στην ταράτσα μου όμως εχω 2 eggbeater και που μάλλον το αντίθετο λένε. Ειδικά eme αν ξέρεις μορς, τι να το κάνεις το EME? πας και τα δινεις και βγαίνεις στα βραχέα! η πρώτη μου QSL ήρθε με επαφή μεσω του ISS, η 2η μεσω του AO-51, σαν SW. Οταν θέτω οτι ο 51 περνά μόνο μια φορά την μέρα σε αξιοπρεπή γωνία, εχω άδικο? οταν θετω οτι τον 50 πρέπει να του στείλεις εντολές να ανοιξει εχω? οτι ο κινέζος δουλευει οποτε θέλει αυτός? Οτι ο 27 εχει παιγμένες μπαταρίες? πάλι αδικο εχω? αφου εχω φτιάξει χειροποιητο CAT που βρισκει το doppler για SSB και ακουω ο'τι περνάει απο πάνω! Τα εχω κάνει σαν SW Και ακόμα τα κυνηγώ. Το θέμα ειναι οτι αυτά (Doppler, CAT, passes, sat status) εγω κι εσυ τα ξέρουμε, ο πρωτάρης θα σου πάει με το "γειά σου" στους δορυφόρους??? Ηδη εχω πλακωθει να εκπαιδευω κόσμο και εκει, μεχρι γερμανους και ουκρανους. οι επαφες μεσω δορυφόρου ειναι πολυ πιο δύσκολες απο τα βραχέα, διότι αυτό που ξέρουμε σαν reciprocality (για να τον ακους σε ακουει) στα βραχέα δεν ισχυει στους δορυφόρους. Το "να, εχουν τους δορυφόρους" δεν ειναι παρηγοριά για κανένα SW. Οι δορυφόροι ειναι upper level οπτιόν, δεν ειναι για ραδιοερασιτέχνες που μόλις ξεκίνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. και για να προλάβω και την επόμενη σκέψη, θα πω οτι ο ορισμός του ραδιοερασιτέχνη εξακολουθει να αναφέρει τον ορο "αυτοδιδασκαλία" μέσα. Αλλά κανεις δεν ειπε οτι ο πρωτάρης που τρέμει να κάνει δοκιμή στον ντόπιο επαναλήπτη μην τυχόν και τον "φάνε" οι παλιοι, θα μπει με την μία στους δορυφόρους που εχουν δείκτη δυσκολίας 7/10 ή στο ΕΜΕ που ειναι 10/10, σε σχέση με τους επαναλήπτες που ειναι 1/10!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εννέα αναρτήσεις; Ο Χριστός και η Παναγία!!!
    Καλά, εντάξει από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να αναρτώνται απόψεις γύρω από τα παραπάνω!
    Καλό Σ/Κ 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μιά και εχω μια τάση εκτός των άλλων, να θεωρω εαυτόν επιστήμονα και όχι π@π@ρολόγο, τί λέει η επιστήμη για τους 50+?

    Mnemonic strategies in older people: a
    comparison of errorless and errorful
    learning.

    http://ageing.oxfordjournals.org/cgi/reprint/32/5/529.pdf

    Πολύ ωραίο κειμενάκι. Λύνει απορίες.


    _____________________________


    Ενδιαφέρον εχει και η προσέγγιση ατόμων που υλοποιουν βοηθήματα ακοής. Πόσο μεγάλη σημασία εχει το cognitive hearing loss σε σχέση με την πραγματική απώλεια ακοής, πως διαμορφώνεται το κέντρο ακουστικής επεξεργασίας και τι αποτέλεσμα προκύπτει απο τις "χιαστί" καμπύλες οσον αφορά την αντοχή στον εξωγενή θόρυβο (ήτοι, το signal to noise ratio ειναι μετρήσιμο οταν το onboard DSP μας γερνάει??


    "Hearing-Related Problems

    Slower processing rates: Older adults sometimes suffer from slower processing rates.6 Continuous inputs of signals at fast rates can be difficult for some older people to process efficiently. For example, Rawool7 demonstrated less efficient processing of faster click stimuli within the auditory pathways of older individuals. Lack of consideration for this slower processing rate can lead to inaccurate pure tone and speech audiometric results, which can, in turn, result in a poorly fitted hearing instrument.

    Hearing care professionals should allow sufficient time between test stimuli for older people to respond. Additionally, informational counseling about test results, hearing instruments and the use, care and maintenance of the devices should also be provided at a slightly slower pace. Studies have demonstrated that elderly patients benefit from clear-style speech that includes a decreased rate of words and increased duration of phonemes.8,9 The clinician should adopt clear speech during counseling, and encourage its use for the client and his/her significant others at home.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Και εδώ ερχεται το ενδιαφέρον κομμάτι.


    Central auditory problems: Schuknecht & Gacek10 noted that the loss of auditory neurons is the most consistent pathologic change in the aging ear. This loss of neurons begins at an early age and continues throughout life. Otte et al.11 counted the neurons in cochleae from 100 hearing ears of individuals who showed no evidence of diseases affecting the neurons. The neural populations decreased from 36,918 for the individuals in the first decade to 18,626 for those in the ninth decade, with a pattern that suggests a linear progressive loss of about 2,100 auditory neurons per decade of life.

    Due to the possibility of central auditory problems, the amplified signals reaching the cochlea may not always be processed efficiently by the central auditory system. Stach et al.12 showed that the prevalence of central presbycusis increases with age, and it is prevalent in 95% of individuals older than age 80. Givens et al.13 demonstrated statistically significant correlation for scores on certain central auditory tests and hearing aid satisfaction. Approximately 29.6% consumers report non-use of hearing instruments due to minimal or non-existent benefit from the device.14 Many of these consumers report that their hearing aids amplify, but they have difficulty understanding speech. During pre-fitting counseling, any possibility of central auditory problems should be discussed. Older adults should be aware that, although the hearing instrument will help improve the audibility of sounds which are essential for sound processing, it will not help in actually processing the sounds for meaningful interpretation of the incoming signals. However, with consistent use of the hearing instruments, the auditory system may reorganize and learn to use the incoming signals more efficiently. An older adult who has unrealistically high expectations about the hearing instrument and is not provided with this information may become discouraged quickly once he/she starts using the aid. "
    "Increased interference from environmental noise: Older adults frequently have very low tolerance to background noise. Investigators have shown that the speech understanding abilities of older individuals are more affected by noise even when they have normal peripheral sensitivity.19 Binaural hearing instruments should always be recommended (for bilateral losses) to improve signal-to-noise ratio. Clients should be taught assertive techniques to control or minimize the background noise in their communication environments. Additionally, increasing evidence points to the benefits of directional hearing instruments."


    http://www.hearingreview.com/issues/articles/2000-10_04.asp


    καλά σαββατοκυριακάτικα DX!
    73!
    Θα τα πουμε απο Δευτέρα, γεροί να 'μαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για την ανάρτηση 15 Απριλίου 2010 10:32 μ.μ.

    Διαβάζοντας προσεχτικά τις αναρτήσεις ξεκινώντας από την πρώτη, ότι οι αναμεταδότες είναι οκτώ και δεν είναι ένας αλίμονο βρε Γιάννη, τι άλλαξε δηλαδή; Μήπως ο ραδιερασιτεχισμός ή ο σοβαρός σύλλογος εξαρτάται από τον αριθμό των επαναληπτικών; Αν αυτός είναι για εσένα και για κάποιους άλλους ο σωστός σύλλογος, τότε να βάλετε κι’ άλλους επαναλήπτες! Αλλά για πες μου, ποιοι είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στους επαναλήπτες; Μήπως είναι αυτοί που δεν έχουν άλλες δραστηριότητες; Δυστυχώς το επιχείρημά σου δεν είναι σοβαρό. Και το άλλο! Για μισό λεπτό όμως. Ένας σύλλογος σαν την ΕΕΡ που προσφέρει για όλη την Ελλάδα, επαναλήπτες, αναλογικούς, ψηφιακούς, LINK, APRS, ECHOLINK D-STAR, BEACONS όχι μόνο στα VHF (!) συν όλες τις άλλες υπηρεσίες, για τις οποίες έχω αναφερθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις, ζητάει μόνο 40 Ευρώ ενώ ο οποιοσδήποτε σύλλογος που έβαλε ένα δίκτυο επαναληπτών καλεί τα μέλη του να σκάσουν τριάντα ευρώ (!) και εξακολουθείς να μιλάς περί συλλόγων και περί οικονομίας και άλλα τέτοια … γλυκανάλατα; Γιάννη μου μπορείς να στρουθοκαμηλίζεις όσο θες, όχι μόνο εσύ αλλά και όσοι ενστερνίζονται απόψεις σα τη δική σου, αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν είναι αυτή που νομίζεις!
    Λίγο παρακάτω γράφεις ότι δεν μπορείς να λύσεις απορίες σε κάποιον … όχι Γιάννη μην κουράζεστε τζάμπα ούτως η άλλως αυτά που γράφεις στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων και απ’ ότι βλέπω πιο κάτω πάλι με τις ημερομηνίες ασχολείσαι! Βρε τι πάθαμε με αυτές τις ημερομηνίες! Δεκαπέντε χρόνια στα βουνά, ασχολείσαι με την εκπομπή την επαγγελματική ραδιεκπομπή από το ενενήντα πέντε, δηλαδή τι εννοείς επαγγελματική ραδιεκπομπή; Τι είναι αυτό πάλι; Δε σε πιάνω!

    Για πάμε στην επόμενη ανάρτηση, 16 Απριλίου 2010 2:15 π.μ.

    Θα σου θυμίσω τι έχεις γράψει,
    Μεχρι το λοιπόν της προτεινόμενης απο την CEPT και λογικής συνένωσης των δυο κατηγοριών, οι SW στερουνται την χαρά της επικοινωνίας μεγάλων αποστάσεων.
    Και το άλλο το … όμορφο!
    κάποιος μάλιστα εχει οντως πάρει με κανιστρουλα λάδι των 1500 ευρώ το SV, απο εξεταστήριο της κεντρικής Ελλάδας (!!!), αλλά ακόμα κι ετσι προσπαθει και δεν εχει τιποτα να ζηλέψει απο τον οποιοδήποτε αλλο SV- εξακολουθει να μαζευει καρτουλες και να το απολαμβάνει.
    Αν τα πιο πάνω δεν είναι, το μεν πρώτο, καθαρό παιχνίδι συναισθημάτων και το δεύτερο … ασπασμός, τότε τι είναι Γιάννη;
    Οπότε τι να πούμε τώρα γι’ αυτά; Από τη μία οι νόμιμοι παρανομούν και από την άλλη η αγορά άδειας. Αυτό για εσένα, δεν είναι χάλι;

    Πράγματι θα είχε πλάκα να δούμε και τις προτάσεις της ένωσης. Τουλάχιστο η ένωση σίγουρα θα είχε προτάσεις σε σχέση με κάποιους άλλους που … ποιούν τη νύσσα! ! Παρόλα αυτά δε θυμάμαι ποτέ όμως βρε Γιάννη να βγήκε κανείς για να διαμαρτυρηθεί για κάτι τέτοιο ή για οτιδήποτε άλλο! Που ήταν άραγε; Μήπως έπαιρνε τη … σιέστα του;

    Μη μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης με Αμερική και τα σχετικά, γιατί υπάρχει, αν θες να το δούμε από αυτή τη γωνία και το FCC, που κόβει … κώλους, με το hi,hi!

    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Επόμενη ανάρτηση, 16 Απριλίου 2010 2:17 π.μ.

    Contest. Τελικά αναγκάστηκες να αποδεχτείς το μοιραίο; Πρόσεχε τι δηλώνεις γιατί μερικές φορές αυτές οι δηλώσεις επιστρέφουν ως μπούμερανγκ! Το σίγουρο πάντως είναι πως οι διαγωνισμοί είναι μέρος του ραδιοερασιτεχνισμού και οι χειριστές αποδεικνύουν και στη πράξη ότι είναι πανέτοιμοι για τα … δύσκολα. Μήπως άραγε έχεις αναρωτηθεί ποιοι είναι αυτοί που τρέχουν σε κάθε κακουχία; πχ σεισμοί. Ποιοι νομίζεις ότι είναι οι χειριστές αυτές τις δύσκολες στιγμές; Αυτοί που έχουν το ραδιοερασιτεχνισμό ως CB πολυτελείας; Οι μήπως όσοι ξημεροβραδιάζονται στους επαναλήπτες; Άσε μη κουράζεσαι, θα σε διαφωτίσω, για άλλη μια φορά. Οι έμπειροι τρέχουν Γιάννη, όταν οι περισσότεροι από εμάς καθόμαστε στον αναπαυτικό καναπέ μας, με ένα κουβά πατατάκια από το ένα χέρι και τη τάδε cola από το άλλο! Έμπειροι από πού νομίζεις; Χμ, από τα contest που τόσο πολύ σε ενοχλούν!
    Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι WARC μπάντες για όσους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν το Σ/Κ σε κάποιο διαγωνισμό.

    Το μοναδικό μου άγχος ήταν να κάτσω να διαβάσω όλα όσα έγραψες και φυσικά να καλύψω τα περισσότερα ερωτηματικά που έχεις και σε όποια φυσικά μπορώ.
    Άντε πάλι με τις αναφορές λήψης! Και που ξέρεις εσύ τι σήματα βλέπω εγώ, ο Α ή ο Β; και εν πάση περιπτώσει αυτό δε σε αφορά! Συγνώμη Γιάννη αλλά αυτό που έγραψες, μάλλον δεν κάνω όσα πρέπει, απο σεβασμό στους συνάδελφους και στην χαρά του contesting... το θεωρώ πολύ … Κατινίστικο! Όχι μόνο δε το θεωρώ επιχείρημα αλλά … άστο να πάει!

    Το ότι διαβάζεις όλη μέρα δε μου λέει και πολλά, ειδικά αν διαβάζεις όλη μέρα Λιακό! Ωχ, ωχ, ωχ!

    Έγραψες, Σαφέστατα και ειναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα η εκπομπή παρανόμων εκτός των μπαντών. Α, μάλιστα, τώρα συμφωνούμε σε κάτι που και ουσιώδες είναι και ο λόγος για τον οποίο γράφτηκε όλη αυτή η ανάρτηση! Αλλά το ερώτημα που με βασανίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι το γιατί; Γιατί αυτά τα παιδιά βγαίνουν εκτός; Τι είναι αυτό που τους τραβάει εκτός μπάντας ή αν θες τι είναι αυτό που τους απωθεί από τις νόμιμες μπάντες; Αυτό είναι πολύ σοβαρό ερώτημα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε και όχι σε διάφορες υπεκφυγές και δικαιολογίες!

    Η σύγκριση, παρανόμων vs contesters είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτη!!! Ήμαρτον, τι άλλο με περιμένει;

    Θα δείξει η επόμενη ανάρτηση, 16 Απριλίου 2010 3:00 π.μ.

    Για την ΕΕΡ όφειλες να γνωρίζεις όχι μόνο από ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον αλλά επειδή άσκησες κριτική! Πως κάθεσαι και κρίνεις το έργο κάποιων, αφού δε γνωρίζεις τίποτα γι’ αυτούς; Μήπως είναι λιγάκι οξύμωρο; Λέω … μήπως; Παρόλα αυτά όμως Γιάννη, η ΕΕΡ έκανε ότι μπορούσε, αλλά όπως έχω γράψει πιο παλιά, κανένας σας δε φρόντισε γι’ αυτά, πχ επαναλήπτες, link, beacon, αναρωτήθηκες όμως ποτέ το γιατί;

    Α, ευχαριστώ και για την ενημέρωση! Δεν το ήξερα πως η Κρήτη ήταν ραδιοχώρα. Τι μαθαίνει κανείς από τα μπλόγκ, ε;

    Έγραψες, Αν η ΕΕΡ θέλει τους Κρήτες, απο κει πρέπει να ξεκινά. Την ίδια απαίτηση όμως έχουν και τα υπόλοιπα 10.200.000 Ελλήνων, οπότε…!
    Αφού έχετε τη δυνατότητα για κάτι καλό κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε τόσα χρόνια η ΕΕΡ, γιατί δε κάνετε τη διαφορά;
    Γιατί δε κάνεις και καμιά επιστολή στην IARU, να τους εκθέσεις όλα αυτά τα προβλήματα, μήπως και μπορέσει να βοήσει;
    Μα είναι πολύ φυσικό, αφού μέσα από τις συνδρομές η ΕΕΡ πληρώνει και τα έξοδα του bureau, ακόμα κι αν έχει ένα και μοναδικό μέλος στο τελευταίο ξερονήσι!
    Όσο για το ποσό της συνδρομής, θα επαναλάβω, ότι δεν είναι υπερβολικό σε σχέση με άλλους συλλόγους που στην ουσία δε προσφέρουν τίποτα!

    Τώρα για τις δύο τελευταίες παραγράφους, DXPedition και περιοδικό, δε θέλω να γράψω τίποτα γιατί θα θεωρηθεί από πολλούς, ότι είναι … σα να κλέβω εκκλησία!

    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Επόμενη ανάρτηση, 16 Απριλίου 2010 3:04 π.μ.

    Και το Βατικανό, απέχει λιγότερο από 20 χιλιόμετρα αλλά εξακολουθεί να είναι σπάνιο! Άλλο όμως σπάνια ραδιοχώρα, για την οποία μιλούσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση και άλλο πάλι αυτό που μου γράφεις εδώ! Αφού λοιπόν έχεις αφιερώσει τη ζωή σου και καλά κάνεις όπως άλλωστε γράφεις κι εσύ, στο ΤΕΠ των δυο μέτρων τι έκατσες και ζορίστηκες για να πάρεις άδεια κατηγορίας 1; Απλή απορία είναι και τίποτα άλλο.
    Ναι, συμφωνώ! Όπως τη βρίσκει ο καθένας. Άλλος τη βρίσκει έτσι άλλος, γιουβέτσι. Περί ορέξεως ουδείς λόγος.

    Θα το γράψω για άλλη μια φορά! Είναι η εποχή Γιάννη. Δυο εβδομάδες μετά το Πάσχα, οι μπάντες έκλεισαν και τη τελευταία εβδομάδα πάλι άνοιξαν. Άνοιξε απόψε στα 20 μετά τις 11, 12 τη νύχτα και δεις ότι έρχονται με τα … τσαρούχια οι Αμερικάνοι. Αν αυτό είχε συμβεί μέσα στη καρδιά του χειμώνα, πράγματι θα ήταν αξιοσημείωτο, αλλά την Άνοιξη δεν είναι!
    Για το τι είναι σπάνιο και τι όχι πιστεύω να σε κάλυψε προηγούμενη ανάρτηση.

    Επόμενη ανάρτηση, 16 Απριλίου 2010 3:30 π.μ.

    Άντε πάλι οι πενηντάρηδες, που στο βλέμμα και μόνο μιας μπεμπέκας, (ξανα) γίνονται εικοσιπεντάρηδες αλλά άμα είναι για να μάθουν κώδικα morse έχουν τα … ρούχα τους, με το συμπάθιο!

    Μήπως το αρμόδιο Υπουργείο θα έπρεπε να αφαιρεί τις άδειες οδήγησης στους άνω των πενήντα, αφού, όπως έγραψες κι εσύ πιο πάνω, εμφανίζουν τόσο σοβαρά παθολογικά προβλήματα;

    Το ότι εσύ προσωπικά, είχες άγχος δε σημαίνει πως ισχύει αυτό για όλους. Κατανοώ, ως ένα σημείο, το άγχος το οποίο θα ίσχυε, απ’ ότι υποπτεύομαι και για τις γραπτές και για τις προφορικές εξετάσεις! Ως εκεί όμως Γιάννη και μη το κάνουμε δραματουργία το θέμα με το κώδικα morse. Δύσκολο, ίσως. Ακατόρθωτο όμως, όχι! Εκεί είναι όμως η μαγεία, στο δύσκολο. Κάπως έτσι δε το έγραψες κι εσύ προηγουμένως.

    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Επόμενη ανάρτηση, 16 Απριλίου 2010 4:23 π.μ.

    Ωχ, ωχ, ωχ! Τώρα τι φταίει η ΕΕΡ που ήσουν, μόνο 8 χρονών; Παρ’ όλα αυτά θα έπρεπε να σε κάνει υπερήφανο το γεγονός ότι ενώ ήσουν μικρός, κάποιοι άλλοι έδιναν το καλύτερό τους εαυτό στα κορφοβούνια για να βρεις όχι μόνο εσύ αλλά και τόσοι άλλοι στη πορεία των χρόνων πρόσφορο έδαφος. Το R3, το R6, το link, το beacon SV9SIX, που εγκατέστησε η ΕΕΡ, δε μπορούσατε ούτε να τα συντηρήσετε και σου φάνηκαν και λίγα ε; για να δούμε όμως τώρα τι θα γίνει; Ποιοι θα τρέχουν και ποιοι θα λουφάζουν!

    Στο κάτω-κάτω δεν ανάγκασε κανέναν να γίνεις μέλος της. Όσοι έχουν πάει για να γίνουν μέλη, πήγαν από μόνοι τους.

    Έγραψες, Αναγνωρίζει ο οποιοσδήποτε το λοιπόν, την ολική έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, στον ορισμό του "επίσημου" που θέτεται. ως … μονο δημοκράτης δεν καλουμαι.
    Μάλλον τελείς υπό σύγχυση, για άλλη μια φορά, αγαπητέ Γιάννη! Η άγνοια στη οποία βρίσκεσαι όμως δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτές τις ανακρίβειες που κάθεσαι και γράφεις. Το έχω καταλάβει από κάποιο σημείο και μετά, γι αυτό κιόλας σου είχα γράψει … να προσέχεις τις παρέες σου… Αυτοί που στα είπαν, ούτε τα μισά δε σου έχουν πει! Ή καλύτερα ,σου είπαν ότι και όσα ήθελαν. Θα το γράψω ξανά και ξανά μήπως και το καταλάβεις, για τη πορεία της ΕΕΡ, όφειλες όμως να γνωρίζεις Γιάννη. Η άγνοια μέχρι ένα σημείο είναι αποδεκτή. Εδώ όμως όχι! Αν όμως σε ενδιαφέρει πραγματικά να μάθεις δυο-τρία πράγματα και να ανοίξεις τα μάτια σου, κάτι που δε το θέλουν οι … μαγαζάτορες, ξεκίνα από το καταστατικό και μετά βλέπουμε. Οπότε, τα όποια μαθήματα περί Δημοκρατίας, τα αντιπαρέρχομαι.

    Έγραψες, Στα μάτια μου, ειναι ακόμα μια ενωση, που ΠΑΡΑΝΟΜΑ, μη δημοκρατικά και καταχρηστικά εχει την ευλογία ενος μη δημοκρατικου καθεστώτος. Δηλαδή ποιό είναι το μη Δημοκρατικό καθεστώς;

    Έγραψα και το ανάρτησες, Πάντως η επίσημη είναι η ΕΕΡ, όσο και αν αυτό θλίβει κάποιους! Διαπίστωση: δεν ήξερα ότι θλίβει κι εσένα!

    Και περιοδικές εκλογές να γίνουν και οτιδήποτε άλλο θέλεις, αυτοί που θέλουν να ρίξουν τη λασπούλα τους θα τη ρίξουν όπως και τώρα, αδικαιολόγητα και το κυριότερο, χωρίς επιχειρήματα!
    Ξύπνα Γιάννη! Η Ελλάδα είναι η χώρα των αυτοαποκαλούμενων προέδρων! Όλοι θα ήθελαν να έχουν το δικό τους μαγαζάκι να είναι πρόεδροι και να αρμέγουν τα μέλη τους! Οι ιδεαλιστές όμως είναι σπάνιο είδος και μάλιστα είδος προς εξαφάνιση!

    Όσο για τις εκλογές που πρότεινες, για πες μου στ’ αλήθεια, πιστεύεις πως θα τις έχανε η ΕΕΡ;

    Εφόσον πιστεύεις ότι δε σε εκπροσωπεί επάξια η ΕΕΡ γιατί δε κάνεις κι εσύ ότι και κάποιοι άλλοι; Στείλε τα παράπονά σου στην IARU. Τόσο απλό είναι!

    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Επόμενη ανάρτηση, 16 Απριλίου 2010 4:23 π.μ.

    Καλά η ένωση που έχετε φτιάξει, δε φροντίζει για την σωστή παίδευση των ραδιοερασιτεχνών της; Παράξενο! Τέλος πάντων, θα συμφωνήσω όμως ότι για να δουλέψει κάποιος δορυφόρους, θα πρέπει να διαβάσει και κάποιο εγχειρίδιο και όχι μόνο το ΠΟΠΑΫ. Αυτό όμως είναι ραδιοερασιτεχνισμός συνάδελφε, το έγραψες κι εσύ, αυτοδιδασκαλία. Οι βαθμοί δυσκολίας ξεπερνιούνται, μέρα με τη μέρα.

    Επόμενη ανάρτηση, 17 Απριλίου 2010 2:06 π.μ.

    Ωραία, αφού το κειμενάκι λύνει απορίες, ελπίζω πως όσα έγραψα πιο πάνω, για τους 50-έριδες θα σε βρίσκουν σύμφωνο και θα έλυσαν και τις δικές σου απορίες! Εάν δε η πολιτεία χορηγεί και αναπηρική σύνταξη στους άνω των πενήντα, τότε θα τεθώ δίπλα στο πλευρό σου, υπέρμαχος αυτής της άποψης.

    Κάτι τελευταίο. Δεν ήξερα ότι εκτός από ηλεκτρονικός έχεις σπουδάσει και … ωτορινολαρυγγολόγος! Μα καλά, πότε τα πρόλαβες όλα αυτά;

    Καλή Πρωτομαγιά, 73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σωστός σύλλογος, για να τελειώνουμε με το θέμα "σωστός συλλογος" γιατί δεν μου αρέσει να "πυροβολώ" κανέναν, ειναι αυτός που Υπάρχει, εκει που υπάρχουν ραδιοερασιτέχνες. Το παράδειγμα με το ξερονήσι ειναι άτοπο εδω, καθως οπως ειπα ο πληθυσμος της Κρήτης αγγιζει το εκατομμύριο.
    Στους επαναλήπτες δεν ξημεροβραδιάζεται κανεις. Τα γνωστά εκτρώματα των VHF δεν συμβαινουν εδω. Οι επαναλήπτες ειναι στην σάρωση σαν call channels και μολις επιτευχθει η κλήση και η απόκριση, το QSO μεταβαίνει σε σιμπλεξ συχνότητα αν υπάρχει δυνατότητα. Οι επαναλήπτες που εχουν τοποθετηθει εδω εχουν τοποθετηθει στρατηγικά ωστε να μπορεις να μιλήσεις με φορητό απ' όπου και να εισαι. Οι δραστηριότητες που κάνουμε εδω ειναι να μαζευόμαστε δις ανα εβδομάδα τουλάχιστο και να ανταλλάσουμε απόψεις, τεχνική, συνεργασια για την κατασκευή των κεραιών των συναδελφων και αλληλοβοήθεια, να σχεδιάζουμε και να υλοποιουμε διοργανώσεις, DXPedition, συνεχεις συννεργασίες με την τοπική αυτοδιοικηση, προετοιμασία για εκτακτες ανάγκες, αντιμετωπιση φασματικών παρεμβολών στις ΡΕ μπαντες του νησιου, και τόσα άλλα που δεν αναφέρονται σε ενα απλό σχόλιο. Την αισθηση του οτι "ενας περιφερειακός σύλλογος μονο επαναλήπτες μπορει να προσφέρει" δεν μπορω να καταλάβω απο που την κομίζεις. Και να σου πω, δεν ενδιαφέρομαι. Εγω, ειμαι κ α λ α εδω. Αφου δεν μπορω να εχω και τα 2, αναμεσα στο Α και στο Β, προτιμώ αυτό που εχω εδω. Και τα χρήματά μου βλέπω που πηγαίνουν. Μάλιστα, συμμετέχω στην διαχείρηση διατυπώνοντας απόψεις που γίνονται σεβαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Διαβάζοντας τις απαντήσεις που για μιά βδομάδα περίμενα, διαπιστώνω οτι άλλος ειναι αυτός ο οποιος στερείται επιχειρημάτων κι όχι εγω.
    Ας μην λέμε "βρε τι πάθαμε με τις ημερομηνίες" γιατι οι ημερομηνίες ειναι η 4η διάσταση, και καλό ειναι να αποδεικνύουμε οτι μπορουμε να ανταπεξέλθουμε στις εκάστοτε προκλήσεις των καιρών.
    Η επαγγελματική ραδιοεκπομπή χωρίζεται στα εξής 2 - Ιδιωτικά ραδιοδίκτυα και ευρυεκπομπή ραδιοφωνίας - τηλεόρασης. Πες μου τωρα οτι θές και περαιτέρω εξηγήσεις.
    Πάλι μου προσάπτεις ασπασμό. Πάλι για γέλια ειμαστε. Χάλι ειναι το να χρειάζεται κάποιος στην ελλάδα να λαδώσει για κάτι που σε άλλες χωρες (Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα) το εχει δημοκρατικά κι ελευθερα. ΑΥΤΟ, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙ. Χαλι ειναι να εχεις ΕΣΥ δωσει την ιδια υλη* με αυτους που σου εδωσα τα callsign τους και αυτοι να μην μπορουν να εκπέμψουν λογω κολλημάτων που άλλοι λαοι δεν εχουν. ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Αλλα οπως σωστά ακουστηκε αυτές τις μέρες, η Δημοκρατία θα πεθάνει εκει που γεννήθηκε.....
    *μην μου πεις πάλι για τα μορς, σε παρακαλώ. Τα εχω πει τόσες φορες που βαρέθηκα. Δεν τα ζητά ο πλανήτης πιά, γιατι μονο οι ραδιοερασιτέχνες τα δουλευουν.
    Την FCC την ζηλευω, γιατι μπορεις να πατησεις μεχρι 1499 βατ στην αμερική. Εδω γινεται της μαυρης ακόμα κι απο νόμιμους. Αλήθεια, ξερουμε οτι για την αμερική το όριο ειναι 1500W γιατί οι εκπομπές των Αμερικάνων εξασθενουν λογω της τεράστιας απόστασης των 2 ωκεανών και ετσι δύσκολα προκαλουν παρεμβολές σε άλλες χώρες, ενω εμεις εδω εχουμε 500W γιατι κάποιος χειριστής απο το κέντρο του κόσμου, την Ελλάδα, παρεμβάλλει όλο τον κόσμο? Χωρια που παράνομα στο πεδίο δράσης της FCC δεν εκπέμπει ουτε στύλος διανομής ηλεκτρικου ρευματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. "Το σίγουρο πάντως είναι πως οι διαγωνισμοί .... τις δύσκολες στιγμές;"
    Παλι αναλώνεσαι. Τα contest εχουν θέση σκοπό και λειτουργία, αλλά αυτή δεν ειναι να φιμώνουν τις μπάντες. Πάλι ισχυρίζεσαι πράγματα για μένα που δειχουν οτι δεν με σεβεσαι. Πάλι ιστορίες μου λες. Στις WARC δεν τρέχουν contest γιατι ειτε ειναι κοινόχρηστες, ειτε δεν θα χωρουσαν γιατι μιλάμε για portion των 100KHz. Ο σωστός ραδιοερασιτέχνης δεν κοιτάζει πως θα "καβατζώσει" μια συχνότητα για να την εχει για 2 μέρες. Και κάνει και το QSO χωρίς να ζητά ντε και σώνει απο τον ανταποκριτή ο'τι τρελό και παλαβό ζητά το contest. α, ναι, και δίνει αντικειμενικά report. Βρε να χω σηκώσει κεραία και να μου ερχονται 1000οι σταθμοι και όλοι να μου δίνουν 5-9 και να μου ζητάνε εναν αριθμό που πρεπει να ψάχνομαι αν ειναι η CQ ζωνη ή ο αριθμός QSO και να πατάνε κι ανα 2 KHZ... ποτέ δεν εμαθα αν δουλευει σωστά η κεραία μου. ή το θεικό

    -CQ TEST SV9XXX SV9XXX TEST
    -CT3XXX
    -Again, again?
    -CT3XXX
    -CT3XX Questionmark?
    -CT3XXX
    -CT3XXX you are 59 (!!!!!!!!)
    (μάλλον για 2 by 6 τον κόβω....
    hi hi hi hi hi.....

    "Το ότι διαβάζεις όλη μέρα δε μου λέει και πολλά, ειδικά αν διαβάζεις όλη μέρα Λιακό! Ωχ, ωχ, ωχ! "
    μετά μου λες οτι εισαι πλήρης επιχειρημάτων ενω εγω τα στερουμαι. Και περιμένεις σοβαρές απαντήσεις.
    "Η σύγκριση, παρανόμων vs contesters είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτη!!! Ήμαρτον, τι άλλο με περιμένει; "
    Αυτή η συγκριση δεν εγινε ποτέ. ΙΣΩΣ, όμως, απαντά στο αμέσως πιό πάνω ερώτημα, τι τους ωθει στα παράνομα. ΙΣΩΣ ειναι αυτή η απάντηση. Το γράφω γιατι το παρέθεσε π α ρ α ν ο μ ο ς που εχει SV αδεια, ως επιχειρημα. (απο το blog του sv-sw radioamateur)
    Ας το βάλουμε κι αυτό στο πιθανό "pool" απαντήσεων.

    "Για την ΕΕΡ ...κριτική!"
    Η Κριτική ειναι δημοκρατικό προνόμιο σε μια δημοκρατική χώρα. Αν δεν ξέρω τι και πως κάνει η ΕΕΡ, δεν εχω δικαιωμα να ομιλώ. αν ομως ξέρω?

    ...οπότε, απο κει πρέπει να ξεκινά! Οταν λέω να ξεκινά, Γιώργο, Δεν εννοω "να ξεκινά απο την Κρήτη", εννοω να ξεκινά απο το να υπάρχει! D'ohhh...

    " Αφού έχετε τη δυνατότητα για κάτι καλό κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε τόσα χρόνια η ΕΕΡ, γιατί δε κάνετε τη διαφορά; "
    Προσπαθουμε, ευχαριστουμε για το ενδιαφέρον!

    Για το ποσό της συνδρομής, αν το αντιπαραθέσουμε με την "ΛΡΚΡ" (λεσχη ραδιοερασιτεχνών κάτω ραχουλας) σίγουρα θα κάνει παραπάνω. Να προσέχουμε όμως και με ποιόν συγκρινόμαστε, ε?

    "Τώρα για… σα να κλέβω εκκλησία! " Λυπάμαι αλλά δεν το κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ¨"Και το Βατικανό...ουδείς λόγος. "

    Η ειρωνεία ειναι κακό πράγμα, Γιώργο. Δεν διαβάζεις φαινεται και δεν καταλαβαίνεις κάν τι γράφω. Εχω ήδη απαντήσει. Την αδεια κατ.1 την πήρα γιατι μ π ο ρ ο υ σ α. Ή μηπως δεν ειδα τι γινόταν οσο ειχα την 2? Ολοι με λέγανε τεμπέλη. Ο'τι λέτε για κάθε εναν που εγινε Sw. Λες και εισηγηθήκατε να γινει η 2 για να βγάζετε τα κόμπλεξ σας ενα πράγμα.Τελος πάντων.

    Η εποχή Γιώργο, θα αnοιξει τις μπάντες απο νωρίς μεχρι αργά. Δεν θα τις ανοιξει απο αργά μεχρι νωρίς! Το ειπες μόνος σου - την τελευταία εβδομάδα. Αλλά εσυ εκανες μια εβδομάδα συναπτή να απαντήσεις! Μεχρι τις 3 και απο τις 11 το βράδυ που πρωτοτσέκαρα δεν υπήρχε παρα μόνο θόρυβος. Εν τω μεταξύ στην αμερική, ειναι μεσημεράκι με απογευμα, αρα σήματα υπάρχουν. Στις 3 το βράδυ, δεν υπάρχουν σήματα αν δεν υπάρχει ιονοσφαιρικός φόρτος ικανος να "κρατήσει" τις επαφες απο νωρις το βράδυ, φόρτος που αποκτάται κατα την διάρκεια της ημέρας. Οταν το απογευμα η διάδοση ειναι μέτρια και χάνεται κατα τις 10 το βράδυ στα 20, ΔΕΝ ειναι λογικό να ξανανοιξει στις 3! Ειναι στο 101 της ραδιοδιάδοσης!!!
    Και αν περάσει ενας, ΕΝΑΣ μονο σταθμός στο θόρυβο αρκετά πρίν το ξημέρωμα, με την ιονόσφαιρα διάφανη (και όχι καθρέφτη) στην μπάντα των 20, και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος σταθμος ολο το βράδυ, ναι, ειναι αξιοπερίεργο.
    Οσον αφορά για το συγκεκριμένο θέμα, εισαι στο τετράγωνο 3 και ειμαι στο 20, μου φαίνεται. Πράγματι αυτές τις μέρες τα 20 ειναι μοναδικά - 3 το πρωί προχθές γινοταν ο χαμός αλλά δεν μπορουσα να κάνω επαφές γιατι το δωμάτιο μου ειναι επιρρεπές στον θόρυβο (η YL κοιμάται δίπλα) κι εχω αρχίσει να γυμνάζομαι πολυ στο CW γιατι... χρειάζεται εκ των περιστάσεων!

    "Άντε πάλι οι πενηντάρηδες, που στο βλέμμα και μόνο μιας μπεμπέκας, (ξανα) γίνονται εικοσιπεντάρηδες αλλά άμα είναι για να μάθουν κώδικα morse έχουν τα … ρούχα τους, με το συμπάθιο! "
    Απο κει και πέρα μπορεις να λές ο'τι μα ο'τι θες.

    Οταν ημουν 8 χρονων, τα εκχωρημένα Callsign ηταν διψήφια. Οι ραδιοερασιτέχνες ηταν μόλις το 1/20 του σημερινου πληθυσμου ρ/ε. Οπως ειπα, σκοπός ειναι να ανταποκρίνεσαι στις περιστάσεις των καιρών.

    τα R3 & SV9SIX δεν μπορουμε να τα συντηρήσουμε γιατι βρίσκονται εντός του ΠΒΚ και ειναι στρατιωτική εγκατάσταση. Πρέπει να μαζέψουμε 13 χαρτιά και αδειες για να μπουν συγκεκριμένα άτομα εκεί, σε προδηλωμένο χρόνο, και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ. Απλό ειναι πιά. Δεν ρωτάς κι όλα... 2 ατομα εχουν δηλωθει για προσβαση εκει, μελη της τεχνικής επιτροπης της ΕΕΡ. Γι αυτό και μόνο δεν μπορουμε. Καθε βδομαδα ειμαι στο Βασιλικό. Τα βλέπω κλειστά και θλίβομαι, γιατι δεν εχω πρόσβαση. Μονο γι αυτό θλίβομαι, που λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. "Στο κάτω-κάτω δεν ανάγκασε κανέναν να γίνεις μέλος της. Όσοι έχουν πάει για να γίνουν μέλη, πήγαν από μόνοι τους"
    Οταν ζητά για το bureau τόσο μεγάλο τμήμα της συνδρομής, τί κάνει? Δηλαδή τα D-$tar, αυτό το ιδιοκτησιακό συστημα που τόσο αγαπάτε, πρεπει να το πληρώσω εγω για να κάνω πιό πλουσια την iCom; Οπως και εχω ξαναπει, βρες μου ενα τρόπο να μην αγοράσω ιδιοκτησιακό κώδικα για να δουλέψω το d-$tar και θα το βουλώσω κι εκει. Ασε με βρε Γιώργο. Κουράστηκα να χρειάζεται να αποδειξω τα αυταπόδεικτα.
    Το να μου προσάπτεις οτι προιόντα σκέψης μου και λογικής επεξεργασίας μου ειναι παπαγαλίες τρίτων, εξακολουθει να με βάζει σε σκέψεις. Μάλλον άλλος απαντά στα γραφόμενά μου και ισχυρίζεται οτι "ρωτώ άλλον". Δεν εξηγειται αλλοιως. Μάλιστα, εχω την αισθηση οτι εχω την νηφαλιότερη προσέγγιση επι του θέματος απο τον οποιοδήποτε εχω διαβάσει σε μπλόγκ ή φόρουμ. Εχει πλάκα βεβαια, να κατηγορείς κάποιον που δεν υπάρχει! "Αυτους που μου ειπαν"... Βρες ποιός μου τα ειπε και κερδίζεις κολοκυθόπιττα!.
    Δεν γινεται να παραθέτω κομμάτι του καταστατικου της IARU και να μου προσάπτεις ανακρίβεια. Το καταλαβαίνεις βέβαια, ετσι?
    Οχι φίλε μου. Δεν σε αφήνω να αντιπαρερχεσαι την Δημοκρατία. Γιατι αν πρέπει να αγοράσω πανάκριβα το δημοκρατικό δικαιωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αυτό ειναι ολιγαρχία και όχι δημοκρατία.
    Η πρόταση μου ειναι σαφής - κοινοπολιτεία των ενώσεων να εκπροσωπει την Ελλάδα στην IARU και να κρατά και το bureau με τους χρήστες του bureau να πληρώνουν εκαστος την χρήση του ανα μονάδα βαρους των διακινουμενων καρτών του. Ανεξάρτητα των συνδρομών στην οποιαδήποτε ενωση. Ουτε να πληρώνω εγω τις χιλιάδες των καρτών των contesters ουτε να στερουμαι το bureau λόγω του παραλογισμου.
    Οποια ενωση δεν ειναι ταμειακά εντάξει, δεν εχει λόγο στις αποφάσεις.
    Απλό. Φτάνει να υπάρχει πρόθεση.

    Δεν με θλίβει το οτι η ΕΕΡ εκπροσωπει την Ελλάδα χωρις δικαιωμα τρίτου να αντιπροτείνει κάτι, με θλίβει όμως οτι για μενα η ΕΕΡ ειναι ενα "συννεφάκι" που δεν μπορω να το αγγίξω. Και εννοω οτι το δικαιωμα συμμετοχής μου σε σημαινουσες διεργασιες της ενωσης φαντάζει μηδαμινό, δοθεισης της απόστασης.

    Σε αντίθεση, η Κρητική ενωση στο καταστατικό της ορίζει οτι πρέπει να υπάρχουν μέλη του ΔΣ σε όλη την Κρήτη και η συμμετοχή τους γίνεται με Web Conference σε κάθε συνεδριαση! Στις συνεδριάσεις, δικαιωμα ακρόασης εχει ο οποιοσδήποτε και όχι μόνο ραδιοερασιτέχνες - ειναι δημόσιες και προσβάσιμες απο παντου στον κόσμο με ενα απλό αιτημα στο ΔΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση να πει π.χ. Λασηθιώτης οτι δεν μπορει να διατυπώσει αποψη σε μέλος του ΔΣ και αυτή να μην ακουστει στο ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν θεωρω οτι αυτά που προτείνει η ΕΕΡ δεν ειναι για το καλό του ραδιοερασιτεχνισμου, αν και διατηρώ δικαιωμα αντιλόγου σε κάποια θέματα οπως π.χ. D-$tar ή το υψος των συνδρομών σε σχέση με το τί απολαμβάνει ο συνδρομητής. Θεωρώ οτι ο πήχης συμμετοχής σε αυτήν ειναι τόσο υψηλός που λίγοι τον φθάνουν. Απο την σήμερον, δε, που ο μισθός του Ελληνα υποδιπλασιάζεται, η πρόταση ειναι να γινει το ίδιο και για το υψος της συνδρομής.

    "Και περιοδικές εκλογές να γίνουν και οτιδήποτε άλλο θέλεις, αυτοί που θέλουν να ρίξουν τη λασπούλα τους θα τη ρίξουν όπως και τώρα, αδικαιολόγητα και το κυριότερο, χωρίς επιχειρήματα!"
    Δεν θεωρω τους συναδελφους ηλίθιους. Οποιος ρίχνει λασπολογίες χωρίς επιχειρήματα, αυτογελοιοποιείται. Σιγουρα ο στόχος ειναι να εξαλειφθουν ολα αυτά που εφοδιάζουν τους κακεντρεχεις λασπολόγους με επιχειρήματα!
    Αν τωρα οι ιδεαλιστες ειναι ειδος προς εξαφάνιση, πρεπει να αρχίσω να ανησυχω!!! χιχιχι.

    "Εφόσον πιστεύεις ότι δε σε εκπροσωπεί επάξια η ΕΕΡ γιατί δε κάνεις κι εσύ ότι και κάποιοι άλλοι; Στείλε τα παράπονά σου στην IARU. Τόσο απλό είναι!"
    ..και εκείνοι, αφου αναγνώσουν για μια φορά ακόμη το resolution, θα πετάξουν την επιστολή στον κάλαθο των αχρήστων, ως οφειλουν άλλωστε.

    "Καλά η ένωση που έχετε φτιάξει, δε φροντίζει για την σωστή παίδευση των ραδιοερασιτεχνών της; Παράξενο!"
    Σιχαινομαι τις προσεγγίσεις που ακολουθεις. Αν εχω κάτι να πω για την ΕΕΡ, θα το κάνω με απτά επιχειρήματα. Το να αντιμετωπίζω τα πάντα για αυτήν με ειρωνεία, θα προκαλουσε μένος απο την πλευρά σου. Γιατί ακολουθεις αυτήν την τακτική? Τι σε κάνει να νομιζεις οτι ακυρώνοντας κάθε μου επιχειρημα με ειρωνεία, σε κάνει να κερδίζεις πόντους στην συνειδησή μου? Εχεις στα υπόψη σου οτι αυτή ακριβώς η στάση των εν Αθήναις συναδελφων ειναι αυτό που μας απομακρύνει απο την ΕΕΡ?
    "Ας ειστε καλά που διοργανώσατε σεμινάριο να σας πληρώνουμε και συνδρομές των 42 ευρώ με τέτοιο εργο, αλλωστε, εμεις ειμαστε ενας "συλλογάκος" που "μονο ρηπητερ βαζει", θα μπορουσα να πώ αναπαράγοντας την δική σου κακεντρέχεια.

    Αντ αυτου, σου θέτω οτι εγω προσωπικά αντιμετωπίζω ΚΑΘΕ αιτημα συναδελφου ή μέλλοντος συναδελφου που θα εκφράσει επιθυμία για εκπαιδευση και θα απευθυνθει σε μένα. Ειμαι παρών σχεδόν κάθε φορά που τα εντευκτήρια ειναι ανοιχτα. Το ίδιο και ολα τα μέλη της ενωσης, με αιχμή του δόρατος την επιτροπή εκπαιδευσης.

    "Κάτι τελευταίο. Δεν ήξερα ότι εκτός από ηλεκτρονικός έχεις σπουδάσει και … ωτορινολαρυγγολόγος! Μα καλά, πότε τα πρόλαβες όλα αυτά;"

    Μια που ρώτησες, θα σου πώ οτι ηθελα να γίνω γιατρός μια κι ειχα συγενεις γιατρους, και πρόσβαση σε σχετική βιβλιογραφία, και ήδη διάβαζα ιατρική μεχρι τα 16 μου, μεχρι που εκλεισα τα ματια του πατέρα μου μετά απο 45 λεπτά καρδιοπνευμονικής ανάνηψης, αναμένοντας ενα ασθενοφόρο που νομιζε οτι του κάνω πλάκα, στις 6 το πρωί της 24ης Μαίου 1992. Απο κει και πέρα, αποφάσισα οτι καλύτερα να φτιάχνω μηχανήματα, που αν χαλάσουν τα φτιάχνεις ή τα πετάς, παρά ανθρώπους, που αν πεθάνουν τους θάβεις. Καθως το λοιπόν οταν σαν εφηβος συντασσα νευρώνες, απομυζώντας μάθηση σχετικά με ιατρικά θέματα, ηταν πολυ ευκολο για μένα να συνεχίσω την ανάγνωση για τέτοια μεχρι και σήμερα.
    Μπορω το λοιπόν, να εκφέρω άποψη για τέτοια θέματα, καθως διαθέτω κάποια ψύγματα γνώσεις ΚΑΙ επ αυτου, και γνώση που απαιτειται εκ των περιστάσεων να κατέχω, πάντα φροντίζω να την αποκτήσω. Ζητησες αποψη επι του θέματος, τεκμηριωμένη, και την παρέθεσα.

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. "Έγραψες, Στα μάτια μου.... Δηλαδή ποιό είναι το μη Δημοκρατικό καθεστώς;"

    Ο ορισμός του Resolution 85.1 απο την IARU.
    Στην Ελλάδα, ψηφίζουμε. Ψηφίζουμε Νομάρχες, που ειναι κρατικοι λειτουργοι, Ψηφίζουμε δημάρχους, που ειναι λειτουργοι του Δημου, ψηφίζουμε Βουλευτές και κυβέρνηση να νομοθετουν.

    Στην IARU, ομως, δεν ψηφίζω. Πρέπει να επιλέξω αντιπροσώπους μεσα απο την ΕΕΡ.

    Αν εγω κρίνω οτι ενας π.χ. κορυφαιος επιστήμονας ο οποιος τυγχάνει ραδιοερασιτέχνης και ειναι μέλος σε άλλη, τρίτη ενωση, μια ΕΡΔΕ, μια TARG, μια άλλη απο την ΕΕΡ ενωση, και ο οποιος για δικους του λόγους ΔΕΝ θελει βρε παιδι μου να ειναι μέλος στην ΕΕΡ, ειναι άξιος και μπορει και θέλει να τρέξει εις στας Ευρώπας, δεν μπορω να τον ψηφίσω να με εκπροσωπει στην IARU.

    Και αυτό με βάση μια "συνταγματική επίλυση" που θέτει οτι μόνο η ΕΕΡ μπορει να εκπροσωπει τους έλληνες ραδιοερασιτέχνες στην IARU, και να ψηφιζει για τα μέλη του Administration council.

    Αυτό εδραιώθηκε και ισχύει απο το 1985.

    Η ιδια η ΕΕΡ, και αν το κρίνει σκόπιμο,συμφωνα με την επίλυση του 1985, εχει την "νομική" δυνατότητα να διοργανώσει εκλογές για μια αντιπροσωπεια εκλεγμένη απο ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες, για μια τέτοια εκπροσώπηση, αλλά εκέινη αντι αυτου και παράτυπα, θεωρει εαυτόν μόνη επίσημη
    και χάρη στην ασυλία του resolution εχει την υποστήριξη της IARU για αυτή της την στάση.

    Παράνομα, το λοιπόν, γιατι θελει να εκπροσωπει μερίδα των ελλήνων ραδιοερασιτεχνών και να επιβάλλει τις απόψεις τους σε όλους τους έλληνες ραδιοερασιτέχνες, οπως τις προτάσεις και αποφάσεις επι του bandplan λογου χάρη, τις απόψεις που θα εκφέρουν οι ραδιοερασιτέχνες του κόσμου στην WRC, τα επιχειρήματα ή ακόμη κι η έλλειψη αυτών, με τα οποια θα μπορουσαν να τροφοδοτήσουν την IARU, ωστε να παλέψει στις WRC.

    Εχουμε ενα "τμήμα" των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών να εκπροσωπει με το ζόρι τους υπόλοιπους, χωρις δυνατότητα των υπολοιπων να παρέμβουν στις απόψεις που αφορουν στο συμφέρον της κοινότητας.

    Αν άυριο το πρωί αποφασίσουν λογου χάρη να υιοθετήσουν το D-$tar σαν "καλύτερο συστημα", και να αλλάξουν το bandplan ωστε το μισό ευρος ζώνης στους 144 να ειναι για ψηφιακή επικοινωνία φωνής και δεδομένων και την μειωση του simplex portion στο μισό με την αναθεση του άλου μισου στα ψηφιακά, δεν υπάρχει κάποιος να τους θέσει αντίλογο. Θα το περάσουν στο bandplan και μετά... θα απαιτουν απο τους υπόλοιπους να το σεβαστουνε!!! Εμετική κατάσταση, οφειλω να ομολογήσω. Γι αυτό θα πρέπει ολες οι οργανώσεις να εχουν λόγο επ αυτου.


    Η ίδια η ΕΕΡ ομως, απαξιώνει τις περιφερειακές οργανώσεις, οπως φαινεται και απο το ίδιο σου το κειμενο και απόψεις. Δεν εχει σημασία ποσο πολύ ή λίγο εργο παραγουν, εχει όμως σημασία η πρόθεση που διαφαινεται απο αυτή την απαξίωση. Αυτή η στάση, κάνει εμένα και πολλους ακόμα να νοιωθουμε απιστευτα προσβεβλημένοι.

    Το να απαξιώνεις το εργο κάποιου δεν ειναι ο δρόμος για την συναδελφικότητα. Προκαλει παράξενες διακυμάνσεις σε πεδια που δεν εχεις τον ελεγχο, και ΑΥΤΟ ειναι που μπορει να γυρίσει μπουμεραγκ, και όχι η άποψή που εχω για τα contest...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Για την ανάρτηση, 01 Μαΐου 2010 6:59 μ.μ.

    Γιάννη, χωρίς να έχω τύψεις αλλά και διάθεση απολογίας, ότι αργοπόρησα να απαντήσω στις … έντεκα αναρτήσεις, αυτό δε σημαίνει ότι σε αγνόησα ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερή. Απλά έχω και τόσες άλλες ασχολίες και υποχρεώσεις που δε μου μένει και υπερβολικός χρόνος για να γράφω για όλα! Δε σου κρύβω και το άλλο, ότι μόλις είδα έντεκα (!) αναρτήσεις ήθελα να βρω μια μέρα με αρκετό χρόνο για να μπορέσω να τις διαβάσω με ησυχία.

    Τελικά ο πληθυσμός της Κρήτης, από 800.000 που ήταν τη προηγούμενη εβδομάδα αυτή την εβδομάδα … αγγίζει το ένα εκατομμύριο (!) αλλά τελικά δεν είναι αυτό το ζητούμενο Γιάννη αλλά το πόσα μέλη έχει ο σύλλογος. Και για να μη παρανοήσεις μιλάω πάντα για μέλη ραδιοερασιτέχνες και όχι για υποψηφίους, συγγενείς, κυνηγούς, περιπατητές, περαστικούς κτλ.!

    Έγραψες, Σωστός σύλλογος, για να τελειώνουμε με το θέμα "σωστός συλλογος" γιατί δεν μου αρέσει να "πυροβολώ" κανέναν,
    Δε σου αρέσει να πυροβολείς κανένα; Μα καλά πόσα θες για να μας τρελάνεις; Να σου θυμίσω ότι εσύ ξεκίνησες από την ανάρτηση: 23 Μαρτίου 2010 4:27 μ.μ. και μετά με πιο κάτω από αυτή, αναρτήσεις.
    Τουλάχιστο κατανόησα το κίνητρο, έστω και εμμέσως, αφού όπως έγραψες δεν είσαι ένα απλό μέλος στην ένωση που ανήκεις αλλά όπως έγραψες … Μάλιστα, συμμετέχω στην διαχείρηση διατυπώνοντας απόψεις που γίνονται σεβαστές … Ο καθένας πλέον είναι σε θέση να καταλάβει γιατί αυτό το μένος προς το πρόσωπο της ΕΕΡ!!!
    Δε ξέρω πλέον τι άλλο να πω, πάντως θέλω να ξέρεις πως εγώ προσωπικά δε σε βλέπω σαν ανταγωνιστή, όπως βγαίνει, από την άτυπη κόντρα που προκάλεσες.

    Έγραψες … Αφου δεν μπορω να εχω και τα 2, αναμεσα στο Α και στο Β, προτιμώ αυτό που εχω εδω.
    Άρα οι λόγοι που σ’ έκαναν να επιλέξεις αυτό το σύλλογο, είναι η πρόσβαση, η συμμετοχή στη διαχείριση και το άλλο που έγραψες, ότι γίνονται σεβαστές οι απόψεις σου, έτσι δεν είναι;
    Μετά απ’ όλα αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δε σημαίνει ότι έχεις και το καλύτερο, έτσι δεν είναι; Δηλαδή το ότι επιλέγεις FIAT-άκι επειδή είναι ντόπιο δε σημαίνει ότι το MERCEDES δεν είναι καλύτερο, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι ντόπιο! Εάν είναι αυτό το κριτήριο και στην επιλογή συλλόγου τότε δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο επί του θέματος, διότι αυτή η προσέγγιση καλύπτει κάποιες απορίες μου και μάλιστα με το παραπάνω!

    Όσο για τα σεμινάρια που έγραψες (16 Απριλίου 2010 3:00 π.μ. ) πως δεν έκανε ποτέ η ΕΕΡ στη Κρήτη, Γιάννη η ΕΕΡ είναι απρόσωπη! Η ΕΕΡ είμαστε όλοι εμείς, τα μέλη της. Το παράπονό αυτό λοιπόν να το εκφράσεις προς τα μέλη της ΕΕΡ της περιοχής σου και όχι σε μέλη εκτός αυτής γιατί είναι άτοπο.

    Τέλος, θεωρώ όχι μόνο εγώ αλλά και κάθε σοβαρός αναγνώστης, επιχειρήματα όπως εκείνο το περιβόητο που έγραψες … Αναδρομή στο παρελθόν, δεν επιθυμώ να δω, γιατι κάποιοι παλιοι ραδιοερασιτέχνες πληρωσαν τότε για το αντίστοιχο εργο. Το σημερινό εργο για μενα, θελω να δω. Βγάζουν προς τα έξω, τουλάχιστο, αχαριστία από μέρους όσων ισχυριστούν κάτι τέτοιο και επιπλέον, από μέρους σου, εγωισμό! Πιστεύω μάλιστα ακράδαντα ότι όλα όσα έχεις γράψει για την ΕΕΡ (για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είχες γράψει στις 13 Απριλίου 2010 7:09 μ.μ. το κορυφαίο: Ακριβολογωντας μάλλον με κόβει παρά με βοηθά, ισως και να ήμουν καλύτερα αν δεν υπήρχε, είναι απόψεις που ενστερνίζεσαι εσύ και όσοι έχουν σκεπτικό σαν αυτό που έγραψα πιο πάνω!
    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για την ανάρτηση, 01 Μαΐου 2010 7:00 μ.μ.

    Με βάση λοιπόν και τη προηγούμενη ανάρτηση, το ποιός στερείται επιχειρημάτων, είναι πλέον ηλίου φαεινότερο.

    Έγραψες, Ας μην λέμε "βρε τι πάθαμε με τις ημερομηνίες" γιατι οι ημερομηνίες ειναι η 4η διάσταση, και καλό ειναι να αποδεικνύουμε οτι μπορουμε να ανταπεξέλθουμε στις εκάστοτε προκλήσεις των καιρών.
    Δε μπόρεσα να καταλάβω το προηγούμενο συλλογισμό σου, εσύ;

    Όχι, περαιτέρω εξηγήσεις δε θέλω. Πολύ απλά όμως αναρωτιέμαι, τι σχέση μπορεί να έχει η επαγγελματική σου δραστηριότητα και μου τη ποστάρεις με το ραδιοερασιτεχνισμό! Δε πιστεύω να νομίζεις ότι αυτό σου δίνει τίποτα extra πόντους, ως ραδιοερασιτέχνη;

    Βασικά το λάδωμα για την … εξαγορά ενός δημοσίου υπαλλήλου δεν είναι μόνο χάλι, είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό. Από ηθικής πλευράς βέβαια, είναι κατάπτυστο!
    Όσες αράδες και να γράψεις λυπάμαι αλλά δε πρόκειται να σου κάνω το χατίρι γιατί, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΛΗ!!! Όχι μόνο εγώ αλλά και μερικές χιλιάδες άλλων συναδέλφων κάτσαμε τον κώλο μας κάτω για επιπλέον μερικούς μήνες, έως ότου εμπεδώσουμε και το κώδικα Morse. Ακόμα και η διάρκεια των εξετάσεων, ήταν πιο εκτενής. Επί δύο ημέρες μας εξέταζαν. Τη μία αποκλειστικά στο κώδικα.

    Τώρα το άλλο που έγραψες, Αλήθεια, ξερουμε οτι για την αμερική το όριο ειναι 1500W γιατί οι εκπομπές των Αμερικάνων εξασθενουν λογω της τεράστιας απόστασης των 2 ωκεανών και ετσι δύσκολα προκαλουν παρεμβολές σε άλλες χώρες … αν δε με απατά η μνήμη μου, η ΗΠΑ συνορεύουν από βορά με το Καναδά και από το νότο με το Μεξικό, και φυσικά δεν μεσολαβεί κανένας … ωκεανός με τις υπόλοιπες χώρες της κεντρικής και της νοτίου Αμερικής! Ενώ εμείς εδώ ε; ενοχλούμε τους πάντες! Κέντρο του κόσμου η Ελλάδα; Αυτά μπορείς να μου πεις αν τα διαβάζεις από κάπου ή είναι αποκυήματα της φαντασίας σου;
    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Για την ανάρτηση, 01 Μαΐου 2010 7:00 μ.μ.

    Αφού είναι μεγάλη η συμμετοχή στα contest είναι φυσικό κι επόμενο να γεμίζουν οι μπάντες και όχι να … φιμώνονται, όπως θες να νομίζεις!
    Οι κανονισμοί του εκάστοτε contest καθορίζουν ποια στοιχεία θα ανταλλάσουν οι διαγωνιζόμενοι. Τώρα εάν στα δικά σου μάτια φαντάζουν ως … ζητά ντε και σώνει απο τον ανταποκριτή ο'τι τρελό και παλαβό ζητά το contest … (!) δε ξέρω πλέον τι άλλο να γράψω!!! Έχω μείνει, για άλλη μια φορά άφωνος! Δε σε ρωτάω φυσικά αν έχεις λάβει ποτέ μέρος σε contest γιατί γνωρίζω εκ των προτέρων και την απάντηση, αλλά πιστεύω πως επειδή δεν αρέσουν σε εσένα και σε μερικούς ακόμα, είναι αυτός σοβαρός λόγος να μη γίνονται!

    Έγραψες, Αυτή η συγκριση δεν εγινε ποτέ. ΙΣΩΣ, όμως, απαντά στο αμέσως πιό πάνω ερώτημα ... απορία: αφού δεν έγινε η σύγκριση τότε πως … απαντά στο παραπάνω ερώτημα, όπως έγραψες εσύ ο ίδιος; (!!!) μεγάλη απορία, δε νομίζεις;
    Αφού έψαξα, τελικά βρήκα την ανάρτηση στην οποία τη κάνεις τη σύγκριση Γιάννη και ας λες ότι αυτή η σύγκριση δεν έγινε ποτέ (!) τι εννοείς; Μήπως πάλι ότι δε καταλαβαίνω τι διαβάζω; Για διάβασε παρακάτω αυτά που έγραψες ... η εκπομπή παρανόμων προκαλεί παρεμβολές σε κρίσιμες επικοινωνίες, πολύ πιό κρίσιμες απο την διασκέδαση μου που θα μπορουσα να ειχα (αν το φάσμα δεν ηταν τίγκα στους σταθμους που φωνάζουν CQ contest (ανάρτηση 16 Απριλίου 2010 2:17 π.μ. ) Αυτή σου η προσπάθεια, δηλαδή να προκαλέσεις στον αναγνώστη το αίσθημα πως γράφω κατά το δοκούν, για άλλη μια φορά πέφτει στο κενό! Δημιουργείς όμως μιαν απορία, ξέρεις. Προς τι όλο αυτό;

    Μάλιστα, SV-παράνομος λοιπόν ισχυρίστηκε ότι βγαίνει στις παράνομες μπάντες, γιατί δε γουστάρει τα contest και προφανώς τον ενοχλεί αυτό το υγιή κλίμα! Ε όχι τώρα βρε Γιάννη και στο πιθανό pool απαντήσεων! Συγνώμη, δηλαδή δεν ήξερε πριν πάρει την άδεια, ότι οι διαγωνισμοί είναι μέσα στο πλαίσιο των ραδιοερασιταχνικών δραστηριοτήτων; Εκτός αν έχετε κατά νου να καταντήσετε τις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες σε καφενεία, όπως αυτά των 6,5; Αν είναι έτσι προτιμώ τον IK1ZZZZ να μου γεμίζει το s-meter ντουβάρια παρά το χαζολόγημα των 6,5-καφεκοπτείων!
    Για μισό όμως αγαπητέ Γιάννη τώρα που το θυμήθηκα! Εσύ δεν είσαι που κάπου έχεις γράψει για τις ανόητες παρόλες των καφενείων, όπως πχ το 14.285;

    Έγραψες, Αν δεν ξέρω τι και πως κάνει η ΕΕΡ, δεν εχω δικαιωμα να ομιλώ. αν ομως ξέρω? Μα καλά αφού δεν υπήρξες μέλος της ΕΕΡ άρα δεν έχεις συμμετάσχει σε καμία ψηφοφορία, τότε πως ξέρεις; Από κουτσομπολιά; Είδες που με έβγαλες αληθινό σε εκείνο που σου είχα γράψει … να προσέχεις περισσότερο τις παρέες σου. Κατάλαβες, έστω και τώρα, τι εννοούσα ή μήπως δε σε αφήνει η άτυπη κόντρα που άνοιξες; Αλλά τι λέω κι εγώ! Ξέχασα πως, κατά τη γνώμη σου, η ΕΕΡ φταίει για όλα τα άσχημα που έχουν συμβεί σε αυτό το τόπο!
    Και θα το ξαναγράψω, η ΕΕΡ είναι απρόσωπη. Η ΕΕΡ είμαστε όλοι εμείς, τα μέλη της. Τη στηρίζουμε και θα προσπαθούμε πάντα για βήματα προς θετικές κατευθύνσεις που προάγουν το ραδιοερασιτεχνισμό και όχι οπισθοδρομικές και ατομιστικές προσεγγίσεις του τύπου, τι έκανε γι εμένα η ΕΕΡ, αλλά τι κάναμε εμείς για την ΕΕΡ; Γιάννη, οι σύλλογοι απαιτούν ομαδικό πνεύμα και όχι ατομικισμούς, βάλτο σε κάποιο σημείο του μυαλού σου αυτό γιατί θα σου χρειαστεί!
    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για την ανάρτηση, 01 Μαΐου 2010 7:03 μ.μ.

    Η ειρωνεία είναι και αυτή με τη σειρά της μέρος του λόγου, μη σου προκαλεί έκπληξη. Δηλαδή ο Καβάφης, λόγου χάρη, δε σου αρέσει; Παρόλα αυτά όμως το Βατικανό το έθεσα ως παράδειγμα και όχι ως ειρωνεία! Είναι μέσα στην Ιταλία, όπως και το Άθω για εμάς και όμως τόσο σπάνιες ως ραδιοχώρες! Ελπίζω ότι αυτή τη φορά το κατάλαβες.

    Πάλι δε καταλαβαίνω τι γράφεις, ε; όπως και πιο πάνω, ε;
    Για το ποιος βγάζει κόμπλεξ, χμ, το … αντιπαρέρχομαι!

    Τα ανοίγματα και τα κλεισίματα κατά την ίδια εποχή, ναι έχουν παρατηρηθεί άπειρες φορές. Και το άλλο που σου διαφεύγει είναι ότι αν είχες μια κατευθυνόμενη, να τον έπιανες από long path.

    Έγραψες για την ανάρτηση με τους πενηντάρηδες, Απο κει και πέρα μπορεις να λές ο'τι μα ο'τι θες. Τι δηλαδή, δεν έχεις άλλη επιστημονική προσέγγιση; Συγνώμη που γίνομαι λίγο κυνικός!

    Έγραψες, τα R3 & SV9SIX δεν μπορουμε να τα συντηρήσουμε γιατι βρίσκονται εντός του ΠΒΚ και ειναι στρατιωτική εγκατάσταση. Πρέπει να μαζέψουμε 13 χαρτιά και αδειες για να μπουν συγκεκριμένα άτομα εκεί, σε προδηλωμένο χρόνο, και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ. Ααα! όχι πως δεν μπορείτε να τα συντηρήσετε, αλλά θέλει τρέξιμο η δουλεία και μάλλον βαριέστε! Γράψε το Γιάννη μη ντρέπεσαι, εδώ έγραψες άλλα κι άλλα, αυτό θα σε πειράξει τώρα; Για να αποκτήσεις πρόσβαση θα πρέπει πρώτα να γίνεις μέλος. Τόσο απλό είναι.

    Για την ανάρτηση, 01 Μαΐου 2010 7:03 μ.μ.

    Έγραψες, Οταν ζητά για το bureau τόσο μεγάλο τμήμα της συνδρομής … στο έχω γράψει και θα το κάνω για άλλη μια φορά μήπως και το εμπεδώσεις! Μη στρουθοκαμηλίζεις Γιάννη! Το τι προσφέρει στα μέλη του ο σύλλογος είναι γνωστά. Τώρα εάν εσύ δε φρόντισες να μάθεις δε σου φταίω εγώ!
    Το D-star γιατί σε ενοχλεί; Εδώ δεν ενοχλεί εμάς που το έχουμε πληρώσει στο τέλος-τέλος!
    Το ύφος των γραφομένων σου παρακάτω, εξακολουθεί να είναι εγωιστικό – εγωκεντρικό και δε με αφορά! Θα σου θυμίσω μόνο ότι κι εγώ έχω πληρώσει τα R3, R6, SV9SIX, Link κτλ αλλά τα χαλαλίζω με το παραπάνω για τους φίλους Κρητικούς με όλη μου τη ψυχή κι ας τα έχω χρησιμοποιήσει μόνο το R6 πέντε-έξι φορές όλα αυτά τα χρόνια!

    Έγραψες, Μάλιστα, εχω την αισθηση οτι εχω την νηφαλιότερη προσέγγιση επι του θέματος απο τον οποιοδήποτε εχω διαβάσει σε μπλόγκ ή φόρουμ. Χμ, ενδιαφέρουσα προσέγγιση, Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει!

    Έγραψες, Γιατι αν πρέπει να αγοράσω πανάκριβα το δημοκρατικό δικαιωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι … θα το ξαναγράψω, τα μαθηματικά σου θέλουν … ξεσκόνισμα! Όσο για την ολιγαρχία , που την είδες; Πάλι ραδιοαρβύλες; Μου φαίνεται πως δε στα έχουν πει καλά;
    Η πρόταση σου περί κοινοπολιτείας μπορεί να είναι σαφή χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και αποδεκτή επειδή μόνο και μόνο είναι δική σου! Επειδή δεν έχεις γνώση του θέματος θα σου πω μόνο ότι το bureau δεν είναι το μόνο σαν έξοδο και αν θες να μάθεις είναι και πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλες δαπάνες του συλλόγου! Είδες τι μπορείς να μάθεις άμα θες; Η συγκεκριμένη πρόταση Γιάννη, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, είναι λογική ψιλικατζίδικου!
    Δε σου κρύβω πως μου αρέσει η ποιητική προσέγγιση των πραγμάτων, σε σχέση με τη δική μου που είναι περισσότερο κυνική! Έτσι και η φράση σου … με θλίβει όμως οτι για μενα η ΕΕΡ ειναι ενα "συννεφάκι" που δεν μπορω να το αγγίξω … θα σου υπενθυμίσω ότι η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σου. Φυσικά, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να εκμηδενίσουμε αυτή την απόσταση που μας χωρίζει.
    Όσο για το Web Conference καλό ακούγετε.
    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για την ανάρτηση, 01 Μαΐου 2010 7:04 μ.μ.

    Έγραψες, Θεωρώ οτι ο πήχης συμμετοχής σε αυτήν ειναι τόσο υψηλός που λίγοι τον φθάνουν … Οι υποψίες σου περί λιγοστής συμμετοχής δεν ευσταθούν αφού η ΕΕΡ έχει πολλά μέλη. Αυτό προκύπτει και από τα βιβλία της περασμένης λογιστικής χρήσης, όπως είναι ο απολογισμός, αντίτυπα των οποίων έχω στη κατοχή μου και γνωρίζω που ακριβώς δαπανήθηκε και το τελευταίο Ευρώ από το ταμείο του συλλόγου.
    Έγραψες, Δεν θεωρω τους συναδελφους ηλίθιους … ούτε εγώ θεωρώ κάποιους ηλίθιους, το αντίθετο μάλιστα! Γελοιοποιούνται σε ποιους βρε Γιάννη σε ανθρώπους που τους έχουν πουλήσει τα γνωστά παραμυθάκια; Άστο γιατί αυτή η συζήτηση βρωμάει!
    Αν νομίζεις ότι είσαι πράγματι ιδεαλιστής, τότε ναι, είσαι σπάνιο κομμάτι!
    Για το σχόλιο περί ειρωνείας έχω ήδη γράψει. Ακυρώνω επιχειρήματα που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Ελπίζω δε ότι μια μέρα θα με ευγνωμονείς για αυτά που σου γράφω! Τέλος πάντων αυτό είναι άλλο θέμα.

    Ωπ, τι ήταν αυτό το … ξαφνικό; Για να το θυμηθούμε παρεΪτσα.
    Έγραψες, Εχεις στα υπόψη σου οτι αυτή ακριβώς η στάση των εν Αθήναις συναδελφων ειναι αυτό που μας απομακρύνει απο την ΕΕΡ? Άρα δεν ισχύουν όλα αυτά που μου έγραφες εδώ και τόσες αναρτήσεις; Δηλαδή το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση από κάποιους … Αθηναίους; Με το τσιγκέλι στα βγάζω Γιάννη! Για μένα πάντως τέτοιος διαχωρισμός δεν υφίσταται. Πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες και μετά όλα τ’ άλλα. Ελπίζω να συμφωνείς.
    Είπαμε και για τα σεμινάρια. Ισχύει φυσικά ότι και για τους επαναλήπτες.
    Όλοι οι σύλλογοι παραδίδουν, ως οφείλουν, μαθήματα σε υποψηφίους, άρα καλώς πράττεται κι εσείς προς αυτή τη κατεύθυνση.

    Στο τελευταίο σχόλιο δε θα ήθελα καν να αναφερθώ όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον, γιατί με έκανες να αισθανθώ τύψεις για το μοιραίο γεγονός που σου έφερα στη μνήμη.
    Δε μπορώ όμως, συγνώμη αλλά με τσίγκλησες κι εσύ πολύ άσχημα! Και ποιος σου είπε πως επειδή διάβασες μερικά βιβλία μπορείς να υποκαταστάσεις έναν επιστήμονα που έχει λειώσει το κώλο του πάνω σε μια καρέκλα και που εξακολουθεί να το κάνει μελετώντας και τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς του; έχω γνωστό καρδιολόγο στην ηλικία μου που μόλις πριν από λίγα χρόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές του Γιάννη. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζεις. Μη το κάνουμε σαν εκείνη τη διαφήμιση με το τύπο στο αεροπλάνο που λέει σε μια κοπέλα που τον ρωτάει πώς να συνδέσει το κινητό με το laptop, δεν είναι τίποτα, συνδέεις τα ψιψίνια με τα κοκοψόψαρα και …
    Συνεχίζετε =>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. και για τη τελευταία ανάρτηση, 01 Μαΐου 2010 10:40 μ.μ.

    Το παράδειγμα που έθεσες καταρχήν είναι υποθετικό, πως θες μετά να μην ειρωνευτώ; Τέλος πάντων, για άλλη μια φορά! Πρώτων βρες μου έναν επιστήμονα, δεύτερον ποιος σοβαρός επιστήμονας θα άφηνε την … επιστημονική του εργασία για να τρέχει στας Ευρώπας; Και το πιο σημαντικό, τι παραπάνω θα μπορούσε να πει από έναν ο οποίος δεν είναι επιστήμονας; Αλήθεια ξέρεις εσύ κανέναν επιστήμονα ραδιοερασιτέχνη; Εγώ πάντως όχι. Μην υποτιμάς εαυτών Γιάννη. Σε θέματα όπως είναι ραδιοερασιτεχνικά τα γνωρίζουμε καλύτερα και από τους υπουργούς σε πληροφορώ.
    Έγραψες, να διοργανώσει εκλογές για μια αντιπροσωπεια εκλεγμένη απο ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες … μα αυτό το κάνει η ΕΕΡ, δε φταίει αν κάποιοι δε θέλουν να έρχονται στις ψηφοφορίες γιατί την ίδια ώρα έχει πολύ καλή διάδοση στο 6,5-σάρι! Η πόρτες Γιάννη είναι ανοιχτή. Αρκεί να τη σπρώξει κάποιος και να μπει μέσα.
    Η ΕΕΡ δεν εκπροσωπεί απλά μια μερίδα όπως έγραψες αλλά τη πλειοψηφία.

    Έγραψες, Αν άυριο το πρωί αποφασίσουν λογου χάρη να υιοθετήσουν το D-$tar έως … Γι αυτό θα πρέπει ολες οι οργανώσεις να εχουν λόγο επ αυτου.
    Το θέμα όπως το καταγράφεις θέτει σε προβληματισμό ακόμα και για το εάν το κόμμα που μας κυβερνά, εφόσον δεν χαίρει της απόλυτης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, τότε με ποιο δικαίωμα κατέχει την εξουσία; Ενδιαφέρουσα προσέγγιση οφείλω να ομολογήσω! (Μη πεις πάλι ότι φταίω εγώ, εσύ τα γράφεις έτσι!)

    Η ΕΕΡ δεν απαξιώνει τις περιφερικές οργανώσεις, απεναντιάς θα έλεγα! και τρανή απόδειξη αποτελεί το SV-ΝΕΑ. Αλλά που να τα μάθεις αυτά; Σε αφήνουν οι άλλοι;

    Αυτό που θα σου γυρίσει αμέσως ως μπούμερανγκ, είναι η πρώτη πρόταση της τελευταίας παραγράφου που έγραψες, … Το να απαξιώνεις το εργο κάποιου δεν ειναι ο δρόμος για την συναδελφικότητα. … τώρα κάτσε και σκέψου με την ησυχία σου όλα όσα έχεις γράψει για την ΕΕΡ την οποία μόνο ως όνομα έχεις ακουστά! Αυτό κι ά ήτανε μπούμερανγκ!

    73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. !!!!!!!!!

    "Τουλάχιστο κατανόησα το κίνητρο, έστω και εμμέσως, αφού όπως έγραψες δεν είσαι ένα απλό μέλος στην ένωση που ανήκεις αλλά όπως έγραψες … Μάλιστα, συμμετέχω στην διαχείρηση διατυπώνοντας απόψεις που γίνονται σεβαστές … Ο καθένας πλέον είναι σε θέση να καταλάβει γιατί αυτό το μένος προς το πρόσωπο της ΕΕΡ!!! "

    E?!?!?

    Ενα απλό μέλος ειμαι, που διατυπώνω προτάσεις προς τα μέλη του ΔΣ με βάσιμα επιχειρήματα, τα οποία συζητώνται δημόσια, καθως όλες οι Συνεδριασεις ειναι ανοικτές προς όλους! Τι πάραπάνω "άφησα να εννοηθεί και δεν το πήρα χαμπάρι?!?!? Ποιός θα τρελάνει ποιόν?!?

    Δεν ειμαι ιταλός να επιλέγω το φιατάκι σαν ντόπιο, αλλά σίγουρα επιλέγω εταιρίες με ντόπια αντιπροσωπεία! Ετσι, επιλέγω προιόντα που ξέρω οτι θα εχουν εντόπιο σερβις με αποκορύφωμα την επιλογή πλυντηρίου μάρκας που εχει το σέρβις της 100μ απο το σπίτι μου! Λογικό δεν ειναι, άλλωστε, να επιλέξω κάτι που αντιπροσωπευεται εδώ παρα να ψάχνω σερβις στην Αθήνα, λόγου χάρη?


    Ποιά ειναι τα μέλη της ΕΕΡ στην περιοχή μου? Που δηλαδή μπορώ να πληρώνω λ.χ. την συνδρομή μου εδω, στην Κρήτη? όνομα και callsign να τρέξω να τον βρώ!

    Τα μέλη της ΕΕΡ στην Κρήτη ειναι και μέλη της ΕΡΚ και οτι διοργανώνουν, λογικά και σωστά, αφου γίνονται στα εντόπια εντευκτήρια ή σε αντίστοιχο χώρο για τον οποια μεριμνά η εντόπια ενωση και πληρώνει και τα σχετικά εξοδα, προσμετρώνται σε αυτήν. Τα μελη της ΕΡΚ, καλύτερα, στην Κρήτη, ειναι και μέλη της ΕΕΡ για να απολαμβάνουν το bureau. Να εισαι σίγουρος οτι αν δεν ηταν το bureau, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝ μέλη η ΕΕΡ στην Κρήτη.



    Τελος πάντων, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Αυτό ειναι που αδυνατώ να κάταλάβω. Δηλαδή, μονο και μόνο για τον σεβασμό που δειχνουν στο πρόσωπό μου κάποιοι, γιατι ΒΟΗΘΩ ΚΟΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ, δεν διστάζουν να με ευχαριστήσουν. Ειμαι "κακός" "υβριστής των αξιών" και δεν ξέρω γω τί άλλο, επειδή ειμαι αντικειμενικός και διάφανος?


    Δηλαδή μονο και μόνο το οτι εκφράζω απόψεις που τις τεκμηριώνω με παραθέσεις για κάποια πράγματα, ειμαι κακός?

    Αν ηθελα να ειμαι κακός, εχω μια παλέττα απο ατράνταχτα επιχειρήματα, τα οποια μόνο κακό μπορουν να κάνουν στον ραδιοερασιτεχνισμό. ειδες να τα παρουσιάσω?

    Φυσικά και δεν συμφέρει ουτε εμενα να το κάνω, αφου νοιωθω ραδιοερασιτέχνης. Αν όμως ακριβολογήσουμε για κανα δυο "πραγματάκια", τότε ναι, καταντά επικίνδυνο. Ας τα αφήσουμε αυτά λοιπόν.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ στην ΕΕΡ και μάλιστα μπορω να κατονομάσω μέλη του ΔΣ της που πραγματικά συζητουν δημόσια με απτά επιχειρήματα και μου ΛΥΝΟΥΝ απορίες, Γιώργο. Σε σημείο που νομίζω οτι τουλάχιστο για 1-2 ατομα και μόνο που αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους και ΣΕΒΟΝΤΑΙ κάποια πράγματα ισως και να ΑΞΙΖΕΙ να ειμαι μέλος της ΕΕΡ. Δυστυχώς, η αθηνοκεντρική στάση των υπολοίπων που νομίζουν οτι μετα απο αυτους το χάος, ειναι αυτή που προκαλεί αντίστοιχες στάσεις και εδώ οπως κι αλλου στην Ελλάδα.

    Να σας το θέσω πιό λιανά για τα περι αχαριστίας και εγωισμου, ωστε να το καταλάβετε, αγαπητέ κυριε Γιώργο μας, ο σεβασμός δεν κτειται εξ αδρανείας, με βάση εργα προς τρίτους ως προς αυτόν απο τον οπόίο αιτείται, ουτε εκ κληρονομικότητος, ούτε εξ "ορισμου", ουτε ερήμην του αιτώντα.
    Ο σεβασμός ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ καθε μέρα και στιγμή. Αν αδυνατείτε να το νοιωσετε και να το καταλάβετε, ειλικρινά λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Οταν μου στερεί την δυνατότητα να ολοκληρώσω τον κύκλο του QSO μέ κάποιον συναδελφο λόγω του κόστους του περιβόητου bureau, φυσικά και με κόβει. Εκεί με κόβει και με κόβει για τα καλά. Ειμαι υποχρεωμένος να περιμένω κάποιον που φωνάζει CQ να ερθει σε επαφή με κάποιον, να ανταλλάξουν πληροφορίες QSL, και αν ακουσω για bureau να κάνω QSY. Αρα, ναι, με κόβει, με το να ειναι ακριβότερη απο πολύ μεγαλύτερες ενώσεις του εξωτερικου σε αυτό το κομμάτι, που άλλες τιμολογουν με το βάρος των καρτών (το δικαιότερο συστημα) και άλλες με χαμηλότερη συνδρομή και ίδια απορρέοντα δικαιώματα. Που το παράξενο? Υπάρχει ψέμα σε αυτό? Υπάρχει κακεντρέχεια? Ειναι αλήθεια ωμή και ανεπεξέργαστη, οσο κι αν μας στενοχωρεί άπαντες.

    Η επαγγελματική μου ιδιότητα συνάδει με το οτι απο τον ΝΟΜΟ ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να γνωρίζω την νομοθεσία, σε βαθμό που να την παίζω στα δάχτυλα. Σημαινει οτι και επαγγελματικά εχω δεχθεί παρεμβολές απο παράνομους και δικαιούμαι απο τις συνάγουσες αθροιζόμενες ιδιότητές μου (επαγγελματίας τεχνικός ραδιοτηλεοπτικών συστημάτων, ραδιοερασιτέχνης) να ομιλώ επι του θέματος. Και ναι, να εκφέρω και γνώμη στην παραπαίουσα δημοκρατία μας, χωρις να συκοφαντουμαι πολλαπλά.

    Ειδες να αρθρώσω κουβέντα για σένα; ειδες να σε προσβάλω καθ'οιονδήποτε τρόπο προσωπικά; εχουμε ερθει σε ενα στάδιο που υποστηρίζεις τόσο σθεναρά την ενωση που την βλάπτεις ουσιωδώς. Γιατι με την στάση σου την εκπροσωπείς ως μέλος, και προσβάλλεις ενα συναδελφο μη μέλος της ένωσης για χάρη της ενωσης. Κάνει καλό αυτό στην Ενωση? Δεν νομίζω..

    Δηλαδή μου λές τώρα οτι εγω ΔΕΝ εξετάστηκα εκτενώς στον κώδικα morse. Βεβαιως και αντιλαμβάνεσαι οτι η δήλωσή σου και μόνο να θεωρείς κάποιους "πιό ίσους απο τους ίσους" ειναι λανθασμένη. Ξαναδιάβασε το και πές μου - στέκει? Εγω εκανα την Νομοθεσία? Άλλαξα τον τρόπο των εξετάσεων? Ζητησα κανεις να κοπει; πλήρωσα καποιον να με περάσει? Αμ το άλλο? Ξέρεις πότε πρωτοδιάβασα για τις εξετάσεις και δεν τις εδωσα μεχρι το 2008? ειναι δυνατόν να μου πεις, εμένα, οτι η ύλη ειναι διαφορετική? Αφου τις πεντάδες της ΕΕΡ τις διάβασα το 1998. Ειναι δυνατόν να μου λές οτι δώσαμε άλλη υλη? Σε ποιόν μιλας, τελως πάντων?

    "Δε μπόρεσα να καταλάβω το προηγούμενο συλλογισμό σου, εσύ; "

    Εγω κατάλαβα τον δικό σου. Εγραψα οτι τα callsign ηταν διγράμματα, ητοι 676 ραδιοερασιτέχνες, σήμερα ειμαστε στο P, 10686 εκχωρημενα callsign. 14 φορές περισσότεροι ραδιοερασιτέχνες απο την ΕΕΡ της εποχής με τον νόμο του "εγγεγραμένος σε ενωση ραδιοερασιτεχνών". Οι προκλήσεις των καιρών, υπαγορευουν επαναπροσέγγιση την αντιπροσώπευσης των ελλήνων ραδιοερασιτεχνών στην IARU. Τα μαθηματικά λένε οτι δεν ειστε κυβέρνηση, μάλλον μειοψηφία ειστε που δεν λέει να προκυρήξει εκλογές. Χωράνε πολλοι ορισμοι εδω αλλά ας λειπουνε, γιατι αν και αληθινότατοι, οποιος τους αρθώνει ειναι "κακός".


    "Αυτά μπορείς να μου πεις αν τα διαβάζεις από κάπου ή είναι αποκυήματα της φαντασίας σου; "

    Ε ρε γλέντια και χαρές...... ασε βρε Γιώργο. Η πληθώρα των επιχειρημάτων σου ειναι αποστομωτική. ITU region 1, 2, 3 σου λέει κάτι? WRC?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. "φιμώνονται, όπως θες να νομίζεις!"

    Εξαρτάται τι χρήση θελεις να τους κάνεις. Αν όντως δεν εχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω τις συχνότητές μας τα σαββατοκύριακα για να τα "πώ" με εναν φίλο απο την ωκεανία, λόγου χάρη, ας μου παραθέσουν το τμήμα της νομοθεσίας που το γράφει! αν πάλι εχω, ας μου εξηγησει κανεις πως θα το κάνω χωρίς να παρεμβάλλω κάποιον που δεν κάνει άλλη δουλεια απο το να φωνάζει CQ contest ολη την ώρα, και μαλιστα αν το κάνω να μου πετά και ενα "frequency is in use, pse QSY!" ναι, ρε φίλε, QSY Που, εκτός μπάντας? αφου και πάνω και κάτω ειναι ολη η μπάντα τίγκα και εσυ ΔΕΝ μιλάς με κανένα αφου τους εχεις κάνει όλους οσους σε ακουνε!!! Αλλά ειπαμε, εγω εχω λανθασμένες αντιλήψεις.

    Δεν εγραψα για καμιά ανόητη παρόλα καφενειου πουθενά. Αλλωστε το Ragchew παραμένει σε πεισμα των contester ο ορισμός της ραδιοερασιτεχνικής δυνατότητας. "-τι κάνεις με αυτό;" "-μιλώ με φίλους απο όλο τον κόσμο". Το 14,285 ειναι εντελώς άσχετη φάση. Η θέση του ειναι 14.340. Γιατί ειναι στο bandplan το παγκόσμιο, η 14285 QRP Calling frequency. Αυτό το καφενείο, εκει που ειναι, ειναι κατάπτυστο. Γιατί παρεμβάλλει αδυνατους σταθμους απο το να κάνουν επαφή.


    "Μα καλά αφού δεν υπήρξες μέλος της ΕΕΡ άρα δεν έχεις συμμετάσχει σε καμία ψηφοφορία, τότε πως ξέρεις; Από κουτσομπολιά;"
    Δεν ειμαι κουτσομπόλης - διαφαίνεται εκ των πραγμάτων το τι γινεται και πώς. Εδω σου εδωσα το τι εγινε το 85 στην IARU - κι αυτό κουτσομπολιά ειναι?
    Πρόσβαση στο ΔΣ της ΕΕΡ δεν εχω, δεν εχω δει στην σελίδα δημόσια πρακτικά.

    "τι έκανε γι εμένα η ΕΕΡ, αλλά τι κάναμε εμείς για την ΕΕΡ;"

    κι αν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να κάνω για την ΕΕΡ, τι κάνω, πεθαινω ραδιοερασιτεχνικά? δηλαδή αν η ΕΕΡ μου πει να κόψω το κεφάλι μου, θα το κάνω? Οταν βλέπω το ΦΠΑ να καλπάζει θα κυνηγώ το 63αρι? Δεν θα βάλω βενζίνη για να πάω στην δουλειά μου για να μην χάσει η ΕΕΡ την συνδρομή; δεν νομίζω. Δεν ειμαι ουτε μεγαλοδικηγόρος ουτε μεγαλογιατρός ουτε celebrity να εχω τέτοια ανεση. Αν θελετε στην παρέα σας μονο τετοιους και γι αυτό εχετε την συνδρομή εκει πάνω, τοτε σορυ, αλλά δεν μπορω να σας κυνηγήσω.

    Βρε καταλαβαίνω καλά τα της βορειου κορέας και του βατικανου, αλλά οι "σπάνιες ραδιοχώρες" δεν εχουν τεχνικα αλλά νομικά - διοικητικά φρένα. ΔΕΝ με ενθουσιάζει αυτή η πρόκληση, γιατί λόγου χάρη όσο το Midway ηταν ενεργό, δουλευα σαν το σκλάβο και δεν θα μπορουσα να προσπαθήσω κάν να το κάνω.
    Αν ξαναενεργοποιηθεί σε 10 χρόνια θα πρέπει να μαραζώνω για μιά 10ετία, η θα ειναι καλύτερα να αναλώνομαι σε άλλα πράγματα, οπως οι δοκιμές μου με FSATV στους 10GHZ; αν αγοράσω εναν ετοιμο πύργο, μια ετοιμη beam, ενα ετοιμο μηχάνημα κι ενα ετοιμο τροφοδοτικό για να φωνάζω CQ CONTEST, αυτό ειναι ενδειξη τεχνικής αρτιότητας δικής μου ή της "ALICOMYAESYKENELECRAFTENTEC"?
    Τελικά, ειμαστε ραδιο-ερασι-τεχνες ή ραδιοκαταναλωτές? Και μιά που μπορώ να σκάσω 100 χιλιάρικα σε εξοπλισμο, για να εχω την πυργάρα και την μπημάρα και το 9000, μια χαρά μπορω να δωσω και την 63ρα, ε? Λάθος πόρτα χτύπησε, ξαναλέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. "Πάλι δε καταλαβαίνω τι γράφεις, ε; όπως και πιο πάνω, ε;
    Για το ποιος βγάζει κόμπλεξ, χμ, το … αντιπαρέρχομαι! "

    Ναι, κόμπλεξ βγάζω. Δεν βλέπεις? λέω συνέχεια τους άλλους τεμπέληδες, λέω οτι δεν διαβάσανε, δεν κάνανε τον κ. τους τετράγωνο, ακόμα και αν εχουν κατηγορίας 1 τους λέω οτι δεν φτουρανε, γιατι "στον καιρό μου ηταν πιό δύσκολα".

    τωρα θυμήθηκα κάποιον που ελεγε οτι γράφω ανώνυμα στα μπλόγκ, και την απάντηση που του εδωσα οτι αυτός στο μυαλό του εχει κάποιους συσχετισμους που εγω δεν εχω. Τα ίδια κι εδω.

    Οταν μου βάζεις την αδυναμία κάποιου απο την μιά, και βάζεις αναφορική συσχέτιση με τις πιτσιρίκες, δεν απαντώ κάν. Εχω την εντύπωση και συγγνώμη αν ειναι λανθασμένη, οτι ο'τι συζητάμε το συζητάμε σοβαρά. Αυτό με τις πιτσιρίκες, δεν ειναι επιχειρημα αντίκρουσης αλλά προσβολή στα "θέλω και τα μπορώ" μιας ηλικιακής κατηγορίας, τετοια που φθάνει τα όρια του ρατσισμου. Μάλιστα, εχει και αυτό επιστημονικότατη ερμηνεια αλλά ειναι εξω απο τα όρια του παρόντος blog.

    Οχι - δεν αρκεί να εισαι μέλος της ΕΕΡ, Πρέπει να εισαι μέλος της τεχνικής επιτροπής της ΕΕΡ για να μπεις στα SV9A & SV9SIX, ωστε να πάρεις διαπιστευτήρια απο την ΕΕΡ και να τα παραδώσεις εκεί που πρέπει. Αλλά νόμιζα οτι το ήξερες. Δεν πειράζει, δουλευει καλύτερα ετσι και το ένα και το άλλο. Αλλά μετά, απορουμε γιατι δεν προσφέρουμε στην ΕΕΡ εδω, και κοιτάμε την πάρτη μας, "οι κακοι παρτάκηδες".


    Οσο για τα ψιψιψίνια και τα ρέστα, δεν εδωσα δική μου ερμηνεία σε κανένα λεγόμενο. Παρέθεσα τμήμα της σχετικής βιβλιογραφίας αναφορικά με το αιτημα σου. Δεν ισχυρίστηκα οτι ειμαι νευροχειρουργος! Ξέρω να διαβάζω. Διαβάζω, ολη την ωρα διαβάζω ο κερατάς. Δεν λέω μλκς. Παρατηρώ, γεννιουνται απορίες, ψάχνω γνώση, και την απομυζώ. και οταν μου ζητηθεί, παραθέτω περιληπτικά αυτά που διάβασα. Αν ζητηθει πηγη χάριν αξιοπιστίας, την παραθέτω.
    Ρώτα οποιον ΩΡΛ θέλεις για το θέμα, αλλά μάλλον σε νευρολόγο και ψυχολόγο θα βρεις την ακριβή απάντηση για τις εσωτερικές διεργασίες του εγκεφάλου των ατόμων σε αρκετά ώριμη ηλικία. Εχω παρατηρήσει συμπεριφορές, και εψαχνα απάντηση και σε αυτές, οπως σε όλα τα άλλα, ασχετα και μη. Μια που παραθέτεις κατα δεκάδες τις δημοσιευσεις μου, θα σε στείλω στις πρώτες, που λέει αν ψάξαμε ποτέ να ψυχολογήσουμε το γιατί και το πώς σκέφτεται κάποιος παράνομος. όλη η κουβέντα, ξεκίνησε απο τέτοια απορία. Ρώτησα, συνεντευξιακά, πως νοιωθουν οι SW. Δεν υπάρχει ενας που να μου ειπε οτι του αρέσει το QSY στις "κάτω μπάντες" υπο τον φόβο των ιουδαιων - ολοι μου ειπανε " μόνο αυτό μας εχει μείνει κάτω, στα βραχέα. τα VHF ειναι για απο δω, εκει. Τα βραχέα ειναι για όλο τον κόσμο". Μια χάρη - μην μου το σχολιάσεις πάλι, δεν θα απαντήσω για αυτους. Ειναι ο'τι μου ειπανε. Just Relay.


    και επρεπε να ησουν σαν ψύλλος στον κόρφο μου, να εβλεπες χώσιμο που τρώνε κάποιοι... "ρε συ Γιάννη, το κατσαβίδωσα για να του βγάλω κι άλλα αλλά ρε γαμώτο παραμορφώνει, να στο φέρω να μου το ρυθμίσεις;" "-Αμέ! ευκαιρία να επαναφέρω το κλείδωμα και να ρίξω και εποξική στις διόδους να μην ξεκλειδωνει ουτε με σφαίρες!!!" "-τί λες ρε παλαβέ?!?" "-αν θές, εχεις 4 μέρες να κάνεις τα χαρτιά σου για το SV.... κι αν ψάχνεις παρέα για το κλειδάκι, εδω ειμαι! (σημερινή κουβεντούλα) (στην SV9 οι αιτήσεις για την Α'2010 λήγουν στις 8 και οι εξετάσεις ειναι 14) .

    Αλλοιως με βλέπουν άτομα που με εχουν απο κοντά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. "Πρώτων βρες μου έναν επιστήμονα, δεύτερον ποιος σοβαρός επιστήμονας θα άφηνε την … επιστημονική του εργασία για να τρέχει στας Ευρώπας;"

    Δηλαδή να υποθέσω οτι αυτοι που τρέχουν στα συνεδρια της IARU REGION 1 ειναι ασχετοι.
    Αστο, θα υποθέσω καλύτερα οτι δεν εχουμε σαφή εικόνα του ποιός ειναι ο επιστήμονας και ποιός όχι.


    "Το θέμα όπως το καταγράφεις θέτει σε προβληματισμό ακόμα και για το εάν το κόμμα που μας κυβερνά,"

    α, πρέπει να δώσω 63 ευρώ για να ψηφίσω ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΝΔ, Οικολόγους, ΠΑΣΟΚ, ή ΣΥΡΙΖΑ (αλφαβητικά_)
    Σόρυ, πρέπει να πάω να τα πληρώσω, μου φαινεται....
    Αλλά για κάτσε. Οταν εγω ρητά ΔΕΝ επέλεξα την ΕΕΡ αλλά την ΕΡΚ βάσει της οικονομικής της πολιτικής, ήδη δεν ψηφισα?
    Πόσοι άλλοι δεν εχουν ψηφίσει την ΕΕΡ μόνο και μόνο για το bureau? Εγω ο ίδιος, δεν αναζητώ ήδη πόρους για να την πληρώσω και να απολαμβάνω το bureau? αν εξέλειπε το bureau, ΠΟΙΑ θεση θα ειχε, δοσμένου της στάσης της προς περιοχές οπως η εδώ?
    Και ποιά θέση θα ειχε, αν όντως ακολουθούσε κάποια τέτοια σαν τα προτεινόμενα βήματα, αξιοποιώντας διαφορετικά τις συνδρομές;
    Αυτή την απορία οποιος μου την λύσει, θα με κάνει χαρουμενο.

    Το εργο της ΕΕΡ το απαξιώνουν αυτοι που βασίζονται στο πρότερο εργο ατόμων που ειτε ειναι SK ειτε εχουν αποσυρθει, για να αποκομίζουν "σεβασμό".
    Οπως ξαναείπα, δεν μπορώ να βλέπω επιχειρήματα που μου σηκώνουν την τρίχα και να μην απαντώ.
    Εγω μια αλλεργία στα κολλήματα βρε αδερφέ, πως να το κάνουμε.

    Το να ασκώ κριτική δεν σημαινει οτι απαξιώνω το εργο της ΕΕΡ,
    αυτός που απαξιώνει το εργο κάποιου ειναι αυτός που στην αρχή νόμιζε οτι

    "κάποιος πρόεδρος εχει τσιφλίκι του για να αρμέγει, μια περιφερειακή ενωση που εχει εναν επαναλήπτη που ειναι παράνομος (γιατι δεν αναγράφεται σε ενα προσχέδιο- ο πίνακας ειναι του 2007 και εχουμε μεσα 2010) αλλά τελικά ειναι νομιμος, που τελικά δεν εχει εναν αλλά οκτώ νομιμους και που δουλευουν όλοι και τι εγινε, που δεν εχει περιοδικό αλλά εχει περιοδικό και μάλιστα ψηφιακό για να το διαβάζουν όλοι χωρις συνδρομή,αλλά αν αναφερθουμε σε αυτο ειναι σαν να "κλέβουμε εκκλησία" και ας το καταλαβαίνει μόνο αυτός τι σημαινει χωρις να εχει πρόθεση να εξηγήσει (και ας μην πώ οτι τα αρθρα που δημοσιευονται στο περιοδικό της μεγάλης ειναι κατα 50% μεταφράσεις απο το QST και το QEX, μια και λόγω θέσης εχει δικαιωμα και να αιτηθεί δικαιώματα αναδημοσιευσης, κάτι που η μικρή δεν εχει λόγω, ειπαμε, resolution, δικαίωμα ουτως ή άλλως να κάνει),
    που δεν διοργανώνει events αλλά μονο το SV9FD και το J49A, κάθε χρόνο και απο άλλο IOTA νησί, Που δεν προσφέρει ιδιοκτητη τεχνολογία για χρήση με "black box" (d-$tar) αλλά ρηπήτερ στον 1,2GHz που το λειτουργώ με το ζευγάρι το αχρηστευμένο radiolink στους 900 μετά απο γενναία τροποποίηση,
    που δεν εχει μέλη κι ας ειναι επίσημα η 4η μεγαλύτερη ενωση ραδιοερασιτεχνών στην Ελλάδα, που τα μέλη της ειναι κυνηγοι και ψαράδες, περιπατητές και περαστικοι, που ειναι φιατάκι ενω η ΕΕΡ ειναι μερσεντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο ίδιος απο μάς, απαξιώνει νομους και κρατικά έγγραφα, που λένε οτι δυο SV μεταξύ τους ειναι Ισοι, λενε οτι αν δώσει κάποιος ηδη κάτοχος κατηγορίας 2 τα morse και γίνει κατηγορίας 1 παραμένει "λιγότερος" γιατι κάποιοι προσπάθησαν "περισσότερο", κάπου κάπως κάποτε (κι ας ημουν κι εγω εκει),

    Απαξιώνει μεχρι και το γεγονός οτι ενα νησί με 4 νομους και την 4η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας ειχε την τελευταία καταμέτρηση πληθυσμου το 2001 και απο τοτε εχουν περάσει 9 χρόνια.

    Απαξιώνει επιμελώς εναν ανθρωπο που εχει δώσει ρέστα να του παραθέτει αντιλόγους, καταργώντας επιμελώς ο'τι εχει κάνει, τον όποιο λιγο σεβασμό και εμπιστοσύνη εχει εμφυσήσει σε ανθρώπους που τον γνωρίζουν προσωπικά και εχουν βοηθηθει απο αυτόν, τα χιλιάδες βιβλία και τα εκατομμύρια bytes που εχει διαβάσει, το δικαιωμα αυτου του ανθρώπου εν τέλει να συμμετέχει σε συζήτηση.

    Απαξιώνει και τα κίνητρά του, που οσο κι αν ειναι
    1"περισσότερος και καλύτερος ραδιοερασιτεχνισμός για όλους",
    2"καθαρές αεροπορικές συχνότητες"
    3"εξω τα ιδιοκτησιακά συστήματα απο τον ραδιοερασιτεχνισμό"
    4"φτηνότερο bureau"
    5"περισσότερη εκπαιδευση και αλληλεγγύη στους νέους ραδιοερασιτέχνες γιατι
    6"ευκολα κατηγορουμε και δυσκολα εκπαιδευουμε"
    7"περισσότερη συναδελφικότητα και ομόνοια των ενώσεων στις αποφάσεις που -αφορουν το μέλλον του ραδιοερασιτεχνισμου",
    8"ζητω τα μορς, αλλά όχι τα μορς φρένο στην χαρά των υπολοιπων - δεν μπορουν όλοι να τα μάθουνε και δεν εχει πια και νόημα τηλεγραφητής με το ζόρι στα 50"
    9"οχι τα contest φρένο στην χαρά των υπολοιπων - χωράμε ολοι οι καλοι"
    10 "ξέρω"
    11 "Δεν θεωρω οτι αυτά που προτείνει η ΕΕΡ δεν ειναι για το καλό του ραδιοερασιτεχνισμου, αν και διατηρώ δικαιωμα αντιλόγου"
    12 "περισσότερο εργο που να δικαιολογει την συνδρομή"
    13 "Οσο κι αν το ψάξετε, θα δειτε οτι ειναι αλήθεια"

    στα μάτια του γίνονται

    1"κάτω ο ραδιοερασιτεχνισμός και ζήτω τα παράνομα",
    2"ζήτω η κανίστρα λάδι",
    2"εγω, ο διασώστης των παρανόμων"
    3"ειμαι αχάριστος γιατι "τολμώ" και μιλάω και μου αρέσει",
    4"μένος προς το πρόσωπο της... απρόσωπης γιατι ειμαστε όλοι μας", -
    4"με κόβει παρά με βοηθά γιατι μου αρέσει το πράσινο χρώμα",
    5"πρεπει να νταντευετε οσους παρανομουν
    6"δική σας, η "μητέρα Τερέζα",
    7"σας προκαλώ σε κόντρα να δουμε ποιός την εχει μεγαλύτερη",
    8"ειμαι γιατρός και σας λέω οτι δεν μπορουνε"
    9"οχι στα contest(!)"
    10"μου πανε οτι..."
    11"η ΕΕΡ ειναι αχρηστη",
    12"μένος προς το πρόσωπο της... απρόσωπης γιατι ΕΕΡ ειμαστε όλοι μας"
    13" Το κίνητρό μου ειναι σκοτεινό, αλλά ευκολα το αντιλαμβάνεται κανεις(!!!!!).

    και διατυπώνει κάτι μαργαριτάρια, τόσα που δεν χωράνε παράθεση...


    Και στο τέλος, μιλά και για "μπουμεραγκ"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κοιταξε, φίλε Γιώργο. καλώς εχόντων των πραγμάτων, ισως και να καταφέρω να ανέβω στην Αθήνα, στο Hamfest. Οχι για ψώνια - δεν υπάρχει σάλιο και ακόμα πληρώνω δόσεις στο 706 που αγόρασα. Αλλά για να συναντήσω κάποιους φίλους μου και να τους συναναστραφώ σε πραγματικό χρόνο, οχι για άλλο τρίτο λόγο, αλλά γιατι ετσι τους δινω την δυνατότητα για ακόμα καλύτερη πειθώ στα επιχειρήματά τους. Ισως να ευτυχήσω να σε γνωρίσω και απο κοντά. Ισως να πουμε ομορφες κουβέντες. να ψάξουμε παρέα στους πάγκους.... Ο μπελάς, ειναι οτι πάλι σημερα θα πάω ακοιμηστος στην δουλειά για να αποκρουσω ψηφία δεικνύοντα που δεν εχουν καμία σχέση με τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας μου. Δεν εχω επιλογή να το ξανακάνω.
    73!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Να σου πώ και κάτι για όλους τους σημερινους επιστήμονες. Το υπουργείο παιδείας πρόσφατα και ακολουθώντας τις προκλήσεις των καιρών, μετονομάστηκε σε "Υπουργείο παιδείας, Δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων." Αυτό εγινε για να αντικατοπτρίσει αυτό που όλοι οι σημερινοι επιστήμονες διαπιστώνουν - η εκπαιδευση δεν σταματά ποτέ. Ακόμα και ο φίλος σου ο καρδιολόγος, λαμβάνει συνεχώς Journals με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στις μεταμοσχευσεις, για νέα υποσχόμενα φάρμακα, ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων απο τις κίτρινες κάρτες, δελτία του ΕΟΦ, για νέες προσεγγίσεις στην μετεγχειρητική αποκατάσταση, για παράγοντες κινδύνου που λαμβάνονται υπόψη σε διαφορετικό πλέον βαθμό, στατιστικές, πρόληψη, νεα συνδρομα που μεχρι χθές δεν ειχαν πλήρη συμπτωματική εικόνα για να χαρατηριστουν, και τόσα άλλα.

    η εκπαιδευση δεν σταματά ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook