Google Website Translator Gadget

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Pump the bass!

Χαμός έγινε χτες το βράδυ όταν εμφανίστηκε στη μπάντα των σαράντα (40) μέτρων ο VP2EKG ο Keith από τη νήσο Anguilla.
Εμένα με ειδοποίησε ο Μάνος ο SV1JGX.

Όλα καλά αλλά όταν τον άκουσα μέσα από το συνονθύλευμα δεκάδων κλήσεων δε σας κρύβω πως ενώ το σήμα του ήταν πολύ καλό δυσκολευόμουν πολλές φορές να καταλάβω τι έλεγε και το κυριότερο σε ποιόν το έλεγε! Θα αναρωτιέστε τι έφταιγε, ε; Η διαμόρφωσή του έφταιγε και τίποτα άλλο! Ναι αγαπητέ μου, η γεμάτη χαμηλές (ή καλύτερα χαμηλομεσαίες) συχνότητες διαμόρφωσή του.


Άλλη μόδα κι αυτή με το υποτιθέμενο … Hi-Fi SSB! Άσε τώρα μεγάλε το ξέρουμε το παραμυθάκι και μη μας αρχίσεις στα μαθήματα περί υψηλής πιστότητας.

Το ότι ξεχειλώνεις το πομπό σου και παρενοχλείς τις διπλανές συχνότητες, το ξέρεις;
Μήπως το γεγονός ότι ο πομπός λειτουργεί εκτός προδιαγραφών, το ξέρεις;
Καλά, το ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν το τι λες, αυτό σίγουρα το ξέρεις, για αυτό το λόγο χρησιμοποιείς και το Linear στη μπάντα των ογδόντα μέτρων, για να μιλήσεις από την Αθήνα με τη Λάρισα!
Αλήθεια, τι είναι SSB διαμόρφωση … , ξέρεις;

Τελικά το θέμα δεν είναι εάν έχεις ιδανική για DX διαμόρφωση αλλά να νομίζεις ότι έχεις ωραία διαμόρφωση και μάλιστα … pump that bass!


Κουράγιοοοοο συνάδελφε, είναι μακρύς ο δρόμος προς το … Γολγοθά!!! 73.

1 σχόλιο:

  1. Το πιό φρικτό όλων, βέβαια, ειναι οτι το να εκπέμπεις με τσίτα τα μπάσα και τα πρίμα, σε SSB, σημαινει οτι όλη η ισχύς σου εξαντλείται σε πρίμα και μπάσα, ενω η πραγματικη πληροφορία, οι μεσαιες συχνότητες, εκπέμπεται σε τόσο χαμηλή στάθμη, που το ίδιο το AGC των δεκτών οδηγουμενο απο τα μπάσα την εξαφανίζει!!!

    τι να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook