Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τροποποίηση - αναβάθμιση της Υ.Α.68000/763 09/12/2002

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, κατά τις 6 περίπου το απόγευμα, μου τηλεφώνησε ο Γιώργος ο SV1RP, για να μάθει τα νεότερα γύρω από την υγεία μου.
Αφού αστειευτήκαμε για λίγο με το … αιματοβαμμένο IOTA contest, μεταξύ άλλων με ενημέρωσε και για το φλέγον θέμα των ημερών, που αφορά όλα τα μέλη της Ελληνικής ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας, που είναι η τροποποίηση – αναβάθμιση της Υπουργικής απόφασης με αριθμό 68000/763.
Σχετικό άρθρο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΕΡ. Για μετάβαση, πατήστε εδώ.

Πιο αναλυτικά εντός της εβδομάδος, αν και το βλέπω λίγο απίθανο με το πονοκέφαλο που προκαλείται, λόγω της απεργίας των Ομοσπονδιών Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορέων, το προσχέδιο για τη τροποποίηση – αναβάθμιση της ΥΑ68000/763, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΥΥΜΔ με σκοπό την δημόσια διαβούλευσή της από όλους τους ραδιοερασιτέχνες.

Ως εκ τούτο καλό είναι τα μέλη της ΕΕΡ, αλλά και τα μέλη των άλλων συλλόγων, να κοινοποιούν τις παρατηρήσεις - προτάσεις που θα αποστείλουν προς το ΥΥΜΔ με σκοπό τον συντονισμό των παρατηρήσεων ή και των αιτημάτων μας για τροποποιήσεις και αλλαγές.

Μεταξύ άλλων, ακούγετε και η ενοποίηση των δυο κατηγοριών. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Παπαγαλάκια; Θα δείξει!

Πάντως όσοι προετοιμάζεστε για απόκτηση άδειας πρώτης κατηγορίας (SV) στις εξετάσεις του Οκτωβρίου, μη κάνετε το λάθος και τα παρατήσετε.

73 de sv1cdy

4 σχόλια:

  1. ειναι καιρος πια να σταματησει η εξεταση του μορς. δεν συμφωνω με την αμμεση εννοποιηση των κατηγοριων. πιστευω οτι πρεπει να μπει και αλλη υλη που να απτεται θεματων ραδιοερασιτεχνικης δεοντολογιας και τηρησης του μπαντ πλαν.
    για εμας τους κατηγοριας 2 νομιζω πως η αναβαθμιση ΔΕΝ πρεπει να γινει αμμεσα αλλα με επανεξεταση στην εξτρα υλη. δηλαδη να συνεχισουμε να εχουμε 2 κατηγοριες. ομως η πρωτη κατηγορια να εχει περισσοτερη υλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς αυτή τη κατεύθυνση, αργά ή γρήγορα, θα στραφεί και το Υπουργείο. Το πρόβλημα δεν νομίζω να είναι τόσο η κακή χρήση του band plan όσο η ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία, όπως αναφέρεις. Σε αυτό το σημείο είμαστε πραγματικά λίγο πιο πίσω από αυτό που θεωρούμε λίαν αποδεκτό ως … μέτριο! Θεωρώ πως πρέπει να καταργηθεί το στυλ των αδειών όπως είναι αυτή τη στιγμή. Η δημιουργία ραδιοερασιτεχνών SW με τις περιορισμένες δυνατότητες, δεν έφερε και πολύ θετικά αποτελέσματα! Υπάρχουν συνάδελφοι που πράγματι μπορούν να κάνουν τη διαφορά τόσο στα ψηφιακά όσο και στη φωνή. Υπάρχουν και άλλοι που την έπεσαν στα παράνομα! Άρα δεν είναι λύση αυτή! Θα συμφωνήσω και στη πρόταση με την ύλη. Μεγάλη βάση όμως το Υπουργείο θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να δώσει στους κανονισμούς! Περισσότερη και σε βάθος εξέταση ίσως έφερνε πιο θετικά αποτελέσματα! 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν ρίξετε μία ματιά στο ερωτηματολόγιο, θα δείτε δίπλα στον α/α της κάθε ερώτησης ένα άλλο αριμό που θα είναι 1 ή 2. Αυτή λοιπόν είναι η κατηγοριοποίηση των ερωτήσεων για τις 2 κατηγορίες, οπότε μελλοντικά μπορούν οι εξετάσεις να γίνονται αποκλειστικά κατά κατηγορία.
    Ειδικά οι μέχρι σήμερα κάτοχοι αδείας 2 θα χρειασθεί να ξαναδώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι τέτοιο δε φαντάζει και ιδιαίτερα δίκαιο για τους SW. Εδώ που τα λέμε, ίσως θα έπρεπε να υπήρχε και άλλη μία εξέταση, για όλες τις κατηγορίες, αυτή από … ψυχίατρο. Εάν υπήρχε, τώρα θα είχαμε γλυτώσει από πολλά ευτράπελα! 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook