Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

SZ1SV/8 στο RSGB IOTA Contest 2010

Όπως λέει και ο Γιώργος ο SV1RP, αυτό το Contest βάφτηκε με αίμα!

Η αποστολή, μετά από πολλά προβλήματα, έληξε με τρία ράμματα στο δεξί πόδι μου!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ότι δε θα μας πήγαινε τίποτα καλά φάνηκε από τη πρώτη στιγμή! Ενώ είχαμε κανονίσει να φύγουμε από το μεσημέρι της Παρασκευής, εγώ βρισκόμουν λίγο πριν τη συμβολή της Π. Ράλλη με τη Γ. Λαμπράκη στη Νίκαια, όταν χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο. Στην άλλη μεριά ήταν ο Σωτήρης, SV1HER, που με ενημέρωνε ο τι ο Γιώργος, SV1RP, ήταν … άρρωστος!!! Ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να πάω από τη Παρασκευή στη Σαλαμίνα, όπως είχαμε κανονίσει εγώ και ο Γιώργος. Μετά από μερικά τηλεφωνήματα μεταξύ εμού και του Σωτήρη, καταλήξαμε ότι αύριο, δηλαδή το Σάββατο, θα έπρεπε να πάμε με ότι εξοπλισμό έχουμε για να στήσουμε. Ότι ξεκινήσαμε στραβά είναι πλέον ηλίου φαεινότερο! Που να πήγαινε όμως ο νους μου στα … χειρότερα! Στην αποστολή θα συμμετείχε και ο Θοδωρής ο SV1GRM. Το Σάββατο, περίπου στις έντεκα, έφτασα στο σημείο που θα κατασκηνώναμε. Το σημείο αυτό ήταν 400 με 500 μέτρα μετά τη παραλία Ψιλή άμμος. Ένα υπέροχο μέρος γεμάτα από πεύκα και από … σκουπίδια, τα οποία ήταν και η αιτία του τραυματισμού μου! Σε αυτό το σημείο δε θα παραλείψω να μεταφέρω τα «συγχαρητήρια» στο δήμαρχο του ιστορικού νησιού της Σαλαμίνας, που κατάφερε να μετατρέψει αυτό το μοναδικό σε ομορφιά και κάλλος χώρο, σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο! Οι δημοτικές εκλογές όμως πλησιάζουν. Ε ρε γέλιο που έχει να πέσει! Στα δικά μας και πάλι.
Εκεί βρήκα το Σωτήρη να έχει ήδη κατεβάσει τα περισσότερα πράγματα από το αμάξι του και να αλλάζει ένα BALUN από μια Fritzel FD4 που θα χρησιμοποιούσαμε στην αποστολή. Αφού καθαρίσαμε (;) το χώρο που θα κατασκηνώναμε, στήσαμε κεραία, τέντα, τραπέζι, μηχανήματα, μπαταρία, σκηνή, κάναμε και τις δοκιμές μας με ένα TS-2000. Όλα καλά. Με το Θοδωρή, ο ποιος ήταν καθοδόν, μιλούσαμε μέσω R1 και η άφιξή του ήταν πλέον θέμα μερικών λεπτών. Μαζί με το Θοδωρής άρχιζαν να καταφθάνουν και οι πρώτοι θαμώνες της παραλίας. Μια ομάδα αθίγγανων οι οποίοι είχαν διακόψει τη δουλειά τους για χάρη της μεσημβρινής σιέστας.
Ο Θοδωρής είχε φτιάξει, ειδικά για περιπτώσεις σαν κι αυτή, ένα μεταλλικό αλλά ελαφρύ πάγκο με αποσπώμενα πόδια. Εκτός από το πάγκο και το 897D, είχε φέρει αγγουράκια, αχλάδια και ψωμί χωριάτικο, ένα καρβέλι 2 κιλών το οποίο τρωγόταν και την επόμενη μέρα, χωρίς να έχει ξεραθεί! JET σου λέω! Παραλίγο να ξεχάσω το σημαντικότερο. Είχε φέρει και τη γεννήτρια. Ο Γιώργος ο αρπέας είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του … πόνου και είχε πάρει το δρόμο προς τη Σαλαμίνα. Θα ήταν περίπου δύο η ώρα όταν έφτασε μαζί με αρκετό εξοπλισμό, άλλη μια κεραία Fritzel FD4, ένα 756PROIII, το … πυρετό του, το βήχα του, με το hi-hi! και … ωχ, τι είναι αυτό που βγήκε από το αμάξι του Γιώργου όταν άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού; Ένα πίντσερ! Αυτός είναι ο Παντελής, μου λέει ο Γιώργος και μας … συστήνει! Χμ, ή μασκότ της αποστολής, σκέφτηκα από μέσα μου! Ναι, στη αποστολή θα συμμετείχε και ένα σκυλάκι πίντσερ! Φωτογραφία με το Παντελή να χειρίζει CW, δυστυχώς δεν τράβηξα. Την επόμενη φορά όμως θα το κάνω και τότε να δω εγώ χαρούμενες φατσούλες!
Η δεύτερη αναποδιά ήταν πλέον μπροστά μας! Η γεννήτρια, παρότι ήταν 3,5 KVA δε σήκωνε το Linear ισχύος μόλις … 500Watt!!! Αφού κλείσαμε το Linear ανακαλύψαμε πως δε σήκωνε κανένα μηχάνημα και η τάση εξόδου έπεφτε από τα 237 Volt άλλοτε στα 89 Volt και άλλοτε στα 127 Volt!!! Αυτά είναι, αγαπητέ μου συνάδελφε! Ναι , ναι σου λέω. Κάποιος είχε μουντζώσει αυτή την αποστολή, αμφιβολία πλέον δε χωρούσε! Υπάρχει και συνέχεια, για του λόγου το αληθές!
Λίγη ώρα μετά κι ενώ παλεύαμε με τα στοιχειά της τεχνολογίας, σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα ένα αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο δάσος χωρίς σοβαρή αιτία και ευτυχώς χωρίς θύματα. Το αυτοκίνητο που προσέκρουσε σε δύο πεύκα μάλλον θα πάει προς απόσυρση!
Έπεται και συνέχεια!
Αφού ο Γιώργος έστησε το 756PROIII με ένα από τα τρία Laptop που είχε φέρει μαζί του, διαπίστωσε πως το μηχάνημα δεν «άκουγε» τις εντολές του Laptop! Το ρολόι έδειχνε πέντε, το contest είχε ξεκινήσει από τις τρείς, κι εμείς ακόμα δεν είχαμε βγει στον αέρα!
Οι αναποδιές συνεχίζονταν, χωρίς εκπτώσεις! Οι υποχθόνιες δυνάμεις του σκότους, νεφελίμ, δρακουμέλ και διάφοροι κομπλεξικοί … καλικαντζαρομούρηδες, εξακολουθούσαν να εμποδίζουν την αποστολή μας, έστω κι αν βρίσκονταν λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από εμάς!!!
Τα χειρότερα όμως, δεν είχαν έρθει!
Κάποια στιγμή το 756PROIII και το Laptop επικοινώνησαν και ο σταθμός SZ1SV/8 ήταν, επιτέλους, στον αέρα. Ας είναι καλά ο Γιώργος.
Αρχίσαμε με CW στα 20 μέτρα και μετά από λίγη ώρα ξεκίνησα κι εγώ με φωνή στα 40 μέτρα. Αφού όλα λειτουργούσαν ΑΨΟΓΑ, με εξαίρεση τη γεννήτρια, της οποίας η τάση ανεβοκατέβαινε διαρκώς, με αποτέλεσμα τα τροφοδοτικά να ανοιγοκλείνουν. Κάποια στιγμή ο Σωτήρης και ο Γιώργος πήγαν για προμήθειες, σουβλάκια, νερά, αναψυκτικά κτλ. Το 756PROIII το κλείσαμε μόλις έφυγαν. Όταν με το καλό επέστρεψαν κι αφού φάγαμε, ήπιαμε και καλαμπουρίσαμε, ο Γιώργος άνοιξε το 756PROIII, αλλά αυτό για μια ακόμη φορά αρνιόταν πεισματικά να δεχτεί εντολές από το Laptop!!! Τα δυο μηχανήματα δεν τα είχε αγγίξει κανένας (!!!) όση ώρα έλειπαν ο Σωτήρης και ο Γιώργος! Μιλάμε τώρα για αληθινό βουντού! Οι υποχθόνιες δυνάμεις του σκότους δρούσαν κανονικά, με την κακή και αρνητική σκέψη των προαναφερθέντων καλικαντζαρομούρηδων να αιωρείται από πάνω μας! Ας είναι. Με τα πολλά ο Γιώργος ξαναέφερε σε λογαριασμό τα δύο μηχανήματα και ξεκινήσαμε πάλι να τρέχουμε το contest. Η ώρα είχε πάει τουλάχιστον έντεκα το βράδυ και στο ενεργητικό μας είχαμε πολύ λίγα, μα πολύ λίγα QSO!
Κερασάκι στη τούρτα αποτέλεσε το θέμα των καυσίμων που … τελείωναν! Μάλλον η κακή λειτουργία της γεννήτριας τα έκαψε πιο γρήγορα απ’ ότι έπρεπε! Ξεκινήσαμε εγώ με το Σωτήρη προς αναζήτηση ανοιχτού πρατηρίου υγρών καυσίμων, μεσάνυχτα στη Σαλαμίνα! Μετά από περιπλάνηση βρήκαμε το ένα και μοναδικό πρατήριο ανοιχτό κι έτσι θα συνεχίζαμε το έργο μας.
Κάποια στιγμή άρχισαν σιγά-σιγά να αποχωρούν ο Σωτήρης και ο Θοδωρής για νυχτερινή κατάκλιση και έμεινα μαζί με το Γιώργο μέχρι τις επτά και μισή περίπου το πρωί όπου και πήγα για ξεκούραση μέχρι και τις έντεκα.
Εκτός από τα προηγούμενα, είχε πρόβλημα και το Laptop του Σωτήρη που έσβηνε μόνο του χωρίς καν να το αγγίξει κάποιος! Το χειρότερο όλων όμως ήταν η στιγμή που πέρναγα τα στοιχεία μιας επαφής και δε μπορούσα να δώσω αύξων αριθμό, γιατί το Laptop … μόλις είχε σβήσει!!!
Κατά τις πέντε το πρωί όμως, συμβαίνει άλλο ένα ευτράπελο που παραλίγο να ανοίξει το κεφάλι του αρπέα! Ξαφνικά σηκώθηκε δυνατός αέρας, ένα πράγμα όπως στη ταινία οι μάγισσες του Ίστγουικ, με αποτέλεσμα να παρασύρει την ομπρέλα προς τη μεριά που κοιμόταν ο ανυποψίαστος Θοδωρής, χωρίς ευτυχώς να τον αγγίξει. Ένα μεταλλικό κοντάρι όμως που είχε ξεμπλοκάρει από τη τέντα, λόγω του δυνατού αέρα, κάτω από την οποία βρισκόμασταν εγώ και ο αρπέας, έφυγε με μεγάλη ορμή και πέρασε δίπλα από το Γιώργο! Ξυστά, ευτυχώς! Αν συνέβαινε αυτό που φαντάζεστε και που εκτυλίχτηκε μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από εμένα, τότε το κεφάλι του Γιώργου θα πέρναγε από σοβαρή δοκιμασία crash test με άγνωστες ή γνωστές συνέπιες και η αποστολή θα είχε δραματική έκβαση! Που να ήξερα όμως τι έκπληξη περίμενε εμένα για το τέλος! Αφού λοιπόν σηκώθηκα, κατά τις έντεκα και μετά από μερικά πειράγματα και τη βαθμολόγηση των αιθέριων υπάρξεων που διέσχιζαν το μικρό πευκόφυτο δάσος, προς τη παραλία, έκανα μερικά QSO.
Κατά τις δύο περίπου το μεσημέρι, λίγο πριν το τέλος του contest, απομακρύνθηκα λίγο από την αποστολή ακλουθώντας το κάλεσμα της φύσης μέσα στο ίδιο της το σπίτι, ανάμεσα στα σκοίνα και στα μπαζοσκούπιδα!!! Καθώς γύρισα το σώμα μου να φύγω, σκόνταψα στα παρατημένα μπάζα πρώτα με το αριστερό πόδι και στην απέλπιδα προσπάθεια να μη πέσω με το δεξί και τελικά έπεσα με το δεξί που έχει δεχθεί και τη μεγαλύτερη πίεση. Το χειρότερο ήταν ότι έπεσα με το γόνατο σε κάτι σπασμένα κεραμίδια που είχαν πετάξει όχι μόνο σε εκείνο το σημείο αλλά σε όλη τη περιοχή κάποιοι αναίσθητοι, βρωμιάρηδες, τουρκόγυφτοι, εγκληματίες της φύσης, συνάνθρωποί μας! Το άλλο δυσάρεστο δε είναι, ότι αυτοί είναι γραμμένοι και στους εκλογικούς καταλόγους και … ψηφίζουν κιόλας! Όσο για το δήμαρχο, να τη χαίρετε τη Σαλαμίνα έτσι όπως τη κατάντησε, γεμάτη σκουπίδια, βρωμιά και άκρως επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων και των εκδρομέων. Το σχίσιμο ήταν βαθύ και αναγκαστικά ο Γιώργος με μετέφερε στο κέντρο υγείας του νησιού, για να μου παραστούν οι πρώτες βοήθειες. Το κέντρο υγείας, περιττό είναι να σας πω ότι, υπο-λειτουργούσε με περιορισμένο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, ενώ δοκιμαζόταν η αντοχή της μιας γιατρού, κυρίως από έκτακτα περιστατικά, όπως το δικό μου.
Το αποτέλεσμα ήταν τρία ράμματα και ευτυχώς να λέω που δε μου έκοψε τένοντα! Τότε θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση. Με τα χίλια ζόρια, που λέμε, επέστρεψα με το μηχανάκι (!!! σιγά μη το άφηνα στη Σαλαμίνα να μου το … ψειρίσουν τα αλάνια) στο σπίτι μου κατά τις έξι παρά τέταρτο, ταλαιπωρημένος, εξουθενωμένος και … ραμμένος (με το hi-hi).

Καλά ε, σε αυτό το contest έσκισα, με όλη τη σημασία της λέξης!!!



Αν με ρωτήσεις πως πέρασα, θα σου πω πως πέρασα ωραία, παρά το ατύχημά μου. Η παρέα ήταν πολύ καλή. Ο Γιώργος είναι δάσκαλος στους διαγωνισμούς. Τελεία και παύλα. Ο Σωτήρης, πάντα πρόθυμος, είναι ο άνθρωπος που θα γίνει χαλί να τον πατήσεις. Πιστός εργάτης της ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας. Ο Θοδωρής, λάτρης του CW, καλός χειριστής, με πολλά σχέδια για το μέλλον!

Ευχαριστώ το Γιώργο για τη πρόσκληση και για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω κι εγώ στην ομάδα SZ1SV/8 στο φετινό RSGB IOTA Contest.

Πολλά 73 σε όλους και καλές διακοπές.

ΥΓ.1 προσοχή στις παραλίες αλλά και στα δασάκια που κατοικοεδρεύουν … μπάζα!
ΥΓ.2 μακριά από κομπλεξικούς … καλικαντζαρομούρηδες!

17 σχόλια:

  1. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΠΑΖΑ.ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΙΣΗΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.
    ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ!!!
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που αντίκρισα, στη συγκεκριμένη παραλία, ήταν ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ (!) και απορώ πως αυτοί οι άνθρωποι και με τι μούτρα, θα ζητήσουν από το λαό της Σαλαμίνας τη ψήφο του;
    Τη Δευτέρα πήγα στο φαρμακείο της Μαρίας, η οποία πηγαίνει σε άλλη περιοχή του νησιού, γιατί εκεί έχει ωραία και φρέσκα θαλασσινά. Λοιπόν σε πληροφορώ ότι τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν κι εκεί! Σκουπίδια παντού! ΑΙΣΧΟΣ!

    Ευχαριστώ για τις ευχές 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ δεν ντρέπεσαι καθόλου? Παρακολουθείς τον κόσμο που μπαίνει στο blog να σε διαβάσει!
    Είπα σήμερα που λες να επισκεφτώ ένα φίλο “SV” για καφέ αλλά και για τα περαιτέρω.. Πολλές οι κεραίες και τα μηχανήματα δε λέω.. έμεινα έκθαμπος! Αυτό που μ’ άρεσε όμως πιο πολύ ήταν οι γνώσεις του στους υπολογιστές!
    Κι αναρωτιέμαι.. ! είναι δυνατόν να έχεις κατά νου περίπου τι θα δεις (εκπομπές, μηχανήματα, μακρινούς σταθμούς κλπ) και να φεύγεις κολλημένος με τα windows dark XP!
    Επειδή ντράπηκα να τον ρωτήσω θεωρώντας τα.. δεδομένα και καλά, όχι τίποτα άλλο να μη χαλάω και τη παρέα – πετάει ο γάιδαρος, πετάει.
    Τι είναι όλα αυτά ρε φίλε που έχεις σαν πρόσθετα στη σελίδα σου.. ?

    Google Widgets
    Google Adsense
    Quantcast
    Google Analytics
    Google FriendConnect
    Statcounter

    Τόσο πολύ αγωνία για τους μετρητές και πόσοι μας διαβάζουν? Χάθηκε ο ρομαντισμός της ανωνυμίας και του ελεύθερου πνεύματος χωρίς καταπιέσεις?

    Εννοείται πως χαριτολογώντας τα λέω, και δε το συζητάμε πως είσαι γαμώ τα παιδιά, δε θέλει και πολύ να το καταλάβει κάποιος έστω κ’ αν δεν σ’ έχει γνωρίσει από κοντά.

    Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διηγήσεις:-)

    enas diadiaktyakos filos, bubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστρογιώργη σου τα χώνει ο Ανώνυμος για την παρακολούθηση και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν απαντάς, εγώ προσωπικά θα του απαντούσα τον λόγο που έχω τους ρουφιάνους (Statcounter κ.λ.π.)στις ιστοσελίδες μου για να δω ποιο κοινό με επισκέπτεται και ποια ανάρτηση έχει επισκεψιμότητα και ποια όχι ώστε στο μέλλον να την βελτιώσω ή να την κατεβάσω, φίλε ανώνυμε δεν ψάχνουμε για προσωπικά δεδομένα δεν υπάρχει άλλωστε και ο χρόνος ούτε μας ενδιαφέρει ποιος συγκεκριμένα επισκέφθηκε την ιστοσελίδα μας όλα αυτά τα κοτεράκια και τα στατιστικά είναι για την βελτίωση του site, αλίμονο σε κάποιον που έχει ένα site που το γνωρίζει μόνο η Μάνα του και πέντε φίλοι....(πρέπει να ψαχθεί αυτός...), αυτά για τον φίλο τον Ανώνυμο από τον SV1HAG που απαντά όχι από Αθήνα αλλά από Καλαμάτα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ bubis (μα … ψευδώνυμο είναι αυτό που διάλεξες? !) καλησπέρα.

    Πράγματι, μερικοί συνάδελφοι έχουν γίνει expert σους Η/Υ αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών έχασαν το … δρόμο τους! Δηλαδή απορροφήθηκαν τόσο πολύ από τις εφευρέσεις του … «έξω από δω» και έθεσαν το ραδιοερασιτεχνισμό σε δεύτερη μοίρα. Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό.

    Ο πατέρας μου έλεγε … «όποιος ντρέπεται μένει νηστικός». Υποθέτω πως κι εσύ έμεινες «νηστικός» αφού ντράπηκες να ρωτήσεις για το λειτουργικό που σε εντυπωσίασε!

    Απ’ όλη αυτή τη λίστα που ανάρτησες, τα μόνα που μου είναι γνώριμα είναι το,
    Statcounter και το Google Analytics. Το Google Friend Connect είναι για όσους θέλουν να εγγραφούν ως αναγνώστες. Η λέξη «παρακολούθηση» που διάβασες και που μάλλον σε μπέρδεψε, αφορά όσους επιθυμούν να εγγραφούν και να γίνουν μόνιμοι αναγνώστες του ιστολογίου. Δηλαδή να παρακολουθούν το παρών ιστολόγιο.
    Παρόλα αυτά όμως, τα δυο προηγούμενα «εργαλεία», έτσι τουλάχιστον τα θεωρώ όχι μόνο εγώ αλλά και οι συνάδελφοι που μου τα πρότειναν, αφού τα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι, παρουσιάζουν εξαιρετική χρησιμότητα!
    Προσωπικά εμένα και σε δεδομένη στιγμή, το counter μου φάνηκε πολύ χρήσιμο. Περισσότερα από εδώ, δε μπορώ να πω!

    Από την άλλη τώρα, η παρακολούθηση της επισκεψιμότητας, βοηθάει πολύ στο να βλέπει ο κάτοχος ενός ιστολογίου, τα θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο ή λιγότερο. Προς Θεού και τουλάχιστον για μένα προσωπικά, τα counters δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης μεταξύ ιστολογίων! Το πόσα hit δηλαδή είχε το δικό μου ιστολόγιο σε σχέση με το δικό σου. Πραγματικά δε με ενδιαφέρει και ποτέ δεν το εξέτασα. Το αναφέρω όμως, δοθείσης της ευκαιρίας, γιατί έχω την αίσθηση πως ορισμένοι συνάδελφοι
    Τα ιστολόγια άλλωστε που έχουμε εμείς οι ραδιοερασιτέχνες, δεν είναι «μαγαζάκια» που αυξάνουν το νούμερο των καταθέσεων του τραπεζικού μας λογαριασμού! Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι; Απλή απορία είναι!

    Όσο για την ανωνυμία, ε υπάρχει μια ένσταση που έχει να κάνει, κυρίως, με το κάθε ιστολόγιο. Αν το ιστολόγιο είναι ανώνυμο τότε και οι σχολιαστές καλώς πράττουν και σχολιάζουν ανώνυμα. Αν όμως το ιστολόγιο είναι επώνυμο, δηλαδή ο αρθογράφος παραμένει διαρκώς εκτεθειμένος στα μάτια όλων σε ότι γράφει και πρεσβεύει, χωρίς να κρύβετε κάτω από το μανδύα της ανωνυμίας, τότε το καλύτερο απ’ όλα θα ήταν και οι σχολιαστές να καταθέτουν τις απόψεις τους επώνυμα, σεβόμενοι τη στάση της ειλικρίνειας του αρθογράφου. Δηλαδή, «αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω». Για τους άλλους δε θα μπορέσω, με το hi,hi!!!

    Σ’ ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να καταθέσω τις απόψεις μου, για το συγκεκριμένο θέμα και για τη φιλοφρόνηση. Χαίρομαι ειλικρινά που σου αρέσει το περιεχόμενο του ιστολογίου και το θεωρώ παράλληλα και μεγάλη μου τιμή που διαβάζεις τα άρθρα! Αυτό δείχνει πως, αν μη τι άλλο, έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα. Όποτε λοιπόν το επιθυμήσεις, μπορούμε να γνωριστούμε και από κοντά.
    Να είσαι καλά και πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @SV1HAG

    Γιάννη καλησπέρα και από εδώ.
    Ακόμα δε πρόλαβα να ανοίξω το μάτι μου βρε Γιάννη.
    Ο φίλος ο bubis δε θεωρώ ότι έχει κάποια διάθεση για «χώσιμο». Κάποια απορία είχε, η οποία πιστεύω ότι θα λυθεί μετά από την απάντηση που του έγραψα.

    Σου έστειλα κι ένα email πιο πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα και εδω ο bubis....αμαν πια θα κοψω τις καλτσοδετες μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    κατα τα αλλα μπραβο σας παντα τετοια (εκτος φυσικα απο το ατυχημα) και περαστικα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπα; Τόσο διάσημος είναι ο καινούργιος μου φίλος; Κάτσε καλέ κι εσύ τώρα με τις … καλτσοδέτες σου! Δε ξέρεις πόσο κοστίζουν ένα καινούργιο ζευγάρι;

    Ευχαριστώ πολύ για τα εύσημα και τις ευχές.

    ΥΓ. Κάπου πήγε το μυαλό μου αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν είσαι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Giorgo perastika ke ali fora na prosehis tis garsones matiazoun polla 73 megale comandocondester de SV1JGX cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάνο κατέβα Καλαμάτα έχει πολλές γκαρσόνες...... de sv1hag και άσε τα dx και κάνε S...μπιπ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @SV1JGX, ευχαριστώ πολύ Μάνο για τις ευχές. Για τις γκαρσόνες ανέκαθεν υπήρξα πόλος έλξης, αλλά ποτέ μου δε μπόρεσα να καταλάβω το λόγο! 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @SV1HAG, χαθήκαμε καλέ κύριε! Σου έστειλα ένα email δε το έλαβες;
    Γκαρσόνες πολλές έχει, ωραίες όμως είναι; Αν είναι ωραίες, τότε το πράγμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον! 73 και να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να είστε καλά να το επαναλάβετε και περαστικά.
    Το proIII δεν είναι για /p! δεν το λυπήθηκε;
    Ύστερα, για τα προβλήματα επικοινωνίας μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα: μετατροπέας usb, cat rate, κουμπιούτορας κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Αν πρόσεξες στο βίντεο, τη προστατευτική διαφάνεια της οθόνης δεν την έχει αφαιρέσει, ακόμα!!! Το έπιανε με ιδιαίτερη προσοχή και ήταν το πρώτο μηχάνημα που μπήκε στο κουτί μόλις άρχισε το μάζεμα. Το πρόβλημα της επικοινωνίας εντοπίστηκε στο configuration του Win-Test παρότι δεν το είχε πειράξει κανένας από τη τελευταία φορά που το χρησιμοποίησαν!!! Αλλάξαμε δυο Laptop και δυο interface!!! Και στο τέλος καταλήξαμε στο configuration του λογισμικού. 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσο για την επόμενη φορά, ελπίζω να περάσετε μια βόλτα από το υπαίθριο shack να σας δούμε κι από κοντά. Πολλά 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βεβαίως και θα αναρτηθεί, όπως όλες ο δραστηριότητες άλλωστε, μερικές μέρες πριν. 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook