Google Website Translator Gadget

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η «ψωροκώσταινα», το ΔΝΤ και η Ελληνική λεβεντιά.

Αντί εισαγωγής.
Τους τελευταίους μήνες, με το γνωστό θέμα της οικονομίας, όλοι μας ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, αν και λίγο πολύ αναμενόμενες! Καταστάσεις που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ευχάριστες στιγμές. Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

Από μικρό παιδί που ήμουν, θυμάμαι κυρίως τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολιτικούς αυτού του τόπου, να αποκαλούν τη πατρίδα μου, ψωροκώσταινα. Μια ζωή ολόκληρη αυτή η μιζέρια κυνηγάει αυτό το τόπο λες και είναι σιαμαία αδερφάκια! Σε πείσμα όμως όλων αυτών, πάντα αυτός ο τόπος αντιδρούσε, ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ όλα αυτά τα «παπαγαλάκια», παράγοντας όχι μόνο άξιους, δραστήριους, χρήσιμους πολίτες αλλά και λεβέντες!

Πριν από λίγες ημέρες έλαβα ένα ενημερωτικό e-mail το οποίο παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον όχι μόνο στα δικά μου τα μάτια αλλά και στα μάτια όλων των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών, θέλω να πιστεύω!

Υποθέτω πως όσοι από εσάς έχετε πάρει στα χέρια σας το τελευταίο τεύχος του περιοδικού QST καταλάβατε ασφαλώς ότι θα αναφερθώ στους δυο άξιους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες SV1BTR και SV3AAF που δόξασαν παγκοσμίως τον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό και μάλιστα ο πρώτος, με το καλύτερο τρόπο, καταλαμβάνοντας τη πρώτη θέση παγκοσμίως, στο διεθνή διαγωνισμό ΕΜΕ της ARRL για το έτος 2009. Ο SV3AAF κατέλαβε τη πέμπτη θέση στην ίδια κατηγορία με αυτή που «έτρεχε» και ο SV1BTR, δηλαδή ένας χειριστής, CW μόνο, σε όλες τις μπάντες.

Σας το παραθέτω αυτούσιο:
======================================================
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα του ARRL EME Competition 2009, του μεγαλύτερου παγκόσμια, διεθνούς διαγωνισμού EME (Earth-Moon-Earth / Moonbounce), από 50MHz - 24GHz. Η Ελλάδα μας ραδιοερασιτεχνικά πρώτευσε πάλι.
http://aptos.arrl.org/contests/2009-EME-LineScores.pdf (όλα τα score ανά κατηγορία)
http://aptos.arrl.org/contests/2009-EME-QST.pdf (δημοσίευση περιοδικού QST 4/2010)
SV1BTR 1η θεση ALL BAND, Single Operator CW only, Score: 2,516,800 pts
SV3AAF 5η θέση ALL BAND, Single Operator CW only, Score: 1,000,000 pts
Όλα τα QSO έγιναν σε CW mode, Random.
Ο διαγωνισμός αυτός είναι mixed mode συμμετέχει δηλαδή τόσο το cw όσο και το ψηφιακό jt65, γεγονός που το καθιστά φυσικά πολύ ευκολότερο για όσους δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατηγορία. Δεδομένου ότι στο jt65 γίνεται το 90% των qso στα 2μ., το 40% στα 70εκ. κλπ. στη μικτή αυτή κλάση.
Σημειώνεται ότι το CW EME είναι μέχρι και 300 φορές δυσκολότερο (25db) του digital jt65 eme.
Τόσο στους διαγωνισμούς, όσο και καθ ʼόλη την διάρκεια του χρόνου στο CW ΔΕΝ χρησιμοποιούνται loggers, self spots, chatrooms, skeds. Σε αντίθεση με το ψηφιακό jt65 που επίσης χρησιμοποιεί το παράτυπο Deep Search. Το οποίο μέσα από τα ραδιοκύματα λαμβάνει μόνο το 1/6 της απαιτούμενης πληροφορίας των διακριτικών, και τα υπόλοιπα 5/6 τα ανασύρει και συμπληρώνει από database.
======================================================

Για να μη σας κουράζω άλλο, αν και ευχάριστη κούραση για εμένα, παρακάτω σας έχω το απόκομμα από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού QST, την επίσημη λίστα από την ARRL με τα αποτελέσματα και μερικές φωτογραφίες με τις κεραίες του Δημήτρη, SV1BTR.

Από το QST Απριλίου.

Για τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Συστήματα κεραιών SV1BTR,
Η συστοιχία για τη μπάντα των 2 μέτρων.


Η συστοιχία για τη μπάντα των 70 εκατοστών.


Και η κατοπτρική για τις μπάντες των 23 και 13 εκατοστών.


Προσοχή μην απογοητεύεστε από τα μεγέθη που βλέπετε στις φωτό! Σίγουρα δεν είναι ότι πιο εύκολο από κατασκευαστικής πλευράς ή για κάποιους άλλους από αισθητικής άποψης σε κάποια ταράτσα της Καλλιθέας, λόγου χάρη, αλλά έχουμε και παραδείγματα συναδέλφων με μικρότερες συστοιχίες κεραιών, να κάνουν ένα ικανοποιητικό ξεκίνημα και μια σημαντική πορεία στη συνέχεια.

Αντί επιλόγου.
Και για όσους δε μπορούν να το χωνέψουν, το CW δεν είναι ξεπερασμένο, επειδή απλά και μόνο δε το γουστάρουν! Εξακολουθεί να είναι απαραίτητο εφόδιο, για κάθε ραδιοερασιτέχνη, που πάνω απ’ όλα, σέβεται τον εαυτό του.

Δημήτρη και Πέτρο, συγχαρητήρια για τη πορεία σας και σας ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε, σε πείσμα των καιρών! 73

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή θα πάρουν και βραβείο και απο την
    ΕΕΡ ή οχι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά βλέπει και διαβάζει ο sv1bgy και του
    έρχωνται τα εγκεφαλικά το ενα μετά το άλλο
    απο την ζήλια του! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sv1bjy θέλω να πώ ζητώντας συγνώμη απο τον
    SV1BGY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμος
    λογικά η ΕΕΡ θα πρέπει να τιμήσει τον SV1BTR.


    @ sw1ggw/dimitis
    Δημητράκη παραλίγο να ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος με το λανθασμένο σου σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος,
    Διόρθωση: λογικά η ΕΕΡ θα πρέπει να τους τιμήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook