Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Απολογισμός Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Ε.Ε.Ρ.

Αισίως ολοκληρώθηκε και αυτή η ετήσια γενική συνέλευση της Ε.Ε.Ρ. αφήνοντας όμως ανησυχίες αλλά και κάποιες απορίες για την επόμενη χρονιά.

Τη Κυριακή στις 23 Ιανουαρίου και ώρα 10:45 ξεκίνησε η ετήσια γενική συνέλευση των τακτικών μελών της Ε.Ε.Ρ. στα εντευκτήρια της οδού Αχιλλέως, στο κέντρο της Αθήνας.
Εγώ, μαζί με τον Αντώνη SW1OAN, προσήλθαμε στον χώρο 10 λεπτά πριν την έναρξη της συνέλευσης. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς φίλους αλλά και να γνωρίσω από κοντά και κάποιους άλλους, που έως εκείνη τη στιγμή δεν είχε τύχει να συναντήσω (!!!) όπως με τον έτερο Αντώνη τον SV1GAZ. Εκτός από τους προαναφερθέντες, στην είσοδο συνάντησα και τον SV1KWX τον … Αντώνη! Τι έγινε ρε παιδιά, μας την έπεσαν οι Αντώνηδες;
Οι θεριακλήδες είχαν «παρκάρει» στο διάδρομο και στις σκάλες, κάνοντας τα δικά τους πηγαδάκια, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ήδη πιάσει τις … καλύτερες θέσεις, εντός των εντευκτηρίων.

Το πρώτο σημείο που έθιξε ο πρόεδρος SV1IW και που σίγουρα ήταν εκτός ατζέντας, ήταν η σε ικανοποιητικό βαθμό προσέλευση των μελών, γεγονός το οποίο μάλλον θύμισε παλιές καλές εποχές! Αν συνυπολογίσουμε την υπέροχη και ηλιόλουστη μέρα που επικρατούσε και που προδιάθεσε πολλούς να πάνε μια βολτίτσα με την οικογένεια, τότε καταλαβαίνεται τι θα επικρατούσε σε αντίθετη περίπτωση! Μάλλον θα έπρεπε να ανεβάσουμε κόσμο και στη ταράτσα!
Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία, αρχίζοντας από τον Απολογισμό του οικονομικού έτους 2010. Σε αυτό το σημείο δεν θα σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για να μη σας κουράσω με νούμερα κτλ. απλά αγαπητοί μου συνάδελφοι θα σας πληροφορήσω ότι η οικονομική κρίση χτύπησε και την πόρτα του συλλόγου μας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο! Πάντως σε αυτό το σημείο θα σας ενημερώσω πως ψηφίστηκε και η παραγραφή όλων των παλιών χρεών των μελών της ένωσης, μέχρι και το 2006. σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε όλοι μας, τη κίνηση αυτή τη θεωρώ ΓΕΝΝΑΙΑ από μεριάς ΔΣ και όπως ήταν αναμενόμενο, υπερψηφίστηκε και αυτή η πρόταση. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω πως ο αγαπητός μας SV1IV έδωσε και σε αυτή τη γενική συνέλευση το παρών ψηφίζοντας σχεδόν σε όλες τις προτάσεις … παρών!!! Ούτε υπέρ αλλά ούτε και κατά! Ωραίος;
Αφού λοιπόν ψηφίσαμε την απαλλαγή του ΔΣ από τη χρήση 2010 και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, περάσαμε στον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2011. Εδώ αρχίζουν και τα δύσκολα αγαπητέ μου συνάδελφε, αφού ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε, δεν διαφέρει και πολύ από αυτόν που κατέθεσε ο υπουργός οικονομικών στη Βουλή των Ελλήνων!!! Σκέτο … μνημόνιο σου λέω! Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα το μέγεθος του ψαλιδιού που έπεσε στα έξοδα, ούτε στο συνέδριο που διοργανώνει η IARU δεν θα πάμε! Μα και αυτοί οι βλογημένοι, στην Νότια Αφρική θα το κάνουν!!! Χάθηκε ο κόσμος βρε παιδιά αν το κάνανε … στη Χασιά; Λέω εγώ τώρα, τις δικές μου προτάσεις! Άσε το μετά! Με πιάνεις;

Για ακόμα μια φορά το ΔΣ της ένωσης κάλεσε τα μέλη να προσφέρουν εθελοντική εργασία, σε οποιοδήποτε πόστο, ακόμα και στο περιοδικό. Ότι μπορεί ο καθένας μας, είναι ευπρόσδεχτο. Ακόμα κι ένα άρθρο, είναι χρήσιμο.

Μιας και έφτασα στο περιοδικό, η κυρία Νατάσσα SV1KP, αναφέρθηκε και στις οφειλές που εκκρεμούν προς το ταμείο της Ε.Ε.Ρ. καθώς και στο λογαριασμό υπέρ στέγης. Εδώ κολλάει εκείνο που λέει, ήταν το κλήμα στραβό το έφαγε κι ο γάιδαρος. Τι να πω! Μακάρι να βρεθεί τρόπος να γίνει κάποια στιγμή κι αυτό.

Ο Μάκης SV1IZR και ο Κλεάνθης SV1JG, ανέλαβαν την ενημέρωση μας για την κίνηση του QSL BEREAU, τόσο σε μονάδες βάρους όσο και σε μονάδες νομισματικές!
Από τα άρθρα που διέπουν τη λειτουργία του γραφείου διακίνησης καρτών, QSL BEREAU, εγκρίθηκε η διευκρίνιση της παραγράφου 2β. και τροποποιήθηκε σχεδόν όλη η παράγραφος 3 (3α., 3β., 3γ., και 3δ.) και που ορίζει πλέον την καταβολή 25€ και για τα τέσσερα χρόνια που θα παραμείνει μια θυρίδα ανοιχτή ενός ειδικού διακριτικού! Η καταργημένη, πλέον, παράγραφος όριζε το ίδιο ποσό αλλά για κάθε χρόνο. Πολύ καλό το κίνητρο, τηρουμένων των οικονομικών δυσκολιών.
Εύχομαι του χρόνου το ΔΣ να καταθέσει πιο … αισιόδοξο προϋπολογισμό!

Στο τέλος ψηφίσαμε (με ψηφοδέλτια) την αποδοχή των μελών που έχουν αιτηθεί να προαχθούν σε τακτικά μέλη! Αν θυμάμαι καλά οι προτεινόμενοι ήταν έξι στον αριθμό. Φυσικά τους ψήφισα όλους ακόμα κι αν τους περισσότερους δεν τους γνώριζα. Ποιος άλλωστε ο λόγος να μην τους Ψηφίσω; Αυτό όμως βρε παιδιά δεν μπορώ ειλικρινά να το καταλάβω!!! Πιστεύω πως είναι ένα θέμα, όπου μαζί με κάποια άλλα, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν το δρόμο προς τον … καιάδα!

Απόηχοι …
Σε ότι αφορά το κεφάλαιο D-STAR, υπάρχουν κάποια νέα αλλά αυτό θα το αφήσω για το μέλλον!

Κάποιο παράπονο, ακούστηκε κάποια στιγμή από κάποιον συνάδελφο και κάποια γκρίνια από κάποιον άλλον! Δεν έχουν όμως και τόσο μεγάλη σημασία αυτά αγαπητέ μου, διότι όπως είναι γνωστό δεν μπορεί να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με κάτι και πάντα θα υπάρχουν ορισμένοι που θα είναι τρόπο τινά, δυσαρεστημένοι σε κάποιο θέμα.

Δεν έχω κάτι περισσότερο να τονίσω επί του θέματος, παρά μόνο ότι σηκώθηκα και πήγα στην φετινή γενική συνέλευση, παρά την ίωση που με ταλαιπωρούσε και που με είχε στη κυριολεξία ρίξει στο κρεβάτι!

Κάποιος συνάδελφος και φίλος, ήρθε κατευθείαν από την δουλειά του, έστω και με κάποια αργοπορία! Ήρθε όμως! Γεια σου Βασίλη.

Ο Μάνος SV1IW, δεν παρέλειψε να αποδώσει δημοσίως και μάλιστα δις, τα εύσημα στον SV1NK για το πολύ καλό μάθημα που κάνει στους υποψηφίους ρ/ε της ένωσης!

Σίγουρα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στον Μάκη SV1IZR για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στο QSL BEREAU, καθώς και στον Σταμάτη SV1EML αλλά και τον Κώστα SV1GSU, για την βοήθεια που προσφέρουν, όποτε τους το επιτρέπουν οι οικογενειακές ή οι όποιες άλλες υποχρεώσεις τους!

Κατά την έξοδό μου από το κτήριο της οδού Αχιλλέως, με περίμενε και μια αναπάντεχη, πλην όμως άκρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση με τον Ιεραπόστολο Αντώνιο SV1GAZ και τον συνάδελφο SW1JGW τον Δημήτρη, όπου και αποσαφηνίσαμε κάποιες παρεξηγήσεις που αιωρούνταν ως τούδε μεταξύ μας!
Κάποιος άλλος όμως που με συνάντησε στη Καμαρούλα Αγρινίου, δεν θεώρησε τότε σκόπιμο να κάνει κάτι παρόμοιο. Μέχρι και χειραψία ανταλλάξαμε τότε (!) χωρίς την παραμικρή υποψία ότι υπήρχε κάποια παρεξήγηση ανάμεσά μας! Φυσικά, ουδέποτε υπήρξε. Πως ξαφνικά προέκυψε κάτι τέτοιο, ακόμα δεν το κατάλαβα. Σίγουρα ο ίδιος θα ξέρει κάτι παραπάνω απ’ ότι εγώ. Ας είναι.

Αυτά αγαπητοί μου συνάδελφοι για την ώρα. Η επόμενη συνεύρεσή μας, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι στην κοπή της πίτας, τον επόμενο μήνα. Κάτι τελευταίο δια στόματος προέδρου και αυτό, στην φετινή εκδήλωση για τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, για να αποφευχθούν τα περιττά έξοδα, δεν θα παραγγείλουμε τα εδέσματα του μπουφέ από κάποιο catering αλλά θα είναι όλα από το σπίτι, δηλαδή … homemade! Με άλλα λόγια, θα φας μπουρεκάκι by HER και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!!! Λέμε τώρα!

Άντε τώρα μη σας ζαλίζω άλλο, πολλά 73 -… -.-

2 σχόλια:

  1. Να δω το Σωτηρι σε ρολο Μαμαλακη με σκου φο και θα "ΚΑΤΑΡΕΥΣΩ".
    Εχω την εντυπωση αγαπητε Γεωργιε οτι 25 ευρω ειναι για 4 χρονια οχι μονο για ενα ειδικο διακριτικο αλλα για περισσοτερα.Ετσι δεν θα υπαρχουν γρινιες απο τους κοντεστερ.
    Αν κανω λαθος διορθωσεμε.
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook