Google Website Translator Gadget

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Chinese Linear Amplifier CG HF1200 HF600 and HF500

Η επέλαση των Κινέζων είναι πλέον ορατή και στην κοινότητά μας! Έρχονται οι χαμηλού κόστους Κινέζοι ενισχυτές HF και όχι μόνο!!!

Αγαπητοί μου συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες, στη σημερινή ανάρτηση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε επιτέλους τι κυκλοφόρησε στην παραγωγή ο Chen Sheng Yuan, BG6CG, και που έχει ομολογουμένως ταράξει για τα καλά τα έως τώρα ήσυχα νερά της κατηγορίας των γραμμικών ενισχυτών στερεάς κατάστασης!!!
Το μόνο πλέον που έχει απομείνει να δούμε, είναι η παρουσία μιας μάρκας από την Κίνα, που θα κατασκευάζει πομποδέκτες γενικής κάλυψης, της οποίας όμως οι σχεδιάσεις δεν θα στερούνται λειτουργιών!
Επίσης λίγο πριν το τέλος της ανάρτησης, έχω γράψει κι ένα σχόλιο που ελπίζω ότι θα αποτελέσει "τροφή για σκέψη".

Ας δούμε όμως τα μοντέλα των γραμμικών ενισχυτών CG.
Η CG λοιπόν εγκαινιάζει τις εργασίες της με την παραγωγή τριών μοντέλων γραμμικών ενισχυτών ισχύος. Τους HF1200, HF600 και τον HF500. Και τα τρία μοντέλα κάνουν χρήση ενεργών στοιχείων, ημιαγωγούς στερεάς κατάστασης (solid state) και όχι λυχνιών.

Life's too short to be QRP!

CG HF1200, 1.8 to 30 Mhz, FM SSB CW, 1000 watts. Διαστάσεις: 48cm x 50cm x 19cm. Βάρος 26 Kg Τιμή: 8.880 ¥ (Κινέζικα Γιουάν) ή 1.103 € (Ευρώ).

Η ευθυγράμμιση το οργάνου ένδειξης ισχύος και επιστρεφόμενων γίνετε με … την DAIWA CN-801 (Μη γελάς, σε βλέπω!!!)

CG HF600, 1.8 to 30 Mhz, FM SSB CW, 600 watts CW. Δεν βρήκα περισσότερα στοιχεία για αυτό το μοντέλο.

CG HF500, 1.8 to 30 Mhz ,FM SSB CW, 400 watts. Διαστάσεις: 48cm x 14cm x 40cm. Βέρος: 10 Kg. Τιμή: 3580 ¥ (Κινέζικα Γιουάν) ή 445 € (Ευρώ).

Να σημειωθεί ότι ο Chen Sheng Yuan, BG6CG, παρέχει εγγύηση εφόρου ζωής, ενώ σε περίπτωση βλάβης το κόστος που χρεώνει είναι αυτό για την αντικατάσταση των εξαρτημάτων μόνο!!!

Η πίσω όψη του μικρού HF500

Ακόμα και το εισαγωγικό μοντέλο HF500 δεν στερείτε ενδείξεων έναντι των "μεγαλύτερων αδερφών" του!

Τα εσώψυχα του HF500
- Ρε σεις, που είναι το τροφοδοτικό;


Διαθέτει επίσης τον HF500 στακαρισμένο μαζί με εξωτερικό γραμμικό τροφοδοτικό, το DC-30A, και ισχύ εξόδου 2.000 watts. Τιμή για το DC-30A 800 ¥ (Κινέζικα Γιουάν) ή 99,5 € (Ευρώ). Εδώ είναι το τροφοδοτικό που έψαχνα προηγουμένως!!!

Θα σημειώσω, ότι τα μεταλλικά κουτιά που φιλοξενούν τις κατασκευές των HF1200 και HF600 της CG θυμάμαι ότι υπήρχαν για κάποιο διάστημα εν αφθονία στο eBay και αρχικά προορίζονταν για κατασκευή τελικών ενισχυτών για εφαρμογές audio!

Για το τέλος άφησα το Αυτόματο Antenna Tuner CG3000 (ποιο σου θυμίζει;)

Σφραγισμένο και αδιάβροχο, παντός καιρού. Όλες τις βίδες είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι εξωτερικές διαστάσεις του κουτιού είναι: 36,5 X 24 X 7cm το βάρος: 2 kg. Τιμή: 1000 ¥ (Κινέζικα Γιουάν) ή 124 € (Ευρώ).

Πηγή: http://www.hellocq.net/forum/...

............................................................
Και ένα σχόλιο.
Τα τελευταία χρόνια όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες της επέλασης των Κινέζων στο εμπόριο και στην ελαφριά βιομηχανία. Ειδικά όμως στους χώρους της ένδυσης και της υπόδησης τα παραδείγματα είμαι άπειρα! Τα αποτελέσματα όμως αυτής της επαγγελματικής δραστηριότητας είναι σε πολλούς από εμάς αρκούντως ενδεικτικά ούτως ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα αυτών των παραγόμενων προϊόντων, όπου στη καλύτερη των περιπτώσεων είναι μέτρια! Δεν ήταν δα και λίγες οι φορές, που ηλεκτρικές συσκευές κατασκευασμένες σε no name εργοστάσια την μακρινής Κίνας, έπαυσαν να λειτουργούν λίγες μόλις ώρες μετά την απόκτησή τους! Η προχειρότητα από την μια και η γρήγορη και χωρίς σοβαρή υποδομή παραγωγή καταναλωτικών αγαθών από την άλλη, είχε ως επακόλουθο τα προϊόντα που προέχοντα από την Κίνα, να γίνουν συνώνυμα των παραπάνω λέξεων!
Απ’ ότι φαίνεται όμως οι Κινέζοι δεν το βάζουν κάτω και έχουν αποφασίσει για τα καλά πλέον, ότι ένα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς τους ανήκει και μάλιστα δικαιωματικά! Τηρουμένων δε των πληθυσμιακών αναλογιών, το κομμάτι αυτό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο! Μήπως ο κόσμος ολόκληρος θα έπρεπε να λάβει πιο σοβαρά υπόψη του αυτό το πρωτόγνωρο στα χρονικά φαινόμενο του οικονομικού μοντέλου, που κάποιοι κύκλοι έσπευσαν να βαφτίσουν ως … Κομουνιστικό Καπιταλισμό (ποιος ήρθε;) και να μην επαναπαύονται στις δερμάτινες πολυθρόνες τους ενόσω εκεί έξω διαδραματίζονται όλα αυτά;

73

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΙΝΕΖΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ OMPOWER AMPLIFIER ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΙΚΑ.
    ΔΕΣ ΕΔΩ---> http://www.cqdx.ru/ham/?gallery=rf-linear-amplifiers-from-china-in-pics

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook