Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

EDITORIAL … έξω από τα δόντια!

… διότι κάποια στιγμή φτάνει ο κόμπος στο χτένι …

Τα θέματα που απασχόλησαν την κοινότητά μας τις τελευταίες μέρες σίγουρα ήταν δυο. Το ένα αφορά το EDITORIAL του τελευταίου τεύχους του περιοδικού SVΝΕΑ που ως γνωστό υπογράφει ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ρ. Μανώλης Δαρκαδάκης SV1IW και πιο συγκεκριμένα η παράγραφος εκείνη που αφορά τα blog και το άλλο θέμα είναι η σύλληψη και καταδίκη του δημοσιογράφου στη Ξάνθη στου οποίου τη κατοχή βρέθηκε ασύρματος πομποδέκτης χωρίς άδεια και μάλιστα συντονισμένος στη συχνότητα της Αστυνομίας!
Δυστυχώς αμφότερα συνέπεσαν χρονικά και έτσι αναγκαστικά θα ασχοληθώ μόνο με ένα από αυτά, το πρώτο, αφού πιστεύω πως ούτως ή άλλως παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Απλά για το δεύτερο θα πω μόνο ότι, οι ποινές που επιβλήθηκαν στον δημοσιογράφο σίγουρα ήταν βαριές, αλλά ίσως αυτό το γεγονός να αποτρέψει σε κάποιους να έχουν στην κατοχή τους πομποδέκτες χωρίς άδεια και ίσως να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο μέλλον για τους επίδοξους πατητές να κάνουν παρεμβολές τόσο στις συχνότητες των επαναληπτών όσο και στα net, κυρίως αυτά των δυο μέτρων, τώρα που γνωρίζουν ποια είναι τα μεγέθη των ποινών που τους περιμένουν. Ας πάμε όμως στο επίμαχο θέμα, το πρώτο. 
Παρότι που και αυτό το τεύχος δεν έχει έρθει στα χέρια μου, το προηγούμενο το παρέλαβα ο ίδιος από τα εντευκτήρια της ένωσης, κάποιοι συνάδελφοι που το έχουν παραλάβει, με ενημέρωσαν για το περιεχόμενο του EDITORIAL.
Εντελώς ενημερωτικά, τα Ελληνικά ραδιοερασιτεχνικά blog αριθμούν κοντά στα πενήντα, ίσως και παραπάνω. Αριθμός όχι και τόσο μεγάλος, αν αναλογιστούμε πόσους ραδιοερασιτέχνες έχει η χώρα μας.
Όσοι έχετε παραλάβει το τελευταίο SVΝΕΑ θα έχετε ήδη διαβάσει το EDITORIAL όπου σε κάποια παράγραφο, λίγο προς το τέλος, ο Πρόεδρος κάνει αναφορά για  συγκεκριμένα blog κατακρίνοντας τους κατόχους τους για αυτά τα οποία γράφουν και δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου. Χρησιμοποιεί μάλιστα  χαρακτηρισμούς που αποδίδουν με ακρίβεια το περιεχόμενο των περί ου ο λόγος blog! Οφείλω να ομολογήσω ότι περίμενα πως κάποια στιγμή θα έπαιρνε θέση ο Πρόεδρος ή τουλάχιστον κάποιο μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ρ., με αφορμή αυτά που γράφονται σε συγκεκριμένα blog και περισσότερο σε ένα από αυτά. Αυτό που δεν μπορούσα όμως να φανταστώ είναι οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε και που εξέπληξαν όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες και blogger, αφού στο παρελθόν δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους εξάρσεις!
Οι λέξεις μπόχα και δυσωδία που χρησιμοποίησε στο EDITORIAL ο Πρόεδρος, πράγματι αντικατοπτρίζουν στο έπακρο τα γραφόμενα στα συγκεκριμένα blog, χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία είχα επισημάνει κι εγώ στο παρελθόν, ιδιαίτερα για ένα από αυτά, όχι πως το έτερο είναι άγιο, λόγος για τον οποίο όμως στοχοποιήθηκα τότε από τον κάτοχο του συγκεκριμένου ιστολογίου και την παρέα του, που άρχισαν τώρα και αυτοί πλέον να τον εγκαταλείπουν ένας – ένας βλέποντας το καράβι να οδηγείται από τον ίδιο πάνω στα βράχια!
Τα μεγέθη της μπόχας και της δυσωδίας που αναβλύζουν τα συγκεκριμένα blog ήταν αρκετά ούτως ώστε ανάγκασαν ακόμα και τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ρ., γνωστό για τον μειλίχιο και πράο χαρακτήρα του, να μην αντέξει άλλο και να προβεί στους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς!

Κλείνοντας, πραγματικά συγχαίρω τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ρ. για τη θέση που πήρε και για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε.

Από εδώ και πέρα το μόνο που μένει, είναι να δούμε το τι μέτρα θα πάρει το Δ.Σ. προκειμένου να εξαρθρώσει αυτή τη μπόχα και τη δυσωδία των blog, τουλάχιστον για όσους blogger τυγχάνει να είναι μέλη της Ένωσης όπου με όσα γράφουν οι ίδιοι και οι συν αυτώ προσκείμενοι, προσβάλουν όλους εμάς που βρεθήκαμε κατά τύχη κάτω από την ίδια στέγη με αυτούς!

73

7 σχόλια:

  1. Από ότι είδα, το editorial στα SV-νεα δεν εξαιρεί το δικό σου blog. Και το δικό σου στα βοθρολύματα κατατάσσεται, μόνο ο SV8YM έχει επίσημη έγκριση. Γιατί θριαμβολογείς λοιπόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς απ’ ότι διάβασα στο σχόλιο σου άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις! Αν είχες διαβάσει πιο προσεχτικά τι έχω γράψει, δεν θα είχες καμιά απορία αυτή τη στιγμή. Εν πάση περιπτώσει θα το γράψω πιο απλά, μήπως και αυτή τη φορά μπορέσεις να το εμπεδώσεις. Άσε το άλλο. Με τον τρόπο που το έγραψες φαίνεται ότι ο Πρόεδρος χαρακτηρίζει τα 50 και πλέον Ελληνικά blog που υπάρχουν βοθρολύματα, γεγονός που δεν υφίσταται. Απλά έδωσε ένα παράδειγμα με τα δυο blog, για το ποιο είδος θα προτιμούσε αν είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
      Σε κανένα σημείο λοιπόν δεν θριαμβολόγησα υπέρ μου, διότι αυτή η τακτική δεν μου ταιριάζει. Άσε που δεν έχω ανάγκη εγώ από τέτοιου είδους τακτικές. Ο καθένας από εμάς που έχει επίγνωση των πράξεών του, ξέρει και ποιος είναι και τι είναι. Τώρα σε ποιούς απευθυνόταν το EDITORIAL βγάζει μάτι. Μόνο όποιοι εθελοτυφλούν ή έχουν άλλου είδους συμφέροντα σφυρίζουν αδιάφορα. Άλλωστε όλοι αυτοί το πήραν το μήνυμα από τη πρώτη κιόλας στιγμή και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις τους. Αντί λοιπόν τώρα να κάθονται και να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα στο πρόσωπο αυτών που κάποτε χρησιμοποιούσαν για να τους κάνει τις δύσκολες δουλειές, πιο θαρραλέο θα ήταν να βγουν μπροστά οι ίδιοι και να ζητήσουν συγνώμη για αυτή την κατάσταση που δημιούργησαν και να αποσυρθούν σώζοντας την όποια αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει. Μαζί με αυτούς φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι ένθερμοι οπαδοί τους, οι οποίοι στον βωμό της όποιας πρόσκαιρης προβολή τους μέσα από τα εν λόγω βοθρολύματα, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, εξαρτάται ποιον και πως θέλουν να χτυπήσου, απαρνήθηκαν τις ραδιοερασιτεχνικές τους δραστηριότητες.

      73

      Διαγραφή
  2. Αντιθέτως, κατάλαβα πάρα πολύ καλά. Ο Πρόεδρος τα έχει παρει με το blog του 2-μετρίδη (SV1BJY) λόγω της αποκάλυψης της ιστορίας με τον ISS. Επειδή για δικούς του λόγους δεν ήθελε να κατονομάσει τον υπαίτιο, έκανε το φάουλ και έγραψε ένα μανιφέστο στο οποίο κατηγορεί συλήβδην όλα τα ραδιοερασιτεχνικά blogs και μας συνιστά να μην τα διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν κατάλαβες τίποτα, απλά γράφεις ένα συμπέρασμα που δεν ξέρω κι εγώ πως οδηγήθηκες σε αυτό! Συγνώμη κιόλας αλλά επικαλείσαι κάποια επίσημη πηγή για αυτά που έγραψες ή απλά αυτή είναι η προσωπική σου άποψη; Τι να σου πω, ούτε ο Φώσκολος δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί τέτοιο σενάριο. Κάποιος άλλος όμως …
      Αποκαλείς μανιφέστο … την παράγραφο; Καλό κι αυτό!
      Η τοποθέτηση του Προέδρου και όχι μανιφέστο, θωρώ πως πηγάζει ύστερα από συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές των εν λόγω "συναδέλφων" μέσα από τα ιστολόγια που συντηρούν. Ορθά λοιπόν έπραξε και τους κατακεραύνωσε, διότι η Ένωση σαν σκοπό έχει την προώθηση της ιδέας του ραδιοερασιτεχνισμού και όχι της κατινιάς, του δόλου και της αναξιοπρέπειας, ιδέες που προσπαθούν να περάσουν συγκεκριμένοι blogger του χώρου! Όσο για τις ερασιτεχνικές τους δραστηριότητες τις είδαμε ποιες είναι …

      73

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος είπε: Το επόμενο βήμα που θα ήθελα να δω, είναι να περάσει το θέμα από το Δ.Σ. κι εκεί θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

    Σ.Σ. Λίγο χιούμορ δεν βλάφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ""Τέλος υπάρχουν και τα blogs όπως του Γιάννη SV1BJY (διμετρίδη), τα οποία είναι έντονα παρεμβατικά, με σημαντικό αναγνωστικό κοινό. Χωρίς τα τελευταία η εικόνα μας για τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα στην Ελλάδα θα ήταν πολύ φτωχή. Γιάννη, παρά τις τυχόν υπερβολές (εκείνο το Πρωταπριλιάτικο ήταν έξυπνο αλλά παραφουσκωμένο σε μέγεθος) έχεις την συμπαράστασή μου.""

    Δυστυχώς διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, κατάλαβα πως ο συνάδελφος απλά έχει άγνοια ή δεν μπορεί να δει την αλήθεια για το ποιόν του... διμετρίδη! Μπορεί (αν έχει το χρόνο) να ξεκινήσει να διαβάζει από πριν το 2008 τις αναρτήσεις στο blog του, αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών του, και ίσως βγάλει κάποια συμπεράσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα, SV1GSU, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως, συμπληρώνω γράφοντας ότι την πρώτη παράγραφο στου σχολίου που άφησες, την έκανες αντιγραφή από το blog του SV1XV και η δεύτερη παράγραφος είναι το δικό σου σχόλιο προς αυτόν, αν και πιστεύω πως τσάμπα έχασες τον χρόνο σου!

      Ανώνυμος είπε: 73

      Διαγραφή

Like on Facebook