Google Website Translator Gadget

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερος χρόνος … φαγούρας!!!

Δηλαδή δυο ολόκληρα χρόνια blogging.

Τι μας λες, πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την ημέρα που δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο; Χαράς το κουράγιο μου! Μάλιστα αγαπητοί μου συνάδελφοι, δυο ολόκληρα χρόνια αρθρογραφίας, δυο ολόκληρα χρόνια κατάθεσης ψυχής και μάλιστα χωρίς ιδίων όφελος! Τις εμπειρίες μου και τις απόψεις μου τις είχα δημοσιεύσει και πέρυσι την ίδια περίπου περίοδο, τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011 σε ένα αντίστοιχο άρθρο, αμιγώς επετειακού χαρακτήρα (πατάς εδώ) με μια ανάρτηση που μεταξύ άλλων οριοθέτησε και έβαλε τη διαχωριστική γραμμή εκείνη που διαχωρίζει πλέον τους αυθεντικούς ραδιοερασιτέχνες – blogger από τους συκοφάντες και που ως συνεπακόλουθο είχε να στείλει τον κάθε κατεργάρη στο πάγκο του ή μάλλον … στη λεκάνη του.

Στην περσινή ανάρτηση είχα «παντρέψει» τις παραγράφους με …τραγούδια, κάτι σαν όπερα ένα πράμα και μάλιστα … ροκ! Φέτος όμως θα ακολουθήσω πιο συμβατική οδό γιατί υπάρχουν και ορισμένοι, μη γράφουμε και ονόματα τώρα, που δεν μπορούν να ακολουθήσουν το πνεύμα μου!!!
Θα κάνω όμως μια εξαίρεση, για το παρακάτω λόγο.
Πέρυσι, τέτοια εποχή θα ήταν, όταν κάποιος ‘’συνάδελφος’’ αφού διάβασε το επετειακού χαρακτήρα άρθρο, φεύγοντας δεν παρέλειψε να αφήσει το κάτι τοις του στα σχόλια. Έτσι για να τον θυμόμαστε βρε αδερφέ!!! Καλά ε, μιλάμε για πολύ μεγάλο και πολύ σπουδαίο ‘’συνάδελφο’’. Ξέρετε ποιόν! Αυτόν που δεν είναι ικανός να τοποθετήσει σωστά μια κεραία και που θα του την εξαφανίζει το πρώτο αεράκι που θα φυσήξει!!! Παρόλα αυτά όμως έχει άποψη και … αυστηρή κριτική για όλους του υπόλοιπους!!! Από τις δραστηριότητες του αποκλείετε να τον γνωρίζεις, διότι γι’ αυτόν το ON/OFF στο π/δ είναι μονίμως στο OFF. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να τον γνωρίζεις από το blog που έχει, μέσα από το οποίο αφήνει να βγει προς τα έξω ο τραμπούκος που κρύβει μέσα του. Θεωρείται δε, από τους πιο γραφικούς του είδους! Εκτός αυτού βγαίνει και κάτι άλλο στην επιφάνεια. Ότι η μοναδική ασχολία που έχει … είναι η ζωή των άλλων! Και ω τι σύμπτωση, είναι φίλος του … 2Μετρελίδη!!! Τυχαίο;;; ΟΧΙ. Είναι και αυτή μια φυσική κατάληξη. Τα λύματα στο τέλος καταλήγουν στο ίδιο σημείο.
Για το λόγο αυτό κι εγώ του αφιέρωσα το μικρού μήκους κινηματογραφικό αριστούργημά μου με τίτλο:

ΔΝΤ σημαίνει, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ;Τώρα κι εσύ με τη σειρά σου θα μου πεις, - μα καλά βρε άνθρωπε, γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτόν;
Να βρε άνθρωπε, θυμάσαι πέρυσι στο χώρο όπου διεξάγετε το Hamfest της ΕΕΡ είχε δεχτεί ο Σταμάτης (και οι φίλοι του) μια … απειλή – σεξουαλική παρενόχληση από αυτόν; Ε, άμα δεν το θυμάσαι τι να σου κάνω τώρα; Λοιπόν διάβασε παρακάτω, για να μαθαίνεις.
Στο απερχόμενο hamfest της ΕΕΡ ο περί ου ο λόγος, είχε το θράσος να πλησιάσει τον φίλο μου τον Σταμάτη τον SV1EML και να τον απειλήσει, άκουσον – άκουσον και μάλιστα μπροστά σε άλλους παρευρισκόμενους!!! Για το τι είπε του Σταμάτη, καλύτερα να ρωτήστε τον ίδιο. Πάντως τα προφυλακτικά που είχαμε προμηθευτεί, για παν ενδεχόμενο, δεν τα χρησιμοποίησε κανείς μας, τουλάχιστον στο χώρο του hamfest …
Τι στην ευχή βρε παιδιά, τόσο αυτός ο τύπος, όσο και όλη αυτή η παρέα το μόνο που κάνουν είναι να ασχολούνται με τους άλλους; Δουλειές άλλες αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να κάνουν; Στο καλό μου και πέρυσι την ίδια απορία είχα! Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε στο μυαλό τους; Τι στην ευχή, είναι τελείως ακατοίκητο; Έλεος πια! Κάτι ξέρει όμως ο σοφός λαός όταν λέει: Τι είχες Γιάννη, ότι είχα πάντα. Τυχαίο;
Είναι και το άλλο τώρα θα μου πεις! Τι να κάνουμε αγαπητέ μου συνάδελφε, με βάση το νόμο των πιθανοτήτων, μέσα σε μερικές χιλιάδες ρ/ε λογικό είναι να υπάρχουν και τέσσερις – πέντε προβληματικοί!
Γι αυτούς όμως έχω …. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι
-.-
Ας αφήσουμε όμως τα παλιά και ας κάνουμε μια γρήγορη ανασκόπηση με αυτή την επετειακού χαρακτήρα ανάρτηση, στη δεύτερη χρονιά, η οποία κατά την άποψή μου ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από την πρώτη.

Έχω την αίσθηση ότι μέσα από τις αναρτήσεις του παρόντος ιστολογίου κρατήθηκε ζωντανό το ενδιαφέρον πολλών συναδέλφων για το χόμπι αφού καθιερώθηκε η στήλη των διαγωνισμών του Σαββατοκύριακου, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Όπως έγραψα και πριν από λίγες ημέρες, επιμένω και αν κρίνω από το αποτέλεσμα αυτό με δικαιώνει, η διαδικασία συμμετοχής και μόνο σε διαγωνισμό, λειτουργεί θετικά από πολλές απόψεις κι αν το εξετάσουμε. Οπότε … συνεχίζω καλώς προς αυτή τη κατεύθυνση.

Πάμε τώρα να δούμε και τη πορεία των άρθρων. Τη πρώτη χρονιά είχα δημοσιεύσει περί τα 140 άρθρα. Τη χρονιά που πέρασε όμως δημοσίευσα περί τα 150 άρθρα. Ελάχιστα περισσότερα από τη πρώτη χρονιά αλλά αν αναλογισθεί κάποιος ότι οι ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητές αυτής της χρονιάς ήταν περισσότερες και με κράτησαν εκτός «στρατηγείου» για αρκετό καιρό και ως εκ τούτου ο ελεύθερος χρόνος για αρθρογραφία ήταν λιγότερος, τότε θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η χρονιά που πέρασε ήταν μακρά πιο δραστήρια. Κάνοντας μια σύγκριση στους πιο πάνω αριθμούς, οδηγούμαστε και στο μέσο όρο. Ο μέσος όρος λοιπόν διαμορφώνεται ως εξής: 1 άρθρο ανά 2,4 ημέρες (μέχρι αυτή τη στιγμή). Νομίζω ότι δεν ήταν και άσχημα αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο λόγος αυτός τη πρώτη χρονιά ήταν, 1 προς 2,6
Τώρα ως προς τη ποιοτική πλευρά, από τα άρθρα που δημοσίευσα μόνο δυο ήταν τεχνικά και μόνο ένα αφορούσε κατασκευή και αυτό ήταν για κεραία. Εδώ όντως υπήρξε μια πτώση την οποία όμως θα φροντίσω να αντιστρέψω αυτή τη χρονιά. Στον αντίποδα όμως, τη χρονιά που πέρασε έγραψα και πολλά άρθρα – παρουσιάσεις νέων συσκευών και παρελκόμενων ειδών ραδιοερασιτέχνη, που δεν υπήρχαν τη πρώτη χρονιά και που αν μη τι άλλο αυτή η κίνηση ήταν ουσίας και έδωσε άλλο αέρα στο ιστολόγιο! Σε σύντομο χρονικό διάστημα δε, διαπίστωσα ότι το ενδιαφέρον των ρ/ε ήταν αρκετό για αυτού του είδους άρθρα, σε σημείο που μου δημιουργήθηκαν διάφορες σκέψεις! Τέλος πάντων, διαπίστωσα ότι αυτά είναι που ενδιαφέρουν τους ραδιοερασιτέχνες και όχι … οι ψευτοπρωτιές και το λιβάνισμα!!! Έτσι είναι. Ο καθένας από εμάς μέσα από τα γραπτά του, ακόμα και όταν αυτά πλαισιώνονται από …. δήθεν ανώνυμα σχόλια, δείχνει αυτό που πραγματικά είναι!!! Συμπέρασμα: Αγαπητέ μου συνάδελφε ο καθένας μας διεξάγει τον ραδιοερασιτεχνισμό με τον τρόπο που έχει μάθει και που του επιτρέπει η παιδεία του.
-.-
Αν με ρωτήσει κάποιος τι αποκόμισα όλα αυτά τα δυο χρόνια, δεν μπορώ να δώσω μια σαφή και ολοκληρωμένη απάντηση, διότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα αυτού του τύπου! Μπορώ να πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι η αρθρογραφία στο ιστολόγιο με βοήθησε στο να γνωρίσω συναδέλφους τους οποίους ούτε καν τους γνώριζα έως τούδε! (Κάτι τέτοιο όμως δεν το περίμενα αλλά ούτε και το επιδίωξα ποτέ, σε σχέση με κάποιον άλλον ο οποίος με τη πρώτη ευκαιρία θα σου πει ότι αυτός είναι που έγραφε τη τάδε αράδα, λες και τον ρώτησε κανείς, καμαρώνοντας ταυτόχρονα ωσάν γύφτικο σκεπάρνι για τις περιττωματολογίες του! Αν έλειπε αυτή η ματαιοδοξία … ) Φυσικά με κάποιους εξ αυτών δεν έμελε μόνο η δημιουργία μιας απλής διαπροσωπικής σχέσης, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους και εν τέλει να τους γνωρίσω καλύτερα. Αξίζει να πω για αυτούς τους συναδέλφους, ότι τα διακριτικά τους και η πορεία τους μου ήταν ήδη γνωστά! Αυτή είναι η μία πλευρά η θετική.

Πάμε τώρα στην άλλη πλευρά, τη σκοτεινή! Τι έπαθες; Νόμιζες ότι αυτή δεν υπάρχει; Κάτσε και διάβασε συνάδελφε να μαθαίνεις … μπαλίτσα! Η άλλη, η σκοτεινή πλευρά, είναι ότι εξ αιτίας αυτού του ιστολογίου βρέθηκα στο στόχαστρο συγκεκριμένων blogger. Ξέρεις, της τρελοπαρέας που λέγαμε πιο πάνω. Ε, καλά τώρα! Πως κάνεις έτσι, θα μου πεις! Στο κάτω, κάτω δεν είσαι και ο πρώτος!!! (ούτε και ο τελευταίος, hi-hi) Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι ο εν λόγω έχει παρεξηγηθεί ή και τσακωθεί σχεδόν με όλους τους ρ/ε – blogger. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Εκτός από αυτούς που φοράνε παρωπίδες. Γι αυτούς όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ας πρόσεχαν.
-.-
Νομίζω ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να μάθεις πια ήταν τα σημαντικότερα άρθρα, για εμένα προσωπικά, που τα θεωρώ και άρρηκτα δεμένα με την πορεία είτε του ιστολογίου είτε τη δικιά μου, με οποιονδήποτε τρόπο. Για να σε βοηθήσω να φρεσκάρεις τη μνήμη σου, ο κάθε τίτλος είναι και σύνδεσμος που οδηγεί στο αντίστοιχο αρχικό άρθρο. Λόγου χάρη, αν πατήσεις στο τίτλο PSFA αυτός θα σε οδηγήσει στο άρθρο που είχα γράψει τότε. Τόσο απλά!
Πάμε λοιπόν για την αναδρομή μας. Τα άρθρα που σηματοδότησαν τη περασμένη χρονιά, αναγραμμένα με χρονολογική σειρά, είναι:

PSFA
Η διαχείριση των βραβείων PSFA. Το EPC μου εμπιστεύεται τη σειρά των βραβείων PSFA και από τις 6 Ιανουαρίου ξεκινάει και επίσημα πλέον ο έλεγχος και η αποστολή τους. Μέχρι και σήμερα έχω αποστείλει περισσότερα από 300 βραβεία!
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

3ο WW EPC Contest (Δες κι εδώ)
Το Φεβρουάριο συμμετέχω στο 3ο WW EPC Contest που διεξάγεται το πρώτο Σ/Κ του μήνα. Μετά από ξενύχτι και .. μπόλικο κου – κους από τα δυο μέτρα με τον συνοδοιπόρο Μάνο SV1JGX, ‘’πιάνω’’ την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη και τη πρώτη στην ραδιοχώρα μου. Δεν πρόλαβα να γράψω δυο αράδες και …
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

EAMA
Ο υποφαινόμενος μπαίνει στη λίστα με τους 34 διαχειριστές βραβείων του EPC. Όσοι γνωρίζουν αυτό το βραβείο, με κυνηγούν σε όποια μπάντα των βραχέων και αν με πετύχουν.
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

SV2FPU
Η γνωριμία με τον Παπαφούνη, SV2FPU, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στο Athens Heart έφερε τα πάνω κάτω … σε πολλά πράγματα!!! Εκτός από τη φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ μας, αυτό που θα ακολουθούσε ούτε που το περίμενα!!! Ο Γιάννης μου έδωσε την ευκαιρία, πρώτα απ’ όλα να γνωρίσω έναν άνθρωπο, σπουδαίο από πολλές απόψεις κατά την γνώμη μου πάντα. Επίσης μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω μια μοναδική εμπειρία, την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Τώρα από την άλλη πλευρά, ελπίζω να θυμάστε το τι επακολούθησε στο πατσαβούρι … πω, πω, πω, κακία!!!!!
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

J48O
Όταν χτύπησε το τηλέφωνο ούτε που περίμενα ότι από την άλλη άκρη της γραμμής με περίμενε μια πρόσκληση που θα σήμαινε πολλά και που θα άλλαζε πολλά στη πορεία μου ως ρ/ε! Το δυσκολότερο όμως το έζησα αφού επέστρεψα στη βάση μου! Μετά από την επιστροφή μου από την αποστολή J48O δεν μπορούσα να μαζέψω στις σκέψεις μου και το αποτέλεσμα ήταν για το επόμενο διάστημα να γράψω ΜΟΝΟ 9 άρθρα! Ναι, για τους επόμενους 2,5 μήνες αυτά τα λίγα κατάφερα να γράψω, μόνο!!!
Η συνύπαρξη και η γνωριμία μου και με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ μας. Όλοι μας ζήσαμε μια εμπειρία, σίγουρα αξέχαστη και που ευτυχώς μας έδεσε σαν αδέρφια!!!
Όσο για τις παρεμβολές που δεχτήκαμε και τα βίντεο που τράβηξαν μερικοί με σκοπό να βγουν στην επιφάνεια την κατάλληλη στιγμή με σκοπό να τιμωρήσουν – λοιδορήσουν – την αποστολή που ΤΟΛΜΗΣΕ να πάει στο νησί Οθωνοί για DXpedition, ε αυτά τα είπαμε και πιο πάνω. Α ρε κακομοίρη, αυτά σε μάθανε στη σχολή που πήγες; Άστο να πάει, όσους Σταυρούς και όσες μετάνοιες κι αν κάνεις δεν το σώζεις! Αγαπητέ μου συνάδελφε, ο καθένας μας διεξάγει τον ραδιοερασιτεχνισμό με τον τρόπο που έχει μάθει, που του επιτρέπει η παιδεία του και που μπορεί στο κάτω – κάτω βρε αδερφέ! Όχου τώρα, μη μας σκοτίζεις περισσότερο …
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝΟΥΣ λάσπης, αυτή τη φορά.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

Field Day 2011 το SY1P και το παρεάκι …
Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου τρέξαμε με το παρεάκι το Field Day με το ειδικό διακριτικό SY1P από τη Πεντέλη. Όλα πήγαν πολύ καλά και επιστρέψαμε πίσω όλοι … ΥΓΙΕΙΣ. Οι σκοτεινές δυνάμεις του κακού, δρακουμέλ, νεφελίμ, ταμτάκος (ναι σου λέω … ) κτλ. αυτή τη φορά δεν μας νίκησαν, διότι είχαμε το νου μας … και αρκετές πλεξούδες από σκόρδα μαζί μας … hi-hi …
Επιτέλους έμαθα κι εγώ ποιος είναι αυτός ο περιβόητος Πάολο!!! Τελικά είναι … υπαρκτό πρόσωπο. Το άρθρο που ακολούθησε … έγραψε ... Αυτό όμως που έγραψε ο φίλος μου ο GSU έγραψε περισσότερο! Ωχ, ωχ, ωχ! Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Μάλλον … το κλύσμα τους έπεσε βαρύ!!!
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

Hellenic PSK Club
Τη πρόταση την είχα ρίξει στο τραπέζι αρκετούς μήνες πιο πριν. Η δημιουργία μιας Ελληνικής παρουσίας στα δρώμενα όμως, μόνο ως όνειρο ακουγόταν! Όλα αυτά, πάντα μεταξύ οινοποσίας και άκρατης μεζεδοκατάνυξης, στα στέκια που πηγαίναμε με την υπόλοιπη παρέα. Αφού πέρασε το καλοκαίρι και η ανεμελιά, το φθινόπωρο δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για χαλαρουίτες και άλλα παρεμφερή και όπως είναι επακόλουθο δεν υπήρχε κάποιος λόγος για περεταίρω αναβολή. Όπερ και εγένετο! Αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνω από το ιστολόγιο την έναρξη της Ελληνικής λέσχης PSK ή Hellenic PSK Club, όπου και ακολούθησε πραγματική μάχη!
Η δημιουργία μιας Ελληνικής λέσχης με όραμα, προοπτική, σχέδιο (πλάνο), οργάνωση και όρεξη για δουλειά, ήταν πλέον γεγονός! Ο Αντώνης ο SV1OAN είναι συνοδοιπόρος και μαζί ξεκινάμε τις εργασίας. Η υπόλοιπη παρέα βοηθά πολύ με την υποστήριξη όχι μόνο μέσα από τα ιστολόγια αλλά και με την από στόμα σε στόμα ενημέρωση. Η στελέχωση της λέσχης είναι πλέον θέμα χρόνου. Στη λέσχη γράφονται ραδιοερασιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα … και όχι μόνο!!! Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη. Το ίδιο και η ικανοποίηση.
Επιτέλους, το σοφό ρητό ‘’ο ραδιοερασιτεχνισμός μας ενώνει’’ λαμβάνει σάρκα και οστά! Οι πόρτες ανοίγουν και … όσοι πιστοί προσέλθετε.
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ PSK
Ο πρόεδρος της "Ε.Ρ.Β.Ε." (Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Ελλάδος), Θωμάς Μισιργής SV2CLJ (συνδιοργανωτής και συνοδοιπόρος της αποστολής J48O), με αφορμή τη δημιουργία της Ελληνικής λέσχης PSK, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στα εντευκτήρια του συλλόγου στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, με τίτλο ‘’ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ PSK ‘’ Ομιλητής ο υποφαινόμενος. Το ταξίδι αστραπή στη Συμπρωτεύουσα, μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω κι άλλους ρ/ε φίλους είτε από τα blog είτε από το f/b.
Στη ομιλία παρευρέθησαν και ρ/ε μέλη άλλων συλλόγων. Αυτό με ικανοποίησε πάρα πολύ, διότι για ακόμα μια φορά το σοφό ρητό …
‘’ο ραδιοερασιτεχνισμός μας ενώνει’’ λαμβάνει σάρκα και οστά!
Το άρθρο που παρουσιάζω είναι αρκούντως κατατοπιστικό, αλλά φωτογραφικό υλικό … δεν υπάρχει. Κρίμα.
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

SX100A ΠΝΜ Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ
Τη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου βρέθηκα, προγραμματισμένα, στο … τιμόνι του ασυρμάτου του ΠΝΜ Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ με το ειδικό διακριτικό SX100A Έτρεξα PSK63 για τους φίλους του είδους! Το άρθρο άρεσε, αν κρίνω από το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφω, δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που μπαίνουν στο ιστολόγιο για να ενημερωθούν για το event. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμηθούμε δυο αστεία γεγονότα. Το ένα αφορά τον γνωστό αυλικό του «πατριάρχη» ο οποίος, αν είμαστε με τα καλά μας, αναζητούσε τον Υμηττό στην Πάρνηθα ή και το ανάποδο ενίοτε! Αυτή ήταν η πιο αστεία φάση που ζήσαμε όλοι μας. Το τι γέλιο έπεσε δεν περιγράφεται!!! Σείστηκε το ΑΒΕΡΩΦ! Αλλά δεν ήταν και το μοναδικό. Το άλλο αστείο ήταν η εμφάνιση του ίδιου του «πατριάρχη» σε κάποια από τις μπάντες των βραχέων. Ναι, ναι, αμάρτησε πάλι. Όμως ο Θεός αγαπάει και το νοικοκύρη, αφού έτυχε να είμαι παρών στην εν λόγω σκηνή. Το αστείο ήταν ότι το σήμα του ακουγόταν … με διακοπές!!! Όταν του το επισήμανε ο ανταποκριτής, ο εγωιστής «πατριάρχης» το αρνήθηκε, λες και μπορούσε να ακούσει το σήμα του. Τι συμβαίνει ρε μεγάλε δάσκαλε με εσένα; Φτιάχνεις κεραία για τα 160 αλλά κάθε φορά που φυσάει λίγο αεράκι χαλάει τον κόσμο με τη φασαρία που κάνει. Την βαφτίζω «σφυριχτρούλα» και χαλιέσαι. Άσε το άλλο, το έμαθες φαντάζομαι. Η συγκεκριμένη κεραία έσπασε! Ναι, ναι, ούτε ένα χρόνο δεν άντεξε η σούπερ κατασκευή σου μεγάλε «πατριάρχη». Παιδιά, θυμίστε μου σας παρακαλώ να του πάρω στη γιορτή του ένα κουτάκι ξυραφάκια. Ξέρετε τι θα τα κάνει! Θα σχεδιάσει πλακέτες. Μα εσύ ρε άτομο δεν είσαι «πατριάρχης». Εσύ είσαι μπαρμπέρης!!!
Να σου πω, τα χρήματα του ανθρώπου τα επέστρεψες ή κάνεις τη πάπια;
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

3ο Χειμερινό HAMFEST BAZAAR ΣΡΕ
Η χρονιά θα κλείσει με την συμμετοχή μας στο 3ο Χειμερινό HAMFEST BAZAAR εκπροσωπώντας το Hellenic PSK Club. Το event το διοργάνωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, (ΣΡΕ) επιτυχώς. Το άρθρο παραμένει για αρκετές ημέρες πρώτο σε αναγνωσιμότητα. (Στατιστικά στοιχεία ιστολογίου Google)
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

Αντί απολογισμού …
Ευτυχώς που φέτος δεν έκανα παρόμοια γκάφα όπως πρόπερσι κι έτσι δεν αναγκάστηκα να εξομολογηθώ στους ανθρώπους που ενδεχομένως να πίκρανα!
Στο δια ταύτα τώρα, η χρονιά που πέρασε ήταν μακράν καλύτερη, σε ραδιοερασιτεχνικό επίπεδο πάντα. Ελπίζω και αυτή που ήδη τρέχει να φέρει το ίδιο καλές στιγμές, γεμίζοντας ταυτόχρονα τη φαρέτρα των εμπειριών μου όχι μόνο ως ραδιοερασιτέχνη αλλά και ως blogger. Ρόλο που πλέον τον έχω αποδεχτεί, ως συνεπακόλουθο των δραστηριοτήτων μου.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους διαβάζουν το ιστολόγιο και αντιμετωπίζουν τα άρθρα μου με το βλέμμα του ερασιτέχνη.
Βλέπεις, ακόμα και στη συγγραφή των άρθρων εξακολουθώ να είμαι ερασιτέχνης και όχι επαγγελματίας, αφού δεν βγάζω χρήματα από αυτό, βάζοντας διαφημίσεις ή από ‘’μυστήρια παράθυρα’’ που εμφανίζονται με το παραμικρό κλικ σε κάποιο σύνδεσμο και που μπαστακόνωνται στην οθόνη του υπολογιστή και δεν λένε νε κλείσουν με τίποτα.
Για το τέλος άφησα τα κοντέρ που δείχνουν την επισκεψιμότητα. Για την ιστορία και μόνο, το ένα από αυτά δείχνει μοναδικούς επισκέπτες και το άλλο σελίδες που ανοιχτήκαν, σε συνεχή ροή και τα δυο. Τίποτα το μεμπτό. Το παράδοξο όμως είναι όταν πέρυσι ο GGW τόλμησε (!!!) να σχολιάσει την επισκεψιμότητα του ιστολογίου και για το λόγο αυτό δέχτηκε τη λάσπη από τους γνωστούς τραμπούκους. Μα καλά βρε σεις, ποιος περιμένετε να σας επισκεφτεί, αφού τους περισσότερους τους περνάτε από σαράντα κύματα; Μάλιστα, χωρίς κάποιο λόγο!!! Πηγαίνετε μετά και απαντάτε με ανώνυμα σχόλια, τάχα μου ότι έχετε κόσμο που συμφωνεί με τις αρρωστημένες απόψεις σας, ενώ σε μερικές δύσκολες περιπτώσεις τηλεφωνάτε και στους ιπποκόμους για support. Δηλαδή για να γράψουν και αυτοί. Όσοι όμως αρνούνται, δοκιμάζουν τον αληθινό χαρακτήρα σας. Άντε τώρα που το έφερε η κουβέντα, να αναφερθώ και στις απειλές του τύπου ‘’άμα δεν γράψεις αυτά που σου λέω, έχω ράμματα και για το δικό σου τομάρι’’ Αυτή είναι η αλήθεια!
Οι γνωστοί τραμπούκοι blogger προς στιγμή παθαίνουν … εγκεφαλικό. Μόλις συνέλθουν όμως από αυτό θα συνεχίσουν, για ακόμα μια φορά, να πετούν τόνους λάσπης.
…. ξυδάκι!!!
Το ξύδι λεν στα νεύρα κάμει καλό
Και του βάζουνε για τάπα το φελλό
Κι αν δε σου φτάσει η μια φιάλη
έχω κι άλλες στο κελάρι

Περάστε να σας κεράσω τούρτα. Όλοι οι καλοί χωράνε ...

Κάπου εδώ ολοκλήρωσα τις σκέψεις μου, ελπίζοντας για ακόμα μια φορά μόνο σε ένα θαύμα. Που ξέρεις, λέγε, λέγε, στο τέλος ίσως μείνει κάτι. Άλλωστε απ’ ότι λένε οι περισσότεροι, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Πάντως θέλω να ξέρετε ότι τα σχόλια είναι καλοπροαίρετα και αυτό ελπίζω να το συνειδητοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Άντε βρε και του χρόνου να είμαστε καλά να τα ξανασυζητήσουμε.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Και για όσους έχουν χιούμορ ...

... με τη καλή έννοια.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

ΣΣ. Τον τίτλο, «Δεύτερος χρόνος φαγούρας» τον εμπνεύστηκα από τον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑ».

Πολλά 73 σε όλους-ες -… -.-

7 σχόλια:

 1. Άντε να τα "κατοστήσεις" φίλε Γιώργη !!!!
  Πραγματικά ήθελα ΠΟΛΥ να έρθω στο σεμινάριο (και με πήρε τηλέφωνο και ο Θωμάς,και τον ευχαριστώ) αλλα....άλλα τα κελεύσματα της εργασίας....Τέλος πάντων ελπίζω σε μια άλλη ευκαιρία...
  Και όποιος δεν γουστάρει....ΞΥΔΙ.....
  73 de SV2LLJ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ "GOOGLE" ΠΟΣΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ? "ΔΩΡΕΑΝ"
  ΛΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ?
  ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ! ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Δ.Ν.Τ..ΚΛΠ
  73

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιωργάκη, έχεις "γενέθλια" και γι' αυτό χρόνια σου πολλά! Το συγκεκριμένο blog, το δικό σου δηλαδή, και δεν το λέω γιατί γράφεις εσύ και είμαστε φίλοι, δείχνει συνεχώς την ποιότητα του συγγραφέα, και την ποιότητα του ανθρώπου πίσω από το συγγραφέα. Δυστυχώς πια, λίγοι blogger έχουν κρατήσει επίπεδο. Θα μπορούσαν να υπάρχουν μερικοί ακόμα, αλλιώς μας είχαν συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, μα διάλεξαν άλλους δρόμους ίσως παρασυρόμενοι από τη ματαιοδοξία τους, και τις κακές παρέες που επέλεξαν. Όπως και να έχει το πράγμα, και εγώ ακόμα προσπαθώ να μάθω, και μαθαίνω από σένα, αλλά και από άλλους συναδέλφους ρ/ε πράγματα που ούτε καν φανταζόμουν. Συνέχισε έτσι! Μην αφήνεις τις "αγέλες", έτσι έχουμε χαρακτηριστεί στο παρελθόν, να χαλάσουν τα ωραία που ζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
  Γιάννη μου δε πειράζει. Εμείς να είμαστε καλά και θα βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία. Ναι σου λέω. Ξύδι και μάλιστα εγχώριο!!!

  Σταμάτη όσο μας αφήνουν να γράφουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, τότε κι εμείς θα το κάνουμε. Άσχετα αν αυτό δεν αρέσει σε μερικούς.

  Κώστα στο μόνο που θα διαφωνήσω, είναι στο … «Δυστυχώς πια, λίγοι blogger έχουν κρατήσει επίπεδο». Αντίθετα εγώ πιστεύω ότι πολύ λίγοι είναι οι blogger που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ κρατήσει επίπεδο, γιατί πολύ απλά δεν έχουν!!!

  73 σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αμαν βρε παιδια να τελειωσει αυτη η ιστορια ......
  Καλα ο αλλος το παιζει ραδιοαστυνομος ,εχει και 5-6 παρατρεχαμενους που γαυγιζουν και καμαρωνει σαν γυφτικο σκερπανι,κατι παρομοιο δεν το εχω δει εδω και αυτο ειναι που κανει την διαφορα

  Εγω θα σου προτινα συναδελφε Γιωργο να μην ξαναγραψεις τιποτα, συνεχισε το χομπι σου ,γραφε παντοτε για θεματα ραδιοερασιτεχνικου και μονο ραδιοερασιτεχνικου ενδιαφεροντος και ασε τους αλλους να γαυγιζουν και να ασχολουντε με σενα ,ειναι τσαμπα διαφημηση δεν το καταλαβαινεις

  Με ραδιοερασιτεχνικους χαιρετισμους
  SV***

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όπως είναι γνωστό δεν περνάω ανώνυμα σχόλια. Το δικό σου όμως το δημοσιεύω μόνο και μόνο για ένα λόγο. Μου δίνεις την ευκαιρία για το εξής: δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με περιττώματα. Τακτική που ακολουθώ εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο! Την ανάρτηση αυτή θα την έβαζα ούτως ή άλλως αλλά χωρίς τα καυστικά σχόλια που πρόσθεσα επί τούτου. Αυτό όμως το έκανα για να δει κάποιος ότι αυτά που λέω για τον συγκεκριμένο ισχύουν και μάλιστα με το παραπάνω!!! Ο νοών νοείτω, και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!!!

  73

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 09/02/11
  Η γλώσσα των αριθμών λέει :
  Α) Μοναδικές επισκέψεις 39084/365=107 επισκέπτες
  Β) Σελίδες που ανοίχτηκαν 42190/365=115 την ημέρα για τον πρώτο χρόνο ζωής του blog
  Τον επόμενο χρόνο σου εύχομαι να τους τριπλασιάσεις τους αναγνώστες σου.

  09/02/12
  Για να δούμε μετά από ένα χρόνο τι λέει η γλώσσα των αριθμών:
  Α) Μοναδικές επισκέψεις
  118884- 39084=79000/365=216 Επισκέπτες την ημέρα

  Β)Σελίδες που ανοίχτηκαν

  135003-42190=92813/365=254 την ημέρα
  Για τον δεύτερο χρόνο ζωής
  του !!!!!
  Άρα
  Α)από τις 107επισκέψεις ανέβηκαν
  Στους 216
  Β)από 115 σελίδες ανέβηκαν στις
  254 σελίδες την ημέρα.

  Και στις δυο περιπτώσεις διπλασίασες την επίσκεψη στο blog εν σύγκριση με τον πρώτο χρόνο, και τριπλασίασες τους αναγνώστες σου από τους 39084 στους 118884.
  SV1GGW

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email

Like on Facebook