Google Website Translator Gadget

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Το Νερό Της Θάλασσας Μπορεί Να Μεταδώσει Ραδιοσήματα;

Σας παρουσιάζω κείμενο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε ιστολόγια … ενημερωτικής φύσεως!

Γιατί να εγκαταστήσετε ακριβές κεραίες όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό της θάλασσας για να μεταδώσετε και να λάβετε ράδιο σήματα? Αυτό ακριβώς κάνει τώρα το Αμερικάνικο Ναυτικό.
Χρησιμοποιούν πίδακες θαλασσινού νερού για να φτιάξουν γρήγορα σταθμούς επικοινωνιών παντού.


Προϊόν της εταιρείας SPAWAR System Center Pacific, η κεραία θαλασσινού νερού μπορεί να μεταδώσει διάφορες ραδιοσυχνότητες ανάλογα με το ύψος του πίδακα νερού. Δεν είναι βουντού, είναι απλά επιστήμη. Η κεραία θαλασσινού νερού χρησιμοποιεί το αλάτι για να μεταδώσει τα σήματα. Σύμφωνα με το περιοδικό Wired “ανάλογα με το ύψος του νερού, μπορεί να πιάσει εκπομπές στο UHF, VHF, και HF”.
Θα μπορούσαμε να πιάσουμε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην θάλασσα με τον αγαπημένο μας τραγουδιστή? Προφανώς το Αμερικάνικο Ναυτικό αναπτύσσει την κεραία θαλασσινού νερού για περισσότερο πρακτικούς σκοπούς, όπως την μείωση των πολλών κεραιών που υπάρχουν ήδη στα πλοία, ένα πλοίο του αμερικάνικου ναυτικού έχει μέχρι 80 κεραίες στο κατάστρωμα.



Όπως είναι λογικό, το ερώτημα του δημοσιογράφου … Θα μπορούσαμε να πιάσουμε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην θάλασσα με τον αγαπημένο μας τραγουδιστή? … δημιουργεί νέα ερωτήματα!

- Που αγαπητέ μου, στη μπάντα των UHF; Δηλαδή τώρα ακούς εκεί, απλά σε πείραξε η ύπαρξη της κεραίας; Ρε σεις ήμαρτον, που λέει και ο Μητσικώστας όταν παριστάνει τον Γεωργίου!


Απ’ ότι φαίνεται το κεφάλαιο «κεραία» θα εξακολουθεί να μας απασχολεί για πάρα πολλά χρόνια ακόμα!

Χρόνια Πολλά και καλά συνάδελφε και καλές … κεραίες!

4 σχόλια:

  1. QSY στα 10 μέτρα γιατί έχω πρόβλημα με την αντλία και δεν σηκώνει πίεση γιά τα 80... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες το τόση ώρα βρε Μηνά και έχουμε … ξελαρυγγιαστεί να σε φωνάζουμε στα 80 μέτρα, εδώ και τόση ώρα!!!

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την εντυπωση οτι ο τυπος την συντονισε στα MARINE χαχαχαχα
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταμάτη έχω την εντύπωση πως έχεις στο νου σου το … μαρμάρινο παιδί που κάνει δημοσίως την ανάγκη του και που ποστάρισα, εκ των υστέρων!

    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook