Google Website Translator Gadget

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία και άλλα παραλειπόμενα!

Πριν από αρκετές εβδομάδες «ξεφύλλιζα» από την ιστοσελίδα της ένωσης (ΕΕΡ) τη 2η και πιο πρόσφατη έκδοση, 2010, του βιβλίου- εγχειριδίου ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, των John Devoldere, ON4UN Marl Demeuleneere, ON4WW.

Στη δέκατη σελίδα του εγχειριδίου αναγράφονται ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία ασφαλώς πρέπει να διέπουν το χαρακτήρα ενός ραδιοερασιτέχνη, όπως:

Διακριτικός. Ποτέ δεν εκπέμπει με τη πρόθεση να μειώσει την ικανοποίηση των άλλων.

Αφοσιωμένος και νομοταγής. Τηρεί τους νόμους, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους άλλους ραδιοερασιτέχνες και το σύλλογό του μέσω του οποίου εκπροσωπείτε ο ραδιοερασιτεχνισμός στη χώρα του και διεθνώς.

Προοδευτικός.
Ποτέ δεν εκπέμπει με τη πρόθεση να μειώσει την ικανοποίηση των άλλων. (Από λάθος γράφτηκε και εδώ το ίδιο όπως στη πρώτη παράγραφο). Προφανώς σε αυτή τη πρόταση θα γραφόταν ότι, παρακολουθεί τις νέες τεχνολογίες κτλ.

Φιλικός. Μεταδίδει αργά και υπομονετικά, όπου απαιτείται. Συμβουλεύει φιλικά και καθοδηγεί τους αρχάριους. Βοηθά ευγενικά, συνεργάζεται και σέβεται τα ενδιαφέροντα των άλλων. Αυτή είναι η σφραγίδα ποιότητας του ραδιοερασιτεχνικού πνεύματος.

Ισορροπημένος.
Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι ένα χόμπι, ο ραδιοερασιτέχνης δεν πρέπει να παραμελεί τα οικογενειακά, τα επαγγελματικά, σχολικά ή κοινωνικά του καθήκοντά.

Πατριώτης.
Ο σταθμός του και οι ικανότητές του είναι πάντα στη διάθεση της πατρίδας και της κοινωνίας του.

Από τον αυθεντικό Κώδικα του Ραδιοερασιτέχνη, γραμμένο από τον Paul M. Segal, W9EEA, το 1928.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Τα παραπάνω αντιγράφηκαν στο παρών ιστολόγιο, κατόπιν αδείας από την ΕΕΡ.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Εξ όσων αντιλαμβάνεστε τα περισσότερα, αν όχι όλα, έχουν πάψει να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα ορισμένων, ευτυχώς όμως λίγων, συναδέλφων που αποτελούν και την μειοψηφία της κοινότητάς μας.
Δεν έχω σκοπό να πλατειάσω, απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους συναδέλφους πως ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο, όχι μόνο γι αυτούς αλλά για το σύνολο της κοινότητάς μας, αν αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο που σπαταλούν σε … όχι και τόσο εποικοδομητικές δραστηριότητες, κάνοντας κάτι πιο ωφέλιμο πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για όλη τη κοινότητα. Διαβάζοντας αυτό το μοναδικό βιβλίο- εγχειρίδιο θα ωφεληθούμε όλοι μας.

Όσοι μάλιστα επιθυμείτε να το αγοράσετε, θα πρέπει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΡ για να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το αποκτήσετε ή να επισκεφτείτε τα γραφεία της κάποια Τετάρτη, όσοι φυσικά έχετε αυτή τη δυνατότητα. Οι υπόλοιποι μπορείτε απλά να πατήσετε εδώ για να το μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΕΕΡ.

Πολλά 73 και … καλό διάβασμα!

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ.ΑΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ??? ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΚΑΤΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!
    73 ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook