Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ICOM IC-7410 μόλις κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία!

Kυκλοφόρησε στην Ιαπωνία ο απόγονος του ICOM IC-7400 το ICOM IC-7410

Το ICOM IC-7410 θα είναι ο απόγονος του ICOM IC-7400 χωρίς όμως τα 2 μέτρα!


http://www.icom.co.jp/products/amateur/...

http://www.cqdx.ru/blog/2010/12/18/new-icom...

Επιπρόσθετα στοιχεία (προστέθηκαν 21 Δεκεμβρίου 2010).

Αν οι ελάχιστες γνώσεις που έχω στην Ιαπωνική γλώσσα με βοήθησαν να μεταφράσω σωστά, τότε χωρίς φόβο διαβάστε παρακάτω:

Διπλός υπερετερόδυνος δέκτης.
Όπως και στο μεγαλύτερο μοντέλο, έτσι κι εδώ η ICOM έχει υιοθετήσει, κατά τα γραφόμενα στη μπροσούρα, διπλό υπερετερόδυνο super (;) δέκτη!!! Στο IC-7400 υπήρχε κάποιο πρόβλημα που οφειλόταν σε παραμόρφωση ενός μίκτη. Η ICOM υποστηρίζει πως στο νέο μοντέλο το πρόβλημα αυτό έχει εξαλειφθεί και ως εκ τούτου το νέο IC-7410 παρουσιάζει βελτιωμένη απόδοση στην IMD. Επίσης κάποιοι θόρυβοι που υπήρχαν αλλά και στρεβλώσεις σημάτων στο παλιότερο μηχάνημα, αποτελούν παρελθόν για την εταιρία και πλέον μπορούν να αλιευτούν και πιο αδύναμα σήματα!

IP3 = 30 dBm Τιμή συγκρίσιμη μόνο με high-end μοντέλα!
Προηγμένα DSP και αναλογικές τεχνολογίες προσφέρουν ένα υψηλής τεχνολογίας επίπεδο για την επίτευξη υψηλού δυναμικού εύρους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουμε σήματα κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως όταν έχουμε παρεμβολές από γειτονικούς ή και ισχυρούς σταθμούς που εκπέμπουν την ίδια στιγμή στις διπλανές συχνότητες.

15kHz/6kHz / 3kHz φίλτρα στη 1η IF
Αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούνται προκειμένου να βελτιωθεί η IMD και επιλέχτηκαν με έμφαση στις επιδόσεις. Ειδικά το φίλτρο των 3kHz, στη πρώτη IF, θα μειώσει αποτελεσματικά την επιρροή των ισχυρών σημάτων από κοντινές συχνότητες.

Θύρα USB.
Η ύπαρξη θύρας USB (επιτέλους οι μηχανικοί της ICOM ανακάλυψαν την ύπαρξη της)! Η χρησιμότητά της είναι σπουδαία, αφού διαχειρίζεται σήματα ήχου, εισόδου και εξόδου, επικοινωνία με τον υπολογιστή και χειρισμό από αυτόν. Επίσης, από την ίδια θύρα, εμφανίζονται και οι χαρακτήρες από το RTTY στην οθόνη του υπολογιστή.

AK4620B ο νέος επεξεργαστής DSP.
Η εταιρία υποστηρίζει πως ο νέος επεξεργαστής, AK4620B, ανεβάζει την ικανότητα επεξεργασίας στο 7410 / 2000MFLOPS, σε σχέση με τα 120MFLOPS του παλιότερου ADSP-21369 που φορούσε το IC-7400.

Μερικά χαρακτηριστικά έχουν ως εξής:
Μετατροπέας A/D και D/A AK4620B
- ADC S (N + D): 100dB
- ADC DR, S / N: 113dB
- DAC S (N + D): 97dB
- ΕΑΒ DR, S / N: 115dB

Κάποια άλλα χαρακτηριστικά δεν τα θεωρώ και πολύ σημαντικά για να τα αναφέρω, όπως λχ. είναι η ρύθμιση του μικροφώνου ή της ισχύος εξόδου, τα οποία τα θεωρώ και ως δεδομένα.


Η τιμή θα είναι περίπου 2000 €


73

2 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΦΤΟΥΥΥΥΥ ΚΑΙ ΜΩΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΡΑΧΕΟ ΓΜΤ ΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΕΣΑ!!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήλια ζήλια, εμένα το 746 έχει 2Μ. Μην καλπάζει το μυαλό σου όμως! VHF εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook